buradan bakınca kumarbazların bütçesi SOS veriyor,euro, EM parası al al al nereye kadar. dolarları leylaya basıyorlar. ama tezata bak en çok dolarda onlara lazım.bugünkü EM harekatını iyi inceleyin.
Printable View
ABD 10 yıllıklar 2,64..
İlk tehlikeyi görmesi gerekenler gördü..:cool:
Junk (çöp) bonolar..yüksek riskli bonolar..:)
İzleyelim bakalım..sıra EM bonolarına(zayıf halkalar) ve borsalara gelecek mi?..DOW'da patinaj görüntüsü var..Alıntı:
U.S. fund investors pulled $3.1 billion from high-yield junk bonds during the latest week, Lipper data showed on Thursday, offering new warning signs about risk appetite despite global markets continuing triumph.
The junk bond withdrawals - from both mutual funds and exchange-traded funds (ETFs) during the week ended Wednesday - mark the largest of any week since November, according to the research service.
eurusd 1.23 ü zorluyor yeniden..
Bizde dolar 3.75 3.82 arasında taban çalışması mı yapıyor yoksa düşüşte ara katta mı belirsiz..
Borsa daki hareketlere ve eurusd ye bakarsak ara katta gibi duruyor..
Alt hedef 3.63 3.65 bandı O-LA-Bİ-LİR
Bütün dünyada faizlerde yükselişler söz konusu..
Faizin geri dönüşünümü izleyecez gelecek 5 sene acaba..
Bilenler bilir mevduatçı 1990 lar 2008 e kadar kraldı..
2008 2013 arası başabaş
2013 sonrası ise kayıpta idi..
TL mevduatçı AKP olduğu sürece bundan sonra daima zarar edecek. 2011 sonrası tüm kaynak TL mevduatçıdan çarpılmak üzere kuruldu. tüm yandaş ihale işleri bu paralar üzerinde yürümekte,bu planın bir parçası olmadığım için keyfim yerinde. EM'ler içinde negatif faiz veren tek ülke,YORUMSUZ!
Gund, Mart faiz arttırımı olasılığı şimdilik %73..
Vergi indirimi, QT, ticaret kısıtlamaları onca gelişme..
İki olasılık var bu durumda;
Ya oyun oynanıyordur..yada ABD irtifa kaybediyordur..
Arası yok..seçim yapmak gerekli bence..:cool:
ABD nin irtifa kaybettiğini sanmıyorum..
Hiç bir ekonomik veri ekonominin kötü olduğunu söylemiyor..
Bu vergi indirimleri ve esas alt yapı yatırımları şu bu daha da bir canlılık getirecektir..
Ama ABD ekonomisi 2008 öncesi de canlı idi ...
Kimse de dolar sıkıntısı çekmiyordu..
Kafalarda fena bi algı oturtuldu manavından emlakçısına herkesde..
"ABD dolarları çekecek dolar kıtlığı oluşacak"
2005 2006 larda ABD 2 ve 10 yıllıkların faizlerine bakalım..
Bizde 1 tl kaç dolar ediyormuş bakalım..
1 e 1 bir korelasyon yok...
Global para babalarının pozlarını grafiklerden çıkarmanın peşindeyiz..
Tam tersinin değil..
Jeopolitik riskler ve belirsizlikler olmasa , tankları her allahın günü bir yere sokup çıkarmasak , her allahın günü birileri çıkıp bişiler demese
Dolar kesinlikle 3 tl nin üzeri olamazdı..
Bunu da yazmak lazım bi tarafa..
Gund dün yazdım..dolar pahalandı globalde..Birde FED faiz hikayelerinden dolayı 2 yıllıklarda Japonlar AB tahvillerine kaymaya başladılar..EURO'daki yükselişin bir sebebide bu olabilir..
Ayrıca yine söyliyeyim geçmişi unut..Çin dahil globalde büyük MB'larının bilançoları 18 trilyon doların üzerinde..ucuz ve kolay paradan beslenen biz gibi EM'ler faizler yükseldiğinde çok büyük sıkıntılara girer söyliyeyim..
Zombi şirketler, zombi ekonomiler..:cool:
power konuşuyoruz ben TL yi istesemde kurtaramam ki batacaksa batar zaten..:)
Buraya da yazayım.
Bir terslik var ciddi boyutta.
Urkutucu.
Ya global borsalara ya da dolara cok feci dalacaklar.
Abd faizleri ile uyumsuzluk had safada..
Sıkılaştırma açısından globalde QE'lerin devamıda önemli ama libor 2005-2006 seviyesine varamadan yolun yarısında mefta olur bu zombi şirketler, ekonomiler..:)
Neyse izin vermezler böyle şeylere herhalde..
https://i.hizliresim.com/2J2WEO.png
Gidecek fazla bi yerinin kalmadığını düşünüyorum
1.28 1.30 lar gibi gözüküyor ama üzerine izin vermezler sanmam..
Birde ben forex oynamak için fazla yaşlandım kafam kaldırmıyor öyle işleri ya dolar alırım ya tl de dururum yüzde 10 para ile de borsa da heyecan bana yeter..:)
TL kısımına gelirsek ise işe global kumarbazlar giriyor işte..
Küçük bir ülkeyiz..
3-5 Milyar giriş çıkışlarla sarsıntı yaşıyoruz..
Global i takip ediyoruz çünkü global hiç bir krizi affetmez YAŞARIZ..
Amma bize özel mini krizlerimiz yada bahar aylarımız da mevcut..
Bunları globale bakarak bulamayız..
3.40 4.00 dolar hareketi bize özeldi mesela..
https://i.hizliresim.com/XPBNk3.png
Yorumu olan varsa:
https://i.hizliresim.com/NZ5NAa.png
dxy de 88 - 89
biz de 3.60 - 3,70 arası - eğer gelirse - alım yeri gibi duruyor.
ama orta ve uzun vadede işlem yapan + kaldıraçlı işlem yapmayan için ha burası ha 3,60 civarı çok fark etmez.
US 10 yıllıklar her gün artışta, 4 yılın rekorunu kırıyor.3'e yaklaştıkça panik artacak ve DXY büyük patlamasını yapacak. 30 yıllık faiz grafiğine baktığımda US10 yıllıklar çıkışa başlamış gibi görünüyor. ekonomi teorileri eğer henüz çökmediyse bu iş EM lere fena patlayacak,başta TR fena gümleyecek.
Riskli varlıklar satış yiyor..
ZAR ve TL'yi diğer EM paralarına göre iyi hırpalıyorlar..
Türkiye CDS +%2,40..
3 kız kardeş riskten uzaklaşmaca-doları hırpalıyorlar..:)
Ancak ABD yıllıklar 2,62'nin altında seyrediyor şu sıra..izlemeye devam..
ABD hazine bonoları yükselecekse DXY'nin mecburen aşağıda 10 yıllıkları takip etmesi gerekiyor..ancak bu takibat olsa olsa bir panik hali olur kanımca..hele 3 kız kardeş bir evlerine bir dönsün..:)
https://i.hizliresim.com/oOA4j2.png
2008 krizi ve 2014 FED'in QE ve faiz hikayesi..her iki durumda da 10 yıllıklar zirve yapmış..
ÇİN 10 yıllıklar şimdi 4'lerde, kritik seviyelerde..:cool:
Trump vurursa gol olur ha..ona göre...:kahkah:
enki bunlarda güzel haberlerde şimdilik kimse umursamıyor bende umursamam şu aşamada..
Koskoca DOW treader ları omuz silkiyo ben hiççç tınmam..
Ama gelgelelim bu afrin mafrin falan bi bela açılacak yine başımıza..
Dolar bi aşşa bi yukarı 3.75 3.83 arası..
yine celallendi bugün..
dedim ya jeopolitik riskimiz çok çok yüksek böyle olasa 3 ün üzerinde olmaz idi dolar..
Gund riskli varlıklarda sıkıntı var..
ZAR dolar karşısında %0,81 değer kaybetti şu an..TL ise %1,16..
Aradaki farkı istersen Afrin'e ver, farketmez..ama esas olan global piyasalar..
Sonuçta TR Afrin'le yıkılmaz..fakat risk algısı her şeyi değiştirebilir..
enki
sen deme allah aşkına..
ZAR 2016 zirve 15 16 lar
2 senedir düşüşte..1 ay içinde yüzde 20 den fazla çöktü..
Bırak biraz tepsin
14.40 lardan 12 lere geldi..
Yalnız bu afrin işi bi tuhaf..afrin nerede YPG nin esas unsurları nerede..
ABD nin kuvvetleri nerede..
rakka nerede ..
afrin hataya yakın..
tehdit çok büyümüş de şuymuş buymuş..
oradaki ypg güçleri ne kadar tehdit edebilir TR yi..son zamanlarda hatayda ne terör faaliyeti oldu..
rakka ne oldu..girecektik edecektik..fırat kalkanı ne oldu..şimdi hayat tarafı ile uğraşıyoruz..
garip..
Gund sadece TL, ZAR'da değer kaybetme yok..Zloti ve Ruble'de benzer durumda..sebebini bilmiyorum ama Real ve MXN böyle bir durum yok..
Bak aşağıda şu anki 10 yıllıkların bulunduğu seviye 2,63 önemli..
Kırılırsa kapılar açılabilir..orklar içeri dalabilir..:)
https://i.hizliresim.com/0E75q8.png
enki..
https://i.hizliresim.com/gOk1Ob.png
:oleyo: :oleyo: nerede değer kaybetme..:)
https://i.hizliresim.com/Md6MV7.png
USDBRL
https://i.hizliresim.com/kOjPMv.png
USDMXN
https://i.hizliresim.com/EPV1OD.png
USDRUB
açık ara 2016 ocak dan beri en kötü performans TL de..
hepsi 2016 ocak (bizim 3.06 ları gördüğümüz değer) in çok çok altında..
İkide bir oraya buraya tank sokma onun bunun uçağını düşürme yaww düşür şu faizleri söylemleri sağa sola sataşmalar olmasa..
TL 3 tl nin altında idi..
Lütfen Gund, olmuyor..ben bugünden bahsediyorum..
Daha yeni 10 yıllıklar 2.64'e vurdu..yüksek getirili Junk bonolar bugünlerde satış yemeye başladı..riskli varlıklarda sıkıntı var, satış yemeye başladılar..devam eder etmez, ayrı konu..
https://i.hizliresim.com/oOAJl7.png
https://i.hizliresim.com/p6ROaz.png
ABD 10 yıllıklar 2,66..
Hayvanlar kapıyı kırdılar..:kahkah:
Faiz artışlarının yolu açıldı..artık para o kadar ucuz olmayacak..
Bizde göreceğiz faiz mi enflasyonu yaratır..yoksa enflasyon mu faizi..:)
https://i.hizliresim.com/1Jy2vp.png
Aşağıdaki yorumda düşüncemizi teyit eder durumda..
Alıntı:
İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen Bloomberg HT'de Yatırım Kulübü'ne konuk oldu. Gürleyen jeopolitik risklerden ziyade yurt dışı piyasa koşullarının Türk piyasaları için daha büyük risk teşkil ettiğini belirtti.
Piyasaların jeopolitik olaylara genelde tepkisinin sınırlı olduğunu belirten Gürleyen "2016'da darbe girişiminden sonra bile hızlı düştü ve toparlandı. Eğer Afrin operasyonu çok uzun sürmez ve ABD ile Rusya'yı karşımıza almazsak etkisi uzun sürmez" diye konuştu.
"ESAS TEHDİT DIŞ KONJONKTÜR"
Gürleyen sözlerine "Türkiye için asıl tehdit; dünyada konjonktür değişti. Biz bugüne kadar büyümenin güçlü olduğu, enflasyon ve faizlerin düşük olduğu bir ortamı değerlendirdik. Büyüme hala güçlü ama ABD'de enflasyon yükseliyor, faizler de artıyor. 10 yıllık faizler 2014'ten beri gördüğü zirvelerde. Bu, orta vadede Türkiye için Afrin operasyonundan daha büyük tehdit" şeklinde devam etti.
yerel ve globalde usd'ye baskı son sürat devam ediyor. sabırsız olup negatif tl faize ve şişik biste geçeni donuna kadar soyacaklar.gerçi tl faizde soygun bariz ama bistte soygun henüz başlamadı. globalde kumarbazlar pariteyi şişirirken yerelde bizzat devlet manipülasyon yapıyor.burası devletçi ekonomimi yoksa serbest piyasa mı önce buna karar versinler ve açıklasınlar. taşıma suyla değirmende dönmez ona göre.
