Sİyasal islamcılar demişken, ali babacan, karamollaoğlu, davutoğlu, gültekin uysal koministlerdi galiba?
Yav chp mi akm mi daha siyasal islamcı desem %50 50 çıkar.
Konuşurken az dğşğnğrek konuşsanız hemi!!
Printable View
Soğan fiyatı bu seviyede iken çok fazla cari açık veriyoruz. Firmalar bu kurda burada üretmek yerine başka yerlerde üretim yaptırıyor. Soğan fiyatı düşmesi için doğalgaz elektrik işçi ücretleri düşmesi gerekir. Böyle olmadığı sürece asgari ücrete zam yapıldığında asgari ücretin yarısı kadar maliyeti artıyor tüm bunları göz önüne alıp üstüne -71 milyar dolar rezerv + Rusya ödemesi varken kurdaki düşüşü hayal etmek pudra şekeri çekmek gibi
Şimdide Dr. Sinan Oğan ın 2012 de 2016 da 2020 deki söylediğ 2 3 sözü cımbızlıyor yeni cehapeliler.
Yav biz kk o tarihteki konuştuklarını yaazsak rte ilk turda yine kazanır.
daha 3 gün çnce surileri gönüllü dedi sonra gönül koymasınlar diye gönülü kaldırdı.
%60 la kzanıyorum dedi, şimdi trolleri sözümona %2-3 alacak adaylara saldırıyorlar, %60 la kazann adam niye %2 yle bu kdr uğraşıyor?
Madem kazanamayacaktın niye millete adaylığını dikte ettin, hani demokrasi getirecektin ya!!
20 yıldır elele verip anamızı ağlattınız, şimdi kurtarıcı olarak çıkarmışlar karşımıza 74 yaşındaki adamı. Hele mv listesindeki adaylara bakınca, siyasal islamcımı, kürütçümü Atatürk düşmanı mı, fetöcüsünü mü ne aararsan var,
Yaa ekremin vanda zafer işareti sakaryada hatti müdafadan bahsetmesine ne demeli. YSP lilerin açıkllamaları zatenn başlı başına problem, ceza evindeki tüm teröristleri çıkaracğız diyor, neye günenerek bunu söylüyorlar, kim söz verdi bunlara?
siyasal islamcılar umutlarını deli muharrem gibi tavşan adaylara umutlarını bağlamışlar bu tavşan adaylar daha Türkiyenin ateş altında olduğundan haberleri yok halbuki sokaktaki simitçilere sorsalar bunlara Türkiyenin acınacak durumunu bu tavşan adaylara tek tek anlatırdı feryadımız çocuklarımız torunlarımız içindir sokaktaki paslı zihinler bunu algılayamıyor
İnce'yle selfie...ve sonrası :kahkah:
Çocuklarımız torunlarımız için 20 yıldır neredeydiniz pardon, bugünmü aklınıza geldi ülkenin acınası durumu, dr undan hakimine, askerinden polisine yıllarca oy verdiler, şimdi herkes akp den şikayet ediyor,
yav sinanla muarrem çekilse rte de çekilsin diyeceksiniz.
80 tane fetöcü siyasla islamcı kürtçü Atatürk düşmanını mv adayı yaparken bu ülkenin çocuklarını torunlarını niye hiç düşünmedi KK? gerçekten neden hiç düşünmedi? Neden hiç hiç düşünmedi? Kazanamayacağı seçime kendi adaylığını niye dikte etti? Neden Neden?
Hangi başarısına dayanarak en çok benim hakkım dedi?
20 sene değil 40+ sene..
çuvalla iktidar değişti.. entrikalar kitabe oldu.. hükümetler düştü durdu.
muhalefet aynı muhalefet.. 1 parti.
Memleket Partisinden de istifa eden edene...doğru mu bunlar acep?..doğru gibin sanki..
Hayır bu partinin safahatı ne ki? Ya da ne bekliyordun da milletvekili adayı oldun, noldu da döndün?
Siyasimsi işlere aklım ermiyor...yaşasın kötülük ve fesatlık, yaşasın yalan ve iftira, yaşasın para ve pudra tozu, kahrolsun tüyü bitmemiş yetim, aç, sefil, köylü, işçi garip gureba tayfası :vk:
10 milyon dolar...iyi para...yetmez ama evet
Bugün ATV izledim şifa niyetine...
En Atatürkçü biziz dediler.
Herkes Atatürkçü anasını satayım.
İstiklal Marşında niye ayağa kalıyoruz, Anıtkabire niye gidiyoruzdan, buraya kadar evrildiler.
Yarın bir gün bize Atatürkçülük dersi de verirler bunnar...
Game of Thrones...taht oyunları devamke...ne din ne iman, ne Atatürk, ne devlet, ne millet kimsenin çokta şeyinde değil, mevzu ihaleleri nasıl indirebiliriz, hısım, eş dost akraba yandaş nasıl sevindirebiliriz.
Şehri sonunda yakmasalar bari...
nefret ettiği için mi aday olmuş ?
oysa dönüm noktası seçimde reise rakip olarak çıkaracak kadar güveniliyordu..
ülkedeki siyasal evrim hızı bakterilere taş çıkartır. :he: :he:
Bak güzel ve tatlı kardeşim, şu ekonomik ortamda bile ülkenin ana muhalefet partisi seçimi kazanamıyor ve hala ona çekil buna çekil şuna çekil diyorsaa bu işte bir yanlışlık vardır.
Dünyanın hiç bir yerinde 20 yıld ana muhalif olup %200 enflasyonda hala seçimi kazanamayan bir ana muhalefet olamaz, dr a tez konusudur bu durum, umarım ileride birileri yazar.
Akp yedi ve yedirdi.Akp bir tarz, bir dünya görüşü,aslına bakarsanız bizim halkımıza da doğrusu çok da ters değiller,halkımıza uygun bir parti.Küçük bir sıkıntı olmasa sonsuza kadar iktidar olurlardı.O sıkıntı ise basit para bitti:)))))))))) Para bitti mi iş bitti,bizim halk kendini görmeyen iktidarı sevmez.Akp artık kimseyi göremez,nedeni de demin yazdım ,para bitti.Herkes seçim sonrasının tufan olduğunu biliyor,reisle gidişatın ise tufan kare bir durum olduğundan herkes emin.O yüzden reis gidici.
adamın sır dediği erdoğanın arabada kilitli kaldıktan sonra hastanedeki doktorun raporuyla zaten ortaya çıktı
esas az bilinen ise erdoğan için raporunda epilepsi teşhisi koyan kadın doktorun 15 gün sonra gripten ölmesiydi (koronayı 2006'da biz bulmuştuk aslında)..
kanser epilepsi liste gidiyor..
bu kadar müsibetle uğraşırken..
rantlar yapılanmalar bunların içindekilerin ağız kokusu..
ekranlar siyasi etkinlikler devamlı gergin ortamlar vs.
valla accayip..
diş ağrısa işten izin alınan ülkede..
bu model bin yılda bir gelir..
:he: akp devirecez derken akli meleke devrildi..
Yok yok o da error verdi,o tv programında gastroenterit denilen mevzuda reis bayıldı,spiker eyvah eyvah dedi,eyvahlık durumlar oldu da reis olmazsa birilerinin sistemleri çökeceğinden dolayı el birliğiyle efsanenin arkasında duruluyor.
versin... izleyiciler bile telef oldu :he:
vakti zamanında twitter fenomeni vardı..
fuat avni.. sıraya dizilirlerdi..
gene seçim şimdi yeşilada..
yeşil kodlu biri de vardı :he: :he:
tam sirk.
bu sefer aslan değilde kaplan zıplatıyoruz :he:
halka aynı halka.
Rahmetli babamım kasımpaşa kulaksız da tuhafiye dükkanı vardı 90-91 yıllarıydı, Erdoğan da oralarda gezer esnaf ziyareti yapardı, birgün bizim dükkana geldi babam yemek söyledi sonra ben çay ve kahve getirmiştim neyse gittikten sonra babama sordum kim bu diye tanımıyorum ki 13 yaşındayım, anlattı şöyle böyle en son dediki, adam sinir hastası ilaç kullanıyor Allah şifa versin diye dua etmişti, hatta 91 seçimlerinde olması lazım sebebini hatırlamıyorum sandık başkanını tokatlamış ceza almış diye anlatmıştı babam, yani uzun lafın kısası rte uzun yıllardır bu hastalıkka yaşıyor..
Sultan Demircan'ın ''torbacısı''.!
bildiğimiz torbacı değil.
FETÖ, bir tarikat zemininden ponzi sosyal yapılanmasıyla yükselen, yurt dışından ve derin devletten destek alan paralel devlet yapılanmasıydı, Gladio gibi yani...
Bunlar ise bir siyasi parti zemininden güç alan, ama aslında suç örgütü gibi çalışan bir yapılanma, Omerta gibi yasaları olan, daha çok Belediyelerde gördüğümüz bir yolsuzluk modelinin tüm ülke ölçeğine uyarlanması gibi. Aslında içinden yükseldikleri partiyi de ele geçirmiş durumdalar, asla aynı partili bile olsa, 'yüksek profilli kişilere' izin vermiyorlar, veya kendileri gibi suça, yolsuzluğa geçit vermeyeni içlerinde barındırmıyorlar. Asla kaybedecek çok şeyi olan, boyunlarına ilmek geçirilmiş kişiler dışında hiç kimseye yetki vermiyorlar. Dürüst, çalmayan, boğazından haram geçmeyen bir Doğrucu Davut bunlar için, aralarında olduğu takdirde, çok tehlikeli çünkü.
Yani bu, mevcut siyasi sistemi hack etmek gibi bir şey. Uzun zaman önce paylaşmıştım, 50.000-100.000 nüfuslu, oyların 3-4 partiye eşit dağıldığı bir şehirde, ki 10.000-25.000 aile yapar, oy davranışını parayla etkilemek o kadar kolay ve az maliyetli ki, harcanan parayı seçim kazanıldığında ilk 1 yılda alınan ihalelerle kurtarmak çok kolay.
Öte yandan, bu gördüğümüz, servis edilen haberler, dedikodular v.s. hepsi FETÖ. Bir şekilde hepsi FETÖ arşivi. Zamanında ilgili savcılara duyurulmamış, suç işlenirken müdahale edilmemiş, ileride lazım olur diye yazılan Kara Kaplı Defter bu. Suçlu suçu ihbar edemez mi, eder tabi. Ama niyet ve maksat nedir, bunu yapan kimdir, yapanın karakteri nedir, bunu gözden kaçırmamalı.
Genel taktikleri, 2 doğru arasına 1 tane külliyen yanlış/yalan sıkıştırırlar veya anlattıkları şey yok hiç olmamış bir şey değildir, olmuş bir olayı komple değiştirerek servis ederler, ellerindeki Kara Kaplı Defterden not aldıkları her şeyi anlatmazlar/harcamazlar, işlerine gelen kısmı servis ederler, arka planda kişileri 'Bak senin hakkında da ses görüntü kaydı var, seni de bunlar gibi harcarız' diye tehdit ederek ayar verirler, istediklerini yaptırırlar. Kısacası bunlar (FETÖ) anlattıklarından daha bokturlar.
Muhalefet bu söylemlere niye sahip çıkmıyor diye ara ara çemkiriyorlar, ya da bazı iddiaları dillendirince hemen seviniyorlar, niye, herkes biliyor mevzuyu da ondan, uzak duruyor, pek bulaşmıyor v.s.
Hırsızlar, arsızlar, Allahsızlar, toplumdaki tüm normal insanları istedikleri gibi, oradan oraya savuruyorlar, bölüyorlar ve yönetiyorlar. Anlatmıştım ya hani mahallede herkes her şeyi bilir aslında bilmezmiş gibi davranır, mevzu patladığında herkesin bildiği ortaya çıkar, aynı....Biz kırk kişiyiz, kırkımız da kırkımızı biliriz hesabı.
