Sayfa 757/1003 İlkİlk ... 257657707747755756757758759767807857 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,049 - 6,056 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by Drupalist Yazıyı Oku
    Ben hem kendi portföyümü takip etmek için doğru dürüst bir uygulama bulamadığımdan, hem hobi olarak hem de ufak tefek reklam geliri elde edebilir miyim diye bir şeyler yapmaya çalışıyorum şu anda.
    Merhaba, daha önce bahsettiğim bir çalışma vardı. Sona yaklaştım. Tabii daha da geliştirmeye açık.

Temel olarak insanların portföylerini kolaylıkla ekleyip değişimini takip edebileceği, dilerse herkese açık hale getirip paylaşabileceği, diğer kullanıcıların açık olan portföylere yorumlar yapabileceği, portföydeki fonların temel bilgilerinin ve içerdiği hisselerin görülebileceği mobil ile son derece uyumlu bir web sitesi, aynı zamanda da sanki bir uygulamaymış gibi çalışabilen bir PWA (Progressive Web App).

İsim konusunda zorlanıyorum. Genel olarak portföy, fon, sosyal vb. kelimeleri bir araya getirerek bir şeyler üretmeye çalışıyorum ama içime çok sinen bir isim bulamadım.

Önerileriniz olursa lütfen özel mesaj yoluyla yazabilir misiniz?

2. mac 1.35 % / bist 1.27 %
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    %1.75 yarın yansıyacak oran
    hocam kontrol etmemistim hic nnfni kac hafta dir! cok kar yazmis ama
    Canlar gider heyyyy

4. Ben de fikir versin diye , nasıl bir excel tablosu kullandığımı anlatayım.
    Biraz kompleks olduğunu biliyorum ama kişisel olarak seviyorum rakamlarla /yüzdelerle boğuşmayı.
    Bir çok kolondaki işlemler diğer kolonlardakilere formülasyonlar ile bağlı doğal olarak.

Örnekte A, B, C fonları üstünden gittim normalde 11 farklı fonum var. 4 hsyf/ 3 döviz bazlı / 4 defansif olmak üzere.

1.kolon Tarih
    2.kolon Portföy Toplam Büyüklüğü
    3.kolon Portföy günlük tl bazlı getiri
    4.kolon TL ( nominal /yüzde değil ) bazında son 250 günlük ( iş günü bazında olduğu için yaklaşık tam 1 yıl ediyor) portföy günlük getiri ortalaması
    5.kolon A fonu tl büyüklük
    6.kolon B fonu tl büyüklük
    7.kolon C fonu tl büyüklük
    8.kolon A fonu % günlük getiri
    9.kolon A fonu toplam lot
    10.kolon B fonu % günlük getiri
    11.kolon B fonu toplam lot
    12.kolon C fon % günlük getiri
    13.kolon C fonu toplam lot.
    14.kolon boştaki nakit.
    15.kolon Hisse bazlı fonların son 100 günlük % getirilerinin ortalaması
    16.kolon Döviz bazlı fonların son 100 günlük % getirilerinin ortalaması
    17.kolon Defansif fonların son 100 günlük % getirilerinin ortalaması
    18.kolon Hisse fonlarım (-eksi) bist 100 getirisi ( relatif) ( %)
    19.kolon döviz bazlı fonlarım ( -eksi) usdtry resmi kur getirisi ( relatif ) ( % )
    20.kolon notlar : o gün yaptığım alım ve satışlar/ mkk kesintisi/stopaj vs. gibi ödemeler ( varsa )
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben de fikir versin diye , nasıl bir excel tablosu kullandığımı anlatayım.
    Biraz kompleks olduğunu seviyorum ama kişisel olarak seviyorum rakamlarla /yüzdelerle boğuşmayı.
    Bir çok kolondaki işlemler diğer kolonlardakilere formülasyonlar ile bağlı doğal olarak.

