Sayfa 764/958 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon
Arama sonucu : 7660 madde; 6,105 - 6,112 arası.

Konu: AFYON Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş.

1. [çimsanın piuasa değeri şu an 975 milyon(afyonun bundan daha büyük kapasitesi ve 4 katı sermeyasi var), akçansa 1,30 milyar piyasa değeri, (afyon kapasite olarak yaklaşık akçansa büyüklüğünde ama sermayesi, akçansanın iki katı), afyonu piyasa değeri şu an sizce ucuz değil mi, geçmiş fiyat verilerini ve uzun süredir taşıyan küçük yatırımcının maliyetini de düşününce, afyonun olması gereken fiyat kafanızda şekilleniyor mu. Ama şunu da söyleyim spek ne isterse o olur.

2. [aslanın piyasa değeri 2,5 katrilyon, 10 yıldır sürünen konya 1 katrilyon.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Ayfongarahisar
    Gönderi
    2,181
     Alıntı Originally Posted by kerrake Yazıyı Oku

Adamlar sırf kafa karıştırmak için bu oyunu oynadılar bence. Alıyorlar mı, satıyorlar mı belli olmasın diye.
    Sermaye arttırımı suresınce kesınlıkle şirket pay satamaz! cok cıddı para ceası vardır! o 27 mıllyonla alakalı ruchan kullanımı sebebıyle cımsanın payı dusuyor...

4. Haa son olarak şunu da söyleyim bistte 10 lira olması gerekip de 1 lira olan pekçok hisse var. Benim bölünme sonrası afyona biçtiğim fiyat 6/11 lira arası, ama spek isterse 2 lira yapar,yıllarca süründürür, saygılarımla.

5.  Alıntı Originally Posted by aloneman42 Yazıyı Oku
    [afyonda kazandığımı söylemedim tam tersine çooopook kaybettim, bir hissenin çıkacağını veya düşeceğini kimse somut olarak bilemez, zaten böyle bir bilim olsa herkes kazanır, sadece afyonun bedelliden önceki pd sini ve bedelliden sonraki pd sine bakın, çimento sektörünün pd si ile kıyaslama yapın, bunları yaparken afyonun tarihi verilerini, yıllardan beri gelen küçük yatırımcının maliyetini hepsini göz önünde bulundururarak tecrübelerime dayanarak fiyat öngörüsünde bulundum. Afyon büyüklüğünde bir hisse için toplamda 50/100 kişinin yazdığı okuduğu bir forumda nasıl kötü niyetli bir paylaşım olabilir ki, burda yazıp çizenlerin tamamı alsa veya satsa bir kademe oynatır, hepsi bu, saygılarımla ben yazdıklarımı inanarak yazdım. Bilsem ben zengin olurdum, saygılarımla.
     Alıntı Originally Posted by aloneman42 Yazıyı Oku
    Sadece sermayesi 400 milyon olan bir şirketin şu an 400 milyon olan piyasa fiyatı sizce çok komik derecede ucuz değil mi
    PD/DD bir şirketin yükselmesi olumsuz bir veridir. Defter değerine göre piyasa değerinin yüksek veya düşük olduğunu gösterir. Yükseldikçe hissenin pahalı olduğunu söylemek daha doğrudur. Afyon'da şu an PD/DD 2,36. Cimsa'da 0,70. Akçansa ise 1,35. Bu değere göre Afyon şu anda Çimsa'dan 3-3,5 kat daha pahalı oluyor yani. Tabi ki sonunda ne olacağı belli olmaz ama verileri doğru okumak gerekir. He ben de şu an Afyon tutuyor muyum evet tutuyorum. Sabancı'nın ne yapacağı belli olmaz. Takas verileri de bana yükseliş yönlü geliyor ama riskini de gayet yüksek görüyorum bu yatırımın.
    Hepimiz için bereketli olsun temennimiz inşallah.

6. Anlaşıldı.
    Aracı kurumuna katılacağını ve işlem yapılmasını isteyenlerin rüçhanları dönüştürülmüş.
    Bazı aracı kurumlar ise işlemi yapmayarak süreç sonuna bırakmış sanırım.
    Toplamda 100 milyon E, 300 milyon R (Rx3) olmak üzere 400 milyon etmesi gerekiyor.
    Mevcut takaslara göre:
    E: 162.360.804
    R: 79.182.984 (R'leri 3'le çarpalım: 237.548.952)
    237.548.952+162.360.804= 399.909.756 (Yaklaşık 400 milyon)
    Bu hesaba göre R'lerde 100-79=21 milyon eksilme var.
    21 milyon R, E'ye dönüştürülmüş. Dönüşürken 21x3=63 milyon lot yapar.
    100 milyon E vardı, 63 milyon daha eklendi 163 milyon E oldu.
    Şu anda 163 milyon E ve 237,5 milyon E'ye denk gelen 79 milyon R var. Toplam 400 milyon.

Gelelim sadede...
    Ak Yatırımda 54/100 mal vardı (100 milyonun 54 milyonu) bölünmeden önce.
    Şimdi 59 milyon 421 bin E'si var.
    53 milyon 780 bin R'si var. Bu Rler 161 milyon 340 bin E eder.
    59.421.000 + 161.340.000 =220.761.000
    Evet yeni 400 milyon sermayeli Afyonda Ak Yatırım yaklaşık 221 milyon hisseye sahip şu anda.

Bu rakam 400 milyonun %55,5una denk geliyor.

Benim gördüğüm bu. Bir de siz bakın.
    Söylemedim ama söylemeliyim: Ben bir edebiyat öğretmeniyim. (Söyleyeyim ki matematikçi bu falan diye güvenmeyesiniz.)

7.  Alıntı Originally Posted by KANaryaa Yazıyı Oku
    PD/DD bir şirketin yükselmesi olumsuz bir veridir. Defter değerine göre piyasa değerinin yüksek veya düşük olduğunu gösterir. Yükseldikçe hissenin pahalı olduğunu söylemek daha doğrudur. Afyon'da şu an PD/DD 2,36. Cimsa'da 0,70. Akçansa ise 1,35. Bu değere göre Afyon şu anda Çimsa'dan 3-3,5 kat daha pahalı oluyor yani. Tabi ki sonunda ne olacağı belli olmaz ama verileri doğru okumak gerekir. He ben de şu an Afyon tutuyor muyum evet tutuyorum. Sabancı'nın ne yapacağı belli olmaz. Takas verileri de bana yükseliş yönlü geliyor ama riskini de gayet yüksek görüyorum bu yatırımın.
    Hepimiz için bereketli olsun temennimiz inşallah.
    Bizimkisi yatırım falan değil. Artı bir şey yaptığımız yok. Onu yapmaya niyetlenenler düşünsün. Biz batırımdan nasıl kurtuluruz onun hesabını yapıyoruz. Bir de son gün Çimsa ile şunla bunla karşılaştırma yapmak gereksiz. 30 Nisan'dan sonra bunlar yapılabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by kerrake Yazıyı Oku
    Bizimkisi yatırım falan değil. Artı bir şey yaptığımız yok. Onu yapmaya niyetlenenler düşünsün. Biz batırımdan nasıl kurtuluruz onun hesabını yapıyoruz. Bir de son gün Çimsa ile şunla bunla karşılaştırma yapmak gereksiz. 30 Nisan'dan sonra bunlar yapılabilir.
    Eyvallah. Bu batırım kısmı bende de aynı, söz gelimi yatırım dediğime bakmayın

Sayfa 764/958 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •