Sayfa 826/1013 İlkİlk ... 326726776816824825826827828836876926 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,601 - 6,608 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Bu KGF Kredileri konusunda sanırım yanlış anlaşılma var. Evet bu krediler dağıtıldı ama bankalar her gelene vermiyorlar. Çünkü risk bankalar da. KGF SADECE %7 GARANTİ VERİYOR. Yani kalan risk bankaların üzerin de. Bankalar da müşterilerine ama ödeme gücü olan müşterilerine ve kredi döndürme ve vade sorunu olan ama yüzebilecek müşterilerine veriyor kredileri. Son kararı tamamen bankalar veriyor. Bu kredilerin geri ödenmesinde problem olacağını sanmıyorum ben. Kredileri alan firmalar eğer aptallık yapmazsa hatta çok karlı bile çıkacaklar bu krediden.Devlet bankaları %11-11,50 aralığında faizle 4-5 yıllık kredi dağıttı. Bu kredileri en kötü %14 mevduatta değerlendirse bile firmalar ne kadar karlı olacağını siz hesaplayın.
    Y.T.D.

2. kgf nin bankalara güvencesinin %7 olduğundan eminmisiniz sn feray007 rakamda hata olmasın ?

örnek olarak akbankın kgf teminatlı kredileri var
    http://www.akbank.com/tr-tr/urunler/...tli-Kredi.aspx

buradaki kefalet oranları yüzde 7 demiyor ama sıkıntı olmasın sonra.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Paranin ABD ye geri donecegi yalani da ayni FED in faiz arttirma ve bilancoyu kucultme yalani gibi.

Inaniyorsaniz bir sey diyemem. Ben inanmiyorum. Herkesin karari kendine.

FED tarihin en buyuk sahtekarligini yapti. Simdi top ceviriyor. Ama kisa sure sonra yeni QE lere baslayacak.

Bernanke nin bir lafi vardi. Ben kalan hayatim boyunca faiz artisi gorecegimi sanmiyorum.

Normal sartlarda Bernanke o lafi dediginde 50 yasinda olsun. Demek ki imasi bir 30 sene falan faiz artisi hayal. kissadan hisse.
    Dolar çıkar abd den 1 dolar olarak dünyayı dolaşır 2 dolar olarak girer zamanı geldiğini hissettiği zaman 2 dolarcıklarını toplayacaktır.

4. KGF' nin Sağladığı Kefalet Limiti ve Kefalet Oranı
    KOBİ'ler için 12.000.000 TL kefalet limiti ve %90 kefalet oranı,
    Kadın ve Genç Girişimciler için 2.500.000 TL kefalet limiti ve %90 kefalet oranı,
    İhracatçı KOBİ'ler için 12.000.000 TL kefalet limiti ve %100kefalet oranı,
    KOBİ dışı firmalar için 50.000.000 TL kefalet limiti ve %85 kefalet oranı,
    İhracatçı KOBİ dışı firmalar için 50.000.00 TL kefalet limiti ve %100 kefalet oranı sağlanmaktadır.
    http://www.qnbfinansbank.com/kredile...kredileri.aspx

Cevap gelmeyince yazayım dedim bari %7 miş hani KGF garantisi la havle vela kuvveteeeee %90-%100 ler havalarda uçuşuyor , bu kredilerde %7 KGF garantisi olsa o bankalar bu kadar parayı verirmi hiç yahu. Hani bilginiz yok sallmayın bari ya el insaf. Bu krediler 6 ay sonra %15-20 batak verdiği anda bankalara maliyeti 0 TL olacak ama hazineye girecek rakam kol gibi bir min 10 milyar dolar artık parayı basar basar dağıtır bademler.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

5.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    KGF' nin Sağladığı Kefalet Limiti ve Kefalet Oranı
    KOBİ'ler için 12.000.000 TL kefalet limiti ve %90 kefalet oranı,
    Kadın ve Genç Girişimciler için 2.500.000 TL kefalet limiti ve %90 kefalet oranı,
    İhracatçı KOBİ'ler için 12.000.000 TL kefalet limiti ve %100kefalet oranı,
    KOBİ dışı firmalar için 50.000.000 TL kefalet limiti ve %85 kefalet oranı,
    İhracatçı KOBİ dışı firmalar için 50.000.00 TL kefalet limiti ve %100 kefalet oranı sağlanmaktadır.
    http://www.qnbfinansbank.com/kredile...kredileri.aspx

Cevap gelmeyince yazayım dedim bari %7 miş hani KGF garantisi la havle vela kuvveteeeee %90-%100 ler havalarda uçuşuyor , bu kredilerde %7 KGF garantisi olsa o bankalar bu kadar parayı verirmi hiç yahu. Hani bilginiz yok sallmayın bari ya el insaf. Bu krediler 6 ay sonra %15-20 batak verdiği anda bankalara maliyeti 0 TL olacak ama hazineye girecek rakam kol gibi bir min 10 milyar dolar artık parayı basar basar dağıtır bademler.
    Sn stonehand

Kefalet oranı ile kefalet garanti yüzdesi aynı şeyler değil. Örneğin kefalet oranı %90 ise bir firma 100.000TL lik kredi için 10.000TL kendisi teminat göstereck 90.000TL KGF teminatı gösterecek.

Kefalet garantisi ise verilen kredilerin toplamı üzerinden devletin bankalara verdiği garanti, bu garanti miktarı da toplam kullandırılan kredilerin %7 den biraz az bir miktarı kadar. (%6.74 civarı birşey, bir önceki yazımda detaylarını yazdım).
    Yani verilen 200 milyar TL kredinin 20 milyar TL si batarsa devlet maksimum 200 milyar Tl nin %6.74 ünü ödemeyi taahhüt ediyor. (kabaca 14-15 milyar TL)

Diğer bir örnek: Eğer 200 milyar TL kredi verilmişse ve ortalama kefalet oranı %90 ise 200 milyar TL nin %90 ının %6.74 ü devlet garantisi kapsamında oluyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. rxpu haklı..
    kefalet garantisi hazine ile banka arasındadır.
    bunu internet sayfasından son kullanıcı ile paylaşmanın mantığı ne olabilir ki zaten..

7. İyide sorması ayıp mükellefim olan şirkete 10bin TL lik teminat mektubunu bile vermeyen banka, şimdi KGF nin %6,5 %7 garantisiylemi hiçbir teminat istemeden sadece bilançoyla ve 3 aylık geçici vergi verileriyle 3 milyon TL teminat mektubu + 250 binde nakit kredi verdi üstüne isterlerse bir 2 milyon daha nakit kredi verecek kusura bakmayın ben buna inanmam arkadaşlar, yani bankalar aptal değil, devlet buna %6,5 garanti verecek bankalarda dağıtacak istediği gibi var mı böyle bir dünya.
    Bu BBHT de her akşam basbas bağırtılar verilen krediler devlet garantisinde ancak çok ufak bir kısmı bankalar üzerinde diye bence bir hata varda neyse tartışmak faydasız bu konuda.

Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    CB nin dolar satma kampanyasını başlattığı zaman USD kaç TL idi ben anımsayamıyorum. Bilen var mı?
    3,35 - 3,55 arasıydı. 3.55 den hızlı şeklide 3.35 lere çekilmişti, sonra da 3.90 ları gördü. Hatırladığım kadarıyla.
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

Sayfa 826/1013 İlkİlk ... 326726776816824825826827828836876926 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •