Akilli bir cb akilli bir hukumet olsa tum para buraya gelir bizim ki hala sermayeyi nasil kacirayim bankalari zora sokayim derdinde
Akp den kurtulsak bist önümüzdeki 1 yilda 250 bini devirir
Printable View
Akilli bir cb akilli bir hukumet olsa tum para buraya gelir bizim ki hala sermayeyi nasil kacirayim bankalari zora sokayim derdinde
Akp den kurtulsak bist önümüzdeki 1 yilda 250 bini devirir
Dislike rekoru gelmiş.
yoruma kapatmışlar videoyu...diğer videoları yoruma açık...millet canlı yayında oy moy yok diye yüklenince çareyi yoruma kapatmakta bulmuşlar...ve dediğin gibi dislike patlaması var... 69 bin like 294 bin dislike...
göklerden gelen bir karar vardır mıydı neydi o? Z kuşağı geliyor ve ilk kez oy kullanacaklar 2023 te...
https://www.youtube.com/watch?v=nhXz8783eOU
Evet bu çok oluyor .
Borsa dipte iken iki hafta 4 bankada 11 tane kredi verelim diye arayan oldu
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Orada balina vardı o pes etti sattı o yüzden grafik öyle oldu yoksa sittin sene o satmazsa çıkmazdı bence
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vicente zaten gittikleri anladığında borsaya girmen için bayağı geç olmuş olacak.[emoji16]
Daha öncede söylemiştim ama topa tutulmuştum maalesef.. bu 45+ nesil 40 dahil olabilir mi bilmiyorum ancak bu yaşlar ve sonrası çok ciddi biçimde psikolojik travma yaşatıldı. Darbeler, enflasyonlar, yeşilçam, siyasi ideolojiler, tv programları. Baya bir psikolojik harp yaşadılar. Haliyle modern, milenyum çağına ayak uyduramadılar.
Bu da oylarına kadar yansıdı. Torpil geleneği, dini istismar hep bu kuşağın yaşadığı şeyler.
Z kuşağı diye tabir edilen nesil bence buna 30 yaşlar da dahil genel anlamda internet ile büyüdüler. Özellikle bu internet telefonada geçinci, avrupa, abd, modern ülkelerin nasıl yaşantı sürdüklerini, beklentileri neler, ülke nasıl yönetilir, bilim, teknoloji gördü. Bu yüzden beklentileri bambaşka. Yukarda bahsettiğim eski nesil son kuşak ve ülkeyi devamlı aşşağıya çekti. Siyasetçiler halkın yansımasıdır. Yani şahsım ve organizasyonu da halkın yansımasıydı. Şimdi ise z kuşağın yansımasını göreceğiz.
Bu yüzden Türkiye nin geleceğinden çok umutluyum demiştim, hala beklentim çok büyük. Bu z kuşağı bizi beklentileriyle gelişmiş ülkeler kategorisine sokacağına adım gibi eminim.
İşte bu yüzden demografi yapıyı kitlesel göçlerle bozmaya çalışıyorlar ancak muhtemelen ömürleri yetmeyecek. Bunu bize hak gören bazıları alt kuşağı hesap edemedi muhtemelen.
Bu arada benim yaşım 33.
Milenyum çağının bana neler kattığının, beklentilerimi nasıl değiştirdiğini çok iyi biliyorum.
Temeli iyi olan bir hisse kelepir fiyata 500 de birini 1000 de birini en dipten alın da bir haftada görelim kim götürüyor hemen hisseye size para dağıtıyor .
Temel vs miş hepsi hikaye .
Benim her sattığım hisse aynı
gün veya en geç 1-2 gün içinde
tavanlar çekmesi hepsi temel
fadimenin hisseye birdenbire
vahiy gelip hücum etmesi değil mi ?
İnsanları ve birbirimizi kandırmayalım lütfen .
Biraz dürüst olup yalan söyleyip atıp tutmayalım .
Dediğimin tersini yapan varsa çok hayırsever ve yardımsever speğe denk gelmiştir sanırım .
Pasife vermeyip 1 saat içinde tavan olan yukarıdaki emir silince %8 artıdan nötr indirende ky oluyor sanırım .
Tabi 3 gösterip sadece birini verince küfür algılayıp delleniyorlar sanırım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
50-100 değil, çok değil 10-20 yıl arası çok farklı bir Türkiye olacak.
Dayatılan siyasetçilerin hiç birini göremeyeceksin. Yaşlı siyasetçiler istediği kadar algı yapmaya çalışsınlar.
Bilim, teknoloji ilgilenmeyenler elenecekler. Milliyetçilik, dini propaganda çok fazla sökmeyecek.
Bu yüzden tavsiyemdir, elinizden geldiğince çocuklarınızı, babaanne, anannelerin büyütmesine izin vermeyin.
Ve okul öncesi öğretim 2 yıl olarak zorunlu olmalı ki, ülke gelişimi hızlanmalı.
Az önce bir video izledim
Konusu dindar ve dinsiz yobazlar
Dindarın tanımı şu
70 yıl kiracı olup sefalet içinde yaşamayı Sonsuz cennet ve huriler ile yaşamaya değişmiyor
Yani
Ben eğer ibadet etmez isem dinsizi öldürmez isem bende çocuğumda sonsuz cehennemde yanacak topuklarımızdan kızgın kancalar geçirilecek dini inkar edemem edenide yaşatamam çünkü burada 1 dakika bile acıya ateşe dayanamayan ben sonsuz ateşe nasıl dayanayım
Kısacası
Dünyadaki ekonomi de böyle 10 zengin dini belayı tehdidi vs bahane ederek daha doğrusu silah gibi kullanarak toplumu yönlendiriyor
Lakin
gerçekler bir gün ortaya çıktığında kimse bahane sunamayacak
Aklıma bir tablo geldi..
https://www.youtube.com/watch?v=tAYKCmpORS0
Çok tadlı bir videodur. Aklınız tutulabilir.
Yalnız o çalışmayı uzaktan yapıcaklar
Tanıdığım hepsine yakın kesim
Kapağı nasi önce bi dışarı atsak derdindeler de :)
ameriganın, almanyanın z kuşağı nal mı topluyor..??
bizimle onlar arasında aradaki fark çok fazla..
bizim z kuşağının ne kadar iyi olduğu pisa testlerinden belli..vasat altı..sonlara yakın..
z kuşağının tek artısı olabilir: iktidar değişimine katkı.. belki bu bir nebze daha iyi yöneticilerin gelmesine neden olabilir.. ama o kadar.. almanyanın sürekli iyi yöneticileri var mesela.. bizde iktidar değişimi olursa almanya ve Türkiye yi birbirinden ayıran yuzlerce farktan sadece birisi ortadan kalkıyor..
diğer geri kalmamızı sağlayan faktörler duruyor.. değişimi sağlayacak gençler ise zaten batılı akranlarından daha geride.. pisa testleri bunu gösteriyor..dolayısıyla karşılaştırmalı analizde batı ile aramızın açılmasını engelleyecek bir şey ben göremiyorum hala..evet ileriye gidebilirsin ama rakipler daha hızlı gidiyor..
İzlediğim en iyi video olabilir. En azından sıraya girer.
Barış Özcan kaliteli içerikler üretiyor. Takipçilerinin de gençler olması, yukarda yazdıklarımı gayet perçinliyor.
Anlatmak istediğim tam olarak da buydu zaten, popüler olmasının sebebi gençlerinin beklentisinin bu tür içerikler olması.
Daha ileri de değiller. Almanya da çocuk yoksulluğu hala yükseliyor. Kaldı ki Ab ve abd medeniyetlerinin z kuşağı iyice, dine ve ırkçılığa yönlendiriliyor.
Kaldı ki onların z kuşağı demografik olarak azınlık olacak, bizim ise çoğunluk.
Çoğunluk azınlığı yer.
Kaldı ki onların z kuşağı olduğu gibi yetişiyor, dogmatik olarak sorgulayarak yetişmiyorlar.
Bizde ise eğitim seviyesi kötü olduğundan z kuşağı kendi kendini yetiştiriyor. Yani dogmatik olarak sorgulamayla yetişiyor.. aramızdaki bu fark basit gibi gözükse de ülke gelişiminde çığır açacak..
Yaş kaç bu arada..
Hacı abi sen önce şimdi umud dağıtım vazifeni önce kısa bi kenara ko
De ki
TR de aileler bi araya gelir
Elbet bazı z kuşakları bazı z kuşaklarına göre
Daha bi gelecek vaad eder
Ana babalarda ailecek gorusmelerde der ki o parlak çocuk için
Nolacak
Bu çocuk ?
Gitçek şu xxx gelişmiş ülkesine derler .
Sen daha muhabbetin çıkış noktasini düzgün yakaliyamamisin be yav
sen ne kadar seviyesiz birisisin..yaş sorma terbiyesizliğini yapıyorsun.. hala rezil olduğun yetmedi mi??
iphone kullanmasını iyi biliyor diye bir nesil diğerinden analitik olarka daha iyi olacak diye bir garanti yok.. özgürlük isteği daha yuksek olacaktır.. sosyal konularda bir değişim olur.. ama analitik konularda mucize olmaz.. eğitim oldukça kötü..
Bu arada discretus un çoğu fikri benlik değil
2 kişi tek kişiye girişiyoz
Algısı oluşmasın
Açıklaması
Ya ne z kuşağı ya
Liseyi kılasik Sistem bitirenlerin elinden ne geldi de
Cepten 30 yaşına gelip ha bire pubg oynuyan z kuşağı mi yapçak? :)
Inşallah yapar tabi
Gurur duyarım o zaman
Bende senin yaşadığın ülkeyi sadece kötülemene ayar oluyorum onu ne yapacağız?
Bir ara oyun oynamak zeka geriletiyordu, çocuklarınızı bilgisayardan uzak tutun deniyordu.
Halbu ki, oyun oynayan bir çocuk bölüm geçerken, sorguluyor, düşünüyor, çabalıyor. Bu da kişisel gelişimi için faydadır.
Olayı iphone a indirgeyen basitleştiren sensin.
Analitik düşünemeyen sensin ki, anlatmak istediğimi iphone kullanmayı her bilen diye saçma sapan bir şey yazıyorsun..
Senin zararlı olarak gördüğün bütün şeyler, çocuk için faydalıdır. Ama bunu anlayacak kapasite lazım..
Akıl ve zeka farklı şeyler bir onu öğrenin isterseniz .
Her Zeki akıllı
Her Akıllı Zeki değildir .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Erkeğe yaşı,
kadına maaşı
sorulmaz derlerdi eskiden.
Şimdi işler denişti.
kadına ve erkeğe kilosu sorulmaz. :he:
Bişi sorcam,
Temmuz vade olacak mı?
Yoksa ağuztoz vade mi yakın vade olacak?
bu yandaş hala ülkeyi kötülüyor diyor.. işte okuduğunu anlamamanın güzel bir örneği..tipik yandaş..
ben kötü uygulamaları eleştiriyorum.. daha iyisini istiyorum ülkemi senden 1000 kat daha çok seviyorum..
eğitim alanında akape ülkemizi küme düşürmüştür..
Beyler tartismayin icin rahatlayin :drunk:
yön bulmadan restoran seçimine kadar pek çok şeyi teknolojiye havale edersen bu seçimleri yapmanı sağlayan beyindeki analitik bölgelerin gelişimi farklı olacaktır.. her şeyi görsel algılarla, bilgisayarla koordine edersen hayal kurman yeni ve yaratıcı şeyler ortaya çıkarman zorlaşır.. her şey teknoloji değil.. klasik eğitimi bırakmak büyük hata olacaktır.. makul bir sentez olmalı..
Şahidim yanlışsam düzelt
Zekâ aklını kullanabilme becerisi
Bu tanım doğruysa eğer
Kullanılmayan akıl da bi değer yani zeka addetmez
Öyleyse yat kalk pubg oyna
Gelişim nasi olucak ki ya tam çözümleyemedim
Istediğin kadan zeki akıllı vs vb ol
Çalışmadan olur mu ki
Bilemedim
Zeka biraz maddesel bir kavram.
Akıl ise biraz zekan ile süzülmüş kısmı, yani süzme zeka.
Tabi yanlış süzülmeyi alırsan, süzme salak da olabilirsin. :he:
Şöyle özetliyim,
zeka bedenin,
akıl ise ruhun kavrama kabiliyetidir. :he:
Part time feylozofluk da yaparım. :he:
mesela adım sayıcılar var..bazı insanlar kaç adım attığını bu cihaza bakarak belirliyor..
ben saatimi kullanıyorum sadece.. 1 dakikada kaç adım attığımı biliyorum ortalama.. 120 adım.. toplam adımı çok rahat yaklaşık hesaplayabilirim günlük yürüyüşlerimde..
hayatın pek çok alanında "adım sayıcı" benzeri teknolojik "kolaylıklar" var.. insanın düşünmesine muhakeme etmesine gerek bırakmıyor.. sadece görsel uyarılar var beyinde.. bunun sakıncalı olduğu pek çok araştırmanın konusu..adeta yeni bir insan alt türü ortaya çıkmak üzere gelecek yuzyıllarda..
Burda Z kusagini goklere cikaran bazi arkadaslar vardir.
Bence dunya genelinde gelmis gecmis en sorunlu kusaklardan biride Z kusagi olacaktir.
Z kusagi bir isyan ve protesto kusagi olacaktir....Bilgi ve entellektuel alt yapisi sig, talep ve memnuniyetsizligi cok ve devamli olacak. Aile, ulusal, gelenek, sosyal ve dini aidiyet ve iliskileri zayif bir kusak olmaya aday.
Onceki kusaklara gore hayattan daha az keyif alacak bir kusak olacak. Bu kusak Sadece devletler ve iktidarlarla degil ailerlede cok sorun yasayacak bir kusak olacak. Cunku bu kusak aile ocaklarindan ziyade teknoloji ve internet ocaklarinda buyumus ve yetismis bir nesildir.
Bir yonu ile azcik 20 yy daki silahli Komunist orgutlere katilan genclere benzetebiliriz. Ama o neslin ideolojik bile olsa hic degilse politik, ekonomik kulturel alternatif bir ideal dunyalari vardi.
Brezilya da sosyalist Lula da Silva ve Dilma Roussef iktidarini otobus biletlerine yapilan zammi bahane ederek sokaklara dokulup ortaligi yikan ve ardindan yargi darbesinin onunu acip arkasinda ABD kuklasi bugunku Bolsonaro hukumetine iktidar yolunu acanlarda Z kusagi sayilir...
otobus biletlerini bahane edip iktidar degistiren o atesli genclik simdi Brezilya yi kasip kavuran virus karsisinda Olen olsun. Olumler onemli degil diyen bir baskan karsisinda ortalikta gorunmuyorlar.
Cunku bu kusak gudumlu ve suru psikolojisi ile hareket ederler.
Gerci zamani gelince sosyal medyada yapilacak 2-3 aylik bir operasyonla Bolsonaro'yuda postalarlar. O is bir buttona basmaya bakar.
farklı olacak.. homo sapiens beyninden daha büyük beyinler var dünyada bazı diğer canlılarda.. ama homo sapiens beynini muazzam kılan şey hayal gücü, soyutlama yeteneği ve yaratıcılığı.. sürekli teknolojiye odaklı bir beyin bir sürü süreçten vazgeçmek zorunda kalıyor..