Yuruyecek tabii...
Yapılanlar kimi ikna etti ????SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yuruyecek tabii...
Yapılanlar kimi ikna etti ????SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
nkolay dan haber var mı gençler..merkez faizi yüzde 10.25 iken 16.5 veren aktiften, merkez faizi 15 iken 21-22 oran bekliyorum. var mı aksini düşünen.
Zaten bu artıştan önce bazı bankalar 15 faizi vermeye başlamıştı. O yüzden onların 1-2 puandan fazla yükseltme yapması şimdilik sürpriz olur; önümüzdeki dönemde artış beklentisi devam ederse bunlar da yükselebilir.
Uzun vade 15 veren var. Stopaj da 1 yıl ve ötesinde sıfır olduğu için 1,5 puanlık bir avantaj da ordan. Eskinin 16,5 una denk gelir. Önümüzdeki hafta 1 puan daha ekleseler bankalar yaklaşık 17,5 faiz uzunda olası görünüyor. (Net 16)
Ama önümüzdeki dönem ne getirir meçhul. Aslında uzun vade için geçmiş yıl ortalamalarına bakarsak iyi sayılır. Ama ya 2018 yılı benzeri gelişmeler olursa diye de düşünüyor insan. O zaman da çok ucuzdan bağlamış oluruz .
Diyeceksiniz ki kısa bağla artarsa uzuna geç. Öyle de bu kez de git gide faizlerin düşme ihtimali ve stopaj avantajinin kalkması da var.
Yani; Make Your Choice! !!
Damat %15 stopajı eski haline getirip gitseydi keske stopaj farki kadar risk primni biz alacağımıza devlet alıyor.
%24 faizle bir yıllık bağlayan arkadaş dolara karşı zararda olduğunu söylüyordu. kimdi o?
Beyler faizden gelen geliri nasıl değerlendiriyorsunuz diyelim 20 bin net faiz geliriniz var anaparaya ekleyip devam mı yoksa taksitli araba falan mı alıyorsunuz var mı parlak fikri olan??
Halkbank bünyesinde internetten hesap açılabiliyor mu?
Aralık sonuna kadar gidişata bakmak lazım.1 senelikten bahsetmedim sadece, her 2 muhtemel durumu da belirttim.Siz
senelige odaklanmissiniz. Faizler 8 den buraya geldi.Burdan daha da gidebilir; ama hiç belli olmaz geriye de yavaşça gidebilir. O zaman stopaj avantajı da kalkar.Değerlendirir, ona göre alırsınız pozisyonunuzu. 1 yıl da Türkiye şartlarında çok uzun ama stopaji olmayan güzel bir oran yakalarsam affetmem.:)
Yatırım tavsiyesi değildir
Bende başka bir yol bulayım bu gelen mevduat faizini bir yere gömeyim diyorum ama hala yolu bulamadım araba falan mı alsam bilemedim her ay 20 öderim neye yatırım yapim onu bulamadım
Ben de aynı psikolojiyle hareket ettim ve bir senede 120 bin TL para kaybettim borsada sağda solda, peder bey ise borsa fon vs. bu işlerden hiç anlamadığı için ufak bir mevduatı vardı hiç ellemedi dertsiz tasasız parasını kazandı, ticaret kültürüne sahipseniz eyvalla ama ticaretle pek işiniz olmadıysa arayış insana büyük dert açar
Para parayı çekiyor dostlar, geçen yaz 20 villalı butik bir site bodrumda 15 milyona satıldı bu sene her villa 1.6 milyondan satışa çıktı 5 tane kalmış
ben de 500 bin üstü meblağın hepsiyle gta(garanti altın fonu) aldım.1 sene önce elim gitmedi korkak davrandım %60-70 getirisi olmuş ,en azından 1 senede %20 getirse kabulümdür,mevduatın oralara çıkmayacağı aşikar.max 2 puan daha artış yapar bankalar,stopajın da uzayacağını düşünmüyorum.
Arkadaşlar mevduat stopaj avantajı 31 Aralık a kadar mı süresi?
Cevap verene şimdiden teşekkürler.
aslinda dusununce mantikli ama her sey gibi riskleri var.
1.faizler artarsa zarardasin
2.al sat yapamayacagin icin bilesik faizden oluyosun.stopajli 15 bile olsa gunluk al satla bilesik faiz yine 0 stopaja yakin dusuyorm
3.diger yatirim araclarindaki firsati kaciriyosun
Evet o riski var. Onun için ben minimum 20 üzeri stopajsız bir oran gelmedikçe uzun vade atmayı pek düşünmüyorum.Günlük veya kısa vadelinin riski de faizin ileride düşmesi ihtimali. Diğer araçları pek kullanmıyorum borsa dışında.
Buna alternatif olarak ben borsayı görürüm. Ama ne zaman;büyük çöküşlerde. Bist 30 dan aklimdaki hisseler pd /dd max 0,25 olursa, veya zirvesinden min. % 60 düşerse o zaman girer,duruma göre 6 ay ile 1,5 yıl arası beklerim. Şimdi bist 30 pahalı mı; hayır çok ucuz,ama benim gibi mevduatçı için yeterince ucuz değil. 3 ay öncesi evet bana da ucuzdu.
Dediğim gibi önümüzdeki 6 ay kritik olacak.Abd , Ab ve çevre ülkelerle ilişkiler;içerideki sorunlar.Zorlu sorunlar beklemekte. 2018 deki dalgalanmayi hatırlamak lâzım. Kısa sürede faizler 2 katından fazla artmıştı. Keşke öyle sorunlar yaşanmasa ama her ihtimali gözönüne almak lâzım.
Yatırım tavsiyesi değildir. Şahsi tahminlerimdir.
2018 son çeyreğinde %33 civari oranla 3 ayda bir kupon ödemeli, 3 yıllık tahvil alanlar kafası rahat şekilde sürenin dolmasını bekliyorlar. Faizlerde, yapay cikarilmis ta olsa gerçek anlamda kriz fiyatlamasi olduğunda uzun vade alınabilir. Onun dışında trendleri kaçırmamak için günlük gidilebilir.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.