alan alsın satan satsın ama yaygarası olumsuz sonuçlar doğuruyor bu içerdekileri de olumsuz etkiliyor özellikle yeni arkadaşlar yeterince bilince sahip olmadıkları için sizin gibi üstadları takip etme yoluna gidiyor.
Printable View
Bendeki tabloda da cuma tahmini -1.46 görünüyor. Gerçekleşen -1.87 oldu.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c7ad7cf12e.jpg
Banka fonları, TTE ve MAC tahminleri tam tutmuş.
dolar borsa eskisi gibi alakasi o kadar degil
siz borsanin yukseldigin nedenin biliyormusunuz?
devlet tarafindan parra dagitma basit!
6 ay once 5.95 bu yil kapatmasin tahmin etmistim. tabi dogru cikmaya bilir. yil basi iki universite istanbulda yurt ve tuition parasin dolar cinsinden verenlere 5.95 kararin vermislerdir! sabanci ve ozyegin dolar 5.95 tl den hesaplamislar. ve siz bilirsiniz bu ikisinin gucun! bende zaten buradan tahmin etmistim ve eminidim! o yuzden 5.20 de ful dolara girdim!
99.000 o kadarda dusmez herhalde
Bugün ınl fonuda 0.09 kar getirdi hisse senetli bir fon biraz daha elimde tutmaya devam edeceğim ıgl olan ppf fonunu sabah sattım yerine apt orta vadeli borçlanma aracı fonu aldım
5k lik tl ile dbh eurobond olan fon a giriş yapmayı düşünüyorum ayrıca cuma günü tüm fonlar kar olarak gelir elde ettim guncel portföy ise
50k ınh hisse senetli karma fon
50k aıs kira serfitikali
50k tpf özel sektör borclanma
50k apt orta vadeli borclanma
5k dbh eurobond fonu
bugun kritik ,ya ppf devam yada hisse fonlara giriş yapacaz,
ne kadar da eksi verse satmam ben nazari. acc ni sattim cunku borsa o kadar yukselirken eksi verdi.
yillik bazda ben bakiyorum. yuksek getiri veriyor kac gun beklentileri yukseldiyoruz bence yanlisdir. hep yukselirse bu kadar insan neden bosuna calisiyor essek gibi!!
doların ateşinin yükselmesinin en önemli sebebi olarak cumhur başkanımızın dün akşam oldukça kararlı ve net şekilde söylediği, gerekmesi durumunda incirlik ve kürecik'in kapatılacağı sözleri gösteriliyor. bu sözler, dünya basınında da ciddi şekilde yankı bulup acil koduyla servis edilmiş. diğer yandan bu durumun türkiyenin rusya ile yakınlaşmasını hızlandırabileceği ve bunun nato için hiç de iyi olmayacağı türünden yorumlar yapılmış
OPB hakkında çekimser kaldım... bu durumda gpg öngörülebilirlik açısından açık ara önde ... getirde 1opb =1.5gpg olma olasılığını istikrarlı olarak en az 6 ay sürdürebileceğine kanaat getiremedim
Jale tcd mi ilk gunden mk %-240 giydirdi
Ne.bahtsiz bedeviyim cuma p.tesi 3 gunde
0.90 k zarar yazdi ne jaleymis be
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hee şimdi oldu maho :) Ondan çok var bende :ok:
Sayin yujinin tablosunda degisken fonlardan AN1 mk 245 gostermekte fakat tefas sitesinden bakinca gunluk getirisi %-0,2389 gozukmekte. Tefas da oglene dogru fiyat guncellemesi olmus sanirim.
Sence ne yapiyim ikinci gun satismi veriyim
Acele etmeyin. Fonlarda fazla sık hareket de iyi değil, bir fona çakılıp kalmak da... Harekete geçmeden önce kendi belirleyeceğiniz bir tarihi bekleyin. Jalenin portföyündeki 27 senetin 11 tanesi artmış, 13 tanesi düşmüş an itibarıyla günlük değişim oranı yüzde sıfır. :)
Ustad sagol
İlk gunden zarar biraz zoruma gitti
Biraz bekleyelim bakalim
Bende esas portfoy ais-ahu ve osd
Persembe gunu 50 k lik tcd aldim
Ve yuklu zarar yazdi.
burda yazdım borsa için su an ust limit 112.000 ,dir ,ustu olması için cok olumlu gelişmeler gerekli
ACC son dönemde bitik
TCD'ye gelirsek oda hafta sonu şaşırtmış durumda
Genel endeksin azda olsa artı yazdığı bir günde ne kadar büyük bir zarar o öyle
Hissesi ne kadar düşmüşse o da o kadar eksi yazmış
Halbuki çeşitli atraksiyonlarla zararı azaltılabilirdi belkide
Bist artarken artı yapmak kolay(ACC dışında tabi😄)
TCD geçmişte kötü bir dönem yaşamıştı
BİST düşüşe başlarsa acaba o dönem gerimi gelir tekrar
Yoksa istisnai bir günmüydü bunu zaman gösterecek
Acc tcd vb olsun borsa en dip yaptığında girmek gerekir zirvede satmak çok kar li getiri yapar bu benim düşüncem
ppf bitik, hisse fonlar şu sıralar riskli, o zaman tek seçenek borçlanmalar, katılım ve az hisse içeren değişkenler herhalde, yine de bir miktar ppf bulundurup duruma göre hisse fonlara girilebilir.