Sayın Rxpu,
Türk piyasalarını derinden etkileme potansiyeli olabileceğinden mi detayları akşama bırakıyorsunuz?
Bugün arkadaşlarınızdan güncel rabat fiyat bilgisi öğrenecektiniz, Haliç'in çamuru memleket meselesi, hatırlatırım.
Printable View
İsviçre'de açılan hesaplar elbette güvenlidir, mesele hesabın güvenliği değil. Eğer yurtdışında bir geliriniz varsa bunu Türkiye'de beyan etmezseniz, burada cezasıyla birlikte tahsil ederler. Önce ki mesajımda ikinci linkte açıklama var. Üye ülkelerin hepsi, kendi ülkelerinde ki yabancı mevduat sahiplerinin mevduat miktarlarını ilgili ülkenin vergi dairesine otomatik olarak bildirecekler. İsviçre'nin de buna dahil olduğunu da özellikle belirtmiş.
Yani yurtdışında hesabınız olması suç değil elbette, yurtdışında ki mevduatınızın Türkiye'den daha güvende olduğunu da düşünebilirsiniz, buna da tamam ama mevduatınızın (yada menkul kıymetinizin) bir getirisi varsa bu getiriyi burada beyan etmeyeyim zaten kimse bilemez diye düşünmeyin artık.
Gerçi hesap bildirimlerinde alt limit uygulaması olabilir diye görüşler var ama kesin olan şu gerçek kişiler için 1 milyon usd üstü, şirketler için 250k usd üstü her halükarda ilgili ülke ile paylaşılacak, altında ki rakamlar için kesinlik yok ama bildirilmeyeceğinin garantisi de yok.
Türkiye'de alınacak vergiden yurtdışında ödenmiş olan mahsup ediliyor. Daha önce yurtdışı borsalarda işlem yaptığım için biliyorum bu konuyu biraz. Yurtdışında ki gelirleriniz (2015 ya da 2016 yılı için) 1500 TL'yi geçince beyan zorunluluğu var. 65.000 TL'yi geçincede %35'lik vergi dilimine giriyorsunuz.
Diyelim ki yurtdışından brüt 200.000 TL'lik faiz/temettü/kar payı vs geliriniz oldu. Bunu burada beyan edeceksiniz, 135.000 TL'sinin %35'i vergi, ilk 65.000 TL içinde 12-13.000 TL lik vergi çıkar. Kabaca bu kazanca 55-60.000 TL arası bir vergi çıkar.
Bu vergiden yurtdışında ödediğiniz stopajı düşebilirsiniz ama uygulamada düşürtebilen babayiğit çıkar mı bende merak ediyorum gerçekten. Bizim vergi dairesinde ki adamlara bunu anlatıp, ispatlaman kolay bir iş değil.
Burada daha önce de yazmıştım.
Ben olsam dövize yatırımı yasaklarım ya da ağır vergiler koyarım.
Para kazanacağım düşüncesi ile hiçkimse ülkenin ihracat-ithalat dengesi ile oynayamaz böylece.
Başka bir ülkenin parası bir yatırım aracı değildir, olmamalıdır.
Sadece ithalat yapacak olanlara dolar alma hakkı verilmeli.
Liberalizm tapacağımız bir put değil.
Nihat Hatipoglu ile Dosta Dogru Dini Sohbetler 22 Temmuzda Hanedan Palace'da! Hemen Yerinizi Ayirtin! 02422121927 hanedanpalace.com smsiptali.org/u/1582 B070
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet sevgili happy.
Putlar yenilmek veya çiğnenmek içindir zaten.
Kimse ulkenin ithalat-ihracat dengesi ile oynamiyor.
Yurtdisinda yerlesiklerin MB'sindaki DCM'leri bir gecede TL.ye cevrilmisti.
Ithalat-ihracat yapan 10.000 ailenin problemini neden milletin ustune yikiyorsun.?
Bugun KGF'leri alan esnaf-kobi gidip banka borcunu kapatiyor, Kredi Garanti Fonu ile bu vatandaslarin borc yukunu milletin sirtina vuruyorsun.
Bunlar bilmiyor mu, bu KGF'lerin geri donmiyecegini ?
