hulktan akşama tavan bekliyorum el,im böğrümde kalmaz inşallah
Printable View
hulktan akşama tavan bekliyorum el,im böğrümde kalmaz inşallah
Vobda sisteminiz yoksa uzun vadede kar etmek çok çok zordur.
Bir sistemin son 20-25 sinyalinin kazancı doğrusal ise, bu sinyaller %80-90 isabetli ise o sisteme uymak lazım.
16 yıldır yüzlerce sistem yaptım-test ettim.Bu tür sistemler LONG/FLATTE OLUR.
hem short hem long yapıp ta böyle olan sistem çok nadirdir.
kanal işi vs..para g/c aylarca denedim..hatta yabancı kurumları tek tek hesapladım..kocaman bir sıfır.
ve garan 1 dolara
daha onceden cizilmis grafiklerin uzerinden viopta para kazanmak hayali..pehhh..
bu finans dunyasinda hersey üçkağıt,algı ekonomisi..kuresel enflasyon varmis yerel enflasyon varmis pandemi varmis nukleer krizi kapidaymis kitlik olacakmis petrol bilmem nolcakmis çip krizi varmis havayolu turizm sirketler batacakmis kaos cikacakmis..teyzemin jet skisi olsa enistemi gezdirecekmis mis mis...
eeeeee sonuc borsalar zirvede..hersey süt liman...gelsin paralar aliyoruz satiyoruz mis gibi...
hasstirin ordan bea..bundan sonra zerre kadar umursayani dikeyim...demekki hayatta guzel,kimse de ekonomik sikinti yok..bol para var sirketler kâr yaziyorsa hersey on numaraysa sokayim krizlerinize..kriz dedikce vuracan mala gecicen..dib yapacakmis ta ucuz alacakmissin da tutacakmissin da..hani nerde kodugumun dibi..
SPOT kapanış, birileri piyasadan iyi mal çekmişler!
https://i.hizliresim.com/qubxtjv.PNG
Vobdan kazanamadım..Hatam şuydu; ANA YÖN -ARA YÖN DENGESİNİ KULLANDIM.
Yani ANA YÖNDE hata ettim.o açıdan short/flat diye gittim.Oysaki sistem LONG/FLATTA HARİKA KAZANCI VARDI.
bundan sonra ANA YÖN OLAYINI İPTAL EDİYORUM.çünkü ana yönde tahmin yanlışı yapınca hata ediyorsun.tamam sistem sayesinde bu kadar yükselişte bile zarar 60 puan ama 600 puan kar kaçtı...
Bundan sonra hangi karakterde kazandırmışsa sadece-hep ona uyarım.eğer düz kazancı olan sistem yoksa İŞLEM YAPMAM.
ZATEN DÜZ KAZANCI OLAN SİSTEMLER DE LONG/FLATTE OLUYOR.
1.79 dolar...Naci beyin görevden alınmasından sonra aşılmadı ve zirve olarak kaldı..Şimdi bu saçma politikalara ragmen burası aşılacaksa, 1 MİLYON KAPLAN GÜCÜ DERİM.
1.79 DOLAR ŞUANKİ KURA GÖRE 2.630 ediyor..
THY 18 den 40 gelmiş..Nereden bakarsanız bakın bıst30 larda %60-100 prim var.Enflasyonu ezmişler.bu yorum da kenarda dursun.
DEVALUASYON DA ilk önce yerel para değer kaybettiğinden önce borsalar artar...ama sonra yıkıcı dalgaları görünce borsalar tekrar eski diplere dönerdi..(2001 vs.)
Ama yüksek enflasyonda ne olmuş bilmiyoruz..yani belli hisseler enflasyonu ezince sonra ne yapmış..?
BUNLAR BENİ BAĞLAR AMA ,Buradan hisse almam...istediği yere gitsin..inşallah yaz ortasında, son yıllarda yaptığım gibi 5-6 ayda %70-90 kar verecek olan fırsatlar olur.Zaten hisse stratejimde yılın 2. yarısındaki ana dalgayı değerlendirmek var..bu ara dalgalar bazen olur..bu sefer trade şeklinde kısmen faydalandım.
Hatta ne zaman short emaresi oluşursa short açarım..ve bunu mümkün olduğunca taşıyacağım.(umarım son shortum olur)
HAZİRAN VADENİN SHORT OLMASINI BEKLİYORUM..GLOBAL (sp500) VE bıstın durumundan dolayı.
21 nisan bıst100 ;2556
Kalsın burada ileride bakarız...teşekkür ve tenkitlere açığım.:)
Hayırlı iftarlar
usulünce fazla gerginlik olmadan hükümet değişirse 5-6-7 bile olur. tabii vade 2 yıl.
tonla temettü henüz yatmadı. ona rağmen bir önceki pin bar zirvesine 200 puan takmış durumda.
slow trade şort falan zorlamanın manası yok.
Yakında Bilanço fiyatlamaları realize olunca sadece ufak bir düzeltme olur. Asıl hala beklentim hazinenin enflasyon korumalı ürünü. Ona talep olursa sağlam bir düzeltme beklerim.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu arada gundwane abi ye de tebrikler.
