Bir iki hafta topyekûn bir düşüş olacağı kanısındayım krdd Petkim gibi hisselerle piyasayı tutup yan tahtaları bosaltacaklar endeks 140 da olsa bu olacak gibi çok primli yan tahtalardan uzak durulmali
Printable View
Bir iki hafta topyekûn bir düşüş olacağı kanısındayım krdd Petkim gibi hisselerle piyasayı tutup yan tahtaları bosaltacaklar endeks 140 da olsa bu olacak gibi çok primli yan tahtalardan uzak durulmali
Selamlar hocam, ak ve garan piyasamıza yön verenlerden. Afyon da ise %55 paya sahip olan Ak ne derse o oluyor. Alan satan kısa marjda karını alıp çıkıyor. Esas yükseliş ky ne zaman azalırsa o zaman gidecek diye düşünüyorum. Endeks 1250 de tutunamazsa 1190 a gider hayırlısı artık. Tamamen yatırım tavsiyesi değildir.
Merhabalar endeks . Nasıl olur . Büyükleri tutarak diğer kağıtları düşürebilirler mi ? Bugün kağıtların çoğu devre kesti . Yarın devam edermi . Testere piyasası gibi davranacak . Celik hocada yazmadığına göre yarın olumsuz olabilirmi...
Evet bu çok defa yaşandı. Endeks tüm kağıtların yüzde 70 i eksi iken BİST100 artıda kapatabiliyor. Endekste ilk 30 hisse nin ağırlığı çok yüksek.
Bazen de tersi oluyor.. 50 tane hisse tavan kapatmış, ama BİST100 eksi kapatmış..
Bunlar zaman zaman görülen hareketler.
Büyük yatırımcı bazen ana hisselere yöneliyor bazen yan kağıtlara..
Yan kağıtlardan hiç bir beklentisi olmayan , aşırı primlenmiş şişmiş hisselerden uzak durun derim..
Ya ilk 100 içinden hisse seçin ya hikayesi olan bir yan kağıt seçin.. hatta mümkünse böyle bir sepet yapın..
iyi geceler cümleten hayırlı cumalar
İyi geceler Çelik hocam.
endexs onay aldı ama bu kadar hisselere yansımamalıydı düşüşler hacimsiz feyk düşüşler haftalık kapanış bu şekilde olurs veya üstte yıl sonu hedefim gercekleşir lakin hisselere yansımaması kötü
Yarın açılışta satıcılı olabilir.. ancak kapanışta toparlanmasını bekliyorum endeksin...
Hayırlı geceler cümleten...
piyasada bir şeylerin hazırlığı yapılıyor araştırıyorum çoğu zaman yogun olduğumdan takipte zorlanıyorum bizim hisseler zaten ucuz hareket öncesi sert düşen hisseler olur bunları not etmekten fayda vardır..ozgyo ..usak..afyon bunlar hazırlık yapıyorlar gözlemliyorum bu hisseleri takip edin YTD öğrenmek amaçlı takip edin
Herkese hayirli cumalar.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese hayırlı akşamlar dilerim.Biraz forex biraz viop biraz da borsa geçmişim var ortaya karışık :) Çelik çomak hocam , mebes hocam , hakan hocam , esma hocam , Ekim ayı sıkı sıkı takip ettim sabırlı davrandım önce Sermaye olarak koyduğum paranın yarısını on beş günde kazandım.Daha sonra peş peşe kaybettim sabredemedim iki bin lira üç bin lira zararlar ile pozisyonlar kapattım.Öyle ki MNDRS zararına kapattım beklesem zararım kalmayacaktı OSTIM zararına kapattım beklesem zararım olmayacaktı.En son yine dayanamadım bugün GOODY zararına kapattım.Biliyorum ki beklesem yine zararsız kapatacaktım.Şuan başlangıç sermayemdeyim kazandığımı kaybettim.En son MARKA için emir verdim.Pazartesi tavandan açacağını düşünüyorum tavandan alım emri verdim.MARKA için düşünceleriniz neler kimileri 24.00 TL hedef çiziyor.Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum.Bir de OSTIM bedelli için bugün başvuruyu yapmış.Halbu ki şirketi aradım yetkili ile görüştüm ay sonunu bulur demişti.Nasip böyleymiş.OSTIM bedelli onayı gelene kadar daha da yukarı gidecek gibi.MARKA ve OSTIM için düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Çelik Hocam; Mipaz sonraki hafta davası var sanırım..
Sisteminiz ne diyor Mipaz hakkında, sizin yorumunuz nedir?
Elimde yüklü uşak vardı dün 236 dan sattım 222 ye düştü geri alayım dedim bir iki iş çıktı bakamadim bugün artı 7 yapmış kağıt iyi silkeledi beni
Arkadaşlar burda bazı arkadaşlar
Çok riskli olan hisseleri yazıyorlar
Dikkat edin tüm birikimleriniz gidebilir
Özellikle yakın izleme pazarı hisseleri
Birçoğu riskli ve çok primli
Tahtaları kapanan hisseler oluyor
Bu kapananlara örnek
Bimex
Gen yt.
Raxs
Favori dinlenme
Dmsh.
Goldas
Bunlardan bazıları
Bakıyorum 10 kati 5 katı gitmis yakın izleme pazarı hissesine ilgi gösteren var
Lütfen dikkat hisse kottan atılabilir yada
Satış fırsatı bile bulamayabilirsiniz
Sagliklar
yakın izleme pazarındaki şirketlerin tamamının mali durumları -bazı istinalar dışında- kötü olduğu için uzaktan bakmakta hatta bakmamakta fayda var. Elinde bu şirketlerin hisseleri olan ve genelde patronla anlaşan spekler türlü türlü oyunlarla yatırımcıların ilgisini çekmeye çalışırlar..daha geçen haftalarda egeli şirketlerini borsadan attılar.. üstelik şirket o gün tavan fiyattan kapanmıştı.. burada trene binenler son vagonda olduklarını anlamamışlardır bile. tam tersi portföylerini ertesi günde %10 tavandan artıracaklarının hayali kuruyorlardı. :Sad:
risk almaya evet ama körü körüne aşırı kazanma hırsıyla bu pazarda risk alınmaz..Alanda sonuçlarına katlanmak zorundadır. diğer forumda geziyorum bakıyorum millet ağlaşıyor..eee kardeşim SPK sana daha ne yapsın? Şirket iflas durumuna gelince son şans son durak olarak o şirketi yakın izleme pazarına alır.Şirket finansal durumunu düzeltir yani bir ihtimal paçayı kurtarırsa oradan çıkar kurtulur yoksa yolun sonu genellikle iflastır..
bakmak isteyenler için link:
https://www.kap.org.tr/tr/Pazarlar
geçen ay bir arkadaşım bana 1,65-1,70 tl civarı iken kervn hissesini almak istediğini ama geçmiş fiyatlarından dolayı kararsız kaldığını bilançosunu incelemi istemişti. Şirket yakın izleme olmasına rağmen kırmak istemediğimden inceledim ve dedim ki kazara yolun şirketin önünden geçerse yolunu değiştir şirketin durumu bilançoları eğer doğruysa çok kötü dedim.alım uygun değil olarak gördüğümü belirttim.
Başka bir hisse önerdim kafasına yattı ve onu aldı kervn almadı. Şimdi kervn a bakayım dedim 1TL altına inmiş. Alsaydı sanırım %40-50 zararda olacaktı şimdi %25 civarı karda :) tabi ki borsa da spekler batık durumdaki şirketleri 1 e 3, 1 e 5 vs katlayabiliyorlar. Taki yatırımcıların çoğunluğu hucüm edinceye kadar..o zamanda hiç vakit kaybetmeden aşağı basıyorlar..
Acemi arkadaşlar bahsettiğiniz hisselere bulaşmasa daha iyidir. Usta oyuncu her dalgalı suda yüzer. Onlara diyeceğimiz bir şey yok. En azında işi öğreninceye dek riskli hisselere bulasmasinlar. Ben sermayemin yüzde sekseni acemi iken ve böylesi hisselerde kaybetmiş birisi olarak söylüyorum. Fazla pirimlenmemiş sağlam hisselerde sabrederek yatırımlarını yapmalılar. Her hissede stopumuz olmalı ve yüzdelik kar hedefini koysunlar. Örneğin yüzde on kar ettimi sat. Nefes al acele etme endeksin yönüne baksınlar. Teknik öğrensinler hocalarimızın öngörülerini takip etsinler, şirketleri tanisinlar, revaçta ki sektörleri takip etsinler kısacası kendilerini geliştirdikleri oranda başarıya giden yolu bulurlar. Temel,teknik bilgisinin yanında uygun psikoloji de lazım. Benim gibi zor yoldan öğrenmeyiniz . Yani benim gibi sermayenin yüzde seksen -doksanı kaybetmeden öğrenerek işe başlayınız ...
günaydın iyi tatiller cümleten
Çelik hocam gunaydin. Sanko ike ilgili guncel yorumunuz varmi. Teşekkürler
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ALYAG.
ARTI
ATSYH
BRKO BMELK
CASA COSMO DARDL
DENGE DIRIT EPLAS EKIZ EMNIS ETILR
FRIGO KERVN MZHLD MEMSA MMCAS ROYAL
SELGD SNKRN SERVE TACTR UFUK hisseleri gözaltı yakın izleme pazarı hisseleridir.
bizim sabır testi hissemiz 2.70 den beri takip ettiğim bir hisse bir türlü yukarı atamadı baskılanıyor tam baskıyı kırmak için bir şeyler yapmaya calışıyorum ya türkiyede ya yurd dışı kaynaklı bir şeyler oluyor 1.5 ay kaldı senenin bitmesine bakalım 20 li rakamları nasıl bir haberle göreceğiz bekliyoruz sabırla zarardamıyız değiliz lakin analizimiz önemli YTD
Tekrar tsk ederm. Yorumlariniz cok dgerli.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok riskli olan hisseleri yazıyorlar cümlenizi yeni farkettim ama öyle yazanı görmedim bu forumda. Eğer kötü niyetli olarak çelik comak hocayı lekelemek amacı guduyorsaniz çabanız nafile .Bu cümleden de iyi niyet bulamadım. İyi niyetle yapılan yorumlara diyeceğimiz bir şey yok.
Selamlar hocam. OSTİM için bahsettiğiniz 5 üzeri hareket başladı galiba. AFYON, YAYLA, OZKGY ve enson ARDYZ kattık yola devam.
KISA VADELİ BİR ARDYZ YORUMU MÜMKÜN MÜ?
selam ve duayla...
Artık dünyanın yeni düzeninde bilgi, teknolojiye dayalı üretim ve on-line ticaret öncelikli olacak. Yeni şartlara uyum sağlamak için iktidarında bir hazırlık içinde olduğu yapılan konuşmalarda gözüküyor.