Yarından itibaren sistem dışı kısmi fiziki dolar dönemi başlıyor.
Ortalık sakinleşinceye ve güven verene kadar.
Printable View
Yarından itibaren sistem dışı kısmi fiziki dolar dönemi başlıyor.
Ortalık sakinleşinceye ve güven verene kadar.
hazine daha geçen gün abidik gubidik işlerin olmayacağını dünyaya açık bir ekonomi olmaya devam edeceğimiz söyledi demek ki yurtdışı yatırımcıların bizim hakkımızda ne düşündüğü önemli ! yurtdışı finansal kurumlarıda hepimiz okuyoruz mb sının faiz artırması gerektiğini söylüyor hatta olağanüstü toplanması bile gerekebilir diyende var ! bizimde dövize ihtiyacımız var mı ? var ! doların uzun atlama yapması sürdürülebilir mi ? imkansız ! faiz artışı yapmadan bunun tek formülü ülkeye para akşının 5 sene önceki para bolluğu zamanına evrilmesi ! enerji sorunu olmayan rusyanın bile faizi 2014 de roketlemek zorunda kaldığını da hesaba katarsak yapılması gerekenler belli ! benim beynim bu kadarına çalışıyor zekam sadece bu kadarına yetiyor !
İşler ZEKA ile yapılıyor olsaydı ne Dolar buralarda olurdu ne Tl faizi. Tek adam İLERİ medeniyet seviyesine ulaşmış ülkelerde işler yoksa ne mi olur ? Suriye, Irak ,Tunus , Azerbaycan , Tacikistan vs ülkelerde ne olduysa yada oluyorsa o olur . Dolarda yükseliş kaçınılmaz çünkü ülkede ZEKA işe yaramıyor.
bahri, bir ülkede yetkili kurumların sözlerine inanmak zorundayız diye
çaresizlik ve saçma sapan içeren bir mesaj atan birine fazla bir şey denilemez, zorunluluk nedense..?
çünkü içinde bulunduğun düşünce yapısı ve iki de bir zekam bu kadar çalışıyor vurgusu pek sağlıklı değil
Yooo gayet normal düşünüyorsunuz..ben sadece genel anlamda birşeyler daha ilave etmeye çalışıyorum..
EM'lerde gelinen noktada malum borçlar dolarla ve tabiki bu borçların birde faizi var, vede bu borçların peyderpey çevrilmesi gerekiyor..EM'ler için artık önemli olan globalde faizler ve doların değeri..bunlardaki her artış zayıf ülkeleri daha fazla öne çıkartır..öylede oluyor zaten..
Dersenizki globalde faizlerde ve doların değerinde artık durulma olacak, yada fazla artamazlar..o zaman haklısınız bizdeki okkalı bir faiz artışı doların belini kırar..yok tersi olacaksa bu noktada faiz artışının çokta faydası olmaz..demek isteğim kısaca bu..
Tekrar olacak ama yazmıştım..Geçen GLP'deki artışın Londra için cazip olduğunu kaynaklardan okumuştum..hatta o günlerde içeride dolarda düşmüştü..gelinen noktada DXY'deki artışlar ve dışarıda artan faizler, bu TCMB faiz oranını yeterli kılmıyor..DXY ve globalde faizler arttığı nisbette sonuçlarını karşılayacak faiz oranının bulmak zorlaşacak gibi gözüküyor..
1 hatta 2 yıl önce söyledik başta sayın rxpu olmak üzere mümkünatı ! yok olmaz öyle bir şey olursa sistem kilitlenir falan dediydi bugün gelinen noktada sayın BORA bile sistem dışından bahsediyorsa Dolarda yükseliş kaçınılmaz gemisini kurtaran kaptandır diyorum. Haklı çıkmak istemiyorum haklı çıkmayayım diye de dua ediyorum.
Daha önce de bahsetmiş olduğum gibi Türk parasını koruma kanununa ve *ilgili alt yönetmeliklerine* çok dikkat edilmesi gerekir.
Özellikle bu kanunun uygulama esasları ve yönetmelikleri belirli marjlara sahiptir. Bu marjlar farklı bakış açıları ile muğlak ya da keskin olarak yorumlanabilir.
Otoritenin yorumu ihtiyaca ve zamana göre değişiklik gösterebilir.
Türk parasını koruma kanunu ile ilgili bir yıl içinde çeşitli değişiklikler yapılmıştır. Son değişiklikte geçen hafta olmuştur. Bu değişiklikler hakkında hazine açıklama yapmıştır. Yapılan açıklamada yeterli lisansa sahip olamayan döviz bürolarının (tam kontrol dışında bulunan değiş tokuş bağlantılarının) cezalandırılması ve önlenmesi için bu değişikliklerin yapıldığı belirtilmiştir.
Bunun ötesinde bir yorum şu an için doğru değil, ancak halihazırdaki kanun ve yönetmelikler dengesiz ve kayıt dışı döviz hareketlerinin önüne geçmek için *geniş yorumda* yeterli gözüküyor.