Teorik olarak, peki o doğru mu, peki ya bu doğru mu, peki ona onu derken, buna niye bunu demiyorsun yaklaşımıyla ilgili olarak da; sistem bu, sistemin doğrularıyla mücadele ederek onu değiştiremezsiniz, oyun kuralına göre oynanacak yani kazanmak isteniyorsa, sonrasına sonra bakacağız, en büyük tehlike=en yakın tehlike.
Dövizde bugünden itibaren yeni bir ivlenme çıkışı yüksek ihtimal gözüküyor.
Harem ve Altın kaynakın en iyi alışları 20.50 üzerinde artık.
Cuma akşamı 21 liraya temas etmek süpriz olmaz.
https://www.altinkaynak.com/canli-kurlar/
https://www.haremaltin.com/
En buyuk risk YSK nin dışında bir sonuç açıklaması olur ve çelişki olur ise olabilecek olanlar olarak gözüküyor.
Sürgün Ozan @SurgunOzan1 demiş "doğruysa çok üzücü bir durum"
Rakamlar ile Akp gerçeği ...
https://i.hizliresim.com/f8ajuzo.png
istanbulda okadar kamu+özel otobüs varmıymış ?
Nebati: Cumhurbaşkanımız faiz artırımına karşı, dolayısıyla faiz artırımı söz konusu değil
Nasıl yani faiz artışını bağımsız Merkez Bankası yapmıyor muydu ?
Nadir iyice dengesizleşti.Euronun makası 20 kuruş doların 73 kuruş.
Altin kaynakda dolar satış 20.79 a açıktı.
Nebati:
- KKM'yi geçici olarak getirmiştik, hala geçici olarak -görüyoruz
- KKM bence çağın buluşu oldu, TL'ye istikrar kazandırdı, önümüzdeki dönemde de Türkiye ekonomisinin önemli enstrümanlarından biri olacak
Bloomberg in haberine göre MB Nisan ayında 30 milyar dolar sattı. Bizde ABD benzeri bir meltem olsun üç haneyi de geçer.
Erdoğan kazanmak için yine yalan habere başvurdu!
https://tele1.com.tr/erdogan-kazanma...svurdu-840884/
Açıklanan giyim enflasyonu piyasa gerçeklerinden uzak
TÜİK tarafından açıklanan yüzde 13,82’lik nisan ayı giyim ve ayakkabı enflasyonunun piyasa gerçeklerinden uzak olduğunu söyleyen BMD Başkanı Sinan Öncel, geride kalan bir yılda 4-5 farklı kalemde maliyetlerin yüzde 100 ile yüzde 400 arasında değişen oranlarda arttığını belirterek, “Yazdan yaza giyim fiyatlarında yaşanan artış yüzde 50-70 arasında” dedi.
https://www.ekonomim.com/sektorler/a...ten-10-05-2023
Benim mahallenin üst tarafı Karadenizli , alt tarafıda bizimkilerin yoğun olduğu bölge..Alt tarafa gittiğimde %99 KK diyorlar..Acaba üst taraftaki Karadenizli arkadaşlar ne diyor diye bu gün Karadenizli Berberime gittim...Adam başladı ben 3500 maaş alıyordum 5.500 yaptı şimdi de 7500 alacağım..Sonra doğalgaz faturası gelmiş sıfır TL oo Tayyip Baba faturamıda ödemiş falan...Birkaç tane daha Karadenizli vardı , onlarda aynı muhabbet...İstanbulda Karadenizlilerin %99 RTE der...İstanbul Nufüsunun ağırlığı Karadenizli olmasa da ciddi miktarda oyları var...Bu adamlar İmamoğluna da Küfrediyorlardı ,nereden çıktı bu şimdi ne güzel RTE nin gölgeleri yönetiyordu falan....
Kısaca AKP sempatizanları aldıkları rüşvet çok hoşlarına gitmiş...Taraf değiştirecek veya acaba diyecek durumdan tekrar Baba diyecek duruma gelmişler.
Seçimde bakalım İstanbul ne diyecek....