Ne oldu kötülemeye başladın!!!!
Printable View
Kesinlikle aylarca çok güzel şeyler yazdım güvendim. Artık guvenim bitti. Duygusal bağ kurmamak lazım. Gerçeği görmek lazım. %50 düşen hisseyi hala hangi yüzle kim ovebilir ? Sebebini aramak yerine övmek artık çok yanlış.
Spk çok işini yapıyorda seni mi şikayet edicem
sn keko yorumunuzdan cıkarım yaparak soruyorum berkosan ı sattınız mı
Keko berkosan hisselerini velevki satmış olsun o hep söylenen bu adam ve müritleri hissede yüklü poz almış bu sebeple gitmiyor diyenler için iyi değil mi bu. Tabiki bu koşullarda çıkmasını doğru bulmuyorum o ayrı konu
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
benim geçmişim seninki gibi çelişkiler ile dolu değil dostum..sen boşu boşuna benden alıntılar yapıyorsun...:yes: beni kendinle karıştırma lütfen...ben berkosanları aldığım günden beridir takviyeler yaptım ama tek bir lot dahi satmadım...sermayemin tümü bu hissede değildi..yarısı burada idi...ama keşke senin gibi aşık olmasaydım ve senin gibi rahat satabilseydim...belki bu gün senin dediğin gibi destek atabilirdim...onun dışında berkosan aldığım için pişman değilim..her şeyin bir vakti var...sabırla beklemeye devam...
kimseyle organik bir bağım yok..herhangi bir watsap gurubum da yok...ama bu forumda oldukça şefafım...aldığımı ,sattığımı söylüyorum...artık isteyen benim gibi davranıyor isteyen de başka bir şekilde...berkosandaki bu baskıya herkes dayanamaz...tahminlerime göre çok çok az yatırımcı kaldı...tahtacı beni sevse de sevmezse de ben bu hissede olmaya devam edeceğim..artık istediği gibi davransın..
Malesef yönetim bu arkadaşlar şimdi ellerini obusturuyorlardir bu kağıda ancak 27 ile 28 arası çıkış trendine girer her zaman çıktığı yerden yarısına gelmeden hareket yapmıyor heralde yönetim bu şekilde nemalaniyor burayı muhakkaki okuyorlardir sayın yöneticiler sayenizde kağıt çöp oldu mutlumusunuz
bende fiyat olarak üzgünüm ama temel olarak berkosana güveniyorum...elbet vakti geldiğinde gereğini yapacaktır...yapmaz ise de ?? biriktirmeye devam ederim....eğer egegübreden iyi bir kar yapar ve realize olursam , ve o sırada berko da 40 ın altında ise ciddi miktarda yükleneceğim arkadaşlar...buda burada sözüm olsun...
Benim hiç bir çelişkim yok...Kağıt 19 larda ve Scumtech beklentisi varken bildiğin ucuzdu, ben de ucuz dedim; 50li rakamlarda ise vasat bir bilanço üstelik beklentisiz haliyle pahalı dedim mi, evet dedim...Bu bir çelişki değil...Sırf şu Sırbistan hatırına 3-5 bir şeyler alıyorum buralardan, bilançoda bir şeyler görmezsem ebediyen yokum burada merak etme...
çelişki olup olmadığını yatırımcılar karar versin...berkosan bence değerli...bilançosunu ben beğeniyorum...berkosan gibi küçük sermayeli olup da zarar eden hisselerin fiyatı bile berkosanın çok üzerinde...benim gözümde düşük sermaye veya iyi bilanço veya güzel bir hikaye veya güzel bir sektör almak için yeterli bir gerekçedir...
https://www.youtube.com/watch?v=7AFPCsInRU8
konut ,altın ve hisse senedi piyasaları için olumlu gelişmelerden söz ediliyor...
Şirketimizin %100 Bağlı Ortaklığı olan ve İspanya'da yerleşik BERKOSAN IBERICA SOCIEDAD LIMITADA şirketinin gelişmesi ve büyümesi kapsamında reorganizasyon çalışmaları başlatılmış olup, bu çerçevede 14.08.2024 Tarihli Yönetim kurulu toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır.
1. BERKOSAN IBERICA SOCIEDAD LIMITADA şirketinin yönetim kurulu/müdürler kurulu başkanı olarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Enis Aldıkaçtı'nın yerine, Yönetim Kurulu Başkanımız Memet Aldıkaçtı'nın münferiden temsil ve ilzama yetkili olarak atanmasına
2. Söz konusu atamayla ilgili olarak iş ve işlemlerin İspanya'da yapılmasına, bu hususta gerekli işlemler ve kararların alınması için Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aldıkaçtı'ya yetki verilmesine,
Karar verilmiştir.
İnşallah olumlu gelişmelere vesile olur bu haber
Bla bla bla... Sırbistandaki tesise yatırım yapıldı, yeni makineler alında şimdi de İspanyadaki tesise bir şeyler yapılacak algısı oluşturuyor.
Bir şirket eğer kendi varlığını satmak için yıllarca birileriyle görüşüp somut gelişme kaydedemiyorsa, üzerine madem satamadık o halde büyüyelim diyerek Norveçte yatırım kararı alır onu da yıllarca somut gelişmeye dökemiyorsa, şirketin yönetimi ya algı operasyonuyla iş yapıyordur ya da iş yapacak beceriden yoksundur.
Var olanla değil var olacaklarla gelmeleri lazım. Ya büyüyecekler ya satacaklar ya da hiç kimsenin beklemediği bir anda şapkadan tavşan çıkartacaklar. Ben o tavşanı bekleme dönemindeyim. Çok bekletirlerse borsada bebek hisse potansiyelinde onlarca başka hisse var.
Aile içi bir sıkıntı olmasın da...Yakında kokusu çıkar...
Bencede gaza gelinmemek lazım.
İspanyadaki şirketin dahada gelişip büyümesi için , Daha genç(babasına göre) dinamik bir kişi varken şirketin başında Enis aldıkaçtı(oğlu) , Babası onu tepeden alıp büyük ihtimal geçici bir süreliğine 77 yaşında ispanyanında başına geçmiş.
İspanyadaki şirketin büyümesini ve gelişmesini 77 yaşında bir adam nasıl sağlar bilemedim. Umarım gelecek günlerde daha güzel KAP'lar gelir ispanya tarafından. Bende umuyorumki inşallah ailevi bir sorun yoktur.
BRKSN yönetim kurulu yurt dışında kurulu bir şirkete yani apayrı bir tüzel kişiliğe "hukuken" nasıl atama yapabilir, saçma sapan bir açıklama...Bu açıklamadan o şirketin yönetim kurulu denen bir organı olmadığını anlıyorum...Konuyu bilen biri varsa açıklasın bir zahmet...Alıntı:
münferiden temsil ve ilzama yetkili olarak atanmasına
bence ispanyaya ayrı bir önem veriyorlar ki bizzat kendileri orayla ilgilenmek istemişler....patron tecrübeli....muhakak kişisel bazı çevreleri de olmuştur...kişisel tecrübesini de kullanarak daha çok müşteriye ulaşmak istemişlerdir diye düşünüyorum...
ispanya ve sırbıstan avrupanın otomobil kalbi..buraya yoğunlaşmalarını olumlu görüyorum...
İspanya % 100 bağlı ortaklık..
Sırbistan % 55 iştirak..
Bizim için önemli taraf tabiki ispanya..o taraftan gelecek haberler önemli olacak..
Daha dün telegram grubuna birisi atmıştı. Şirketin kesinlikle geri alım dusunmediklerini 2022 yönetim kurulu toplantısında gelen soruya aynı şekilde cevap verdiklerini yazmış.
Kazankapisinin telefonda alım konusunda ısrarcı şirket demesi ilginç.
8-9 aydır içerde esir aldı bizi. Kızımın az buçuk ağız tedavi parası vardı. Oda eridi. Hayattan soğudum yeminle. Ama kağıdın bu denli düşmesinde kimin parmağıda varsa iki cihanda yüzü gülmesin inşallah. Uyku uyuyamıyorum artık.
birileri ısrar ile 30 un atlına , ta 50 lerden beri indirmek için çaba harcıyorlardı..yukarılara ağır lotlar yazarak ,baskı kura kura indirmeyi başardılar...hep karşılaştırdığımız sanfm 100 lere dayandı...hem de bir çok yönden sanfm dan daha iyi olmamıza rağmen....sığ hisselerin çıkışı da düşüşü de sert oluyor arkadaşlar...borsada lazım olmayacak nakit ile vede unutulacak şekilde yatırım yapmak lazım..yoksa insan gerçekten de sıkıntı yaşıyor...sizin durumunuza üzüldüm ama ne yazık ki elimizden de şu anda bir şey gelmiyor....çünkü fuul hisselerde bekliyorum....umuyorum ki en kısa sürede berkosan yatırımcısını sevindirir...
32’den alıp 34’ten güc bela cıktım bu kagıttan. Epeyce lotum vardı. bence şirketin birkaç sıkıntısı var.
1. Hikayesi yok. Yurt dısı yatırımları dışında satın alım hikayesi bitince ilgi azaldı.
2. Yönetim güven vermiyor. Kurumsal bir yapıları yok.
2. Aşırı sığ. Kredili taşıyanlar risk almadığından da hacim düşük kalıyor. Alıyorsun elinde kalıyor resmen.
4. Sektörden rakipleri çok. Export verilerine baktım, satış yaptıkları alanda epey şirket var, yerli ve yabancı.
Kanımca bu tür sıkılasma dönemlerinde böyle hisselerde 10% -15% fazla girmemek lazım riskli olabilir.
Hala aynı şekil, bakalım ne zaman uyanacak?
4 aydır endekse tepki vermiyor, bugün bile vermiyor yazık.
sürekli karşılaştırdığımız sanfm %400 bedelsiz verip bölündüğü söyleniyor....şimdi baktığımda gerçekten de bölündüğünü ve fiyatını 19,36 da ve %2 primli olduğunu görüyorum...büyüme hissesi idi....sermayesi de düşük idi...100 civarlarına kadar çıkarıp böldüler...tahta yapıcısını tebrik ediyorum...güzel hissede güzel iş çıkardı...o hissenin sermayesi artık arttı...bizim ligten çıktı...düşük sermayeli bir hisse daha yuvadan uçtu...sanfm hala bizim gibi büyüme hissesi ligindedir....
darısı bizim de başımıza....