2-3 gün önce aldıklarını verdi gibi.
son 4 günde gbc 0.09% usdtry -0.78 %
Printable View
yaklaşık 3 hafta önce hsyf leri hedge amaçlı yabancı teknoloji fonları almıştım, altın fonu ya da yabancı eurobond fonu almamıştım.
iyi de yapmışım.
Bu altının bu sene gramda 500 tl leri görmesinin zor olduğunu düşünüyorum. Dip formasyonu da bana göre henüz oluşmadı.
ytd...
MKKdan bakinca vakif yatirimda hesabim gozukuyor. Ben boyle bir hesap acmamistim. Herkeste mi gozukuyor acaba?
endeks/dolar yine sabah 213. akşama 211/210 olur.
idh fonunu merak etmiştim xtumy endeks fonu mu diye. iş portföye mail attım. gelen cevapta fonun xtumy endeks fonu olmadığını ve aktif yönetilen bir fon olduğunu belirtip bir de tanıtım linki gönderdiler. size de gönderdiğim bu videodan anladığım kadarıyla öncelikle piyasa değerlemelerine bakılıp cazip fiyatlı şirketler tesbit ediliyor ve sonrasında da 6 temel analiz kuralına göre bir puanlama yapılıyor. bu kriterlere göre en yüksek puanı alan 35 hisseye eşit olarak yatırım yapılıyor. üçer aylık değerlendirmelere göre de hisse değişimleri yapılacakmış. bist yüz dışında ortalama 250 şirket olduğu ve doğru seçim yapmanın bist yüze göre çok daha zor ve önemli olduğu, bunu breysel yatırımcının tek başına yapmasının çok daha zor olacağından bist100 dışı şirketlerdeki daha cazip getirilerden yatırımcıların kurumsal şekilde yararlanabilmeleri için böyle bir düşüncenin oluştuğunu anlatıyorlar. benim merakım gitti, sizleri de bilgilendirmek istedim, bol kazançlar dileğiyle.
https://www.youtube.com/watch?v=8orlQB3Spo4
GMA da bir milyarı geçmiş. Tedavüldeki pay sayısı fon pay sayısının üzerinde görünüyor.
hisse sayısı çok yüksek olunca böyle yapmışlar ve sanki riski daha da dağıtmak istemişler. hep deniyor ya bistyüz dışında çok balon hisse var, olması gerekenden on yirmi kat daha yüksek ve her an elde patlayabilecek hisseler var dikkat edin. güzel yönetilirse tam da bu noktada imdada yetişebilecek bir fon izlenimi veriyor. 250 hisse'nin olduğu ortamda kabaca yüzde 87'si dışarı atılıp sadece yüzde 13'e girmeyi başaranlara yer veriliyor, selamlar
enagrup Ocak ayı enflasyonunu farklı bulmuş. Aylık bu oranı yakalamak için sepet yapmamış olmak, sanırım Ocak ayında sadece borsada yatırım yapmak gerekirdi. https://twitter.com/ENAGRUP/status/1...138882560?s=19
Merhaba arkadaşlar. Elimdeki Eurobond fonu doların düşüşü ile zararda malûm. Bunu Kub yada yabancı hisse fonlari ile değiştirmek mantıklımıdır. Döviz düşüşü devam edecek gibi
Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın forumdaşlar. Uzun süreli yatırımda hsyflar daima diğerlerinden iyi getirmiş. Uzun süreli (emeklilik için) yatırım yapacaksak hsyf dışındaki fonların alınma mantığını çözemedim. Sayın hellistheothers çok büyük krizler olsa bile hsyflar hep daha iyi getirmiş.uzun vade de geçilcek diğer fonlarla niye uğraşıyoruz.
İş portföye mail atmıştım 1 aydır dönüş alamadım.Kap'dan gozümden kacan bir haberden dolayi hatali emir girdim.Arayıp meşgulde etmek istemedim tahmin ediyorum telefonlari hic susmuyordur canlari sağolsun.
Konjonktür değişiyor onun icin mayıs-haziran gibi pozisyonlarımi degistireceğim.
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başarılarınızı dilerim inşallah emeklerinizle insaa ettiginiz beklentileriniz realize olur :)M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Belki bilmeyen arkadaşlar olabilir yatırım fonlarının KAP adresierine 31.12.2020 tarihli performans sunum raporları yüklenmiş. Son 5 yıllık getirileri, karşılaştırma ölçütleri vs. detaylıca anlatılmış. Raporlar 4-5 sayfadan oluşuyor, kısa olduğu için sıkıcı da değil. Her fon yatırımcısının bu raporları mutlaka incelemesini öneririm.
Evet arkadaşlar, yine bir tamam mı, devam mı noktasındayız, son düşüşün yaşandığı 22 günlük hareketli ortalama olan 1520'ye kadar tepki geldi. Şimdi bu nokta direnç olarak çalışıyor. Bu noktaların hacimli geçilip, cuma günü de üzerinde kapanması durumunda hikaye değişiyor. Yok eğer bu hafta geçilemezse bu kez yolculuk 1390-1400'lere doğru görünüyor.
tcmb resmi kur (usdtry) + 0.18%
Elz % + 0.84
Pdd % + 0.04
Tca % - 0.54
Zpf % + 0.21
Zpe % + 0.83
Süper bono çıkacakmış. Ama internette resmi bı kaynak göremedim. Bilgisi olan var mı?
NNF +0,51%
Bist100 +1,46%
Tca yine - yazmış. İliğimizi sömürdü bu altın fonu [emoji35][emoji35]
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
EIB bugünde altın etkisiyle eksi yazarsa çok fena kızacağım.:)
Şuraya bir bakın
https://www.hisse.net/topluluk/showt...36#post5135236