Bulgar levasý %0.09 deðer kaybetti ... yandý bulgar
Printable View
Bulgar levasý %0.09 deðer kaybetti ... yandý bulgar
6 dan satýþ verilir mi? Ne dersiniz? Belki açýklamalardan sonra 5.5 a düþer
Fitch Yine yakýnda biçligini yapar.!!
http://www.businessht.com.tr/ekonomi...baska-care-yokAlýntý:
Kurlarda yýlbaþýndan bu yana yüzde 40’a yaklaþan artýþ, perakende sektörünün son yýllardaki en can alýcý sorunu olan dövizle kiralama tartýþmasýný iyice alevlendirdi.
Birleþmiþ Markalar Derneði (BMD) Baþkaný Sinan Öncel, "Yüksek kira nedeni ile zarar eden maðazalarý kapatmaktan baþka çare görünmüyor" dedi.
Öncel, döviz fiyatlarýnda gelinen seviyenin günlük kurdan kira ödemek zorunda kalan perakendeci için artýk ‘sürdürülemez’ tanýmýndan çýkýp ‘felaket’ boyutuna geldiðini söyledi.
Kurdaki hýzlý artýþ nedeni ile perakendecinin özellikle 2016 ve öncesinde imzalanan 5 – 10 yýllýk kira kontratlarýný erken feshetmek istediðini, ancak sözleþmelerdeki yüksek tazminat maddelerinin ellerini kollarýný baðladýðýný söyleyen BMD Baþkaný Öncel, “Perakendecilerimiz ayakta kalmak için verimsiz dallarý budamak istiyor. Ancak sözleþmelerinde deki yüksek tazminat maddeleri bulunan bazý AVM’ler tarafýndan adeta rehin alýnmýþ durumdalar. Yüksek kira nedeni ile zarar eden maðazalarý kapatmaktan baþka çare görünmüyor” dedi.
Kira kontratýný döviz ile yapan adam zýrcahildir.
Mesela bu parayla bono mu alacaksýn, gram altýn mý veya borsada hisse mi? Bu tip sorular sizin oldukça kararsýz olduðunuzu gösteriyor...Kararýn doðru olup olmadýðýný elindekinin bir kýsmýný satýþa koyarak tecrübe edersin....Bu tip satýþ metodu para piyasalarýnda almýþ olduðun kararlarýn sana aþýrý zarar veya fayda vermesine engel olur... Kademeli alýþ- satýþ metodu oldukça yaygýn bir iþlem tarzýdýr.....
Kumarbaz olsam buradan Dolar satarým belki dað fare doðurur DAMAT konuþur Dolar 5.50 lere gelir abad olurum yada kayýn peder onlarýn Dolarý varsa bizimde allahýmýz var der beter olurum. Ben TEK Cent sokmam bu sisteme ama zaten benim Centler sistemde diyen de hareket yapar ya abad olur yada beter.
Valla kumar iþini borsada hallediyorum.Reel dünyada benim aklýmýn yattýðý en mantýklý yatýrým gram altýn.Onsda da bir dalga gelecek, gelecek yýl orda bir fýrsat var bence.Onsun bu 1200 dolar deðeri palavra.O da gelecek yýl þekil yaparsa bizim dolar trendi zaten belli gram altýnda çok ama çok artýþ bekliyorum ben.Dolar satma zamaný, cari açýk sýfýrlanýr,cari fazla vermeye baþlanýr ,ancak o zaman düþünülür benim aklýma göre.Yoksa daha yiyeceðimiz çok dayak var.
Damat ne diyecek,denecek laf yok,olay belli.Gidiþat belli,uzun süre olayýmýz nostalji,1990 lý yýllarý gençler de yaþayacak fena mý :))))))))
bir anda düþtü
5.85
Ýçinde Avrupalýlarýn da olduðu bazý ekonomistler TL'deki devalüasyon ataletinin Avrupa bankalarýnýn Türkiye'deki yatýrýmlarýndan dolayý (riskleri 220 milyar Euro olarak hesaplanýyor) Euro/dolar paritesini dahi etkileyebilecek bir boyuta ulaþtýðýný iddia ediyorlar.
https://sarizeybekhaber.com.tr/finan...-tan-sok-iddiaAlýntý:
Financial Times, Washington’ýn Ankara’ya, Ýzmir’de ev hapsinde bulunan papaz Andrew Brunson’ýn serbest býrakýlmasý için çarþambaya kadar süre verdiði iddiasýnda bulundu.
Bu biraz bizdeki ekonomi profesörünün ! faiz enflasyona neden olur söylemine benzemiþ. :) Bilinen klasik teorem Dolar çýkýyorsa demek ki orada bir faiz var ALTIN da ise faiz falan yok o halde Dolar çýktýðýnda altýn düþer. Derseniz ki Dolar batacak omu bilemem tabi ama ben bu þartlarda altýn alacaðýma Dolar tutmayý tercih ederim. Bol kazançlar
Seit Erdogans „Wahl“ scheint die türkische Lira stark nach unten zu beschleunigen, Kurs von damals ca. 4,80$ jetzt schon bei 5,90$, heute allein 7%! Wenn türkische Banken deswegen umfallen, hängen die Italiener und Franzosen sofort mit drin, und mit ihnen das ganze Eurosystem! Finis Eurensis aus der Türkei?
Dolar yine 5.9140 oldu bilmek isteyenler için , niye oldu vallahi umutabi`nin haberi yok. :evil:
Ein guter Bekannter sagte mir: "Zuerst sind die Türken dran, dann die Iraner und dann Deutschland". Beim Blick auf den EUR0-Kurs könnte es jetzt soweit sein. Bei aktuell 1,1455 USD wäre das nächste Ziel 1,10, denn die 1,15 hat mit dem heutigen Tag nicht gehalten. Wieder sieht man den ganz großen Plan und das Ziel, daß das EUR0-Konstrukt verfolgt. Wenn man einen Systemwechsel herbeiführen will, geht das auch über die Währung. Die alte DM wäre zu stark gewesen, mit der hätte man Deutschland allein nicht stürzen können. Mit dem EUR0 geht das. Wenn Banken aus Italien, Frankreich und Spanien den EUR0 zu Fall bringen, ist Deutschland (und die verbliebenen deutschen Global-Player-Banken) einfach mit dran. Das Ziel Deutschland zu stürzen läuft über die Währung und natürlich die Zinsen. Noch sind diese niedrig.
son durum 5.92
piston düþtü artýk parayý güvene almak lazým. avrupada bankalar batacak diye euro/dolar paritesi göçüyosa gerisini siz hesap edin.
Halbu ki geniþ muhafazakar kesimlerin kabulüne göre Allah (cc.) istemeden yaprak kýmýldamaz. Her þey Allah(cc.)'ýn planlamasý ile olur. Dövizdeki yükseliþ te süphesiz ki Allah(cc.)'ýn kararýdýr. Bunu görememek mufazakarlarýn bakýþ açýsýndan aslýnda büyük bir çeliþkidir.