Robotlar hep kazandırmaz yatayda sacmalar.robota gerek yok.grafik calismak en iyisi.
Robotlar hep kazandırmaz yatayda sacmalar.robota gerek yok.grafik calismak en iyisi.
Doğru, böyle mayın gibi hisseler var.
O yüzden hisse tarafında crash oluncaya kadar fazla açılma taraftarı değilim. Sepetin çözemeyeceği dert yok. Bir çok hissenin bulunduğu portföyde illa ki böyle yerinde sayan hatta geriye giden mantar hisseler çıkacaktır.
O yüzden ağırlığı yurtdışına, azınlığı yurtiçine verdim. (Yurtdışında maşallah hepsi uzun vadede kar bırakıyor :):)
Bu hisse portföyüm de genel toplamda dolar mevduatıma göre (oldukça) azınlıktalar.
TV yüksek hisseleri çalışıyorum şu an daha çok. Oraya yoğunlaşacağım.
Zamanla kafama yatarsa ben de öyle riske edebileceğim bir miktarla girerim belki ama şimdilik pek kafam almıyor vadeli işleri.
Hangisine?
Dolar bazlı çok iyi giden bir sürü bist hissesi var. GA*AN diyorsanız evet. Tam rezalet.
Hergün para basan robot tabi ki yok. Öyle olduğunu iddia eden varsa sakın inanmayın.
Farklı algolar (ya da teknikler) mevcut: Trend takip, scalp,... gibi.
Bunlardan kendini ispat etmiş olan "trend takip", bende bu yöntemi kullanıyorum. Piyasa yataya sardığında "AZ" zarar edip sizin getirinizde yataya sarıyor. "Az" zarar ediyor dememin sebebi robotun duygusal davranmadan hızla stop loss yapması.
Aslında hisse senedi gibi ama daha sık al/sat yapıyorsunuz. Robot Zarar'da iken stoplayıp (stop loss) karda iken mal taşıyor (ride the profit).
Ancak algo'nuzun kendini ispat etmiş olması çok önemli...! YTD...
Farkındayım :) O yüzden sıcak bakmıyorum zaten. Orası iyice kumarhane gibi geliyor bana. İşi bilenler yolunu buluyordur illa ki.
Dolar mevduatımdaki para yıllık 1.5% getirince mecburen macera aramaya başladım.
Bu sene bir miktar parayı gözden çıkardım, hisse yoğunluklu gideceğim bakalım... Seneye bu zamana buralarda olursam sonucu paylaşırım.
Bakalım temettü toplama işi tatlı gelirse arttırırım belki oranları şimdilik deneme yapıyorum. :)
Teşekkürler.
Dolar %4 faiz verseydi çok kafa yormazdım borsa işine şimdiki kadar. Belki böylesi daha hayırlı olmuştur. Düşük faizler sayesinde borsa öğrenmeye başladık.
https://mobile.twitter.com/sozcumura...73138320220165
Amerika'daki Halkbank davasında
jürili mahkeme öncesi,
Türkiye'nin ilk defa tazminat ödeyip uzlaşmayı önerdiği,
Amerika'nin teklifi değerlendirdiği
İDDİALARI söz konusu...
3:09 nachm. · 15. Juni 2021·
Halkbank, basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medya hesaplarında, bankanın AND'de devam eden dava süreciyle ilgili olarak çıkan haber ve söylentilere yönelik olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı.
Banka tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medya hesaplarında; Bankamızın ABD'de devam eden dava süreciyle bağlantılı olarak jürili dava öncesinde Türkiye'nin tazminat ödeyip uzlaşmayı önerdiği ve söz konusu teklifin de ABD tarafından değerlendirildiği yönünde kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı ve hisse değerini etkileyici nitelikte haber ve söylentilerin yer aldığı anlaşılmaktadır.
Bankamızın ABD'de devam eden ceza davasıyla ilgili olarak Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası (FSIA-Foreign Sovereign Immunities Act) uyarınca New York İkinci İstinaf Mahkemesi nezdinde yapmış olduğumuz itiraza dair temyiz süreci devam etmekte olup temyiz süreci tamamlanana kadar Bölge Mahkemesi nezdindeki yargılama süreci durdurulmuştur.
ABD'de devam eden dava süreciyle ilgili gelişmeler hakkında düzenli olarak kamuoyunun ve yatırımcıların bilgilendirilmesi konusunda gerekli hassasiyet gösterilmekte olup bahse konu husus hakkında Bankamız dışında yapılan haber ve söylentilere itibar edilmemesi önem arz etmektedir"ifadeleri kullanıldı.
Ekim 2001 Dolar kuru 1,70
Ekim 2012 dolar kuru yine 1,70 Arada geçen 11 yılda enflasyon bazlı pula dönen dolar yatırımcısı..
Şimdi kendinizi 2012 yılında 11 yıl boyunca dolara yatırım yapmış bir dolar yatırımcısı olduğunuzu hayal edin. 11 yıl boyunca ortalama %20 civarında banka TL faizi alamamış bir dolar yatırımcısı olduğunuzu düşünün. Herhalde ekim 2012 yılında biri dolar yatırımı yapacağım deseydi ona akılsız gözüyle bakılırdı. Nitekim 2013 yıllarında Bu forumda bile chucky adlı biri vardı "Ne doları.., en iyi yatırım TL mevduatıdır" minvalinde yazılar yazardı Hatta 2001 yılından bu yana TL mevduatınla süper birikimler yaptığını falan anlatırdı.
O zamanlarda dolar yatırımına nasıl iyi gözle bakılmıyorsa bu zamanlarda da benzer back testi hisse senedi yatırımı için yapıyorlar. Bence her şey game changing bir olaya bakar.. Örneğin bir erken seçim, hükümet değişimi yada her neyse...
Evet mevcut durumda son 10 yılda özellikle banka hisseleri yatırımı yapmış kişilerin yatırımları pula döndü. İnsan zihni gelecekte yaşanacakların geçmişteki ile aynı olacağını düşünür ve ona göre programlanmıştır. Ama yukarıdaki örnekte de anlattığım üzere geçmiş her zaman aynı şekilde devam etmeyebilir.. Geçmiş 10 yılda olmuşu değil de gelecek 10 yılda olacakları düşünerek yatırımlarımıza şekil vermek gerektiğini düşünenlerdenim.
-----------
Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Yatırım Tavsiyesi değildir
Hisse. Fonları sevmiyorum.
3 aydır yapıyorum zaten.
Nasdak ile LSE kardalar, bist başabaş. (dolar bazında)
Toplamda yukarıda belirttiğim yüzdeleri geçmeyecek şekilde arttıracağım borsadaki paramı önümüzdeki 1 sene boyunca.
Borsalar balon deniyor ama öbür yandan hiperenflasyon durumunda hisse fiyatları da (en azından bazıları) roketleyebilir gibi bir görüş var. O ihtimali de pas geçemem.
Halihazırda var olan işimin muhasebecisi olduğu için o iş kolay. Zaten satmak gibi bir düşüncem yok aldıklarımı. Vergilendirme sadece gelen temettüler üzerinden olacaktır. Oradaki prosedür de eurobond'daki ile aynı.
Yurtdışı hisse alıyorum şu an.
Belki bir miktar VTI alabilirim ama çok çer çöp hisse var endekste o yüzden fon/indeks almayı pek sevmiyorum, geleceği olduğunu düşündüğüm hisseleri alıyorum kendim.
Doğrusu budur demiyorum, ben öyle rahat hissediyorum. Redditteki hisse sublarında sorarsanız 100 kişiden 95'i git VTI al diyecektir.
Örnek vermem gerekirse, VTI alınca, Facebook da alıyorsunuz, twitter da. Hiç bir güç beni bu hisselere para koymaya ikna edemez.
ytd
2004 yilinda daha insaat sektoru krizden yeni yeni cikarken bir proje bulup topraktan ev almaya karar vermistim.
Maketten evi sectim, odeme sartlarina goz attim ve kaparoyu kredi kartindan cektirdim.
Evi 78 ay vadeli dolar bazli sifir faizli veya TL bazli 6 ayda bir memur maas artisi oranina endeksli fayizli veriyorlardi..
2001 krizi daha taze oldugu icin doviz bazli borclanmayi dusunmemistim ve TL bazli borclanmak icin insaat sirketinin muhasebe ofisine girdim.
Muhasebeci bana dedi ki herkes doviz bazli imzaliyor senetleri siz neden TL sectiniz??
Bu soruya mantikli bir cevap bulamadigim icin ve 1994 yilindaki doviz sicramasindan sonra da uzun bir sure dovizin yatay gittigini dusunup ben de dolar bazli borclanmaya karar verdim.
Uzun lafin kisasi 2004 yilinda kur 1.50 iken borclandim, 2010 yilinda 6 yil sonra son taksiti de 1.50 den odeyerek borcu kapattim.
6 sene boyunca sifir fayisli bir kredi kullanmis oldum. :)
#USDTRY #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...06161307199911
Syg,
#XBANK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...06161316394455
Dolar bazli Banka endeksi...
2002-2008 arasinda elimde AKBNK ISCTR SAHOL ve TUPRS'dan olusan 4 hisselik mali sektor agirlikli bir portfoy vardi..
2001 krizi mali bir kriz idi, bankacilik sektoru en buyuk destegi aldi.
AB den tarihin alinmasi ile yabancilar AB uyeligi beklentisi ile bankalarimiza saldirdilar, bir cok bankanin hakim ortagi oldular..
2008 yilinda mart ayinda bu portfoyu bosaltirken en yuksek getiri AKBNK'da idi..
En az getiri ise TUPRS'da...
Syg,
Doların devamlı canlı tutulması bir devlet politikasıdır..
Enflasyon üstü döviz getirisi hedefleniyor..Bu sayede yerli üretim hedefleniyor.
2001 2013-2014 arası ise tam tersi idi..
Yüksek faiz düşük dolar kuru hedefinde idi..
Yurtdışından da çok ciddi fon akışı oluyordu ..
Şimdi ise bilerek isteyerek doların düşmesine izin verilmiyor..
7.20 lere gelmiş dolar bir gece nedensiz bir şekilde alınan MB ile 8 lerin üzerine atılmadı mı..
Yada ısrarla ne zaman dolar biraz sakinlese "indir faizleri yawww" demiyor mu birileri..
Marttaki MB değişikliği sonrası ne değişti..
Herşey tastamam aynı ama dolar 1.5 tl daha yüksek ise eğer..
Bu bir devlet politikasıdır..
Devlet isterse doları 5.5tl yede düşürür ..
Çıkar faizi 25 e çekersin..
IMF le anlaştık dersin..
Bak bakalım ne oluyor dolar..
Bu artık epey epey bi dillendirilmeye başlandı..
RTE de artık son aylarda çok bitkin ve yorgun..
Yürümesi konuşması algısı..
Ecevit in son hallerini hatırlatıyor..
Boş boş bakıyor çoğu zaman..
KOnuşması kesik kesik..
Manasız (hamdullah gündeme gelmedi) gibisinden çokca lafını işitmeye başladık..
Demans gibisinden bişiler var gibi gelmeye başladı bana..
Sanki beynine artık hakim olamıyor..
İçinden soruya cevap vermek de geliyor diğer yandan dini motifler de eklemek istiyor falan derken komple kaybediyor mana bütünlüğünü..
AKP ye yakın iş adamlarında da artık bırakması lazım reis in falan söylemleri epey arttı..
Arttı ki parti içi de soylu berat şu bu falan fokurdamaya başladı..
İşte bu yüzden hisse al/sat ı bırakıp viop a geçtim:-)
İster bankacılık sektörü ister sanayi sektörü isterse çöp hisseler kullanarak endeksi manipule etsinler, düşürsünler, çıkarsınlar,... Hiç bağlamaz.
Endekste hareket varsa viop ta para basarsınız. Ytd. Doğru hisseyi bulacağım diye de kafayı yemezsiniz. Ytd.
Dudu tatile gitti galiba.teknede yatip güneşleniyordur.aksama izgara balik[emoji39]
Bir temettu yatirimcisinin teknede bir günü isimli kitabıni yazıyordur.[emoji846]
Usturmaça yi da ögrenir artik tatilde...
son 10 yıldır kredi ile buyuyen ve buna alışan ülkeye duşük faiz ,kontrollu dovızden baska çare gozukmuyor ,zaten m.b degişimiyle çark edildiler ,dovız için ithalatı kısmak gerekiyor,oda her sekilde yapılıyor
https://www.patronlardunyasi.com/hab...5-artti/251854
https://www.patronlardunyasi.com/hab...t-artis/251876
https://www.patronlardunyasi.com/hab...hangisi/251872
Ülkenin her yerinden para fışkırıyo yarabbiiii..:oleyo:
Kemal sunal demokrasi videosu
https://youtu.be/69UaZGWsA-s
ABD 5 yıllıklar 1 e yaklaştı 2 yıllıklar 0,2 yi geçti ABD borsaları çakıldı yarın bakalım ne olur
Mevduatçı arkadaşlar, kısa süre geceliklerde park etmek için en iyi oran hangi tüccardadır ?
nkolay bonoyu akşam 16:30 dan sabah 9:30 a kadar bozduramıyoruz. Yani nakit sayılmaz. Esas kelepir fırsatlar genelde gece oluyor. Ama haftada - 10 günde bir fırsat için parayı boşta bekletmek te olmuyor.
Burgan da gecelikte tutulan para örneğin gece 23 de kullanılabiliyor mu ?
$ yine aldı götürdü bi kaç aylık fayısı saniyeler içinde zalımın oğlu :evil:
Crash tüm hızıyla sol şeritte BOSPOROS reiz !
https://i.ibb.co/0QXwBvh/theche.jpg
Dudu şu siralarda kahvaltısını yapti .serin sularda yüzmek icin mayosunu giydi.[emoji6]