Len arkadaş hayat çok pahalanmış vallahi
Ulan bim ve 101 e gittim eve alışverişe doğru düzgün birşeyde almadım
1200 tl tuttu anlamadım arkadaş birde evde 3 kişiyiz
Ne yeşillik var ne sebze
Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Wright Kardeşlerin Kısa Hayat Öyküsü
Wright Kardeşler, ilk motorlu uçağı yapan ünlü ABDli kardeşlerdir. Bu kardeşler Wilbur ve Orvilledir.
Wright Kardeşler Ohio, Daytonlu iki bisiklet ustasıdır. Wilbur ve Orville Wright, 1899da kuşların uçmalarını incelemeye başladılar. Bu konuda kendilerinde önce yapılan araştırmaları aradılar. Alman mühendisi Otto Lilienthalin çalışmalarına ulaştılar. Otto Lilienthal Berlinde bir tepe üstünde planörle uçuş denemeleri yapmış ve bu konuda çok dikkatli notlar tutmuştu. Wright Kardeşler, Otto Lilienthalin çalışmalarından yararlandılar.
Wright Kardeşler araştırma yaptıkları konuda herhangi bir eğitim almamışlardı. Yüksek okul dahi okumamışlardı. Fakat uçma konusundaki merakları ve çalışmalarıyla uçurtmalar, insan taşıyan planörler ve model uçaklar yapmışlardı. Bu konuda yüzlerce deney yaptılar. 200den fazla birbirinden farklı tipte kanat denediler.
Wright kardeşlerin 17 Aralık 1903te North Carolinadaki ilk uçuş denemeleri 12 saniye sürdü. Bu uçuşta sadece 37 metre mesafe alındı. O gününün son deneme uçuşu ise 59 saniye ve 280 metrelik bir mesafeye çıkmıştı. Daha sonra uçaklar gelişti uçağa havada dönüşler yaptırıp, geri dönmeyi başardılar. Bundan sonra da uçaklar konusundaki çalışmalarını sürekli geliştirdiler.
Wilbur Wright tifoya yakalandı ve 1912 yılında henüz kırk beş yaşındayken hayatını kaybetti. Orville Wrigth ise 1948 yılında vefat etti. Wright kardeşlerden sonra yaptıkları icatları oldukça geliştirildi. Günümüzde uçak hem ulaşım hem de güvenlik alanında ülkelerin vazgeçemedikleri bir araç halindedir.
http://www.arabuloku.com/wright-kard...ti-kisaca.html
Biçim yani estetik zeka farklı bir şey. Bende de pek yok.
Bir arkadaşım bilgisayar mühendisliği birinci sınıftayken
x = x + 1
komutunu anlamamış, bana senin kafan alıyor mu dedi.
Ben de x deki değere 1 ilave edip yine aynı hücreye yazıyorsun dedim. Ben bölüm değiştireceğim elektrik mühendisliğine geçeceğim dedi, geçti ve mezun oldu.
Hatta biri espri yapmıştı Fleetwood Mac diye bir ders var Bilboard'da ilk 10 da sen esas kazığı oradan yersin demişti, o da ne diye atlamıştı.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri