nasıl bir makine bu vob dakikalar içinde 3000 puan al sonra 3000 puan sat.....hırsızlık resmen....
Printable View
nasıl bir makine bu vob dakikalar içinde 3000 puan al sonra 3000 puan sat.....hırsızlık resmen....
Senelerce galip ,rıza,mecnun un hakkını yemişler bu piyasalarda neler oluyor neler ama ortada hakem yok :kahkah:
Margin Call Nedir ?
Margin kelimesinin Türkçe karşılığı teminat anlamına gelmektedir.
Margin call ise borsada teminat çağrısı anlamında kullanılmaktadır.
Margin Call, bir yatırımcının marjin hesabının değeri, işlem için tutulan gerekli tutarının altına düştüğünde yatırımcıya iletilen teminat tamamlama çağrısı olarak adlandırılır.
Bir yatırımcının marjin hesabı ise ödünç alınan parayla satın alınan varlıkları içerir.
Margin Call Ne Anlatıyor ?
Margin Call, hesaptaki toplam varlığın, açılan işlemler için gerekli teminatların (bulundurulması gereken teminat) %75'i ve altına düşmesi durumunda hesaba yapılan, uyarı niteliği taşıyan ve hesabın risk altında olduğunu belirten bir çağrıdır.
Borsada Marjin Ne Anlama Gelir?
Teminat anlamına gelen marjin pozisyon açmak için belirlenen minimum para miktarıdır.
Marjin miktarı yaptığınız işlemin hangi paritede olduğuna ve kaldıraç oranlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.
Borsada Marj Ne Anlama Gelir?
Marj kelime olarak bakıldığında pay anlamını taşımaktadır.
Borsada kar etmek kadar zarar etmek de bir olasılıktır.
Zarar etme riskine karşı bir tedbir olarak ayrılmış olan miktar borsa dilinde marj olarak anılmaktadır.
Margin Call çağrısı, özellikle, bir yatırımcının, sürdürme teminatı olarak bilinen minimum değere getirilmesi için hesaba ek para veya menkul kıymetler yatırması yönündeki bir talebi ifade eder.
bizimde 8 senedimizden 4 ü eksi an itibariye olabilir dostum...
dün aldık bugün eksi diye üzülürsek ooo
hep kazanç kağıt üstünde olur...hatat sanki sonsuz para varmış gibi önerilir bunu al bunu al bunual
3 gün sonra bak gördün mü çıktı...
aslında durmadan senet önerenler bir önceki öenrdiklerinden hangisini satacaklarımız söylemeliki son önerdiğinin anlamı olsun...
enseyi karartma dostum...
y.t.d.
Ne oldu biri ABV dedi herhalde
sağlam düzeltme geliyor bu nasıl borsa 3450 geçemiyor ralli sona erdi galiba. ytd
Zabanan Elliot grafiğini attım dayı bu hareketler elliotta uymuyor
Teknik analiz diye birşey yok neresi 3 neresi 5 belli değil..
VOB YAPMAYİN asla başaramazsin
Hareketi bilme şansın yok dayı artık bu hareket ile çok net ortaya çıktı..
Biliyorum diyen yalan söylüyor.
Dolar bazlı grafik açan yeğenim dolar TL düşecek mi yoksa kağıtlar artarak mi yetişecek evet cevabı yok ..
Asla başaramazsin
398.000 hareketini bir türlü bulamıyorum neden oraya kadar çıktı çok ilginç..
Krdmr ve ereglinin fisini cekecek gibi hissediyom ama
SPK bugunkü işlemleri incelemesi gerek varsa öyle bir kurum ,
2 tarafı doğramaya oynuyor
Bloomberg'e konuşan kaynak: Bakan Nebati Kredi Garanti Fonu destekli yeni kredi paketi hazırlandığını söyled- bloomberght.com
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli yeni bir kredi paketi hazırlığı olduğunu söylediği belirtildi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bloomberg'in konuya yakın bir kaynaktan edindiği bilgiye göre, Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli yeni bir kredi paketi hazırlığı yapıldığını söyledi.
