https://resimupload.org/images/2024/...0011875.md.jpg
https://resimupload.org/images/2024/...1000011873.jpg
Layn denilecek kadar bir benzerlik var, Jan Nahumun 50 yıl öncesi vizyonu.
Printable View
https://resimupload.org/images/2024/...0011875.md.jpg
https://resimupload.org/images/2024/...1000011873.jpg
Layn denilecek kadar bir benzerlik var, Jan Nahumun 50 yıl öncesi vizyonu.
Dünya Gazetesinin Manşeti :
KİRALAR SON 4 YILDA yüzde 570 ARTTI.
Bu dönemde Tüketici fiyatlarındaki artış yüzde 433.
Eeeee ne boka yaradı 2 yıl arka arkaya yüzde 25 kira sınırlaması.
Kiracı evsahibi ile kavga etti, dünya kadar yaralanan, ölenler oldu. Toplum içindeki barış bozuldu.
Bu uygulamaya bir alt sınır da getirilmediğinden zaten varlıklı alan kiracılara kıyak çekildi.
Devlet gelir vergisi kaybetti.
Sonra alamadığı vergiyi TÜM HALKA 2. kez aldığı MTV, yeniden değerleme oranı ile uçan vergilerle ciro etti.
IPTV çözüm değil çünkü bedava degil
IPTV sahibi komşularım var soruyorum bazen su filmi seyret bu filmi seyret diyorum sistemde bazıları yok
Sonra anladimki IPTV veya benzeri platformu kim kurmussa kafasına göre film seçip içine koymuş. Her film yok.
Yalniz youtube için IPTV alsan yılda 100 dolara degmezki
Sallandirmayi bırak işgal sırasında halk sokaklarda Atina da yürüyüşler protestolar yaptı Anadolu'ya girmeyelim savasmayalim diye. Ama hükümet dinlemedi çünkü İngiltere ve Amerika gazına geldiler
Siyah beyaz çekilmiş o eski videolara bakın yunanistan İzmir'i işgal ettiğinde İzmir valilik binasina çekilen Yunan bayraginin altında Amerikan bayraginida görürsünüz.
O sırada İzmir açıklarındaki Yunan gemilerinin gerisine bakın Amerikan bayraklı gemileri görürsünüz. Lojistik destek için esas Gazi veren ve hep geri planda bulunan adı hiç gecmeyen Amerika.
Bizim dusmanimiz Yunanistan değil. PKK da değil. Bir olay olduğunda olayın arka bahçesine bakın uzaktan kumanda orada.
*Osmanlı diye insan yoktur, Türk vardır, Çerkez vardır, Kürt vardır, Gürcü vardır ama osmanlı yoktur.
Osmanlı olunmaz osmanlı doğulur, onun için de "Osmanoğulları’ndan†olmanız gerekir.
Bu da bir millet değil ailedir. Kendi soyunu inkar edip de taht sahibinin soyunu benimsemek bir tek bizim ülkemizde görülüyor sanırım. Kimliğini yitirip bir aile adının boyunduruğu altına girmeye heves edenlerin vecizesi. Ancak kul köle olmayı bilenlerdir bunlar.
‘OSMANLIYIM’ Diyenler BUNLARI DA BİLMEK ZORUNDA !
1920’de ; nüfus 12 milyon dolayındaydı, 11 milyon kişi köyde yaşıyordu. 40 bin köyün 38 bininde okul yoktu.
Traktör yoktu; Hititlerden kalma Kağnı ve Kara saban kullanılırdı.
5 bin köyde sığır vebası vardı. Hayvanlar da, insanlar da kırılıyordu.
Yaklaşık ;
2 milyon sıtmalı, 1 milyon frengili ve 3 milyon trahomlu insan vardı.
Anadolu’da ; verem, tifüs, tifo salgını kol geziyordu; Doğan her iki bebekten biri (AS: bizdeki bilgilere göre her 5 bebekten 1’i) 1 yaşına gelmeden ölüyordu;
Ortalama yaşam süresi 40 yıl kadardı.
Memlekette
Doktor sayısı 337, Ebe sayısı 136, Eczacı sayısı 60 idi. Diplomalı Diş hekimi yoktu.
Limanlar, madenler, demiryolları yabancılara aitti.
Toplam sermayenin yalnızca %15’i Türk sermayesi sayılabilirdi.
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e miras kalan yalnızca dört fabrika vardı,
Hereke ipek,
Feshane yün,
Bakırköy bez,
Beykoz deri…
“Osmanlı’dan Cumhuriyet’e miras†listesinde 85 milyon Lira (600 ton altın) borcu da unutmayalım.
Elektrik yalnızca İstanbul, İzmir ve Tarsus’ta vardı.
Otomobil sayısı 1500 kadardı…
Kadın, insan değildi.
Veremle boğuşan halk, ahırda yatarken…
Osmanlıcıların yere göğe sığdıramadıkları Abdülhamid Han Hazretlerinin (yaş olarak tümü “çocuk†sayılacak 16 karısı vardı: Nazikeda, Safinaz, Dilpesent, Peyveste, Nazlıyar, Bidar, Mezide, Emsalinur…..
Osmanlıcıların “dedemiz†dedikleri Abdülmecid’in de 22 karısı vardı. (Ahali ineğine verecek saman bulamazken, herif sarayında iki futbol takımı kadar kadınla yatıyordu.)
Tiyatro yok, müzik yok, resim yok, heykel yok, spor yoktu.
Arkeolojik eserler, öyle gizli saklı değil, padişahların hediyesi olarak ya da çalınmış, gemilerle, trenlerle Avrupa müzelerine götürülmüştü.
Takvim ve Zaman birliği de yoktu; Kimisi güneş batarken ‘grubi saat’i esas alıyor, güneşin battığı anı 12.00 kabul ediyordu, kimisi güneşin tümüyle battığı ezani saat’i esas alıyordu; kimisi zevali saat’i kullanıyor, güneşin en tepede olduğu anı 12.00 kabul ediyordu.
“Saat kaç birader?†diye sorduğunda, her kafadan bi ses çıkıyordu.
Kimisi ‘hicri takvim‘ kullanıyordu, kimisi ‘rumi takvim‘ kullanıyordu. Kimisinin şubat’ı kimisinin aralık’ına denk geliyordu. Herkes aynı zaman dilimindeydi ama, farklı aylarda, farklı saatlerde yaşıyordu!
Dirhem, okka, çeki vardı. Arşın, kulaç, fersah vardı. Ne Ortaçağdan kalma ağırlık ölçüleri dünyaya ayak uydurabiliyordu, ne de uzunluk ölçüleri…
Erkeklerin yalnızca % 5’i, kadınların binde 5’i okuma – yazma biliyordu. Okur-yazar erkeklerin çoğunluğu, subay veya gayrimüslimdi. Okul yaşı gelen her dört çocuktan zaten üçü okula gitmiyordu.
Toplam, 4894 ilkokul, 72 ortaokul ve yalnızca 23 lise vardı.
Ülkedeki liselerin tümünde salt 230 kız öğrenci kayıtlıydı. Öğretmenlerin üçte birinin, öğretmenlik eğitimi yoktu.
Tek üniversite vardı, Darülfünun, medreseden halliceydi. Ülke bilim’den çoook uzaktı.
600 yıl boyunca Türkçe’nin ırzına geçilmiş, Osmanlıca denilmişti. Arapça, Farsça, Fransızca, İtalyanca kelimeler, Levanten terimler dilimizi istila etmişti. Kelimelerin yalnızca %5 kadarı Türkçeydi.
Arap alfabesiyle Türkçe yazmaya çalışıyorlardı.
“Harf devrimi yapıldı, bir gecede cahilleştirildik, köpekleştirildik..â€
falan deniyor ya… İbrahim Müteferrika’dan başlayarak 150 yılda basılan toplam kitap sayısı kaçtı biliyor musunuz?
Yalnızca 417’ydi ki, zaten, ülkeye matbaayı getiren Abraham Müteteferrika da Macar kökenli bir devşirmeydi.
Oysa Gutenberg’in çalışan ilk matbaasından sonra, yani 1453’ten 1850’ye dek 400 yılda Avrupa’da 8 milyon kitap basılmıştı..
Voltaire, bir kitabında şu belirlemeyi yapmıştı:
İstanbul’da bir yılda yazılanlar, Paris’te bir günde yazılanlardan daha azdır!
Ve neymiş efendim, mezar taşı okuyamaz haldeymişâ€¦
Sen önce adam gibi, nesnel bilgi veren iki kitap oku da, Dünyadan haberin olsun biraz!
İlber Ortaylı.
Arkadaşlar yumurta uçmuş uçmuş. Kanadı olmadan uçmuş. Hadi yumurta stoklayında göreyim.
Büyük helen hayali kurdular arkasını avrupayıda alarak,zaten avrupa kurdu yunanistan diye bir ülkeyi devamlı osmanlıyı hırpalasınlar diye,üstelik antik yunanlan yani helenlen alakası yok,ermeni ve rum azınlık karmasından oluşmuş bir ülke,guya eski yunana ve helenizme sahip çıkıyorlar,rumlar romalıların devamı sayılır,ermeni karışık,halada şımarıklar,nasıl olsa arka destekçileri avrupa,parada onlardan,yani avrupanın şimarık halkı,zaten diyorlar biz sizin için varız diyorlar bizi besleyeceksiniz diyor,amerikayada gelinde onlarda avrupa karmasından oluşmuş çoğunluğu,tarih boyunca hepsi bize düşmandı şimdide düşman,aneee Türkler geliyor deyimi hala unutulmadı,sanırım bize neden düşman olduklarının kanıtı,tabiki din merkezleri bizim ülkemizde,noel babaları bile bizim ülkemizde,sorsan noel baba nereli desen hiçbiri cevap veremez,bizdeki arap yazılarını nasıl bizimkiler kuran ayeti olarak görüyorlarsa onun gibi birşey.
Uygun indirimli ürünler buldukça stok yapmaya devam ediyorum. Bugün markete gittim ayçiçeği yağı meyveler sebzeler çok aşırı derecede yüksek geldi. Yaz sezonuna göre ya da geçen seneye göre meyve sebzeler 3-4 kat artmış durumda. TÜİK artık daha ucuzunu bulmak zorunda. Ayçiçeği yağı fiyat artışı kur ile ilgili bir beklenti sebebiyle mi artmış durumda onu çözemedim
Yaz sezonunda bu sene domates fiyatları patlayacak demiştim. En ucuz domates 40 TL. Zamanında zarar ettirirsen böyle sonuçları olur. Yaza da etmezse açıldıktan ölürüz
Ya Kara Fatma Onbasiiyi,
Es'i binbasiyi Sarikamis'ta sehit verip, Pasa'nin huzuruna dikilip,cepheye gitmek istemesini..
Gorev suresi icinde inanilmaz carpismalara girip iki kez yaralanmasini.
Savas sonunda Ustegmen rutbesi ile emekli olup maasini devlete birakmasini.
Omrunun son donemini yokluklar icinde gecirmesini..
Sadece Halil'im le Ibram cavus'a degil, daha nicelerine yazik oldu.
Menderes gibi Izmir'in Kasimpasa'sinda yetismis bir iti devletin basina getirirseniz, bu kahramanlara yazik edersiniz.
Son 23 senedekileri saymiyorum bile.
Destan ne demektir..?
Destan; bir milletin tarihinde gerçekleşmiş, unutulması mümkün olmayan bir olay üzerine söylenmeye başlayıp gelişmesini asırlarca devam ettiren millî eserlerdir.
Peki biz neden Kurtulus Savasi Destani diyoruz.
Kendine Milliyetci Muhafazakar diyen bu cahil surusu, belki okur ogrenir, ona gore bir fikir sahibi olur diye.
Ama okumuyor, ogrenmiyor, biz kimiz bilmiyor.
Ama fikri var.
Caliyor ama calisiyor diyor.
57. Alayimizi bilmiyor.
Anzak'larin tepesine kartallar gibi inen o Aslan'larimizi bilmiyor.
Son neferine kadar sehit dustuler, Alay sancaklarini bir agaca dayayip cekip gittiler.
Artvin'li, Biz de Atabari var, atamizdan yadigar derken gozleri dolmuyor.
Ama fikri var.
Caliyor ama calisiyor.
Ataturk 1938'de vefat etti, Menderes 1950-60 yillari arasinda Basbakanlik yapti.
Turkiye'de meclise giren vekilleri secen millettir.
Benim yazdiklarimi alintilama diye yuz kere yazdik.
Ama uslanmazsin bilirim.
Simdi benim yazdiklarimi bir kere daha oku bir de yazdigina bak, amacin nedir ?
Sana bosun Got demiyor bu millet.
Hakikaten kor cahil bir gotsun.
Celal Bayar, Menderes ve şurekasının en büyük kabahati, cumhuriyetin halk tarafından benimsendiğini zannetmeleriydi.
Aradan 100 yıl geçti ve hala bu ahali cumhuriyetin ne olduğunu biliyor, ne de kıymetini.
Atabarı, Artvin halk oyunlarından bar türü bir oyun. Atabarı, eskiden Artvin barı adıyla bilinirdi. Artvin barı adı, 1936 da Artvin barı (Atabarı) olarak değiştirildi ve yeni adı eski adını unutturduğu gibi, bu oyun Atabarı adıyla zaman içerisinde ilin simgelerinden biri durumuna geldi.
1936 da Balkan Oyunları Festivali'ne katılan Artvin mahalli halk oyunları ekibi, Atatürk ün huzurunda Artvin Barı nı oynarlar. Oyun, Atatürk ün çok hoşuna gider ve tekrar oynanmasını isteyerek kendisi de barbaşı olarak oyuna katılır, sonuna kadar oynar. Bunun üzerine, bu anıyı yaşatmak için yazışmalar yoluyla oyunun adı Atabarı olarak değiştirilir.
Promtersiz siyasetçiler dönemi.
Nede yazısını danışmanlar hazırlıyor.
Demirel, Türkiye'nin elektrifikasyon tarihi hakkında ANAP'a ders veriyor | 1987 Bütçe Görüşmesi
https://www.youtube.com/watch?v=0smEVTk7VVw
İsmet İnönü 2. Dünya Savaşı başlayınca general üniforması giyecek, İspanya Franco gibi 1970'li yıllara kadar da çıkartmayacaktı.
İlla sivil olsun diyorsa Portekiz Salazar gibi, 1970 yılına kadar halkın tepesinden hiç inmeyecektin.
Efendim NATO için çok partiyi zorlamışlar, ulan Portekiz kurucu üyeydi çok partili bir rejimmiydi?
Velhasıl İnönü, Salazar ve Franco 1970'li yıllarda bu Dünyayı terk-i diyar ettiler, tek fark Portekiz ve İspanya AB üyesi biz ise 3+1'in değişmez üyesiyiz.
Bilin bakalim hangi partiden
https://www.instagram.com/reel/DCGvw..._web_copy_link
Atatürk, Adnan Menderes’i nasıl keşfetti, Menderes nasıl Meclis’e girdi?
