55haftalık ema... şuan 3,38de...
Printable View
3,46 benim son noktam demiştim 3,50 altında heveslerini alsın bakalım jöleli ve tayfası elbet bizim boğaların sesi çıkar bir yerlerden günlük 200 lük ema yı öyle çat diye kıracak güç varmı bu bademlerde görelim bir.
Ohh ilaç gibi geldi bu crash. Kenarda birikmiş tl kalmıştı ne yapsam diye düşünüyordum :D
3,50 üstüne geri bir sarsın ondan sonrası çarşı tam karışacak.
Şurada euroda OBO nun sağ omuzu eksikti sağolsun oluştu bugün kaç gündür 1,1250 görmesi lazım deyip duruyordum ama dxy yapısı izin vermiyordu bugün patlattılar ortalığı.
Usdtry de 0-1-2 patladı ama sepette sıkıntı yok çorba ettiler gene sağolsunlar.
Onu bunu bilmem... USD yazdıklarımız ile ters orantılıdır... USD 3,4843 TL de... :ok: İlk durak 3,46 TL sanırım....
Haftalıkta 40lık ema , günlükte 200 lük ema hani bunların kırılması için akşam yellenin faiz arttırmaması falan lazım.
Bugün faiz artışı bekleyipde alımda olan kesimi güzel kestiler ama verilerde mübarek 1 aydır ulan 1 tane ilaç niyetine der eskiler ilaç niyetine iyi gelmezmi yahu hepsimi kötü gelir.
Euronun kıçı başı ayrı oynuyorda koleresi chf çok iplemedi bu dolar düşüşünü orada TOBO da bozulma yok hala
https://resmim.net/f/NVNcFi.jpg
Resesyon tüm kötülüklerin anasıymış..:)
Esasen Perşembe'nin gelişi taaa Pazartesi'den bellide..
Mart ayında FED tutanaklarında balonlaşmadan bahsedilmişti..
Tarih tarih olalı bu kadar balonu birarada görmedi....nereye kadar..:yes:
Hani FED'in yerine ben olsam bir çeki düzen vermeyi düşünürdüm..
En azından güvercin felan olmazdım..
Dolar düşürücüler temkinli olmalı..bence..
Yellen Söylüyorsunnnn...
"Bugün günlerden Fed" başlıkları her yeri kaplıyor. Bu konuda çok detaylı yorumlar da mevcut. Ben olayı daha kısa ve bir piyasa aktörünün bilmesi gerektiği kısa kıvamda soru - cevap formatında anlatmaya çalışacağım:
Soru: Fed bugün faiz artıracak mı?
Cevap: Beklentiler dün başlayan ve bugün Türkiye saatiyle 21:00'de sonuçlanacak toplantıdan 25 baz puanlık bir faiz artırımını kesin olarak görüyor. Artırım sonrası Fed'in politika faiz bandı %1 - 1,25 olacak
Soru: Faizi artırmama ya da faizi 25 baz puandan daha yüksek oranda artırma olasılığı var mı?
Cevap: Bu olasılıklar fiyatlarda değil. Fed faiz konusunda piyasaya sürpriz yapmayı tercih etmiyor. Piyasa beklentilerine uyumlu hareket ediyor. Piyasa beklentisini de "forward guidance" politikası ile yönetiyor. Eğer bir ilk olur da sürpriz yaparsa piyasalarda volatilite sert yükselecektir. Yani faizi artırmazsa gelişmekte olan ülkelere yoğun para akışı olurken Dolar'da büyük değer kayıpları görülecektir. Diğer taraftan 25 yerine 50 baz puan artış olursa; "Fed enflasyonist riskleri yüksek görmektedir, frene sert bastığına göre geleceğe dair kaygıları yüksek" öngörüsü piyasalarda Dolar'ın sert yükselmesine ve gelişmekte olan ülkelerden hızlı para çıkışına neden olacaktır
Soru: Yellen toplantı sonrası yapacağı basın toplantısının piyasada "güvercin" olarak algılanması için ne demeli?
Cevap: 2017 içinde Fed'in yapacağı faiz artırımının 3'ü geçmeyeceği mesajının verilmesi, enflasyona dair risk algısının mutedil tutulması güvercin algı olarak değerlendirilecektir
Soru: Peki Yellen'e "şahin bir tonda konuştu" demek için ne mesajlar gerekli?
Cevap: Doların değer kazanmasına neden olabilecek mesajlar vermesi şahince algılanacaktır. Bunlar, enflasyonist risklere keskin bir vurgu, Fed'in bu yıl 4. faiz artırımı yapabileceğinin ifadesi ya da Fed'in bilanço küçültmek için yol haritası açıklayacağına dair mesajlar olacaktır. Bu mesajların verilmesinin tonu şahinliğin boyutunu ve dolara etkisini belirleyecektir. Örneğin, bu yıl sonuna kadar 4. faiz artırımına dair Fed FOMC üyelerinin algısındaki belirgin değişimi gösteren "dot plot", dolarda sert alışlara neden olabilecekken, "3. faiz artırımı olasılığına Fed çok yakın" demesi ile dolara o kadar da sert alış getirmeyecektir.
Soru: Fed kararı sonrasında Dolar/TL'deki fiyatlama ne olur?
Cevap: Yellen güvercin açıklama yaparsa gözler TCMB kararına çevrilecektir ve bu durumda TCMB'nın faizlerde bir indirime gitmesi yüksek olasılık olacaktır. Zira %12 faiz oranı ile TL'ye yatırım için Dolar borçlanıcıları (carry trade), kısa vadeli, cazip bir kanal bulacaklardır. Hazır bu akım olurken de TCMB'nın önümüzdeki dönem için elindeki enstrümanları etkin kullanmak ve TL'de volatiliteyi engellemek amacıyla bir faiz indirimi olasılık içine girecektir. Tabii bu arada Dolar/TL 3,50 seviyesinin altına kayabilir ki böyle bir durumda 3,46 seviyeleri teknik olarak olasılık içinde olacaktır.
Buna mukabil Yellen, şahin tonda bir açıklama yaparsa dolar dünyada değer kazanacağından TL'de bu durumdan etkilenecektir. Böyle bir durumda 3,54 seviyesi kritik önemde olacaktır. Zira 3,54 seviyesinin üzerinde 3,58-3,60 bandına doğru bir sert hareket yaşanabilir.
Sürç-i lisan ettiysem affola...
Dr. Nuri SEVGEN
Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.
Yellen akşam faiz artırmazsa resesyon algısı meydana gelir. Fed'in azalan itibarı sıfırlanmış olur. Trump yellen'i görevden alır.
Doları böyle soğutmalarının sebebi bilanço daralması için alan açmak olabilir. Faiz artışından daha önemlisi bu bence. Bakalım bilanço daralması için planları nelermiş
Dolar kurunun düşmesi neyse de, vicente gelip de "ben demedim mi ha?" demiyor mu...
Tanımadığımız, dolar huzurluyken görmediğimiz insanlar hemen analiz yapmaya başlıyorlar. :)
Bu duruma benzer bir durum da, aktif fay hatlarının birbirini kestiği bu coğrafyada 5-6 büyüklüğünde olağan bir deprem dahi olsa ne kadar jeolog, deprem uzmanı, ben dememişmiydimci varsa ortalığa dökülüp felaket tellalığı yapmaya başlıyorlar.
Ben kur düşüşünü, depremi bırakıp bunları izliyorum.
Telaşın üzüntünün yerini, gülücük alıyor.
Teşekkür bu insanlara...
https://resmim.net/f/YCqaUL.jpg
sepet 2,618 ve kırdığı kama direncinde ciddi korumada ama mübarek euro durmuyor gene ortalığı toz dumana boğdu. İşin tersi dax ve DOW a kamalarının ihlallerinden aşağıya doğru basıyorlar hani bunlara basınca bizim borsa gene iplemeyecekmi para çıkışı olmayacakmı garip bir gün şu 3,50 üstüne bir atabilse fiyat rahatlıycazda mübarek euro 1 aydır usdtry longcuların katili oldu
Valalhi reis ağustos vadede 750 pipsde lognlama imkanı verdi bu düşüşte sağolsunlar :D panikle millet satınca alıcıda çıkmayınca orada temmuz 480 pips spread varken ağustosta 750 pipsden longlama imkanı oldu.
Haziranda zaten 180 pips spread varken düş 750 den ohhhh mis gibi 570 pips spreadle bugün 2,5 aylık dolar long makasını yakaladık :D hani bu panik işi olmazsa ekmek yiyemeyiz vallahi.
KGF'DEKİ KRİTİK FARK
KGF sistemine göre, bankalar teminatı zayıf şirketlere istedikleri krediyi veriyor, bu kredinin yüzde 85 ila yüzde 100'üne de KGF aracılığıyla Hazine kefil oluyor. Eğer KGF aracılığıyla verilen kredi geri dönmez de batarsa banka parasının yaklaşık yüzde 85'ini devletin hazinesinden tahsil ediyor.