Geri odeme niyeti varsa, banka borcunu neden kapatiyor bu esnaf ?
o kadar basit değil para bu, kişi değil. döviz girişi olmazsa kuru ekmeğe muhtaç kalırsın. trollerin ne dediğini boşver onların görevi zırvalamak. yok ben dolar alıyorum diye hainlik yapıyormuşum. evet alıyorum hemde %100 aldım. bu kolpacılara inat,üstünede %4,75 faizimi alıyorum . varsa bir derdi olan söylesin ben buradayım.
Ayrica doviz alana vergi koysan aninda pariteyi %15 artirirsin.
Off ya, kime laf anlatiyoruz.
Taslari baglamislar, troller serbest.
Bu sığ düşünce ancak böyle olur.bunlar egitimde pisa sınavındaki basarisizliklarini kabul etmeyip kendi sınavıni duzenleyip 17 bin birinci çıkarinca işin çözüldüğünü düşünüyorlar.
Bunları devleti yönetenlere sorarsınız ben kendi fikirlerimi yazıyorum.
Bana göre dövize yatırım diye bir kavram olmamalı, oldurulmamalı.
Prensip olarak, kategorik olarak, felsefik olarak başka ülkenin parasının yatırım aracı olmasına karşıyım.
Size göre bunlar normalse o da sizin fikriniz.
Tartışacak veya heyecanlanacak bişey yok.
Ayakkabı kutularına sığmaz ki .
Hocam, bende ayni sizin gibi dusunurdum.
Ama bu MB, DCM'leri bir gecede TL.ye cevirdimi ?
Cevirdi.
AB'de calisan gurbetcileri, yok deniz feneriydi, yok simpas'ti, defalarca optuler mi ?
Optuler.
Bunlari yapabilen zihniyet, AB'deki yurttaslardan artik zirnik gelmiyecegini bilmiyorlar mi ?
Bu DCM'lerin TL.ye cevrildigi gunlerde de, bu basit bir konu degil, ulusun gelecegini mahvederler dedik.
Ama kimin umurunda.
Dedigimiz bu.
olaya gel olaya dolar alıyorum diye hainlik yapıyormuşum,bu troll iyice zıvanadan çıktı. kar falan olayın başka boyutu size inat alıyorum hadi gelin durdurun beni,hainliğimi önleyin :drunk:
Troller dolar alınmamalı yasaklanmalı diyorsa durum vahim demektir....hemen %100 dolara geçmek gerek....troller bile paniklediğine göre durum vahim hemen dolara geçeceğim...:)
Öncelikle tasarruf yaptığınız için teşekkürler. Yaptığınız tasarrufu bankacılık sisteminde tutarak girişimciye finansman sağladığınızı için tekrar teşekkürler. Keşke herkes tasarruf yapsa
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Yahu döviz yatırımı konusunda bir fikrimi açıkladım diye yine hepiniz kontrolden çıktınız ilgili ilgisiz politik her konuyu boca ettiniz hakaretler havada uçuştu. Ya boşverin dövizi falan bu durumunuz hakikaten psikiyatrinin alanına giriyor. Bu haliniz daha önemli bence dövizden bu konuyu konuşalım bence. Siz delirdiniz mi yahu?
Yazdığınız politik konularla bu konunun ne ilgisi var? Sizin hakikaten dengeniz bozulmuş.
Ben Mehtap Karayol olarak dövizin yatırım aracı olmasına karşıyım. Bitti.
Bu tahammülsüz zihniyetleriniz hakikaten sağlıklı değil ve tedavi gerektiriyor.
Bazı konular bazı insanlarda Obsesif Kompülsif Bozukluğa(OKB) neden olmuş ki delirmişçesine saldırıya geçiyorlar.
Tedavisi var. Yeter ki durumunuzu kabullenip bir hekime başvurun.
Pes vallahi pes ya.
Bir crashcı da oradan saçmalamış hain main.
Bu sayfada kim kime hain dedi arkadaşlar lütfen söyleyin ben de bileyim.
