Bu is zaten dillenmisti ama simdi kopurdu - bakalim altindan ne cikacak...
Printable View
Volatil olacağı kesin önemli olan yükselerek mi açacak düşüp bir ara yükselir mi
Evet gencler Halk cafeye ozel baska yerde bulamazsiniz: Hurriyet New York Temsilcisi Razi Canikligille sahsen gorustum.. Boyle bir iddianame yok diyor.. Olsa bile OFAC tarafindan gelecektir diyor...
Ortağım iyi diyorsunda hürriyet yazarı çamlıbel Amerika ile alakalı haber yaparken hürriyet New York temsilcisi ile görüşmemiş mi? Kulis bilgilerini direk beyaz saraydan mı alıyor? O zaman bu haber kasıtlı, manipulasyon amaçlı... diğer tarafta calm nickli bir ortağımız çamlıbelin söylemlerini çok güzel çürütmüş. Aldığım duyumlara göre 12 ekimde brunson çıkmayacak vs. eski yazılarını paylaşmış.
Bu haberler kasıtlı olarak yaptırılabilir mi? Kim ne amaçla böyle birşey ister? Haltbank yüzünden Erol Mütercimlere döndük anasını satayım...
CALM*said:Bugün*15:13
Bu Haberi uyduran Cansu Çamlıbelin haberlerini ıyı bilirim. Yaygaracı bir çömez..Yazılarını yanyana koysanız neyin peşinde olduğu çok net anlaşılır..Herzaman saçma sapan bir kaynağa dayandırarak ( bu haberinin kaynağı da Washington kulisleri ) yalan yanlış haberler yapıp ortalığı bulandırmaya çalışan basit bir karakter. Dikkate alınacak bir tip değil.Yazı Cuma sabahı yayımlandı ve piyasa da dikkate almadı..
CALM*said:Bugün*15:30
Buyrun aşağıda da Bu Cansu Çamlıbelin 29 Eylüldeki yazısından bir kesit..Kadının verdiği kaynağa dikkat edin lütfen. Kendı sığ tespitlerini sürekli bir kaynağa dayandırarak yazdığı çok net. Bunun kaynaklı haberlerine dayanarak bir tahmin yürütmeye çalışan yanar..Bunlardan onlarca bulabilirsiniz..Herzaman spekülasyon pesinde koşan basit bir profil..
" ...Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresinden edindiğim izlenim,*Washington yönetiminin kamuoyu üzerinden ültimatom havasında açıklamalar yapmaya devam ettiği bir ortamda Brunson’ın 12 Ekim’deki duruşmada serbest kalmasının zor olduğu.*Hatta iktidar çevrelerindePastör Brunson’ın yeniden cezaevine gönderilmesi gibi radikal yaklaşımları savunanlar olduğu*kulağıma gelenler*arasında...."
Teşekkürler CALM
O yazinin altinda bu da var. Tavsani cikardilar yani. Mantigini kullananlarin beklentisi cikmayacagi seklindeydi zaten.Alıntı:
Ankara önümüzdeki iki hafta içinde şapkadan tavşan çıkartmayı başaramazsa yeni yaptırımlar kapıda.
Dogru olan piyasanin bu hafta bunlari dikkate almadigi. Berbat bilancoyu bile dikkate almadigi. Hatirlarsaniz "aksama bilancomuz dusecek herhalde, iyi gelecek" yazmistim. Iyi gelmedi. Demek baska beklentiye oynaniyor.
Ayrica Reza Canikligil "Halkbank'a Ceza Yok, Halkbank'a dava yok" deyip duruyordu HA davasi baslamadan ve devam ederken. Bunu hatirliyorum ben. Yani onun gorusu ne kadar otoritedir bu konuda.
Tek gerçek geçen hafta kağıdın çok iyi direndiği... Yarınki görüşmeden sonra herşey olabilir. CB halkbank ile ilgili pozitif gelismeler var dediğinde piyasa çok büyük tepki vermedi zaten bekliyordu. Trump ın ağzından halkbank meselesini konuştuk çözüm üreteceğiz lafı duyulsa sizce ne olur?
Bu hafta iyi olacak gibi Drexty. Durusu oyle gosteriyor. Umarim yeni birseyler yumurtlanmaz.
endeksi gecen hafta baya ezdiler; sanirim bu hafta endekste ve bankalarda tekrar bir tepki sureci olabilir; thy den cikan ve gecen yil sanayi hisseleriyle 120bini gosteren yapanci bu sanayilerden cikip bankalara yonelebilir tabiki ihtiyatli bir yonelme olur...tejrar bir 95bin denemesi yapilabilir...
bu arada ata ya selam; vatantaşa küs
https://www.haberturk.com/son-dakika...iklama-2215105
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
"Sayın Trump'la kısa süre önce telefon görüşmesi yaptık. Fransa'da fırsat bulabilirsek görüşürüz dedik. Paris'e gidince arkadaşlarımız karşılıklı görüşecekler, bir fırsat tesis etmeye çalışacağız ve bu fırsat çerçevesinde ikili bir görüşmeyi yapacağız."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Programlanmış bir Trump-Erdoğan görüşmesi yok.Bir görüşme olursa da muhtemelen ayaküstü, kısa süreli olacak,fazla bir beklentiye girmemek lazım.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/cum...rustu-41015403
Bu sayılır mı?
Daha önce yazdığım gibi, ''ayaküstü, kısa süreli ,'' bir sohbet olmuş.Eşler dahil herkesin olduğu bir akşam yemeği davetinde sadece nezaket cümleleri edilir örneğin '2 ülke arasındaki Suriye'deki çatışma alanları' ya da 2 ülke arasında 'Halkbank' gibi sorun yaratan konulara girilmez ,bu nedenle de sayılmaz bence.Ama bugün bir Trump-Erdoğan görüşmesi olacak mı,onu takip edelim.
Aynen oyle... Acikca sordum ayni gazetedeki meslektasiniz boyle diyor ustune Cuneyt Ozdemir de biseler diyor - boyle birsey yok dedi. E dedim ki o zaman twitter hesabinizda ya da gazetenizde bunu belirtin yani boyle birsey yok diyin dedim - dedi ki ben kesin bilgi paylasirim spekualsyon dedikodu vs paylasmam (Cansucan ve Cuneytin aksine)..
Hocam ben uzun zamandir davayi Halkbank surecini takip ettigim icin inan Amerikadaki tum kalburustu gazetecileri yakinen takip ediyorum ve hemen hepsiyle de sahsi diyalogum var (hatta Washington DC buyukelcisi Serdar beyle bile konsutum bu durumu).. Dolayisi ile Razi beyin kredibilitesi o Cansudan benim nazarimda cok daha yuksektir..
Dedigim gibi ona hani iddianame cikti diyelim, OFAC surecini nasil etkiler diye de sordum - SDNY den iddianame cikmaz ceza vs ciakrsa OFACtan cikar dedi...
Yani Cansu veya Razi beyden biri buyuk yaniliyor - ben burada tercih hakkimi Razi beyden yana kullaniyorum.
https://resimyukle.link/image.php?di=SIWO
https://resimyukle.link/image.php?di=IAC4
Üstteki garan alttaki halk grafiği, henüz trend kırılımı yok bekliyoruz. Grafikler birbiri ile aynı gibi.
Yalnız Halk ın 2017 ağustos-2018 ocak arası farklı fiyatlaması mevcut, trend kırılırsa acep garanti den daha iyi performe eder mi bilinmez... İyi pazarlar...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/be...nustu-41015611
Bugün daha görüşme filan olmaz halkbank işi yattı bence
katar beklentim var başka hiç bir beklentim yok. herşey meydanda ekonomik siyasi jeo. 500 milyon poundluk uçak bu clio sembol değil.
katar bekliyorum.
Yemekte oturup KAsikci cinayetini konusmuslar. Halkbank MEvzusu konusulmamis . Hurriyette haber yapilmamis. Belki ikili olarak heyetler biraraya gelirse bu konuda arada konusulur.
Beyaz Saray açıkladı! Erdoğan ve Trump kritik görüşmede Kaşıkçı cinayetini konuştu
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/be...nustu-41015611
Yalniz Halkbank meselesi dogru olabilir. Trump New york Guney bassavciligina soz cikartamiyor. Karsi gelemiyor. Erdogan da Acilan sorusturmanin durdurulmasini istemisti. Demekki Erdogan da farkinda acilan bir sorusturmanin varligindan. Halkbank ile ilgili bir dava olursa, ki olacaga benziyor, Oturur birde Hakan Atillanin davasini takip ettigimiz gibi onu da takip edecegiz gibi duruyor. 10 dan 6 lara gelimisti. Yalniz zamanda artiyor artik. Aylik Tasima maliyeti %2. 2 yil beklersen Yuzzde 50 artmali ki tl de degerini korusun.
Ben optimist düşünmek istiyorum, kaşıkçı konuşulduysa halkbankta konuşulmuştur. Beyaz saray halkbank konuşuldu diyecek değil. Bizimkilerin en büyuk mevzusu ekonomi, yerel seçimler yaklaşıyor. Halkbank işi çözülürse dolar 5 altı endex 100 bin üstü. CB asılacaktır...
anlasilan o ki halkb konusu konusulmaya devam edecek ve belirsizlik bir sure daha devam edecek gibi...daha öncede dusuncemi dile getirmistim adamlar önceki ambargo kurallarini ihlal ettigini ilan ettikleri bir bankayi yeni bir ambargo sureci baslarken öyle kolay kolay affetmeyecekler gibi...Turkiye ve abd hem suriye hemde irana dair bölgedeki pazarlik surecini surdururken halkb konusunu biraz daha zorlu hale getirebilmek ve trumpun yani abdnin pazarlik gucunu arttirabilmek icin bir dava daha gundeme geldi; ozellikle davanin trumpa da dava acilan mahkemede gundeme gelmesi manidar; tamamen uydurmasyon olarak komplocu bir yorum yapacak olursan belkide syn erdoganin konuyla ilgili trumpa bakiniz papaz olayi cozuldu sizde atilla yada halkb olayini cozun gibi bir istekte bulunmasi olasiligina karşi; trump tamam ben cozeyim ama abd yargisi elimi kolumu bagliyor gibi bir bahaneye meydan verecek nitelikte zamansalligi manidar bir dava ortaya cikti/cikartildi gibi...bu izlenimler bu konunun daha konusulacagi izlenimini yani belirsizligin surecegi izlenimini bende olusturdu...özellikle yabanci oraninin hala kayda deger bir artisa yonelmemesi konunun belirsizligini güclü kiliyor gibi...halkb supekulatif olmaya devam edecek gibi...
Bakalim piyasa ne diyecek. Onlar da biliyordu burda birsey cikmayacagini.
Yanliz bir dava daha duserse.. ilk once 5'lerde aliriz solugu. Sonra da zaten uzun bir zaman yuzune bakan olmaz. Berbat bilancolari dusmeye basladi. Ileride o daha da berbatlasacak. Hala bilancolarda bir karsilk ayirilmiyor OFAC'a.
Kafe'den aintidir. Koc'un Ata icin hazirladigi: https://youtu.be/vkaAEkPDqHs
Evet bankanin icinden de surecin CEZA GELMEDEN sonlandigina dair bilgi aldim.. Daire baskani seviyesi diyelim daha kopurtmeyelim :)) birkac gune veya haftaya tam aciklanir zaten Berat bey de benzer demecler veriyordu... YT degildir tam tersi Halk adami kanser eder bulasmayin.. :)
Komik adamsın...
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hiç boş yazısı yok eğer kafa bulmuyorsa doğrudur
Abi o yazilari silin. Yonetici ceza vermesin bize.