Bizler tuketiciyiz
Parayi goturen
Jack Ma alibaba.com
Jeff Bezos Amazon.com
Yoksa bop avrasya kimseyi zengin etmez
Printable View
Bizler tuketiciyiz
Parayi goturen
Jack Ma alibaba.com
Jeff Bezos Amazon.com
Yoksa bop avrasya kimseyi zengin etmez
Ilk Iki dunya savasi
Yahudi abd- hristiyan avrupa Arasi oldu
Avrupa kaybetti
Ucuncu de ateist cin karsi kosede ringte
Bakam Kim kazancak
Goruceguk
Abd de hakim guc hala ayni
Bu arada Ben muslumanim :) .
Zenginin mali zate zugurt aga nin cenesini yorar anca
Pentagon Dış Politika Muhabiriymiş, Taliban 30 güne Kabili kuşatır, 90 güne de alır diyor. Niye çünkü savaşıp ülkeyi koruması gereken askerler bizim buralarda geziyor, niye çünkü ABD ülkeyi Taliban'a teslim etti. Niye, muhtemelen onlarla da anlaştı, çünkü onlar da onun eski yetiştirmesi. Ne yapmayı planlıyor, Afganları(Talibanı) İranlıların üstüne mi salacak, Rusya'ya mı, Çin'in İpekyoluna mı...
Yeni Afganistan İslam Cumhuriyeti hayırlı olsun.
Alman İç İşleri, hala Afganları sınırdışı etmek mümkün demiş...faşist Almanlar, Cem Küçük öyle demiş, yollayın gelsinler 3 ü 5 milyar EURO yapın yalnız..
BERLİN, 11 Ağustos (Reuters) - Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Taliban militanlarının ülkelerindeki büyük ilerlemelerine rağmen Afgan sığınmacıları sınır dışı etmenin hala mümkün olduğuna inandığını söyledi ve davaların bireysel liyakata göre ele alındığını da sözlerine ekledi.
https://www.reuters.com/world/german...le-2021-08-11/
Sağlık bakani : En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğtiimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir.
Taliban bi orgut ya Tamam abd kurdu onu ama Cin ele gecirdi
Orgutleri ele gecirip yon degistirtme kolay
Money talks
Tamamen duygusal
Parayi ver dudugu cal
Taliban ordan cikmaz Cinle rus ta dumenden tatbikat yapar
Afganlar zate burda
Sağlık Bakanı Koca: (Yüz yüze eğitime geçiş) Bu süre zarfında çok önemli bir işimiz var. O da aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacak tedbirleri hayata geçirmek.
Sağlık Bakanı Koca: Özellikle öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını düzenli olarak kontrol ettirmek zorunda olacaklar. Bunun detaylarını ilan edeceğiz.
Sağlık Bakanı Koca: Toplumsal bağışıklığı elde etmiş değiliz. En az iki doz aşı olmadan bağışıklık elde edilemiyor. En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli.
Sağlık Bakanı Koca: En yüksek koruma seviyesi 3 doz inaktif aşı olan vatandaşlarımızda. Buna en yakın koruma seviyesi ise iki doz inaktif aşı olup 3. doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızda.
Biden yıl sonuna kadar Irak'taki misyonlarının da tamamlanacağını söylemiş...
Rand Raporunu aktarmıştık buraya, neydi, Kısıtlayıcı Geri Çekilme Stratejisi...
Ben bazı bölgelerde artık jandarmalık yapmaktan vazgeçiyorum, herkes (AB, Rusya, Çin) üzerine düşeni yapsın, nasıl olsa güvenlik birileri tarafından sağlanacaktır.
Irak politikalarına dair emareler;
http://www.understandingwar.org/repo...-2022-forecast
Irak ordusunu güçlendirmek lazım, siyasi figürlerin can güvenliğini sağlamak lazım, halkı destekleyerek bireysel özgürlük fikrine kavuşturup feodaliteden kurtarmak lazım sivil toplum şeffaf seçim v.s, Türkiye İran Irak üzerinden sürtüşüyorlar, falan filan..
Şurada ise Ezgi Yazıcı neler demiş neler demiş, özet geçmeye tırstım, kendiniz okuyun..
http://www.understandingwar.org/back...nistan-mission
Herkes zaten dışarda, yollarda, toplu topsuz araçlarda, sahillerde, heryerlerde. Bırakalım artık çocuklar okullara gitsin, şu ana kadar olan kayıplarını zaten telafi edemeyecekler, bari bundan sonrasını kaybetmesinler. Aşı olmayı reddeden bilmişler kalkmış okullar açılmasın diyor (sözüm size değil)
Forum geçmişine hakim yorumlarınız çok değerli Nuri Bey...
Ancak burada yükselen milliyetçiliğin liderliğine oynayan
Yazık ki o milletin adını koyamayan ve
bu uğurda Mustafa Kemal ile kıyaslanmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayan kibir abidesi...
Milliyetçiliği
güreşte iki ihtar alıp da
üçüncüsü gelmesin diye
yalandan güreşen cinsten...
:))))
Aşı yaptırmayan velilerden düzenli PCR testi isteyecekler.
-PCR testi doğruluk oranı %65,
-Aşı, olanlara bulaşıcılığı engellemiyor, bulaşırsa fayda sağlıyor, kısa sürüyor dolayısıyla bulaştırma süresi kısalıyor. (galiba?)
-Veli PCR testi yaptı negatif çıktı, ama test yanlış aslında pozitif hem de şu yeni varyanttan, çocuk da pozitif, aynı dersane/sınıf, aynı minibüs, aynı kantin...logaritmik büyüme..ama hasta değil vaka sayılır filan..
Çık işin içinden çıkabilirsen...
Aşı üretimde sıkıntı olduğu dönemler, Alman bilim adamları, tek aşının da koruyuculuğu epey yüksek (haftalarca), ikinci aşıyı erteleyebildiğimiz kadar erteleyelim, eldeki aşılarla mümkün olan en yüksek sayıda herkesi ilk defa aşılamaya yoğunlaşalım filan diyorlardı, noldu ilk aşı tırt mı oldu şimdi...iki aşı, üç aşı, bu işin sonu ayda bir aşıya kadar gidecek gibi görünüyor..
Ben hiç bir şey anlamadım bu aşı işinden...bi veri yayınlayın yaw, bir doz Biontech olanlardan hasta olanlar ve nasıl geçirdikleri, bir doz Sinovac olanlardan hasta olanlar ve nasıl geçirdikleri, sonra iki olanlar, hiç aşı olmayanlar v.s....hani Sinovacın koruyuculuğu %85 filandı, Brezilya verisi miydi, sonra 65 dediler, şimdi hiç yok demeye getiriyorlar...
Adam aşı olmuyor diyelim, PCR testi de yaptırmıyor, çocuğunu okula almayacaklar mı?
Lebalep üst üste tatil yaptı millet maske bile yok...mülteciler akın akın akıyorlar..bu tatil yapan herkes evine döndü..
Bindik bir alamete, gidiyoz kıyamete...saldım ben gayrı..
Bizim ailedeki lise öğrencisinde kayıp yok. Aksine online eğitimde hocanın anlattığı şeyleri kaydedebildiği için dersi daha iyi öğrenme şansı bulduğunu söylüyor. (Ders dinlemeye gerçekten niyeti var. Katılmadığı ders yok. Hatta sınavdan 95 alınca "niye 100 değil" diye şaşırıyoruz)
Ama derslere katılmayanlar için online eğitim kayıp sayılabilir. Zira dersler çoğu zaman düşük katılımla yapılıyor.
Sapla saman ayrılmalı.
Oto sanayi çırak sıkıntısı çekerken, okuyacak potansiyeli ve hevesi olmayan gençlerin boşa vakit kaybetmesi yanlış.
Bir Amerikalı olsam Trump'ı desteklerdim...
Adam ne istedi?
Arabaları bilmem nerede üretip bana bu fiyattan satamazsın!
Dedi...
Ya benim ülkemde üretirsin ya da al sana şu kadar vergi
Dedi...
Burada tartışılan mülteciler konusundaki düşünceleri ise
daha dün aşağılanan
bugün sözde değerlenen
"faşizm" ile uyumlu:
DUVAR....:))))
Ancak Bidon
burada bile
neden ve nasıl desteklendi
anlayan beri gelsin...
Sayın Achiles, güya bulaşmayı önlemek için yapıldığı iddia edilen şeylerde zerre mantık yok.
Amaç üzüm yemek mi, yoksa bağcının burnuna sürekli o çubuğu sokarak eziyet edip yıldırmak mı?
Aşı olmak mecburi değil, ama canımızdan bezdirip sonunda "yeter artık yapın şu zıkkımı da kurtulayım" dedirtmeye çalışacaklar.
Maske takin abi
Korona bulas bisey
Bende geçen gün şikayet etmeyi düşündüm emg için randevu alacaktım .
Mesai başlamış 1 saat geçmiş doktor yerinde yok sekretere diyorum arayın niye yok bu doktor belki lavaboya gitmiş diyor sonra randevu vermek için GSM aldılar ama dönen olmadı .
En son iki kere şikayetlerimi ilettiğim iki farklı memurda suratıma kapattı telefonu o yüzden daha da aramam belki çimere yazarım
Geçen Pazar bir düğüne bir süper bulaştırıcı katılmış 60-70 kişi pozitif olmuş
Sn djoz,
Geçenlerde paylaştım sarkac.org İstanbul haftalık vefat sayısını takip ediyor. Mantık basit, ölüm ortalaması geçmiş yıllarda şudur diyor, bundan her sapma olağanüstü bir sebep dolayısıyladır bu da pandemi olduğuna göre, sapma miktarı pandemiden kaynaklanmaktadır.
Haftalık vefat sayısı geçen senenin üzerinde, aynı trend devam ederse kış aylarında da üzerinde olacak, o halde geçen seneden daha fazla ölüm olacaksa, geçen sene okullar açılmadı bu sene açılacak mı? Gibi...
Aşı fayda sağladı mı sağlamadı mı? Bilinmez, mutlaka sağlamıştır, belki çok daha yüksek sayıda olacaktı, aşı olunduğu için düşük kaldı yani bu düşük hali..belki yeni varyantlarla zannedildiğinden daha çok etki kaybı var, hatta belki tespit edilmeyen varyantlar var..
Grafik kaptırdı gidiyor, hala okulların açılmasına var, 4 haftaya kadar ölüm sayıları aynen böyle artmaya devam eder de coşarsa tekrar, başka şeyler konuşuyor olacağız muhtemelen..
Bence Eylül ayı ortası netleşir..Geçen sene 42 nci hafta Ekim ortası patlamıştı, bu sene öne kayacak gibi..
Erdoğan : Sosyal medyaya yönelik bir çalışma yapılması gerekiyor
Erdoğan: Başta Rusya, Azerbaycan, İran, AB'den İspanya bize destek verdiler. Süreç içerisinde onlarca ülkeden destek geldi. Ukrayna, sağ olsun desteğini verdi. Üç uçak ve dört helikopter gönderdiler
Erdoğan: (CHP'ye) Türk Hava Kurumu'nu çalışamaz hale getiren sizsiniz. Uçakların bakımını yaptırmayan, kurumun eski yöneticileridir
Erdoğan: Ben sosyal medyaya hiç olumlu bakmıyorum. Meclisin açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gerektiğine inanıyorum
Erdoğan : Taliban’la bazı görüşmelere varıncaya kadar bizim ilgili kurumlarımız çalışıyor , hatta ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir .
:notr: :notr: :notr:
Erdoğan : Sosyal medyadan abartıldığı üzere Sınırdan düzensiz göç akını söz konusu değil
Erdoğan: "(Düzensiz göç) Herkes şunu bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Bütün bunları biz ölçüyoruz, biçiyoruz, adımımızı da ona göre atıyoruz."
Erdoğan: "Yakalanan Afgan düzensiz göçmenlerin önemli bölümü yetkili kurumlarımız tarafından tekrar Afganistan'a sınır dışı ediliyor."
Erdoğan : Şu an dünyada bizim sağlık oluşumunda ulaştığımız noktaya neredeyse benim diyen ülkeler ulaşamamıştır .
Erdoğan : Salgından korunmamızın tek yolu aşı, herkes aşısını olmalı .
Erdoğan: "(TURKOVAC aşısı çalışmaları) Neticeler şu ana kadar gayet güzel. Herhalde müjdeyi yıl dolmadan alacağız."
Erdoğan : Pazartesi günü kabine toplantısında okullarla ilgili sunumlar yapılacak , temennimiz o ki yüzümüze eğitime geçebilmek , milli eğitim bakanımız gerçekten hazırlıklarını tamamlamışsa , okulları açalım diyorsa bizde kabinede ikna olursa açarız .
1 sata önce sağlık Bakanı okullar açılacak bu olmazsa olmazımız dememiş miydi ?
Faiz konusunda Cumhurbaşkanından herhangi bir açıklama gelmedi
Faiz konusunda birşey söylemedi.
İyi mi kötü mü bilemedim.
Gözler MB’de.
Ama esas ben 3 Eylül de açıklanacak TÜİK enflasyonunu merak ediyorum.
Erdoğan: Suyu da yoktu ki İstanbul'un, kuraktı. Biz geldik, İstanbul'u suya kavuşturduk / Foreks Haber
CHP / Kılıçdaroğlu : Erdoğan, bırak “sorulara” vereceğin cevapları, bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun. Bir ilçe sular altında, ciddi felaket haberleri peş peşe geliyor ama senin ülkeyi yönetme kapasiten yok. Gazeteci fısıldaması ile söyleşi de gördü ülke sayende...