Bu da paranoya belirtisi.
zenginin parası, faizi züğürtün çenesini yorarmış.
boşverin arkadaşlar, biz asıl konumuza dönelim. bir süre hükümet faizleri düşürme gayreti içinde olacaksa , 1 ay yerine 3 ay mı, bağlamalı? geçen hafta halkbank ın % 15 oranı paylaşılmıştı. bugün uğradım, 1m için 3 aya 14,35 verildi. beğenmedim, yarın tekrar dönüş yapacaklar. taze oran alan var mı?
Bir ara '' bankacılık sistemine '' de karşıydı ...
Tıkır tıkır faizini alıyor !!!
Dolardaki yükseliş taleple ilgili.
Alınamasa, yastık altına vs atılamasa o dolar oraya çıkmayacak zaten.
Türkiye'nin döviz açık pozisyonu devlet dahil kabaca 490-500 milyar dolar. Var olan *tüm* döviz mevduatı 160 milyar dolar -swaplı mevduatta gözüken fake mevduat = 140 milyar dolar
Yani halk dolar almasa idi yine 350 milyar dolar açık oluşacaktı ve elde hiç dolar olmayacaktı. En azından halk 140 milyar doları tasarruf etmiş , bankalarda bu tasarrufu kaldıraçlı kullanarak yurt dışından borç bulabiliyor. Sıfır dolar tasarrufu ve 350 milyar dolar borç çok daha kötü bir denklem olurdu.
Yani dolar mevduatını yasaklamak genel soruna (cari açık) çok bir etki yapmıyor. Ürettiğinden çok tüketen bir sistemimiz var. Ama dövize yatırım yasaklanırsa bence Türk halkının alışkanlıkları gereği bu tasarrufun yastık altı altına gitme riski var. Öyle bir durumda şu ankinden daha beter bir durum olur zira yastık altındaki altın ekonomiye kazandırılmamış/kazandırılamayacak izole duran bir varlık.
Devekuşu gibi kafayı kuma sokunca sorunları çözdüğünü zannediyorsun.
Bu forumda tartışanlar için en iyisini Mehtap karayol yapıyor. Forum nasıl trollenir uygulamalı gösteriyor. Hep siz mi trolleyeceksiniz. Yüz kez, binkez söylendi faiz ve bankacılık faaliyetleri ile ilgili konular dışında siyasi- dini- etnik vs. konuların yeri burası değil diye.
Döviz topiğide , faiz topiği de ana konu dışında her türlü şeye açık olmuş. Hatta işleri bitmiş RAMAt diye birşeyi tartışıyorlar. Her insan layık olduğunu bulur.
Bakın muhabbet deyince Amerikalı hemen damlamış. Muhabbet onun işi.
Sayın rxpu'nun cevabına karşılık yazılmıştır:
Burada bu kadar canlı var.
Fikre fikirle karşılık veren yegane insan bir siz varsınız. İyi ki varsınız.
Bunlara göre kendi düşünclerinden farklı düşünülemez.
Sorsan hepsi çok demokrattır tek adam falan sevmezler :)
Çoğulcu demokratik yapıyı desteklerler :)
Çok sesliliği savunurlar.
Ancak fikirlerine aykırı fikir beyan etmeyeceksiniz.
O zaman biraz canları sıkılıyor :)
Napalım o kadar kusur kadı kızında da olur.
İşin özüne dönersek...
Halk doları aldı sonra da bankaya koydu diye seviniyoruz.
Evet alıp bankaya koymaması daha kötü ama hiç almaması bundan daha iyi bence :)
Ben yastık altındaki dolar miktarının da çok yüksek olduğunu tahmin ediyorum.
Öyle bir yapı kurulmalı ki sıradan bir insan gidip bankadan ya da döviz büfesinden döviz alamamalı.
Devlet sormalı hangi gerekçeyle bunu talep ediyorsun diye.
Ben bu alandaki atıl enerjinin hiç de tahmin edidiği kadar düşük olduğunu düşünmüyorum.
Eğer yasak veya önlem gelirse tüm ekonomik yapı oyuncularının da bu yapıya göre davranış değişikliklerine gideceğini ve bu etkinin toplamda büyük bir etkiye neden olacağını düşünüyorum.
Yoksa anlatmak istediğim şey insanlar doları bankaya yatırmasın değil.