He yaa.. İstemezler mi bi de o 95-100 metrekare, son kat dairelere 10-11 milyon 🤦*♂️
Alan var nı onları..
Biz 6 aylık yüzde 35 dan yaptık.
Daha 1.5 ay var.
Dolar 30 TL idi.
Dolar aynı kalırsa yüzde 25 faiz almış olacagız.
Ancak yüzde 65 ten TL yapsaydık daha karlıydı.
Ppf fonları zarar eder mi?
Hangi yıl hatırlamıyorum. Yıllar önce bir miktar döviz alıp kenara atmıştım. Çok değildi. Hatta unutmuştum bile diyebilirim. Kur 1 tl gibiydi. belki bir, iki yıl kadar dolar değeri pek değişmedi diye hatırlıyorum. Piyasalarda olağan üstü bir durum da yoktu. Yine enflasyon vardı ve piyasayı dengeliyecek belli bir mevduat faizi vardı. Fakat bir gün aniden dolar 1 tl seviyelerden 1.96 gibi (hatırımda kalan) seviyelere geldi.
Bu anımı niçin yazdım. Şu anda DDKM de ya da faizde alınan oranlar iyi. Bütün ekonomi uzmanları da aynı şeyi söylüyor. Ve bu bir tesbit.
Burada önemli nokta şu. Dolar belli bir zaman sonunda bir atak yaparsa ve siz DDKM ya da Mevduat'da yakalanırsanız; büyük ihtimal öyle olur. Bir bakmışsınız her şey bir kaç gün içinde dengelenmiş olur.
Ama belli bir süre DDKM ya da Mevduat'da kalıp, bu kadar yeter deyip de tekrar ben dolara döneyim diyebilirseniz bu da ciddi bir kazanç sağlayabilir. Lakin bunu ön görmek de biraz şans, biraz bilgi, biraz da piyasaları takip etmek gerektirir.
Sonuç nacizane görüşüm kimse, kimseyi taşıdığı pozisyon açısından eleştirmesin. Çünkü bitmemiş bir sürecin içindeyiz. Ve sonucu hep beraber göreceğiz. Herkese bol kazaçlar.
bu süreçte ddkkm de kalmak iyi bir strateji gibi görünüyor.ddkkm de yenileme devam ettiği müddetçe faizi düşse bile (tl mevduat faizleri de düşecektir) iyi bir güvenli liman olur nasılsa vade sonu makasa yakalanmadan kayıp yaşamadan dövizini geri alma imkanın var.
emlak konut kampanyası neyin nesi 1.29 faiz.....istanbuldakiler....nedir bu olay....
https://kampanya.emlakkonut.com.tr/
Burada 1.29 faizli konut satışından bahsediyor...5 il var listede...Ben Konut almayı düşünmediğimden başvuru yapmadım ama ilgilenenler başvuru yapıp m2 birim fiyat yazabilirse bizde işin aslını öğrenmiş oluruz..
2 yılda %75 ini ödüyorsun evin.. En uzun vade 6 yıl. Açıkçası 2 yıl sonra ödeyeceğin evin %25 lik kısmına 4 yıl 1.25 faiz elbette mevcut banka faizlerinden daha iyi.. Ancak Evin yarısını ilk 6 ayda vermiş oluyorsun.. Bu kadar para bu sürede birikmez.. Birikmiş parası olup %75 ini 2 senede toparlayabilecek birine uygun gibi.. E bu zamanda birikmiş parayı konta gömmek ne kadar mantıklı bilemedim..
Fiyat bilgisi var mı? Daireler ne kadar? İzmir e baktım Allsancak var mesela..
Euro için , kıra sertıfkası, yabancı tahvıl , euro bond yada euro cınsnden dov,zp9 gıbı fon hangısını tavsıye edersınız ?
tespit gibi tespit..
bulgura giderken eldeki pirinçten olmak bana göre ân meselesi..
2018 ve 2021'i yaşadım, rezervin eksi milyar dolar olduğunu da gördüm, artık güvenim sıfır..
2001'e yetişemedim ama 2024'te de carry-trade'yi ibretle izliyorum..
hâlâ aynı şekilde devam eden ve en ufak bir değişim göstermeyen bu irrasyonel sisteme güvenenler bankalarla son tangosunu oynasın, isterse halay çeksin..
yabancı ya da bıyıklı yabancı gidince hangi sisteme devre kesici girecek..
ödemeler dengesi de bozulunca kim kimi öpecek..
risksiz dolar candır, mevduatta net +6% faiz olmadığı sürece fiziki longladım..
ilâve sıkılaştırma da yapıyorum, fiziki altın canândır..
https://www.youtube.com/watch?v=ewOPQZZn4SY
Mevduat faiz oranları %50 civarı ve %7.5 Stopaj vergisi var, bu durumda hiç kesintisi olmayan Para Piyasası Fonu getirisiyle kıyaslayan oldumu! Burada Mevduat faizi yerine PPF yi tercih edenler olmuştu, getirisini hesap ettiniz mi!
Hesaplamadım ama şu aralar günlük %0.139-0.144 arası getiriyorlar ortalama
Kıyaslamayı sürekli hesaplarım,
Son 10 yıldır mevduat ın kapısını çalmadım.
Bileşik faiz hesaplama : (1+dönemgetiri)^vade dönem sayısı
Aynı mantıkta mevduatta da bileşik getiri söz konusu.
İkisini de aynı şekilde bakmak lazım.
Bu arada 30/4/2024 sonrası alınan PPF lerde de %7.5 stopaj kesintisi var.
Hocam 31 Mart tarihine kadar döviz hesabı olanlar ddkm yapabilir diye resmi bir açıklama var mı acaba müşteri temsilcime anlatayım internet sitelerine baktığımda bazı bankalar 1 ayın 31'ine kadar yapılabilir diyor fiba gibi bazılarıda 3 ayın 31'ine kadar ddkm yapılabilir diyor yani bu konuda resmi bir karar varsa zorlarım yani
yabancının ne yapmak istediği çok net bir şekilde ortada. uzun uzun analiz yazıyorlar finansçılar, gerek yok. son yılların en yüksek faizi ile tahvil aldılar, yaz sonu baz etkisiyle düşecek bir enflasyon ve doğal olarak peşinden sürükleyeceği faiz var. Bu kadar bariz getiriyi kaçıracak değiller. Yaz sonrası tahvillerde kar realizasyonu yapıp getirdikleri dolarları götürmek isterlerse dikkatli olmak lazım.
6 Nisan 2024 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 32512
TEBLİĞ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından:
TÜRK LİRASI MEVDUAT VE KATILMA HESAPLARINA DÖNÜŞÜMÜN
DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2021/14)’DE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
(SAYI: 2024/9)
MADDE 1- 21/12/2021 tarihli ve 31696 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’in 4 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 31/3/2024, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 30/6/2023 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir.”
MADDE 2- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Tebliğ hükümlerini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı yürütür.
İzlemek isteyene, anlamak isteyene, otobana girmeden önce son Shéll..
https://www.youtube.com/live/gMHvkK4...zav&t=3641
Mesajlarıma cevap veren tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum bankadan dönüş yaptılar işlemlerde bir hata olduğunu belirttiler ayrıca gecikme için de özür dilediler doların yanında küçük bir miktar altın hesabı da vardı onun için de ddkm yaptılar bilgi veren yardımcı olan tüm arkadaşlar Allah razı olsun cimer ve BDDK deyince hatalar düzeldi herhalde
32 güne 52 den daha yüksek oran oldu mu?
Günlük vadeli değilse 32 gün için %52 oran iyi almışsınız uzun vadeler için bile 51-52 üstüne çıkmıyor bankalar.Umarım kurban bayramından sonra bankaların ikinci çeyrek bilançoları nedeniyle (Haziran ayının son iki haftasında) biraz yükseliş görürüz mevduat faizlerinde eğer bu düşüşler devam ederse Hazirandan sonra baz etkisiyle enflasyonda düşüyor birde yine piyasada likitide fazlası muhabbeti olursa %40 ve altına inme durumu da olabilir.Forumda kimin sözüydü hatırlamıyorum 'mevduatçının kışı uzun yazı kısa sürer' demişti.
Selçuk tepeli : Çalışanlara ara zam şart
Özel sektör ara zammını verir kimsenin kuşkusu olmasın...Devlet müdahale edince piyasanın a.q...lar.....Lise mezunu sakız çiğneyen elinde telefon kripto alıp satarken kahvesini yudumlayan Devlet memuruna 1200 USD maaş veriyor a.q...daha ne olsun....
Asıl köklenen emekliye ne verecekler asıl mesele bu..