Suyun içinde 40 tele dedi ve bugün 40 tl yi geçti
https://i.hizliresim.com/qc08bdi.png
bugun yazdık kuş için şimdi badem spor olmasa bu kuş nasıl kalkıcak ,
pegasusa,bloomberg hava endeksi dahil ezmiş geçmiş ,
sorsan tv de çıkan uzmanlara aaaaaaaaaaa güzel bilanço gelecek,virüs işi bitti vs diye süsler:)
bialnço beklentsisi 1-1,5 milyar arası benim gördüğüm , e virüs bittiyse graftakiler niye havalanamıyor.
işin özü temel ve teknik = badem spor .fiyat 40 lira sene sonu 52-54 olma ihtimali ile .
kolay gelsin.
Lavuk pala 6.ayı 3000 bile yapamamış palayım diye geçiniyor.
Vak vak bile tavan olmamış...
dip not olarak şunuda yazmak isterim şimdi benim topiği takip edip burayada takılanlar mevcut , veya gider topikte bugun kuşları satmış vıop ta kuşu gömüyor demesin kimse :) ben tahta 30 larda iken topikte yorumladım 39-40 bandı bilanço hedefimdi %34 hareket bana yeter.
kolay gelsin
YILIN 2. yarısı olayı zaten hisse ile ilgili..o kırmızı çizgim.Orada zaten hisse alınıyor.
ama 2. olay ise haklısınız ama zaten başka yerde de demiştim.SON BİR SHORT YAPACAĞIM DİYE.
Nereden olur bilinmez ama kallavi getiri sağlar.onu es geçemem.Bekarlığa veda partisi gibi düşün..:)
Bu düzelme bittikten sonra inan artık shorta yaklaşmam...zaten sistemim sadece longta kazandırıyor.
kasım ayından beri sigorta şirketleri dışında tüm kağıtlar güzel karlar yazdı. o sektörde de kasım ayında temettü dağıtma sınırlaması getirilmiş. geç öğrendim.
aradım, bakıyoruz çalışıyoruz dediler.
Ön ödemeli sektörler enflasyon karsısında sıkıntı yaşıyor. 1.500 e kasko yaptıkları arabanın kenarı çizilse artık 2-3 bin hasar kaydı çıkıyor. Aynı kasko şuan 6-7 bine dayanmış. Her türlü enflasyonist dönemlerde arkadan geliyor bunların karların pek tat vermiyor. Telekom sektörü de aynı hesap biraz. Superonline 24 ay taahhüt verdim kafam rahat.
763. sayfa neden açılmıyor?
Eğer şuan faizler %60 gibi enflasyonun üstünde olsa durum çok farklı olabilir di. Hatta borsa da belki incin top oynardı. Ama %14 kkm de biraz farklı olsa da bu ortamda herşey zarar. USD 20 olsa fifti fifti. Işık okte bes kripto para vs oradan geliyor demiş.
Sayın abka kardeşim bebek hisse arıyorsunuz. Benim bebek hissem Bera holding. Holdingin iştiraklerini iyi araştırın arsalar konusunda çok kıymetli hisse. Benim bildiğim iki arsasini satsa Bera iştiraklerini bedavaya satsa iki arsası öder hisse değerini ama hisse bekletir uzun vadeli almak tutmak gerekir. Algyo, gedza, pnsut diğer hisseler
Çok sağolasın Ayasofya kardeş.Bera BUNLARDAN EN PRİMSİZİ ve sizin tespitinizle potansiyeli de var.
CRFSA, dikkatimi çekiyordu,adayımdı.dipte çok yüksek hacim olmuştu.Devir-teslim (30mart)..bence uzun vade alınacak güzel hisse. yabancı+sabancı ortaklığı..çok primsiz..batmayacak böyle hisseler eninde sonunda ederini buluyor.Bu gün tavan olmuş.
Dolar bazlı en dipte... 1/10 nun altında işlem görüyor.Bu hisselere sahipliğiyle ilgili kuşku varsa yanaşmamak lazım,batabilir...ama FRANSA+SABANCI gibi 2 güçlü sahibinin olan hissenin en diplerde olması UZUN VADE için fırsattır.Hisseden kazanmak kadar kolayı yok..güçlü sahipleri olan ve diplerde yataya bağlamış hisseyi alacaksın..UZUN VADEDE mutlaka hak ettiği yere gelir..DOAŞ,TEKNOSA yı diplerden alan şimdi epey karda...(doğuş-sabancı gibi güçlü gurupların hissesiydiler)
sahiplik çok önemli, bimeks vakası örnektir..
aman hisse pazarlama olmasın..sadece örnek veriyorum..
(CRFSA nın sermaye artırımına SPK izin vermemişti..çakılması ondan sanırım..)
https://i.hizliresim.com/b7ifg19.PNG
Bera çok iyiymiş. Uzun bir yükselişe hazırlanıyor gibi. 10.20 - 10.30'dan alınır şeklinde not alıyorum. Teşekkür.
fdow günün yükseğinden 700 puan satış yedi...ilginç...bir gelişme haber falan mı var acaba?