eğer bu kolejleri beğenmiyorsanız valla çocukları biz eve çekelim samimi söylüyorum evde eğitim verelim...son sınav bile bu okulların başarısını ortaya koyuyor...kolej deyince ülkemizde herkesin aklına hayta zengin çocukları babası basmış parayı yollamış okula düşüncesi geliyor...eskiden öyleydi belki bilemiyorum belki hala var böyle okullar ama belli başlı markalaşmış okullar var buradaki eğitim kalitesini görmezden gelemezsiniz...devlet okulları zayıf diyorum ve sözümün arkasındayım...bakın son LGS de 18 birinci çıkmış 6 tanesi 2 marka kolejden bu başarıdır...haa evvelki TEOG sisteminde 20 bin civarı 1. çıkıyordu sadece bilfen ve bahçehşehirde kabaca 1.500 birinci çıkıyordu iki okul toplamında...o zamanda bunlar süpürüyordu bugünkü başarı oranına bakarsak yine bunlar önde gidiyor...yani kolej deyince eskiler gelmesin aklınıza gerçekten iyi eğitim veriliyor bu okullarda hepsinde değil ve zaten ben bunu belirttim üfürükten kolejlerde değil iyi kolejlerde okumalı çocuklar...haaa gönül aslında şunu ister keşke devlet okullarımız böyle eğitim verebilse ama sanırım bu günümüz şartlarında imkansıza yakın...yani zihniyet, ülkenin ekonomik durumu, ülkenin politik durumu v.s...
biz finlandiya, norveç, japonya gibi huzurlu bir ülke değiliz malesef...