Rica ederim. Özür dilemekte büyüklüktür. Teþekkür ederim zarif karþýlýðýz için. Kolay gelsin.
3.4899 u yaladý
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
sn rxpu,
yaptýðýnýz hesaba takýldým...
"Yani verilen 200 milyar TL kredinin 20 milyar TL si batarsa,
devlet maksimum 200 milyar Tl nin %6.74 ünü ödemeyi taahhüt ediyor.
(kabaca 14-15 milyar TL)"
Batýk 20 milyar TL kredinin 15 milyarýný ödemek zararýn 4'te 3'ünü yani %75'ini karþýlamak deðilmi ?
öyleyse eðer hep birlikte dua edelimde batýk oraný %10 larda kalsýn.
usdtry günlük 200 lük ema ya temas etti buna en son 15,07,2016 da dokunmuþtu o günden beridir ayrýlar.
Arada usdtry 0-1-2 iptale girdi düþüþ sonra tepe sonra geri geliþ gitti 1 ay daha arkadaþ ABD den 1 tane iyi veri gelmezmi koca ay be insaf yahu.
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Devlet verilen toplam kredinin %6.74 üne garanti veriyor. Yaklaþýk 250 milyar TL için 16-17 milyar TL batýðý ben öderim diyor.
Eðer batýk tam %6.74 te kalýrsa devlet batýðýn %100 ünü karþýlayacak.
Ama diyelim 250 milyar TL de 30 milyar TL battý, devlet yine sabit olarak %6.74 ünü ödeyecek yani yine 16-17 milyar TL. kalaný neyse bankalarýn yükümlülüðünde olacak.
Bankalar zaten her yýl %3-4 arasý batýk kredi oluþturuyorlar. Þimdi devlette %6.74 ünü ödeyecekse pratikte batýk oranlarý %11-%12 civarýnda kalýrsa aslýnda uzun yýllar ortalamalarýna göre bankalar için hiçbir fark olmayacak. Sanýrým %15 batýk oranýndan sonra bankalarýn canlarý yanmaya baþlar. O yüzdende sanýrým bankanýn sigorta matematikçileri teminatlý/zayýf teminatlý ve sadece KGF teminatlý kredilerin oranýný bu kritik eþik olan %12 batýk oranýna göre ayarlamýþlardýr. Zira %3-4 batýða göre ayarlamalarý karlarýný epey düþürür.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Topic acildigindan beri dolardan kacin dedim
Alcakdaniz da euro alin demiþtim
20 kuruslardaki dolar euro farki tl bazinda olan... 44 kurusa cikti
Muazzam fark.
Dolar alan cogu kiþi pert oldu
Fed goygoyu bittigini demistim
Yurtiçi siyaset dolari besler anca ilerde
Yer Ýmleri