Birisi sordu onsu neden 1958 den sattın diye.
Cevap verdikten sonra iş nerelere geldi.
Hay vermez olaydım
Printable View
Birisi sordu onsu neden 1958 den sattın diye.
Cevap verdikten sonra iş nerelere geldi.
Hay vermez olaydım
xu100 saatlik grafiğinde
Bana göre önceki endeks takoz çok dik geliyordu onu yukarı yönlü kırdı.
Bu sefer daha öncekinden küçük ama dik bir takoz oluşturdu
Bunu da yukarı kırarsa vay artık short'cular önlem almalı
peloçi trup bi manyaklık yapmasın diye uğraş vermekte. asdas:he:
Alexa Mencia
Posted: JAN 8, 2021 / 12:48 PM CST | Updated: JAN 8, 2021 / 01:20 PM CST
U.S. Speaker Rep. Nancy Pelosi (D-CA) walks with 60 Minutes correspondent Lesley Stahl of CBS News in a hallway at the U.S. Capitol January 8, 2021 in Washington, DC. (Photo by Alex Wong/Getty Images)
WASHINGTON (NewsNation Now) — In a letter to her Democratic colleagues about this week’s attack on the Capitol, House Speaker Nancy Pelosi described her efforts to prevent President Donald Trump from initiating military actions or a nuclear strike.
https://www.newsnationnow.com/politi...nuclear-power/
Seninkiler mantıklı saygı sınırında eleştiri.
Ama bir adam var,resmen nette sapığım benim..
Ceza alır gider,gelir ilk yazsı bana sataşmak olur.
Sanki netde başka insan yok.
Bir tek beni görür bu.
Biri daha vardı ayni.
O temelli gitti artık.
3 sene öncenin laflarını çıkarır yine bir şey bulur bunlar.
Abi bu bakış açısı ile tamam dolar düştü faizler de %20 bandında. Dolar düşünce enfilasyon düşmez ki. Ticari tüm bireyler illaki finansman ihtiyacı duyuyor. Bu faiz üretim istihdam ihracat büyüme dahil zarar vermez mi. Düşük dolar ihracati frenlemez mi. Hele hele bu faiz ve bu kur ekonomiyi genel anlamda etkilemez mi. Yüksek faiz sıcak parayi cezbeder de üretime katkısı olmaz. Bizim devasa iç, dış borcumuz var. Pandemi sürecinde ki bireysel ve ticari borçlar nasıl dönecek döndürülecek.
Damat Ferit gitti.
Piyasaya ile anlaşıldı.
En güvenlikçi bakan da bir iki aya giderse ABd ve avrupayla yeni bir yola girilebilir mi.
Seçimlere kadar demokrasi molası ihtimal dahili.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TR de enflasyonun tek sebebi dolar maliyetli girişlerdir. Bunu anlamayan siyasetçi bile teslim oldu. Tr de kullanılan her şey dolarla dışarıdan gelir. Gelmeyenin de yarısı dışarıdan gelir. Yumurtayı üretmen için yemin yarısı dışarıdan gelir.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
insan kendini ne kadar tanırsa, ömrüde o kadar uzun olur. _neşe dert aşk_ :)
bunu borsaya uyarlayabilirmiyiz
Teknik görünümlerle uyumlu niteliği olan taze ve temeli etkileyecek haberler var mı, kısa orta uzun vade hedge farkmaz style ?.
Belki de insanlarla arasindaki tek iletişim aracı bu olmuştur. Lütfen birilerine engel olmayalim. Kimsenin haddine değil ne yapıp yapamayacagimizi söylenmesi. İç dunyasini hayatını bilemeyiz. Ki burda anlamsız paylasimlarsa bulunanlar var ama adı üzerinde paylaşım. Sn karar-ani çok doğru söylediniz. İnsanlar konuşmali. Şu an geldiğimiz noktada herkes susuyor. Konusanlarda sussun istiyorlar. Böylelikle birbirimizden günden güne kopup yanlizlasiyor ve karamsarlasiyoruz. Lütfen herkesi kendi halıne bırakalım. Rahatsız olanlar engellesin yazdıklarını görmesin. Ama burda yazma demesin. Hakkımız yok buna. Gerçekten belki de hayatla bağı bu forumdur. Kesmeyin.