Gece 3.85 den açılan dolar şu an itibari ile 3.7750 de
7.5 kuruşluk bir düşüş sözkonusu..
eurusd 1.22 nin üstünde düşmüyor bi türlü..
Altın güçlü seyrini koruyor
2018 de 3 hatta 4 faiz artışı beklenen para birimi değer kaybediyor..
Hemde sınırötesi operasyon yapan TL ye karşı bile..
Borsacı çocukların keyfine diyecek yok.
Dün akşam vob24 topiğinde -3000 -5000 diyenleri yüzümde gülümseme ile izledim..
Bugüne kadar tuttular bugunden sonra mı tutmayacaklardı..
Dolardan emin değildim açıkcası ama dolarıda gömdüler şimdilik görünen bu
Zeytin borsaya dali dolarcilara
çok sürmeyeceği görülüyor, XU100/USDTRY grafiğine bakın düşüş ben geliyorum diyor. 1 senedir yapay suni olarak zaman geçiriyorlar bu süreçte devlet aşırı borçlanmak zorunda kaldı bu beyleri mutlu etmek için. sebest piyasaymış!YERSEN vergi zulmüyle ve aşırı borçlanarak olduğundan farklı görünmeye çalışıyorlar.
Esas başlama düdüğünü Trump çaldı aslında..:)
Pek bir yerlerde haber olarak gözükmüyor:
Alıntı:
ABD Başkanı Donald Trump, ithal çamaşır makineleri ve güneş panellerine yönelik gümrük vergilerinin artırılmasını onayladı.
ABD Ticaret Temsilcisi Robett Lightizer, dün yaptığı açıklamada, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun her iki ithal ürünün yerel üreticilere ciddi şekilde zarar verdiğine dair karar alındığını hatırlattı.
Yeni gümrük vergisiyle, ilk yıl ithal edilen 1,2 milyon çamaşır makinesi için yüzde 20 vergi uygulanacak. Bunun üzerine ise yüzde 50 vergi olacak. Üçüncü yılda ise vergiler azaltılacak.
Epeydir devam eden ucuz dolar furyası ABD'de ithal malları pahalılaştırmaya başladı..Eh dünyanın en büyük dış ticaret açığını veren bir ülke için normal bir sonuç..petrol fiyatlarının yükselmesi de katkı verince ABD'de enflasyon kıpırdanmaya başladı..altının yada 10 yıllıkların fiyatladıkları bir unsurda bu enflasyon sanırım..
Şimdi bu ithal vergileri Trump'ın katkılarıyla daha da yoğunlaşırsa, ABD'de enflasyonun artması kaçınılmaz olur..örneğin yukarıdaki çamaşır makinası ve güneş panellerine konulan ithal vergileri kararı Samsung ve LG firmlarının tepkisini çekmiş:
Tabiki aynı kapsamda büyüme konusu ele alınması gereken ciddi ve kapsamlı bir konu..heleki bu borçların seviyesi düşünülünce..:(Alıntı:
Samsung ve LG gibi üreticiler ise karara tepki göstererek artırılan vergilerin halka yansıyacağını belirtti.
dolardan başka gidecek kapı yok, borsalar şişkin, coinler patinajda, eur/gbp epey arttı. en ucuz dolar kaldı,faizide iyi. ben böyle devam ederim. zaten 2 aydır ciddi bir dolar alımım yok çünkü elime geçen Tl ler hep başka harcamalara gitti. dolarda 4.35 faize yatmaya devam.... Trump başganda ABD nin içine kapanmasının fişeğini yakmış görünüyor yani bol dolar zamanı tamamen bitecek. TR nin dolar için kapı kapı dileneceği günler yakın.
Şu MB nın 3.70 dolar satarım zamazingosu ne zaman sona eriyor???
1 şubat
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.