Çok uzun zamandır Dolarda yükseliş kaçınılmaz tarafında olup birde üstüne bu yönde pozisyon almış benim gibilerin dahi gelinen noktada psikolojisi bozulduğuna göre bence aynı cenahta olsun olmasın ama durumun vahametini gören forum üyelerinin bir birbirlerine sataşmalarını gereksiz buluyorum. Ülke de zeka arka planda kaldıkça içine düşülen kaos ortamından çıkmak için YAPILACAK olanlar ülke insanına daha büyük acılar yaşatacaktır .
Devlet, kendisini temsil edenlerin, yürütme organının yani yöneticilerin nitelikleri ve eylemleri kadar saygındır.
İşler iyi gittiğinde, genelde idari tasarruflar da vatandaşı incitmez.
İşler bozulduğunda, devleti yönetenler hesaba başlarlar.
- Buradan dönersem, uluslararası ilişkilerim bozulur mu?
- Uluslararası beklentilerim neler? Bu kanallar kapandı ise ben de onları bozacak edimlerimi dert etmem.
- Adalet dediğin yasal olana uygunluktur. Yasalar ise devletin ve vatandaşın ihtiyaçları içindir. Gerekirse bir yasa çıkarırım her şey yasal olur...
Erdoğan'ın rahatlığına ona buna dayılanmasına, Batı İttifakına ve de sermayesine eyvallah etmemesine bakıyorum da, bir güvendiği olmalı diye düşünüyorum. Kısa vadede güvendiği nedir bunu artık biliyoruz.
-
Moody's: Türkiye'nin kredi notu görünümü durağan, ancak durumu ve ülkenin gideceği siyasi yönü izliyoruz
2 yıllık tahvil faizi %16.63 ile rekor seviyeye fırladı. Acil toplantıyı fiyatlıyor.
Birazdan 4,40 değdirdi yapacak...
Çekecek mi. çıkacak mı göreceğiz...
4.4007 vurdu geri çekemiyor şu an
4.4028 faiz acil düşmesi lazım :oleyo:
4.40'a bastı geçti.
4.4042
Faizler düşmeli. Bu böyle gitmez.
Bir karikatür vardı çok gülmüştüm.2008 krizinde CB kriz teğet geçecek diyor kürsüden.2.karede CB bir kere gircek çıkçak diyor eliyle de göstererek :)))))))))))
Kurun her 10 kuruşluk yükselişinde müdahale çıtası da bir 10 kuruş daha yükseliyor...
Faiz konusunda (inecek ya da inmeli diye) bu kadar konuşmasa belki prestiji konunda bu kadar korkmayacak müdahalae mercileri.
Dün MB na ilave bir göz dağı daha verdi.
"MB bağımsız ama yürütmenin lafını da dinleyecek" gibi abuk bir laf...
ben kingdeyken yeni rekor gelmiş
4,4046
Geçen sene 3,82'den dolar alan berber vardı..iyi dalga geçmişlerdi..bir seneyi geçti ama tutuyorsada şu an itibariyle %15 civarında getirisi var..hiç yoktan iyidir..TL mevdutçılara yetişmesine az kaldı galiba..:cool:
Ev fiyatından et fiyatına , bulgurundan ekmeğine kadar herşey en az TL bazlı 10 kat artmış....Dolarcıkların neyi eksik miş....:oleyo:
O da trendini yakalamış gidebileceği kadar gidecek........... Şahsi tahminin arjantin gibi 1 e 7 sekiz verecek
2mayıs-5mayıs haftasında yerlilerin döviz hesapları 3,5 milyar dolar azalmıştı. Bu para muhtemelen yastık altına kaçtı. Böyle bir meblağın bozulmasının ardından 3,37'leri görmüştü dolar.
4,4060 +0,0389 +0,89%
buda yeni rekor
4,4097 +0,0426 +0,98%
en yenisi
4.4130 da zorlanabilir arkadaş.Bakalım :)
https://i.hizliresim.com/4adkW7.png
Adam işi biliyormuş..bu saatten sonra düşmez demiş..:)
http://www.internethaber.com/dolar-m...si-1841825.htm
4,4101
41 kere maşallah
crash abbas yolcu gelmiş
E dolar tavana giderken ekonomi toplantısı yapar sonunda lafı eveleyip gevelersen.Londraya gidip türkiyeden ev alın dersen,faiz düşecek ben başkan olunca faizi düşüreceğim dersen zamanında çillerin başına gelen (Bkz 1994 krizi) senin de başına gelir.Bence güneşin altında yeni bir şey cidden yok.Kutsal kitaplar boş laf etmez :))))))))
4,4228 +0,0557 +1,28%
69 hemen bugün mü
Dolar kuru hakkında en ufak bir flaş flaş yok...:)
Sağır numarası yapıyorlar.
Başbakan tüm dikkat ve enerjisi başka bir yerde.
Dolar aldı başını gidiyor.
Bir kez dörtnala başladı mı önünü kesmek kolay olmayacak.
Bir de gemi azıya aldı mı....