Sn KOÇ nezdinde bu forumda alakalı alakasiz paylaşım yapanlar için yazdım.
Bekleyelim bakalım..
Ya ben gerçekten anlamıyorum bir insana sen bunu yapma nasıl diyebiliyoruz? Böyle bir hakkı kendimizde nasıl görebiliyoruz? O kişiye neden engel oluyoruz. İnsan çocuğuna bile engel olmamali. Varlgina saygı duymalı. Hep aynı muhabbetler. Hep aynı ithamlar. Koca koca insanlar çocukların bile yapmayacagi şekilde davranıyor.
Nasıl olsa habere tok insanoğlu ama piYasalar bambaşka..
hani kahvane muhabbeti diye bir söz vardırya.. burasınıda kahvane muhabbetine dönderebiliriz. hem tadından yenmez:) ciddi olarak desteğe ihtiyacı olan uzman görüşlerini dikkate almalı. niye gelip geip buralara sürtünüyor. tanıyormusun burda bir kişiyi? ne yapar ne eder ne yer ne içer biliyomusun? hadi kafede garsonsa:) olamazmı? kavur şurdan on porsiyon cons bayım:) benden tamam tamam... ama şakire yoook...:)
son bir haftadır açılışta ortalama 1000 puan yukarı... 1500 aşağı.... 2500 puan tekrar yukarı... bu hafta böyle işledi rakamlar ortalama....
borsalara ve o yazdığınız hisse senetlerini lale soğanına eşitlemek haksızlık olmaz mı? Avrupa'da yaşanan lale soğanı çılgınlığını okuyun bugünkü btc ile çok benzerliği olduğunu göreceksiniz. Şirketler gerçek, üretim yapıyorlar, çalışanları var. Hisse senetleri de böyle... fiyatları şişti vb tartışmalar olabilir, normaldir enninde sonunda değerini bulurlar.
Hisse senetlerinin fiyatları bizim bildiğimiz ezberden çok ayrıştı, piyasalar gerçek hayattan (ve ekonomiden) koptu... bunun nedeni sınırsız para basılması.
Müzik çalıyor ve herkes dans pistinde dans ediyor. Dışarıda ne olduğu kimsenin umurunda değil.
Değişik bir dönemdeyiz ve neticede dediğim gibi herkesin kendi parası, kendi aklı ve risk algısı var. İsteyen piyasalarda işlem yapar isteyen yapmaz.
günlük 25000 tl ye kadar komisyon ödediğimi biliyorum....... kom. oranı 10000 de 80 .. deniz yatırım.... tek kontratla işlem yapanlar yazdığına dikkat etmeli bence......
bakıyorum herkes kafasına göre yazıyor... hayırdır 3 kuruşla algı yapmakda nedir....başarılı çok güzel isimler var ama pozunu yazmayanı dikkate bile alımıyorum............
bankalar güzel duruyor.... özellikle haftaya boynuzludan hareket bekliyorum....
Sayın bedo :)
Bazen olur böyle şeyler ..borsa işte..
https://youtu.be/e3Cy4XTuL20
Değerli bayım :one:
Kazandirmayan teknikci grafik paylasmasin. Tek kontratla islem yapan paylasim yapmasin. Kahvehane muhabbeti yapan paylasim yapmasin. Cok guzel. Ve haklisiniz boyle ithamlarda bulunana art niyetli sizin gibi insanlar icin paylasimlarimizi aslinda kendimize saklamaliyiz.
Son paylasimimdir.. Sevgiler herkese..
fikir beyan etmek farklı: BİZİMLE KAFA BULMAK FARKLI.
bir ay dow düşecek deyip te,sonra dow yükselince ralli dersen...
hisse için uç enteresan rakam verip,BUNU SÜREKLİ TEKRARLARSAN ,her adım da short dersen..sonra da HİSSE %15 YÜKSELİNCE ben short kapattım..bu hisse yükselir dersen; BU FİKİR DEĞİL HEZEYANDIR-ALGIDIR.
Tek tek şirketleri incelemek lazım.
