Yarından itibaren sistem dışı kısmi fiziki dolar dönemi başlıyor.
Ortalık sakinleşinceye ve güven verene kadar.
Yarından itibaren sistem dışı kısmi fiziki dolar dönemi başlıyor.
Ortalık sakinleşinceye ve güven verene kadar.
hazine daha geçen gün abidik gubidik işlerin olmayacağını dünyaya açık bir ekonomi olmaya devam edeceğimiz söyledi demek ki yurtdışı yatırımcıların bizim hakkımızda ne düşündüğü önemli ! yurtdışı finansal kurumlarıda hepimiz okuyoruz mb sının faiz artırması gerektiğini söylüyor hatta olağanüstü toplanması bile gerekebilir diyende var ! bizimde dövize ihtiyacımız var mı ? var ! doların uzun atlama yapması sürdürülebilir mi ? imkansız ! faiz artışı yapmadan bunun tek formülü ülkeye para akşının 5 sene önceki para bolluğu zamanına evrilmesi ! enerji sorunu olmayan rusyanın bile faizi 2014 de roketlemek zorunda kaldığını da hesaba katarsak yapılması gerekenler belli ! benim beynim bu kadarına çalışıyor zekam sadece bu kadarına yetiyor !
İşler ZEKA ile yapılıyor olsaydı ne Dolar buralarda olurdu ne Tl faizi. Tek adam İLERİ medeniyet seviyesine ulaşmış ülkelerde işler yoksa ne mi olur ? Suriye, Irak ,Tunus , Azerbaycan , Tacikistan vs ülkelerde ne olduysa yada oluyorsa o olur . Dolarda yükseliş kaçınılmaz çünkü ülkede ZEKA işe yaramıyor.
bahri, bir ülkede yetkili kurumların sözlerine inanmak zorundayız diye
çaresizlik ve saçma sapan içeren bir mesaj atan birine fazla bir şey denilemez, zorunluluk nedense..?
çünkü içinde bulunduğun düşünce yapısı ve iki de bir zekam bu kadar çalışıyor vurgusu pek sağlıklı değil
Yooo gayet normal düşünüyorsunuz..ben sadece genel anlamda birşeyler daha ilave etmeye çalışıyorum..
EM'lerde gelinen noktada malum borçlar dolarla ve tabiki bu borçların birde faizi var, vede bu borçların peyderpey çevrilmesi gerekiyor..EM'ler için artık önemli olan globalde faizler ve doların değeri..bunlardaki her artış zayıf ülkeleri daha fazla öne çıkartır..öylede oluyor zaten..
Dersenizki globalde faizlerde ve doların değerinde artık durulma olacak, yada fazla artamazlar..o zaman haklısınız bizdeki okkalı bir faiz artışı doların belini kırar..yok tersi olacaksa bu noktada faiz artışının çokta faydası olmaz..demek isteğim kısaca bu..
Tekrar olacak ama yazmıştım..Geçen GLP'deki artışın Londra için cazip olduğunu kaynaklardan okumuştum..hatta o günlerde içeride dolarda düşmüştü..gelinen noktada DXY'deki artışlar ve dışarıda artan faizler, bu TCMB faiz oranını yeterli kılmıyor..DXY ve globalde faizler arttığı nisbette sonuçlarını karşılayacak faiz oranının bulmak zorlaşacak gibi gözüküyor..
1 hatta 2 yıl önce söyledik başta sayın rxpu olmak üzere mümkünatı ! yok olmaz öyle bir şey olursa sistem kilitlenir falan dediydi bugün gelinen noktada sayın BORA bile sistem dışından bahsediyorsa Dolarda yükseliş kaçınılmaz gemisini kurtaran kaptandır diyorum. Haklı çıkmak istemiyorum haklı çıkmayayım diye de dua ediyorum.
Yer İmleri