Örnekte A, B, C fonları üstünden gittim normalde 11 farklı fonum var. 4 hsyf/ 3 döviz bazlı / 4 defansif olmak üzere.

1.kolon Tarih
    4.kolon TL ( nominal /yüzde değil ) bazında son 250 günlük portföy getiri ortalaması
    14.kolon Hisse bazlı fonların son 100 günlük % getirilerinin ortalaması
    15.kolon Döviz bazlı fonların son 100 günlük % getirilerinin ortalaması
    16.kolon Defansif fonların son 100 günlük % getirilerinin ortalaması
    17.kolon Hisse fonlarım (-) bist 100 getirisi ( relatif)
    18.kolon döviz bazlı fonlarım ( -) usdtry resmi kur getirisi ( relatif )
    19.kolon notlar : o gün yaptığım alım ve satışlar/ mkk kesintisi/stopaj vs. gibi ödemeler ( varsa )
    Üstadım teşekkür ederim, bunu değerlendireceğim. Şimdilik ilk setupta aşağıdaki şekilde bir tablo olacak.

table.jpg

Bir de isim olarak Fonarşi kullanmayı da düşündüm bir ara ama Türkçe karakter içerdiğinden ve sonuna .com geldiğinde olumsuz sonuçlar doğurabileceğinden bu fikri pek tutmadım. Böyle bir durumda izniniz olur muydu?

6.  Alıntı Originally Posted by Drupalist Yazıyı Oku
    Üstadım teşekkür ederim, bunu değerlendireceğim. Şimdilik ilk setupta aşağıdaki şekilde bir tablo olacak.

table.jpg

Bir de isim olarak Fonarşi kullanmayı da düşündüm bir ara ama Türkçe karakter içerdiğinden ve sonuna .com geldiğinde olumsuz sonuçlar doğurabileceğinden bu fikri pek tutmadım. Böyle bir durumda izniniz olur muydu?
    Tabi ki hocam, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz oluyorsa, adını da içeriğini de paylaşmak için oluşturdum zaten hiç bir sıkıntı yok.
    Ama com koyunca çok şık olmuyor bir de tabi google aramalar için iyi bir kelime değil bence. Daha temiz, net bir kelime bulmalı sanki.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Tabi ki hocam, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz oluyorsa, adını da içeriğini de paylaşmak için oluşturdum zaten hiç bir sıkıntı yok.
    Çok teşekkür ederim.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben de fikir versin diye , nasıl bir excel tablosu kullandığımı anlatayım.
    Biraz kompleks olduğunu biliyorum ama kişisel olarak seviyorum rakamlarla /yüzdelerle boğuşmayı.

1.kolon Tarih
    4.kolon TL ( nominal /yüzde değil ) bazında son 250 günlük ( iş günü bazında olduğu için yaklaşık tam 1 yıl ediyor) portföy günlük getiri ortalaması
    14.kolon boştaki nakit.
    15.kolon Hisse bazlı fonların son 100 günlük % getirilerinin ortalaması
    16.kolon Döviz bazlı fonların son 100 günlük % getirilerinin ortalaması
    17.kolon Defansif fonların son 100 günlük % getirilerinin ortalaması
    18.kolon Hisse fonlarım (-) bist 100 getirisi ( relatif)
    19.kolon döviz bazlı fonlarım ( -) usdtry resmi kur getirisi ( relatif )
    20.kolon notlar : o gün yaptığım alım ve satışlar/ mkk kesintisi/stopaj vs. gibi ödemeler ( varsa )
    sn hellistheother
    Anladığım kadarıyla siz ufak ufak alımlar yapıyorsunuz aynı fonda.
    Peki zaman içinde getiri oranını nasıl hesaplıyorsunuz
    Aynı fondan aldığınız her ayrı parçanın getiri yüzdesi farklı olacaktır.
    Bunu o fonun toplamına nasıl yansıtıyorsunuz.

Sayfa 757/1003 İlkİlk ... 257657707747755756757758759767807857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •