Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
ameriganın, almanyanın z kuşağı nal mı topluyor..??

bizimle onlar arasında aradaki fark çok fazla..

bizim z kuşağının ne kadar iyi olduğu pisa testlerinden belli..vasat altı..sonlara yakın..

z kuşağının tek artısı olabilir: iktidar değişimine katkı.. belki bu bir nebze daha iyi yöneticilerin gelmesine neden olabilir.. ama o kadar.. almanyanın sürekli iyi yöneticileri var mesela.. bizde iktidar değişimi olursa almanya ve Türkiye yi birbirinden ayıran yuzlerce farktan sadece birisi ortadan kalkıyor..

diğer geri kalmamızı sağlayan faktörler duruyor.. değişimi sağlayacak gençler ise zaten batılı akranlarından daha geride.. pisa testleri bunu gösteriyor..dolayısıyla karşılaştırmalı analizde batı ile aramızın açılmasını engelleyecek bir şey ben göremiyorum hala..evet ileriye gidebilirsin ama rakipler daha hızlı gidiyor..
Daha ileri de değiller. Almanya da çocuk yoksulluğu hala yükseliyor. Kaldı ki Ab ve abd medeniyetlerinin z kuşağı iyice, dine ve ırkçılığa yönlendiriliyor.
Kaldı ki onların z kuşağı demografik olarak azınlık olacak, bizim ise çoğunluk.
Çoğunluk azınlığı yer.
Kaldı ki onların z kuşağı olduğu gibi yetişiyor, dogmatik olarak sorgulayarak yetişmiyorlar.

Bizde ise eğitim seviyesi kötü olduğundan z kuşağı kendi kendini yetiştiriyor. Yani dogmatik olarak sorgulamayla yetişiyor.. aramızdaki bu fark basit gibi gözükse de ülke gelişiminde çığır açacak..
Yaş kaç bu arada..