Mesela 60 gr yumurta 100 senedir çok değişmemiştir, ama şirketler özellikle bankaların içerikleri çok değişebiliyor. Bazı şirketler büyüyor bazı şirketler relatif olarak geride kalabiliyor ya da ürünleri demode olabiliyor. Siyaset de etkili, mesela ENKAI yı Turgut Özal seviyordu mevcut yönetim o kadar da sevmiyor belki.
syn...dore mesele işin maddiyatsal kısmından çok algısal muhabbet.... orada belirttiğim önemli mevzu pozunu yazmayan kısmı..
borsa düşecek deyipde pozunu yazmayan...yada tersi.... neye göre yükselecek yada düşecek açıkla bilelim sorunsalı...
gün içerisinde önceki yazımda belittiğim gibi borsa hareketleri mevcut .. burası viop 1000 puan 1500 puan çok büyük oranlar..
gün içerisinde long açanda oluyor ... şort açanda güzelde yakalayanlar oluyor.... ör. kerem bey... infarakting syn dalgacı..
sanki uzuncuymuşuz gibi muhabbetler yorumlar hoş değil... burasının hisse topiğine çevrilmesine karşıyım.....traderler yazmayı bıraktı bu tipler yüzünden....
konu nerden nereler geldi. aman benide potaya koymayında, çünkü ben makara yaptığım zamanlar çok oluyor ama, borsa ile düşüncemi yazarken hiçte öyle değildim. şimdi canım sende kendini fasulyeden nimet sayma diyenler varsa eğer kör gözüne cırt derim bende:)
Sosyal forumlarda epey gezdim.Algı yerleşmiş.
akıl, doğrusal düşünür.
havuzun ortasına camdan engel koyarsan balıklar oraya çarpar ve döner ...4. denemede camı kaldırırsan balıklar yine aynı yerden döner..:)
herif deneyin sonuna doğru geliyor gibi.
Endekste mart ayından beri devam eden yukarı yönlü düzeltme bu ay yerini düşüşe bırakmalı
eksi rezerv treninde hala boş yer var...:)
daha 490.000 e yakınız. 60-70.000 jeton lazım
gerçi PALA,''AKSARAY,AKSARAY...'' derse 2 günde kamyon dolar.
işte o zaman çuval formasyonu olur.:)
Yalnız olunca minimum ihtiyaç nedir daha iiyi düşünülüyor.
Başka insanlar ile ilgili en minimum ihtiyacın "hava atma" ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnsan ben demiştim demekten hoşlanır, yanıldığında da "ah bu kafam ahh" da diyebilir. Nispeten masum gibi, ama madalyonun diğer tarafı kimse de kendisine hava atılmasından hoşlanmaz, hır gür oradan çıkabiliyor. Bülent Ersoy şu yüzüğüm Alman Konsolosluğunu alıyordu diye arada söylüyor. Bir diğer konu da hava atan haksız olduğunda komik de olabilir o zaman da kıskanılmaktan öte sinir bozucu olabilir.
Bu arada bitcoin vs hava atma ihtiyacını karşılamıyor, cebinden bir deste para çıkarmak, bir çek yazmak, altın bir saat, pırlanta yüzük gibi değil. TV reklamları yanıltıcı, ama hisse senedi nispeten bu ihtiyacı görebiliyor, şu şirketin 100 binde biri bana ait ya da bizim şirket diye konuşulabiiyor.
o düzeltmeler zaten temmuz sonunda ve ekim sonunda gerçekleşti. Tekrar olabilir mi? olabilir ama trend yukarı devam eder orta-uzun vade. Bu dalgalanmaları Viop'da karşılamak zor olabilir (teminat güçlü olmalı terste kalma ihtimaline karşı) ama ihtiyacınız olmayan bir para ile spotta hisse taşıyacaksınız bence problem olmayacak.
Bence bugünlerde bistin ralli yapmasının sebebi ile mb'nin rezervlerinin dibinin delinmesinin sebepleri ile aynı.
Kafa tutan, kasımpaşa kabadayısı ayaklarıyla gerçekleştirilen politikalar sürdürülemedi ve global sermayenin eli öpüldü.
Faiz artışları devam ettikçe yabancı para girişi sürer ve bu da tahvil-bono ile bist'e yönelir. Pamuk ipliğine bağlı olunca (tasmayı boynuna geçirmişler de diyebiliriz) evcilleşmiş politika yapılıyor ve her şeyin lobisi ile iyi geçiniliyor.
Ne dedi ak partisinin genel başkanı "paranın rengi olmaz" ... işte bu söz eksi rezervden çıkana kadar evcilleştim demektir.