Köy bildiğiniz Bademli çok geri kalmış oysaki turizm yeri.ic Anadolu'nun köyleri bile Bademli den gelişmiş.deniz olmasa yaramaz. Yazın yiyecek satsan çok para kazanırsınız akşama köyde 1 market var akşama bir şey kalmıyor..
Printable View
Köy bildiğiniz Bademli çok geri kalmış oysaki turizm yeri.ic Anadolu'nun köyleri bile Bademli den gelişmiş.deniz olmasa yaramaz. Yazın yiyecek satsan çok para kazanırsınız akşama köyde 1 market var akşama bir şey kalmıyor..
Yaklaşık 8 ay sonra tayin zamanım geliyor, bundan sonra gideceğim yerde kısmetse emekliliğe kadar (10 yıl) yaşarım. Eskişehir ve Balıkesir benim de beğendiğim yerler. Kriterlerinizi ve değerlendirmeniz sonucunda üst sıralarda yer alan diğer şehirleri paylaşabilirsiniz çok memnun olurum.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alinan alinmistir, artik hesap yapilmaz...
Bir arkadaşın yazdiği gibi, bir ev aldınmı komşu da almiş olursun.Siz belirsiz komsulari ekarte ederek aslında 2 daire almis oluyorsunuz.
Allah huzurunuzu bozmasın, güle güle oturun.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bandırma da doğmuş büyümüş biri olarak konuya müdahil olayım,şahsi düşünceme göre,çok para kazandıracak ticari bir iş yapmıyacaksanız ,Bandırma yerleşim için çok gerilerde kalmalıdır.Meslek icabı ayrılmak zorunda kalsam da her sene yazın 20 gün,kışın 10 günü orada geçirdim,ailem hala orada yaşıyor,emekli oldular,düzenleri kurulu olduğu için orada kaldılar.
Neden tercih edilmemeli? çok basit örneklerle açıklayacağım ama bence bu yeterli olmalı;Bandırma süratle yeni İzmit olma yolunda ilerliyor.Yılın yaklaşık 300 günü poyraz eser,Bağfaş ın amonyak kokusu hiç eksik olmaz,buna birde son yıllarda gece saat 01 den sonra Banvitin tavuk kemiği yakma operasyonunuda ekleyelim,deniz kirliliğini söylemeye gerek yok,şehre doğru kalkış yapan uçakların gece ve gündüz gürültüsünü orada yaşayanlara sorun,sakin bir yaşam arayanların bence son tercih edeceği yerlerden biri olmalı...
İlla tercih etmek istiyorum olumlu yönlerini söyle derseniz,ticaret erbabı için iyi bir yer,canlı nüfusu var ve sabit geliri olan insan sayısı bir çok ilden fazla,ana arter üzerinde;İstanbul-Bursa-Çanakkale hatta İzmir e ulaşım çok kolay,Erdek,Ocaklar gibi tatil yerlerine yakın,karar sizin...
İzmir'den gelen demiryolu ve limanı unutmayalım. İstanbul'u besleyecek. Güzel bir şehir olmadığını yazdım ama emlak değer kazanacak. Yine iklimi iyi olmayan, bu da güzel bir şehir değil ama değer kazanacak bir yer daha: Bozüyük.Alıntı:
İlla tercih etmek istiyorum olumlu yönlerini söyle derseniz,ticaret erbabı için iyi bir yer,canlı nüfusu var ve sabit geliri olan insan sayısı bir çok ilden fazla,ana arter üzerinde;İstanbul-Bursa-Çanakkale hatta İzmir e ulaşım çok kolay,Erdek,Ocaklar gibi tatil yerlerine yakın,karar sizin...
Haklısın Yaa Hamza, olimpik yüzme havuzları su deposu olarak kullanılabilir. Emme Eskişehir su kaynakları diye aratırsan, Türkiye'nin en fazla su kaynağına sahip şehirlerden birinin Eskişehir olduğunu görürsün.
Kim demiş Eskişehir'de deniz yok deyu? Büyükerşen ulla bu, boru mu? Eskişehir'in içinden Morsuk geçiyor, üzerinde gondollar geziyor. Ayrıca rakımın 800 metre olmasının acayip faydası var bunu yazmacem, deli derler.
Açık ara birinci, ikinciyle arasında fersahlar var. Eskişehir'de yaşayanlar çok şanslı.Videonun sonunda kadın ne diyor?Burada yazlık evimiz var diyor. :)))))))))))))))))))))))))) Ey güzel memleketim,Büyükerşen gibi bir deha 600 bin nüfuslu bir vilayatın belediye başkanı, Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisi genel başkanı.
https://www.youtube.com/watch?v=nLecTgus7RY
Bir tiyo daha vereyim. 2000 sonrası nüfusu 1700'den 11.000'e çıkmış bir yer var. Acayip bir artış. Onu da siz bulunuz efendim.
