Spk ona buna iş geçtikten sonra ceza keser ancak, vuran vurmuş volesini. Aylardır bir yönetmelik çıkarmayı beceremez, bir başvuruyu sonlandıramaz. filler tepişsin yukarıda ezile ezile bir yerimiz kalmadı.
Printable View
Ml bugünde tek satıcı, yabncı takasından gibi görünüyor, ama her türlü dümen var burada.
Bu ay içinde en az yükselen hisse yüzde 1.70 ile, diğerleri buna göre fizan oldu maalesef... Hani derler ya önceden haberi gelir diye, bunda öyle bir durumda yok. Haziran bitimine 10 gün kalmış, Ağustos'ta genel kurul var madem. Genel kuruldan 1 ay önce de yatırımcılara bildirim yapıcaz demişler. Hala tık yok, kanser etti milleti.
Birleşmeye ilişkin riskler;
Bu arada rekabet kurulu için onaya gerek yok diye de yazmışlar duyuru metninde, SPK ya ilgili gerekçeleri bir maddeyi gözeterek sunduklarını belirtmişler.
https://i.hizliresim.com/cPAVJX.jpg
Şişe,soda,trakya dan bekleyenler,şişe nin sunduğu değişim oranlarındaki fark içnmi bekliyor ,eğer öyle ise ciddi yanlış yapıyorlar,
Eğer %3 4 için bekleniyorsa şuan çıkan endeksde tek bir hisse alımında dahi o farkı tek günde telafi ederler,misal krdmd alınsa şdi gğnler önce kar %20 lerde,
Bazen soranlar oluyor şuan soda yada trkay alınsa deşiminden %4 civarı karlı olunmuyormu soruları çok oluyor,
Eğer bekleyen adillik üzerine yeni kanunu spk uygulayacak onun için bekliyorum deniyorsa,aynı beklentideyim,
Ayrılma hakkı fakanda umrumda değil,şu tarih öncesi tutan tutmayan takılmıyorum,
Aynı kademeye dahi alsatla o hak denen şeyide öldürdüm ,nasıl bir haksa,
Ayrılma hakkı değişim oranı yeni kanuna göre değiştikten sonra ki inşallah bekliyenlerin ümidi o yende,gerisi teferruat olucak
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
5.9 a mık çaktırdılar. Arkadaş bu al gülüm ver gülüm işlemler için SPK ya şikayet ediyoruz da, SPK yı kime şikayet edelim...Piyasa oluşmasına izin vermiyorlar. SPK neyi bekliyor ? Bu nasıl iştir , nasıl tembellikdir ? Bilgileri mi yetersiz acaba ? Kaç kişi çalışıyor burda. Bilgileri yetersizse bilgi de verelim. baksınlar uzun yıllar Soda/ şişe rasyosuna ! Oyum oyum oynuyorlar..Uzun yıllar ortalaması 1.5 larda.. Ayıptır günahdır, vebaldirrrrr...
Şieyi 5.33 açtılar. 5.33 x 1.16 = 6.18 yapar. Neden şişe alımı yapsın yeni giren ? 5.88 soda varken. Çünkü yapmacık bir oyun var..İnsaf ölçülerini de geçtiler.
100 bin endekste ki fiat...Finans merkezi kuracaklarmış bir de...Gülünç bir dönem...
https://i.hizliresim.com/BgKbJu.png
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MRLLY yavşagı
a..k...az dur az yükselsin öyle sat
https://i.hizliresim.com/N5KzDn.png
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5.26 dan şişeyi verdim 5.89 dan sodayı aldım. Gerçi en sonunda yine elimize şişeyi verecekler ama neyse.
.
Var diyen oldu,
Ne alakaki rekabete başvuracak dedim,
Yok başvuracak tabi dendi,
Sebep ne aynı elin parmakları dedim,tek elden yönetiliyor zaten dedim,
Yine laf anlat akla geçti zamanımız sorma sn dimitri,
Spk kanunu uygulayıpda olması gerekeni söyleseydide bizde laf anlatmakdan kurtulurduk ,
Fena olmazmıydı.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu hisselerde spk, rekabet kurumu, atatürk hisseleri ve mevzuat yüzünden sıkıntılar olacağını ilk ben yazmıştım. o zamanlar oyak süreçte bayağı mesafe almıştı.
anca birbirinizi gazlayın. sonuç ortada.
endeks böyle olamasa acaba sonuç nasıl olurdu?
31.01.2020 tarihinde şişe başlığında şöyle yazmışım.
oyak'ın çimento birleşmesinden farklı olarak böyle bir birleşmeden dev gibi bir tekel çıkacak. rekabet kurumu bu işe ne der acaba?
bence rekabet kurumunun görüşü spk'dan daha önemli. sonuçta usulüne uygun yapılmışsa spk tamam der geçer. rekabet kurumu ne der?
Hissenin durumu herkesi sinir etti , millet tepeden tepeden konuşuyor.
AMAKHİDİKSMUN haziranı da bitiyor spk hala üç beş sayfalık tebliği de , birleşmeyle ilgili kararını da açıklayamadi. İnceliyor. ... İnceliyoruz. Ne inceliyorsun AMHDJİSJ. ... Kanun belli, 4 ay geçmiş daha neyi inceliyorsun da hazırlıyorsun.
Yatırım yapıyoruz birleşme muallak, değerleme raporu muallak , tebliğ muallak , kurumlar muallak. .. Yatırım yapmıyoruz , kör ebe oynuyoruz.
Elimizde kesin , net bir tane açıklama yok .
Rekabet kurulu ile ilgili duyuru metnindeki bölümü paylaşıyorum.
https://i.hizliresim.com/VQQsNk.jpg
Hem rekabet kurumu yazacaksin
Tepki olunca celalleneceksin
Cinali çıkarı için yazmaz
Cinali pozizyonuna göre yazma,
Cinali forumda hangi rumuzla yazıyorsa aynı devam eder
Kimseye ogretmek gibi görevin elbette yok
O zaman ogrenmek gibi durumunda olmamalı
Bu forumda birisine faydalı olacaksan mutlu olurum birisine zararım olursa üzülürüm
Herkeside öyle zannederek yazar foruma katkı vermeye çalışırım bilgi ve tecrübelerime
Kafa karistirmak benim işim değildir.
Sizede sağlık ve başarı dilerim
Neden olmayacağını yazmış idim,
Basit anlatımla bir elin beş parmağı demiş idim anlaşılsın diye,
Değişmeyen kontrol,aynı yapının sadece sadeleşme halini belirtmiş idim,
Şirkette zaten boşa yazmayın,kafada karıştırmayın ilerde diye yazmış oraya,ama illa kafa karıştırmak için,ama dedirtmek için ,acaba olmazmıyı demek için ,yazacaklar ya inatla.
Uğraş dur böyleleriyle işte.
[QUOTE=dimitris;4539205]Çok kazandığınızı ve çoooooook ama çok, gerçekten çoook varlıklı olduğunuzu daha önce de beyan etmiştiniz ama Ali abi okumamış galiba. Bilmiyor kusuruna bakmayın. Yoksa on yüz bir milyonu olan bir zenginle bu şekilde konuşup sizi rahatsız etmezdi.
Geri kalan kısımda ise size katılıyorum. Spk idare eder ama rekabet kurumunun kesip atacak yetkisi var . Hisse başı 20 lira da verse , genel kurul günü alanlar bile hak sahibi olur dese Rekabet kurumu olmaz dedi mi , birleşemez.
Tabi başka bir arkadaş da rekabet kurumundan izin gerekmiyor diye tafra yapmış millete .[/QUOTE
Sn.dimitris
Olmayan bir rekabet kurumu için birileri ahkam kesiyorsa ben burda sessiz kalamam.
Kimin çok kazandığı beni ilgilendirmez
Çok kazanan cokmu biliyor
Ben 20 senedir bu işin icindeyim hala ogreniyorum.
Durduk yerde ne rekabet kurulu böyle bir olay olsa başvuru yapilmazmiydi yukarıda zaten şirketin raporunda bu mevcut
İnsanın burada yazma isteği bırakmıyorlar
Surda fazla bir süre kalmadı zaten
Herkese sagliklar
Teşekkürler dostum. Birleşmenin iptali için büyük bir güvencem gitmiş oldu. Diğer mesajları da sildim.
Webcast ' te başta spk olmak üzere diğer kurumlardan izin alınacak diyordu. Bir de Turşucu, Rekabet kurumundan izin alınacak diyordu .
https://i.ibb.co/1vx01D9/Screenshot-...0-21-38-20.png
Sen bu yazıyı yayınlanınca Rekabet kurunun tebliğinin tekrar okudum , çoğunluk oyuna sahip olunan şirketlerde izne gerek yokmuş.
Canım sıkıldı yav , hükümet bu birleşmeyi nasıl iptal edecek şimdi. İşin yoksa bir de rekabetle ilgili çıkan kanunun tebliğini de bekle , bir cacık olur mu diye .