https://youtu.be/IBQif-7xcsE?si=jCBNOAmPlgD-Hmcy
Menderes Ataturk sayesinde geldigi konuma kavusmustur videoyu izlemeden bana cevap yazmayin
Gecen yaz Izmirdeyken bir taksiye binmistim adam ilginc bir olaydan bahsetti
Izmirde bir banka subesine gitmis kapidan girerken sira fisini almis ama sonrasinda oturacak koltuk bulamamis icerisi tiklim tiklim belki 50 kisi var
Sira fisini aldiktan saniyeler sonra sira buna gelmis buda sok olmus tabi cunku iceride 50 kisi var. Bazi bankalar hesabinizda yuksek miktar varsa veya ticari hesapsa 65 yasi uzerindeyseniz size oncelik veriyor ama bunlar gecerli degil
Neyse bankaciya yanasmis demiski hanimefendi bir yanlislik olmasin ben daha demin girdim bana nasil sira geldi burada 50 kisi var
Memur cevap vermis; onlar sira beklemiyor disarisi cok sicak evde piseceklerine buraya gelip serinliyorlar
(Muhabbet elektrik fiyatlarinin yuksekliginden baslamisti)
Ümit Doğan
@tsumut71
Atatürk Düşmanı Yobazlara 10 Soru
1⃣-Üstadınız Kadir Mısıroğlu'nun eteğini öptüğü İngiliz vatandaşı kim?
2⃣-Çanakkale Savaşı’nı evliyalar kazandıysa, Atatürk’e yardım eden evliyalar 93 Harbi’nde Abdülhamid’e neden yardım etmediler?
3⃣-Papa’nın heykelini diktiren halife kim?
4⃣-Üstadınız Mısıroğlu yurt dışında kaldığı 11 yıl boyunca neden şeriat ülkelerinde değil de İngiltere'de yaşadı?
5⃣-“Avluda Kadınlar†adlı çıplak kadın portresini yapan halife kim?
6⃣-Necip Fazıl Kısakürek hangi partiden milletvekili adayı oldu?
7⃣-Kıbrıs’ı tek kurşun atmadan teslim eden Padişahımız kim?
8⃣-İngiliz milletine olan hayranlığını babasından aldığını söyleyen padişah kim?
9⃣-Hacca giden bir padişah ismi söyleyebilir misiniz?
-Türk milleti Anadolu’da şehit olurken İstanbul’da düğün yapan padişah kim?
https://x.com/i/status/1854883314730975627
Ankara’da spor salonu işletmecisi Fatih Oral, 3 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde haraç vermeyi reddettiği için Fatih Satılmış tarafından öldürüldü.
Sabah akşam Narin.
Tüm kanallar canlı yayın yapıyorlar.
Yukarıdaki haber gibi her gün onlarca vaka oluyor.
Bir tanesinin bile haber değeri yok mu?
Narin için yüzlerce polis-jandarma-savcı, devlet görevlisi teyakkuz halinde.
BU mafyalarla, uyuşturucu satıcıları ile uğraşan yok mu?
Bir insanın 61 tane lise mezunu akrabası nasıl oluyor?
https://www.facebook.com/share/r/19MvQyJ2ju/
Narin cinayeti davası mahkeme salonu temsili;
Hakan Ural’ı hakim, diğerlerini sanık ve tanıklar olarak düşünebiliriz.
https://youtu.be/OSt8MV63Kw8
İyide neden sora numarası alıyorlar. Sırada 50 kişi varsa 50 kere sıra numarasının yanıp sönmesi lazım. Ha desen ki sıra numarası almamışlar bekliyorlar. O zaman bu salak niye şaşırıyor. Aldığı numara belli sırayı gösteren numaradada kaçıncı kişiye işlem yapıldığını görüyor. Yani sıranın kendisine hemen geleceğini bilmesi gerekiyor.
Bu hikayenin bi ayağında terslik var
Neden millet Kıbrıs'a gidiyor daha yeni anladım
https://www.facebook.com/share/r/18QbW283Lf/
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...00e5bb27f7.jpg
Sonsuz özleminle sonsuza dek kalbimizdesin ..
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ü vefatının yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz . Atam eserin bizlere emanet !
https://resimupload.org/images/2024/...1000011896.jpg
Saygı, sevgi, özlem ve minnet ile.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4fccda575f.jpg
Kimseyi tanımadım ben senden daha özel.