Bloomberg'e konuşan kaynak, Nebati'nin bugün Ankara'da gerçekleştirdiği toplantıda, yeni KGF destek paketinin büyüklüğü hakkında bilgi vermediğini aktardı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı konu hakkında yorum yapmadı.
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/yeni-kgf...aniyor-2314135
17 aralıkta hareket gelse ne olur sanki... :)
https://i.hizliresim.com/38heok8.jpg
O uzun sürüyor akşam bakıyorum. Matriksi açık olan var ise oradan endeks ağırlıkları olması lazım.
Şu şekilde gidiyordu ama kaç gündür artış var.
Kod Hisse Adı
THYAO Türk Hava Yolları
EREGL Ereğli Demir Çelik
TUPRS Tüpraş
SISE Şişecam
AKBNK Akbank
KCHOL Koç Holding
ISCTR İş Bankası (C)
SAHOL Sabancı Holding
YKBNK Yapı Kredi Bankası
GARAN Garanti Bankası
O gün bu gün olabilir mi?
SPOT,
https://i.hizliresim.com/2qaayav.PNG
Mecnur Çolak eski futbolcu bir röpotajı vardı. Biz bilançolardan, şirketlerin yaptığı işten filan anlamayız, ortadaki hisse miktarına ve elimizdeki paraya bakıyoruz, yetiyorsa topluyoruz sonra hisse gidiyor demişti. Sonradan Bulgaristan borsası daha rahat deyip gitmişti. Allah rahmet etsin.
Zaten haberler adamın toplama aşamasında değil satma aşamasında oluyordu.
Bence VAKBN, SKBNK, TSKB benzer durum, ucuzken topladılar, şimdi kendi kendine yürüyor belki.
Ben de ne zaman VAKBN alsam karanlık odada düşmesinden bıkıp bulaşmamaya başladım, sonra arttı.
Neden bişey olduğu yok hazırlık formasyon çiziyor
https://i.hizliresim.com/lv0ivd2.jpg
İşc alsak tavana kitlerler mi ariston abi
sağlam alıcı bulsa malı boşaltacak da işte alıcı olmayınca mecbur yukarı sürüyor..zik zak ile malı boşaltacak ya da daha da yukarı sürüp yeni kerizler bulmalı en tepeden malı yüklenecek..
Hazırlık formasyon sonunda açılacak dalga önemli formasyon sonlarında. Hareket için hazırlanın dayi
onu mu alayım bunu mu alayım akbank ağlattı pistleri
Kısa vadeli düşük faiz kime yarar ona bakmak lazım. Uzun vadeli düşük faiz yok. Yani borcunu kapamak isteyen enerji şirketleri, ülker vs yararlanamıyor. Bol işletme sermayesi isteyen şirketler avantajlı. Perakende, vadeli alıp peşin satar onlara da çok yaramaz bence.
Diyanet vadesize yatırmayın vadeliye yatırın demesi ondan bence. Millet 1 aya geçse banka anında kredilerde 3 aya geçer. Eskiden 1 aydan kısa mevduat yoktu, 7 gün ihbarlı geldi sonra günlük repo, likit fon vs komple ülke gecelik yaşamaya başladı.
Makinanın başındaki sağlam içici adam yerinde durmuyor :drunk:
Borsa yazılımı hareketi hazirladi görelim ne yapacak
İçecek/gıda şirketleri bol işletme sermayesi ile çalışır bence ama incelemek lazım. Fast Moving Cunsumer Goods diye bir sektör de var.
ABD de AKBNK 1,55-1,72 kotasyon var.
Taşınan Açıklarda azalış var, HALKB EREGL GARAN de kapanmalar olmuş, THYAO AKBNK YKBNK VAKBN İSCTR de azalma olmayıp devam edilmiş, bazılarını yükselişe inandırmışlar gibi, daha herkesi inandıramamışlar! herkesi inandırdıklarında ne olacağı malum!
https://i.hizliresim.com/6ste5t5.PNG
Ufukta siyah cisimler görüyorum.....bir kaç vakte kadar geliyor....geldiği yeri tarumar ediyor.....