Yazmış idim onu,bir arkadaş voltran örneği vermiş idi,bende birelin neş parmağı oda voltran demiş idim,
Birleşme olmaya olsun dostum yeterki adillik üzerine çıkan kanuna göre olsun,
Sonrası zaten kolay olucak inşallah
Önce çimento,sonra cam grubu şimdide sigortaların birleşemsi ,acayip bir tesadüfmü diyelim,
Çok can alıcı 3 sektör,en büyük yapı taşları neden acaba bu birleşmeler,
Dediğin gibi paramızı hakkımız olanı versinlerde ne halt ederse etsinler
Bu kadar belirsizliğin olduğu bir birleşme olmamıştır herhalde, bu da bize denk geldi.
Bu televizyona çıkanları gözünüzde fazla büyütmeyin
Tuncay tursucu birleşme akşamı ne söyledi
Sabah trakyacam tavan yaptı
Yani bunlar gerçekten fazla buyutulmesin
bu formda değerli birçok arkadaş var
Lütfen kendimizi geliştirelim
Bu yazıyı şise de yazdım burayada kopyalıyorum.
Cuma günü karanlık odada anadolu cam 10 kademe yukarıdan 4.54 kapattı.
Normalde ayrılma hakkı temettüden sonra 4.32 tl. Değerleme raporu 7.39 tl.
Eğer ayrılma hakkı 4.32 kalacak olsa kapanışta kimse 10 kademe bunu kaldırmaz. Son günlerde hem şişede hem anadolu camda kademelerdeki malı toplayıp sonra kağıdı aşağı salıyorlar. Buradan birleşmenin çok yaklaştığını ve rakamların değerleme raporu üzerinden olacağını düşünüyorum.
Tabi bu benim şahsi düşüncemdir. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.
SM-G615F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SM-G615F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ağzından bal damlıyor,
Değerlem raporu üzerinde olduğu düşündüğünü belirtmişsin,
Düşüncede olsa,kesinlik içeren ifade,
Demekki spk kanunu uygulayacak diye ekleyim bende,düşüncen üzerine,
İnşallah diyip sabır dileyelim
Oyak grubu çimentoları birleştirmek istedimi istedi,
Peki birleştilermi hemde nasıl,şuan oyak çimento oldu,
Şunu sorayım rekabet kurumu nerde,neden izin verdi bu birleşemye,
Oyak grubu çimentoya izin veren rekebat kurumu,
Cam grubunamı izin vermeyecek,
Bırakın bu işleri,kafa karıştıranlar.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Dostum yapılana iş olarak değil de çoğunluk payına sahip olunduğu için başvuru gerekmiyormuş. Aksi halde çimento işiyle bu farklı. İş olarak ; Oyak , hem çimento hem enerji üretip hem de ev yapıyor olsaydı rekabet kurumuna takılırdı.
Çoğunluk pay işi olmasaydı; şişe grubu ya soda 'yı ya da pasabahce 'yi çıkarmak zorunda kalırdı. Çünkü hem madenden soda çıkaracak hem enerji üretecek hem sürahi üretecek, bu durum rekabete aykırı.
Lakin çoğunluk pay sebebiyle bu durumdan yırtıyor.
Neyse bu konu netlik kazandı galiba, başka konulara yoğunlaşabiliriz.
Ek süre, başvuru yenileme gibi durumlar olmazsa ; temmuz ayında d*****n kuyruğu kopmak zorunda. Genel kuruldan 1 ay önce her şeyin netleşmesi gerekiyordu.
Bu haftayı da geçtikten sonra temmuz başlar diyebiliriz; her şey netleşip son halini alacak .
Umarım açıklarımızı kapatacağımız bir ay olur, iplerini bıraksalar zor değil.
Verdiğim örnek aynı ele sahip şirketlerden olmasında dolayı verdim,
Oyak çimentolar sadece çimento işi yapıyor hepsi çimentocu fabrika var ve çimento üretiyorlar ve tek firma oldular,ama aunı sahip olmasına rapmen sıkıntı yok olamazda,
Şişe grubu biri düzcamcı,biri vam ambalajcı,biri perakendeci,biri sodacı biribirinden bağımsız şirketlerken oyak gibide değilken ,yani oyak çimentolar birleşince koca dev oldu ,rekabeti tam engelleyici iken,
Şişe birleşmesinde rekabetei engelleyici şekilde birleşme olmuyor farklı şirket birleşimleri var ayrıca sahip yine aynı,değişen bir şey yok ,
Oyak dez avantajlı iken rekebat le ilgili sorun yok iken ,şişe nin birleşmesinde dez avantaj olacak bir şey yok,
Soda hammaddeci ama adamlar sadece cam hammaddesi üretmiyorki ,bir çok sektöre hammadde üretiyor ve farklı sektör,
Herneyse uzatmaya gerek yok,
Şirket dahi rekabeti engelleyecek bir sorun olmadığını zaten net şekilde yazmışken ,burda bu konu için zaman kaynetmenin anlamı yok