Bankalar bir firmaya kredi verdiğinde, o kredinin geri dönüp dönmemesiyle ilgili tüm riski de üstlenmiş oluyor. Kredi battığı taktirde banka da o kadar para kaybediyor. Aynı banka aynı krediyi KGF aracılığıyla verdiğinde ise, riskin yüzde 85 ila yüzde 100'ünü Hazine üstleniyor. Kredi batarsa banka parasını Hazine'den alıyor, Hazine de zararı halkın bütçesinden tahsil ediyor.
https://resmim.net/f/yY8z2M.jpg
off dxy offffff yediniz len gene koca günü fed günü kaç kere şahit oldum şu hareketede yani yellen şimdi bugünkü veriler kötü geldi faiz arttırmıyoruzmu diyecek yahu bugün dolar lehine kısada ne kadar stop varsa temizledi şerrolar gene ama yapılarıda bozdular.
Euusd de yeni tepe
Dxy yeni dip 3-4 haftalık 0-1-2 ler hiç oldu gitti
Bu konuda daha önceki gönderilerimde forumda mutabık kalmıştık ama tekrarlamak isterim.
diyelim ki tüm kredilerde ortalama KGF kefalet oranı %88 oldu, (%85 %100 %90 hepsinin ortalamasını aldığımızda)
Devletin kefalet garantisi tüm KGF kredilerinin %6.74 ü kadar (%7 den biraz düşük, geçmiş yazımda açıklaması var)
Bu durumda hazinenin garanti ettiği miktar= Toplam Kredi x 0.88 x 0.0674 = 0.059 yani tüm kredilerin %5.9 u batarsa bu kadarını devlet karşılayacak.
Daha önceki gönderilerimde yasal mevzuatın linkini paylaşmıştım.
Happy durumlar ciddi..
yüzde 25 de bile sağlam zarar yazacaz..
Birde bunun bekleme maliyeti söz konusu..
3.65 üzeri maliyeti olana allah sabır versin..
Kasım mart arasında al al al al yapanların sesi soluğu kesildi hakikaten..
Ucundan bulaştık zarar büyük..Komple 3.75 den alan adam yüzde 5 zarada yüzde 6 da fırsat maliyeti nerede ise yüzde 10-11 içeride..
Daha da ne kadar düşer ne kadar sürer belli değil..
1 sene daha böyle giderse zarar kol gibi olur..
2001 i örnek olarak verdim idi..
Sn. Vincente düzgün bir analizin varsa ortaya koy..Yoksa dolar düştüğünde ikide bir ortaya çıkmanın anlamı yok..(bunu daha öncede burada yazmıştım)
Merak etme dolar konusunda herkes herşeyin farkında..Kimseninde kimseye tavsiyesine ihtyaç yok..daha sen yoktun bütün bu ihtimaller yazıldı çizildi buralarda..
https://resmim.net/f/N2yBaY.jpg
üstat buda euronun kaması bildiğimiz pullback görünüyor aslında.
Aslında bunu kast ettim
https://tr.tradingview.com/x/hfn1KKov/
Nasıl panik havası estiriliyor. :) Duyanda son depremle , Arapların petrolü , doğal gazı yeraltından bizim ülkeye geldi sanır. Neyse yanlış hesap Konya dan döner derler. Bu kadar bekledik , az daha bekleriz.:)
Bende dxy de bunu düşündüm ama son düşüş ortalığı karıştırdı
https://resmim.net/f/a9VfEX.jpg
https://resmim.net/f/QLtApu.jpg
Aslında dxy ve eu da aynı düzeltme var , ikili zigzag. Yazmıştım sana dxy yi. 61.8 altına sarkması bu işte çapanoğlu mu var dedirttiriyor
FED birde faiz artırmıyorum der mi şimdi...:oleyo:
3.30 yarın sabaha artık ahahaha
DXY fibo 61,8 güçlü desteğinde, ABD 10 yıllık destekte, Eurusd 1,128X dirençte, Usdjpy 108,9X güçlü desteğine dokundu vs..Artık ya dewam ya tamam noktasındayız. Bunu belirleyecek olan da FED olacak..Eğer güvercin olurlarsa güçlü destekler kırılırsa bu yaz dolardan birşey beklememek gerekir. Tabiki piyasada bir kara KUĞU oluşmazsa.
All eyez on FED statement.. IF statement not dovish, Im going to long USD against TRY,ZAR, and EUR.Good luck all for trading FED..
Abd petrol veriside geldi hampetrol 44 dolar bakalım 40 dolar altına gelince katarı suudu ne halt yiyecek hedef 25 dolar haftalıkta
Katar doğalgazcı onu FAZLA irgalamaz petrol anca paralellik orani kadar...
Faiz artışını kesin okacak diye kabul ediyorum. Önemli olan basın açıklamaları. 3. Çeyrekte Trump ın vergi indirimlerini geçirmesinden sonra. Fed in en az iki faiz arttırimi veya bir arttirım yerine bilanço küçültmesine gideceği yönünde bir projeksiyonum var.
son 5 dk belki dolar uçacak yada burada kitlenecek
3.4699 vurdu çekti.