Bandırma ve Bozüyük için güzel şehirler değil dedik( Bandırma'lı forumdaş doğruladı, amonyak kokusu Bağfaş, tavuk artıklarının yakılması Banvit yani sanayii) sanayi büyüyecek, lojistik öyle bir büyüyecek ki, tarım büyüyecek abi herşey var orada.
Ama Balıkesir merkez güzel şehirdi. Müstakil Amerikan şehirleri gibiydi. Betondan nasibini almıştır da yine de Bursa kadar almamıştır.
Takasa yönelin abi. İstanbul'da 5-6 gayrımenkul demek, bütün yımırtalar aynı sepette demektir. Takas ilanları verin abi( bi denesini takas etmeye çalışın be ya) en azından takas sistemi gelişsin.
Geçtiğimiz Mart ayında bir arkadaşım emekli olarak Bandırma da açık yüzme havuzlu bir sitede 500 bin tl ye NET 130 M2 sıfır daire alarak yerleşti. Sürekli konuşuyorum, tek sorununun yatak odasının biraz küçük olmasından şikayetçi. Onun dışında yazın sağlanan kredi kolaylığı nedeniyle sitede muadil dairelere 700 bin Tl civarı istendiğini söylüyor.
Abi bu Hamza çok yaman adam...Ne yazdığını dikkatli okumak icap eder. Olimpik yüzme havuzu deyince, şimdi aklıma geldi, paralimpik olimpiyatlarda, olimpiyat şampiyonu bir kızımız vardı, işte Eskişehirliydi bu gızcağız. Şimdi gugullayınca, Eskişehirde olimpik yüzme havuzu varmış. Sıkı durun, Beylikova'da(buraya süt ovası da denir, hayvancılığın yoğun yapıldığı bir yer) yarı olimpik yüzme havuzu varmış. Anadolu Üniv.de de galiba bir başka olimpik yüzme havuzu var.
Kusura bakma Hamza, jeton çok geç düştü. Ama neticede düştü yani. Hamza beni desteklemek için yazmış be ya.
ayva göbek , benim sorduğum soru ile yanıtının ne alakası var ?
yahu ayva göbek ; sorum gayet net ... ( bir ara gayet.net vardı , ordan tanışıp çok fındık ceviz kırmıştım zamanında, ne günlerdi... ) Eskişehir' de tam olimpik kaç tane yüzme havuzu var ? bu sorunun yanıtları şu şekilde olabilir :
a ) bilmiyorum
b) şu kadar adet
c) bi bakayıp dönjem ben size
d) yukardaki şıklardan hiçbiri olamaz değil
e) dikkat tuzak soru
Nuri Bey,Bandırma nın gelişme alanı yok,büyük harflerle YOK! maalesef durum bu ,limanı karşınıza aldığınızda sol tarafta Eski yerleşim Hacıyusuf Mah arkası Livatya...sağ tarafta,Paşabayır Mah.,esas gelişecek alanda ise hava üssü var,yıllardır kaldırılacağı söyleniyor ama çok zor,esasında benzer şeyleri söylemişiz,bende Yeni İzmit olur demiştim ama ben deniz kıyısında yaşayan bir emekli olacağım derseniz kesinlikle Bandırma seçenek değil...
Emlak getirisi olarak baz aldığımız dada ilginç bir şey söyleyeyim;dişe dokunur hiç bir sanayi işletmesi bulunmayan Edirne nin emlak değerlenme endeksi,Bandırma dan ciddi yüksek,ayrıca geri dönüş süresi daha kısa...
Sayın Egeli,emekli olduğumda eşim çalıştığı için,onun tayinini istediğimiz yere aldırma şansımız bir kereliğe mahsus vardı,Bandırma yı hiç düşünmedik,bence böyle yorumlar keşke burada bahsedilen yerler hakkında,orada uzun süre yaşayan kişilerce mikro milliyetçilik gözetilmeden yapılsa da,insanlarda farklı bir bakış açısı oluşsa..
Nihayetinde,gazetelerde,bloklarda veya forumlarda okuduklarımız ve gördüklerimizle veya kısa süreli tatillerle görüp aşık olup evimizi taşıdığımız yerlerden,gözden kaçan veya saklanan kötü bir özelliği nedeniyle başka bir yere taşınmanın maddi ve manevi boyutları çok farklı olur..
Ev alma konusunda hiç konuşmadığımız bir konu var.
Eğer önüne gelene umumi vekalet veren biri değilseniz, emlak "çalınamaz" bir varlıktır bence.
"Zibilyon tane daire alacak param var ama kirada oturuyorum" diyen arkadaşlar, birikimlerinin çalınamaz olması için ne tür sağlam yerlere yatırıyorlar merak ediyorum.
https://gazete.red/halkin-malina-el-koymak-caizdir/
Alıntı:
Sık sık fetva verir gibi yazdığı yazılarla gündeme gelen, “Zarûret bir kimseyi, halkın malını gasp etmeye mecbur bıraksa onun için bu caiz olur†iddiasında bulundu.
