Sayfa 805/899 İlkİlk ... 305705755795803804805806807815855 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 6,433 - 6,440 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1. Bu yazıyı şise de yazdım burayada kopyalıyorum.
    Cuma günü karanlık odada anadolu cam 10 kademe yukarıdan 4.54 kapattı.

Normalde ayrılma hakkı temettüden sonra 4.32 tl. Değerleme raporu 7.39 tl.

Eğer ayrılma hakkı 4.32 kalacak olsa kapanışta kimse 10 kademe bunu kaldırmaz. Son günlerde hem şişede hem anadolu camda kademelerdeki malı toplayıp sonra kağıdı aşağı salıyorlar. Buradan birleşmenin çok yaklaştığını ve rakamların değerleme raporu üzerinden olacağını düşünüyorum.

Tabi bu benim şahsi düşüncemdir. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

SM-G615F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by BİST41 Yazıyı Oku
    Bu yazıyı şise de yazdım burayada kopyalıyorum.
    Cuma günü karanlık odada anadolu cam 10 kademe yukarıdan 4.54 kapattı.

Normalde ayrılma hakkı temettüden sonra 4.32 tl. Değerleme raporu 7.39 tl.

Eğer ayrılma hakkı 4.32 kalacak olsa kapanışta kimse 10 kademe bunu kaldırmaz. Son günlerde hem şişede hem anadolu camda kademelerdeki malı toplayıp sonra kağıdı aşağı salıyorlar. Buradan birleşmenin çok yaklaştığını ve rakamların değerleme raporu üzerinden olacağını düşünüyorum.

Tabi bu benim şahsi düşüncemdir. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Ağzından bal damlıyor,
    Değerlem raporu üzerinde olduğu düşündüğünü belirtmişsin,
    Düşüncede olsa,kesinlik içeren ifade,
    Demekki spk kanunu uygulayacak diye ekleyim bende,düşüncen üzerine,
    İnşallah diyip sabır dileyelim

iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    benim kimseye bişey öğretmek gibi bir görevim yok. öyle yaz da şunu yaz da bunu yaz da. kimsenin karına ortak değilim.

sen yaz da ben öğreneyim ali. ben borsadan çok kazandım. ama kimsenin lafına da bakmadım.
    Gunes sigorta ile halk sigorta da birlesiyor bir baglari da yok rekabet kurumu buna da onay verecek mi veya onlar boyle bir onay alacak mi?

4. SODA - Soda Sanayii

Oyak grubu çimentoları birleştirmek istedimi istedi,
    Peki birleştilermi hemde nasıl,şuan oyak çimento oldu,
    Şunu sorayım rekabet kurumu nerde,neden izin verdi bu birleşemye,

Oyak grubu çimentoya izin veren rekebat kurumu,
    Cam grubunamı izin vermeyecek,

Bırakın bu işleri,kafa karıştıranlar.

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Son düzenleme : toibek; 21-06-2020 saat: 08:49.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by toibek Yazıyı Oku
    Oyak grubu çimentoları birleştirmek istedimi istedi,
    Peki birleştilermi hemde nasıl,şuan oyak çimento oldu,
    Şunu sorayım rekabet kurumu nerde,neden izin verdi bu birleşemye,

Oyak grubu çimentoya izin veren rekebat kurumu,
    Cam grubunamı izin vermeyecek,

Bırakın bu işleri,kafa karıştıranlar.

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Dostum yapılana iş olarak değil de çoğunluk payına sahip olunduğu için başvuru gerekmiyormuş. Aksi halde çimento işiyle bu farklı. İş olarak ; Oyak , hem çimento hem enerji üretip hem de ev yapıyor olsaydı rekabet kurumuna takılırdı.

Çoğunluk pay işi olmasaydı; şişe grubu ya soda 'yı ya da pasabahce 'yi çıkarmak zorunda kalırdı. Çünkü hem madenden soda çıkaracak hem enerji üretecek hem sürahi üretecek, bu durum rekabete aykırı.

Lakin çoğunluk pay sebebiyle bu durumdan yırtıyor.
    Neyse bu konu netlik kazandı galiba, başka konulara yoğunlaşabiliriz.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Ek süre, başvuru yenileme gibi durumlar olmazsa ; temmuz ayında d*****n kuyruğu kopmak zorunda. Genel kuruldan 1 ay önce her şeyin netleşmesi gerekiyordu.

Bu haftayı da geçtikten sonra temmuz başlar diyebiliriz; her şey netleşip son halini alacak .

Umarım açıklarımızı kapatacağımız bir ay olur, iplerini bıraksalar zor değil.

7.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Dostum yapılana iş olarak değil de çoğunluk payına sahip olunduğu için başvuru gerekmiyormuş. Aksi halde çimento işiyle bu farklı. İş olarak ; Oyak , hem çimento hem enerji üretip hem de ev yapıyor olsaydı rekabet kurumuna takılırdı.

Çoğunluk pay işi olmasaydı; şişe grubu ya soda 'yı ya da pasabahce 'yi çıkarmak zorunda kalırdı. Çünkü hem madenden soda çıkaracak hem enerji üretecek hem sürahi üretecek, bu durum rekabete aykırı.

Verdiğim örnek aynı ele sahip şirketlerden olmasında dolayı verdim,

Oyak çimentolar sadece çimento işi yapıyor hepsi çimentocu fabrika var ve çimento üretiyorlar ve tek firma oldular,ama aunı sahip olmasına rapmen sıkıntı yok olamazda,

Şişe grubu biri düzcamcı,biri vam ambalajcı,biri perakendeci,biri sodacı biribirinden bağımsız şirketlerken oyak gibide değilken ,yani oyak çimentolar birleşince koca dev oldu ,rekabeti tam engelleyici iken,

Şişe birleşmesinde rekabetei engelleyici şekilde birleşme olmuyor farklı şirket birleşimleri var ayrıca sahip yine aynı,değişen bir şey yok ,

Oyak dez avantajlı iken rekebat le ilgili sorun yok iken ,şişe nin birleşmesinde dez avantaj olacak bir şey yok,

Soda hammaddeci ama adamlar sadece cam hammaddesi üretmiyorki ,bir çok sektöre hammadde üretiyor ve farklı sektör,

Herneyse uzatmaya gerek yok,

Şirket dahi rekabeti engelleyecek bir sorun olmadığını zaten net şekilde yazmışken ,burda bu konu için zaman kaynetmenin anlamı yok

iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku

Zaten birleşme iptal olursa sodacılar halaya kalkar o da ayrı [emoji4][emoji4]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 805/899 İlkİlk ... 305705755795803804805806807815855 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •