eğleniyoruz.
dow daha 28 e kadar çıkabilir.:yahoo::yahoo:
Printable View
dolar
h4
daha bu çalışabilir.
https://i.hizliresim.com/44KC6Y.png
Bugün bir çocuk kapıyı çaldı. Şeker mi şaka mı dedi. Ne yapmam gerekiyor dedim. Şeker dersen şeker vermen gerekiyor, şaka dersen bir şey vermemen gerekiyor dedi.
Evde bir çikolata vardı verdim. Seneye hazırlık yapmam gerekebilir.
Yılbaşı ve Sevgililer Günü benimsendi, cadılar bayramı da zaman ile oturur belki siyasiler de twitterdan kutlama yapar. Bu ay Kara Cuma satışları olması lazım, ona isim bulunamadı, efsane cuma vs diye reklamlar olabiliyor.
Twitter'da da trend topiklerde çekik gözlü pop yıldızlarının resimleri tweet ediliyor. Kültürler birbirine karışıyor.
Ben yalnız bir adamım, değişimlere adapte olmam daha kolay, evli ve çocuklu isen ister istemez bir aile kültürü oluyor, yeni durumlarda ne yapılacağına karar veriliyordur.
bidoncular aşıyı buldu da,
hemen seçim sonrasında mı açıklıcaklar.
bi yamukluk var piyasada, halen çözülebilmiş değil.
Geçen sene ekim ayı enflasyonu %2 açıklanmış.
https://i.hizliresim.com/Khdt11.jpg
Abd seçimi nedeniyle aracı kurum teminatlara %30 zam yapmış. Seans kapandıktan sonra haberi göndermesi hoş olmadı.
Yonca 12.50 civarı olduğunda şeyin fiyatı neydi? Şuanki şeyin fiyatı malum 8.42 yani yoncalodi olmuş durumda gercı hangi banga hissesi şeyy bazında cöp durumunda degilki acaba bu tl şey fiyati ne zamanda kadar değersizleşecek yerli oto % bilmem kaç olmuşda yok rekabetçi kur muş da teh allam ya
Bilmiyorum ama sanki seçim sonuçlanana kadar mal dağıtmak için yukarı, seçim sonuçlandıktan sonra aşağıya şelale gibi hissediyorum. Ben böyle hissediyorsam tersi olur [emoji16]
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seçimden sonra şelale yapacak olsa 1 haftadır aşağı basmazdı.
Ben yukarı yönlü hareketi bekliyorum.
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben garan tahtasına ne zaman girsem önce aklımı aldılar sonra paramı aldılar. Yorum yapamam yapsam da zaten kendim ne yapmışım ki benim yorumumla ne olsun :) Çok pis zopaladılar ******** günün en düşüğünden short en yükseğinden long filan olmuşluğum var bazı tahtalar bazı insanlara gelmiyor.
Boynuzlu öyle değil onda da tam tersi çok ekmek yedim şöyle tahtaya bakınca anlarım niyetini :) Kısa vade her şey mümkün ama uzunda bankalarımız çok aşırı ucuz üzücü gerçekten.
dolar
haftalık
sanki tepe yapıyor sonra düşecek ve borsa çıkacak gibi.
ama şu ihtimalde var buradan 8 e doğru düşmesi ve sonra 8.60 ta tepe yapması gibi.
çünkü borsalarda bu çıkışın ardından ikinci dibi bekliyorum.
https://i.hizliresim.com/oorErd.png
bu durumda
dolara iki ardışık darbe gerekiyor.
birincisi bir swap anlaşması. yada bir şekilde para bulma...buralarda
ikincisi sağlam faiz artışı gibi.....8.60 larda
merkez bankasının kasası boş olduğu sürece dolar ve gram altın düşmez..1.5 yılda nasılki 150 milyar dolar satılıp yapay bir ekonomi düzeni yaratıldıysa şimdi tersten gidecek..yani 150 milyar dolarlık bir baskı dolar yükseldikçe azalacak..merkez bankasının kasası dolarla dolana kadar yükseliş durmaz..bunun için faiz %30 -40 mı olur..yoksa dolar 20 lira mı olur bilemeyiz..ama kasa boşken düşüş beklemek saflıktan öte bişey olur..kasada mangır yoksa lafla peynir gemisi yürümez..
dowun 28-29 yapmadan düşmesi sistemimde bir yere uymuyor.
ama bilinmez tabiki.
şunun cevabını verebilecek var mı?..1.5 yılda 150 milyar dolar satılmasaydı şimdi dolar ne olurdu ? işte bunun cevabı doların şuanki hedefi..faizi hariç..:)
bu gün topikte okudum kabine degişligi gibi yazan bir arkadaş vardı haberleri izliyorumda böyle bir habere rastlamadım yoksa benmi kacırdım duyumu ytd
1.5 yılda satılan 150 milyar doların şuanki dolara etkisi kaç tl olmuştur ? ne kadar olduysa gerçek fiyata bu kadar baskı olmuştur..baskı demek potansiyel demektir..potansiyel demek dolarizasyon demektir.. bu baskı miktarı fiyatlara girmeden dolar düşmez..
Yok ya ne kabine değişikliği arkadaş sadece öyle bir fiyatlama varkı sanki ekonomi bakanı değişecek gibi alıyorlar dedi hepsi bu lakin bu kur fiyati kabul edilir değil şuan benzin veya mazot fiyatı kaç şey? 0.73 cent mi? Kulağa hoş geliyor dimi avrupanın en pahalı yakıtinı artik biz yakmıyoruz sanırım çünküüüü şeyin fiyatı yuharda gayri lan harbiden kafa buluyorlar
Niye para versinler ki?
İktidar da kalmasını isteselerdi işi zaten buraya getirmeden swap yaparlardı. Demek ki istemiyorlar artık.
18 sene sıcak para ile ayakta kaldılar.
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biz kapanırken dow 27.000 lerdeydi. Yaklaşık 250 puanlık düşüş olmuş an itibariyle. Eksi kapatırlarsa hiç şaşırmam
Seçim anketi var mı ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teminatlara %30 zam neden yapılır?
A-) bir enstrümanın fiyatı yükselirse teminatı artar ki kaldıracı çok yüksek olmasın diye
B-) otomatik olarak MC sorununu çözmek için
Sonuç:
A-) ralli başlıyor
B-) ky diye bir şey kalmayacak
S.a sorun için özür dilerim bilmediğim için soruyorum.simdi diyorsunuz ya merkez bankası 120 milyar dolar sattı kasada para kalmadı.karsiliksiz mi veriyor bu parayı sattiysa karşılığında ne aldı paraya ne oldu hibe etmediya . teşekkür ederim
nerden ne bulacak... kim bunlara borç verir, gidip yine katardan 3-5 ne swaplarsa anca o...
hadi diyelim aldılar, koydular rezerve... adı üstünde, borç... kasaya koyunca senın olmuyor...
Bir zahmet sattığı 150 milyar doları TL verip geri alacak... artık kaçtan alabilirse... o zaman kendi rezervi olur işte...