Üstüne bir de bu videoyu izlersek,Alıntı:
Prof.Dr. Hayrettin Karaman
@ProfDrKaraman
·
12 Ağu 2018
Bana izafeten "devlet, milletin parasına el koyabilir" fetvası dolaştırılıyormuş. Benim böyle bir fetvam yoktur.
Prof.Dr. Hayrettin Karaman - 12.08.2018
https://www.youtube.com/watch?v=BaCtjxHEtKM
:))))))) Ciddiye almayın...
Sn. Vadeci33,
Linkte konut fiyatları yıllık bazda %25,8 artmış gözüküyor. Siz 6 aylık artışı nereden bakıyorsunuz?
Çok şifreli yazmışsınız :) Takip ettiğiniz bir yer yok sanırım. Olsa basitçe yazardınız...
Duygusal kendi ev sahibi olunan her ev sürekli en yükseklere çıkacaktır.
Satış gerçekleşmeden yatırım geri dönmez....
Sanırım 3 ay ya da 6 ay gibi bir vade karışıklığı oldu neyse :)
Aslında sormaya ve öğrenmeye çalıştığım gerçekten konut fiyatlarını ölçen ve bizim bilmediğimiz sizin takip ettiğiniz bir yer var mı?
"Onun dışında emtia artarsa, maliyet artar, maliyet artarsa konut fiyatı artar." düşünceniz daha önce burada tartışıldı. Bakınız üfe-tüfe farkı
Benimde ilanlardan takip ettiğim kadarıyla son 9 ayda %20-30 arası artış oldu.
Son kredi furyasında doğru bir fiyattan evini alanlar kazançlı çıktı.
Petrol çıkarma maliyetinin çok altında satılmadı mı? hatta bir ara sıfırın altında yani eksi fiyatlamalar bile görüldü.
Geçen yıllarda 10 liraya kadar çıkan patates soğan şuan marketlerde 1 lira civarında maliyetin çok altında zararına satılıyor.
Her şey arz talep dengesine göre oluşur. "Patates soğan iyi para yapıyor" diye tüm köylü patates soğan ekerse bir sonraki yılda herkes zararına satış yapmak zorunda kalır.
Konut sektörü de bundan pek farklı değil. Herşey arz-talep dengesine bağlıdır. Ve fiyatları belirleyen şey maliyetler değil irrasyonel davranışlardır. "demir-çimento fiyatları arttı ev fiyatları artar" genellemesi o yüzden çok anlamsız. (Genelde bu cümleler satış esnasında fiyat kırmak istemeyen emlakçı-müteahhit ve ev sahibi mazereti oluyor fazla önemsememek gerekir)
Özellikle Türkiye konut sektöründe Kredi faizleri düşerse kimse maliyet falan dinlemez ederinin çok üstünde sürü psikolojisiyle fiyatı yükseltirler. Faizler yükseldiğinde ise kimse maliyet falan dinlemez satılık konutların yüzüne bile bakmaz fiyatlar dolar ve altın bazlı düşer.
Bu konuda bilim yapmanın anlamı yok aslında olay bu kadar basit...
Konutta fiyat düşmesi için insanların paraya ihtiyacı olması gerekiyor. Kredi kanalı açık olup insanlar kredi kullanabildiği sürece evi satmaz bekler. Kafa yapısında değişiklik olması için yıllar geçmesi gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ekim ayı güncellemesi
365K$
YTD
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...54648014/detay
Konutta eksi fiyatlama yok ama kiraya veremediğiniz evin yüklü aidatı varsa negatif nakit akışına neden olma ihtimali mevcut. Diğer yandan değerli konut vergisi bir gerçeğimiz var. Fiyatlar bu hızla yukarı giderse yakında değerli konut vergisi sınırı aşağı iner.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Altının 2014 yılında çıkarma maliyeti ile satış fiyatı neredeyse aynı fiyatlardaydı. Yani irrasyonel olarak neredeyse zararına satış yapılıyordu.
Altın bile.. Hem de en dayanıklı ve doğada bulunması en zor olan emtia.
Ayrıca altın konut gibi yıllar geçtikçe çürümüyor...
Bizanstan, Romadan ve hatta Osmanlıdan kalma altın yine aynı altın ama O dönemden kalma konut neredeyse yok gibi..
Heryerde aynı, sabit bir altın çıkarma maliyeti yok. Madenine göre çıkarma maliyeti değişir. Onsu 400 dolar olan da var, 1000 dolar olan da var.
Petrolde aynı şekilde Arabistan’da toprağı eşelesen çıkar neredeyse, maliyeti düşük. Ama açık denizlerde, okyanusun dibinden çıkartan da var.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ödenemeyen kredilere istinaden satış beklentisi konut balonunu abd deki yapması beklenyor, neden olmasın
ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi