Şanlıurfa Belediye Başkanı: "29 kişi hayatını kaybetti, 19 bina yıkıldı"
Printable View
Şanlıurfa Belediye Başkanı: "29 kişi hayatını kaybetti, 19 bina yıkıldı"
Osmaniye valisi : 5 vatandaşımız hayatını kaybetti
Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla, bölgede;
6’nın üzerinde 3
5’in üzerinde 14
4’ün üzerinde 34 olmak üzere toplam 66 artçı sarsıntı meydana gelmiştir.
BTK : Depremden etkilenen bölgedeki vatandaşlarımızın acil iletişim ihtiyaçları için hatlarına ücretsiz konuşma, SMS ve internet tanımlamaları yapılmıştır.
Borcundan dolayı kapalı olan tüm mobil ve sabit hatlar ile sabit internet hizmetleri aktif hale getirilmiştir.
BTK : Aynı zamanda bölgedeki tüm ankesörlü telefonlarda ücretsiz olarak kullanılabilir.
Geçmiş olsun Türkiye.
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
TÜRK MİLLETİNE Geçmiş olsun.
Hala Maraş tan ve Antepten görüntü yok.
Adana,Diyarbakır,Malatya,Osmaniye haberleri.
Maraş tan görüntülerde gelmeye başladı.
Hatay Kırıkhan’da doğalgaz boru hattında patlama ve yangın meydana geldi / NTV
Tarihi Gaziantep Kalesi, depremde yıkıldı
‘Deprem Kahini’ Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş depremini bildi
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...=sol_surmanset
Avm yaptık kaçış noktalarını.
Yeni sistemde rüşvet ve yolsuzluğa çalışıyor demekki.
Yeni binalarda hasar ve yıkımlar varsa bunu aramalıyız.
Tek bir adım atılmadı başta İstanbul olmak üzere.
Toplanan paralara çökülüp birilerine peşkeş çekildi.
Kap : SASA, BOSSA, BLCYT, SANKO, HATEK, ISDMR, ARSAN, RUBNS Şirketlerden Depremden ne derecede etkilendiklerine ilişkin KAP açıklaması gelene kadar hisse sıralarında işlemlerin durdurulmasına karar verildi. BORSA İSTANBUL.
Not: SASA da viop ve varant sözleşmeleri de dahil.
Kal : 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun (SPKn) 1 inci maddesi çerçevesinde, sermaye piyasalarının güvenilir, şeffaf, istikrarlı bir ortamda işleyişinin sağlanması ile yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, SPKn'nun 128/1-(a) maddesine dayanarak, Borsa İstanbul A.Ş pay piyasalarında 06.02.2023 tarihinden itibaren geçici olarak;
1. Açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına, gün içinde açığa satış tuşuna basılmadan yapılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonların da söz konusu yasak kapsamında olduğu hususunda yatırımcıların ve yatırım kuruluşlarının bilgilendirilmesine,
2. Yatırımcılar tarafından satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulanmasına,
3. Mülkiyetinde payı bulunan yatırımcıların, söz konusu kıymetlerin satışını sadece ilgili kıymetlerin bulunduğu yatırım kuruluşları üzerinden yapabilmesine,
4. Kurulumuz kararına uyumun kontrol ve takibinde sorumluluğun yatırım kuruluşlarında olduğunun hatırlatılmasına
karar verilmiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: An itibarıyla 284 vefatımız, 2323 yaralımız ve 1710 binamız var yıkılan.
Bölgedeki depremzedelere büyük geçmiş olsun,
ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar dilerim.
1710 bina yıkılmış her binadan 3 kişi vefat etse rakam 5.000 leri bulabilir. Şimdi üstten müdahale edildiğinden üst katlarda yaşama şansı daha yüksek
Aşağı indikçe maalesef ölü sayısı artar
Ülkemizin başı sağolsun,eski afet uzmanı olarak çok yüksek şiddeti,özellikle sabaha karşı,sert kış koşullarıda buna eklenirse felaketin boyutu malum boyutlara doğru gider,beklenen depremdi,temennim başka yerlerde olmaması,zaten iktidar ülkeyi ekonomik bunalıma soktu,doğal afetleri hep es geçti hep cebine çalıştı,öncellikle deprem bölgelerinde ek ilaveler yapılması lazımdı:(
Günaydın Geçmiş Olsun
Deprem mağduru herkesin Allah yardımcısı olsun
İzmit ve Bolu depremlerinde görevli olarak bulundum, yaşamayana anlatılamayacak bir durum
Trafik kazası gibi, başınıza gelmedikçe anlamak çok zor. Bu anlayamama probleminden dolayı da malesef gerekli önlemler alınmıyor, deprem sigortasını bile mecbur olmadıkça çoğu kimse yaptırmıyor
3-4-5 milyona ev alan kaç kişi alırken depremi dünüşünüyor !!
Özetle devlette, vatandaşta deprem gerçeğinin farkında değil, olayın ciddiyetinden uzak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer:
Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz.
Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz.
Gençlik ve spor bakanı : Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur.
Türkiye Bankalar Birliği, depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin, talepleri halinde, bankalara olan vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçlarının vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenmesine karar verdi.
Bakan Akar: "Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz"
Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener: 17 Ağustos’tan Sonra Gördüğümüz En Büyük Deprem
Borsada bazı hisselerde alım var satım yok,satarken uyarı veriyor,çözemedim:notr:
Haliyle çimentolar gidecek
Deprem durumu,artçılar 5 cıvarına yakın,buda hasar görmüş binalar için tehlikeli.
http://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/2...liste-halinde/
çimentoların alayı primli...
deprem dolayısı ile olamaz değilmi ?