Rica ederim. Özür dilemekte büyüklüktür. Teşekkür ederim zarif karşılığız için. Kolay gelsin.
3.4899 u yaladı
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
sn rxpu,
yaptığınız hesaba takıldım...
"Yani verilen 200 milyar TL kredinin 20 milyar TL si batarsa,
devlet maksimum 200 milyar Tl nin %6.74 ünü ödemeyi taahhüt ediyor.
(kabaca 14-15 milyar TL)"
Batık 20 milyar TL kredinin 15 milyarını ödemek zararın 4'te 3'ünü yani %75'ini karşılamak değilmi ?
öyleyse eğer hep birlikte dua edelimde batık oranı %10 larda kalsın.
usdtry günlük 200 lük ema ya temas etti buna en son 15,07,2016 da dokunmuştu o günden beridir ayrılar.
Arada usdtry 0-1-2 iptale girdi düşüş sonra tepe sonra geri geliş gitti 1 ay daha arkadaş ABD den 1 tane iyi veri gelmezmi koca ay be insaf yahu.
Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Devlet verilen toplam kredinin %6.74 üne garanti veriyor. Yaklaşık 250 milyar TL için 16-17 milyar TL batığı ben öderim diyor.
Eğer batık tam %6.74 te kalırsa devlet batığın %100 ünü karşılayacak.
Ama diyelim 250 milyar TL de 30 milyar TL battı, devlet yine sabit olarak %6.74 ünü ödeyecek yani yine 16-17 milyar TL. kalanı neyse bankaların yükümlülüğünde olacak.
Bankalar zaten her yıl %3-4 arası batık kredi oluşturuyorlar. Şimdi devlette %6.74 ünü ödeyecekse pratikte batık oranları %11-%12 civarında kalırsa aslında uzun yıllar ortalamalarına göre bankalar için hiçbir fark olmayacak. Sanırım %15 batık oranından sonra bankaların canları yanmaya başlar. O yüzdende sanırım bankanın sigorta matematikçileri teminatlı/zayıf teminatlı ve sadece KGF teminatlı kredilerin oranını bu kritik eşik olan %12 batık oranına göre ayarlamışlardır. Zira %3-4 batığa göre ayarlamaları karlarını epey düşürür.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Topic acildigindan beri dolardan kacin dedim
Alcakdaniz da euro alin demiştim
20 kuruslardaki dolar euro farki tl bazinda olan... 44 kurusa cikti
Muazzam fark.
Dolar alan cogu kişi pert oldu
Fed goygoyu bittigini demistim
Yurtiçi siyaset dolari besler anca ilerde
Yer İmleri