Sayfa 798/1003 İlkİlk ... 298698748788796797798799800808848898 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 6,377 - 6,384 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    mart ortası 92 gün ddkkm yapanlar.. 2.5 hafta daha dolar sabit giderse.. yıllık % 40 dolar faizi almış olacak..
    sıfır riskle dünyanın en yüksek dolar faizi..oh mis..
    Haziran 20 gibi , bakalim

Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Hangi yıl hatırlamıyorum. Yıllar önce bir miktar döviz alıp kenara atmıştım. Çok değildi. Hatta unutmuştum bile diyebilirim. Kur 1 tl gibiydi. belki bir, iki yıl kadar dolar değeri pek değişmedi diye hatırlıyorum. Piyasalarda olağan üstü bir durum da yoktu. Yine enflasyon vardı ve piyasayı dengeliyecek belli bir mevduat faizi vardı. Fakat bir gün aniden dolar 1 tl seviyelerden 1.96 gibi (hatırımda kalan) seviyelere geldi.

Bu anımı niçin yazdım. Şu anda DDKM de ya da faizde alınan oranlar iyi. Bütün ekonomi uzmanları da aynı şeyi söylüyor. Ve bu bir tesbit.

Burada önemli nokta şu. Dolar belli bir zaman sonunda bir atak yaparsa ve siz DDKM ya da Mevduat'da yakalanırsanız; büyük ihtimal öyle olur. Bir bakmışsınız her şey bir kaç gün içinde dengelenmiş olur.

Ama belli bir süre DDKM ya da Mevduat'da kalıp, bu kadar yeter deyip de tekrar ben dolara döneyim diyebilirseniz bu da ciddi bir kazanç sağlayabilir. Lakin bunu ön görmek de biraz şans, biraz bilgi, biraz da piyasaları takip etmek gerektirir.

Sonuç nacizane görüşüm kimse, kimseyi taşıdığı pozisyon açısından eleştirmesin. Çünkü bitmemiş bir sürecin içindeyiz. Ve sonucu hep beraber göreceğiz. Herkese bol kazaçlar.

tespit gibi tespit..

bulgura giderken eldeki pirinçten olmak bana göre ân meselesi..

2018 ve 2021'i yaşadım, rezervin eksi milyar dolar olduğunu da gördüm, artık güvenim sıfır..

2001'e yetişemedim ama 2024'te de carry-trade'yi ibretle izliyorum..

hâlâ aynı şekilde devam eden ve en ufak bir değişim göstermeyen bu irrasyonel sisteme güvenenler bankalarla son tangosunu oynasın, isterse halay çeksin..

yabancı ya da bıyıklı yabancı gidince hangi sisteme devre kesici girecek..

ödemeler dengesi de bozulunca kim kimi öpecek..

risksiz dolar candır, mevduatta net +6% faiz olmadığı sürece fiziki longladım..

ilâve sıkılaştırma da yapıyorum, fiziki altın canândır..

There is no escaping risk altogether and the future looks pretty grim.. So, not being aware of the facts can't be regarded as an excuse. Rules, without them, we'd live with the animals. If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?

Mevduat faiz oranları %50 civarı ve %7.5 Stopaj vergisi var, bu durumda hiç kesintisi olmayan Para Piyasası Fonu getirisiyle kıyaslayan oldumu! Burada Mevduat faizi yerine PPF yi tercih edenler olmuştu, getirisini hesap ettiniz mi!

4. Hesaplamadım ama şu aralar günlük %0.139-0.144 arası getiriyorlar ortalama

5.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    Mevduat faiz oranları %50 civarı ve %7.5 Stopaj vergisi var, bu durumda hiç kesintisi olmayan Para Piyasası Fonu getirisiyle kıyaslayan oldumu! Burada Mevduat faizi yerine PPF yi tercih edenler olmuştu, getirisini hesap ettiniz mi!
    Kıyaslamayı sürekli hesaplarım,
    Son 10 yıldır mevduat ın kapısını çalmadım.

Bileşik faiz hesaplama : (1+dönemgetiri)^vade dönem sayısı

Aynı mantıkta mevduatta da bileşik getiri söz konusu.
    İkisini de aynı şekilde bakmak lazım.

Bu arada 30/4/2024 sonrası alınan PPF lerde de %7.5 stopaj kesintisi var.

6.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Haziran 20 gibi , bakalim
    DDK'den çıkıp %65 faize girseydi daha fazla kazanırdı ama..
    Cehalet Mutluluktur..

7.  Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    Fiyat bilgisi var mı? Daireler ne kadar? İzmir e baktım Allsancak var mesela..
    Alsancak dediği Halkapınar,Hilal izban istasyonu arasındaki çok katlı binalar kastediliyor sanırım.

8.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Bence tekrar görüşün mt ile yeni ddkkm yapmıyoruz diye birşey yok 31 Mart tarihine kadar hesabınızda döviz varsa yapabilirsiniz.Bana da benzer şeyler söylediler biraz sıkıştırınca açtılar hesabı.
    Ama internet sitesinde de 1 ayın 31'ine kadar döviz hesabı olanlar yazıyor

Sayfa 798/1003 İlkİlk ... 298698748788796797798799800808848898 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •