Sayfa 830/1009 ÝlkÝlk ... 330730780820828829830831832840880930 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 6,633 - 6,640 arasý.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altý faiz oranlarý) -III

Piyasa, TCMB'den faizi sabit býrakmasýný bekliyor
    Bloomberg HT’nin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý (TCMB) faiz kararýna iliþkin anketine katýlan 19 kurumun medyan beklentisi politika faizinin deðiþmeyerek yüzde 19 da kalacaðý yönünde
    Bloomberg HT Araþtýrma Birimi nin TCMB faiz kararýna iliþkin anketi sonuçlandý. Ankete katýlan 19 kurumun medyan beklentisi Haziran toplantýsýnda faizin deðiþtirilmeyeceði yönünde.

Tek bir kurum bu toplantýda 50 baz puan indirim ile politika faizinin yüzde 18.5 seviyesine indirilmesini bekliyor.

Ankete katýlan 18 kuruma bir sonraki TCMB hamlesinin ne zaman geleceðine iliþkin beklentileri soruldu.

Bir kurum Haziran da, iki kurum Temmuzda, dört kurum Aðustosta, dört kurum Eylülde, dört kurum Ekimde, üç kurum Kasým ayýnda TCMB nin faiz indirimi yapmasýný bekliyor.

Yýl sonu politika faizi beklentisi yüzde 16
    Yýl sonu politika faizi tahmini veren 16 kurumun medyan beklentisi ise yüzde 16 seviyesinde oluþtu.

Merkez Bankasý Mayýs ayý toplantýsýnda politika faizini deðiþtirmeyerek yüzde 19da tutmuþtu.

Faiz kararý 17 Haziran da açýklanacak.0

2. Hisse olayýna yeni girdim sayýlýr oradaki kafa da ayný Buffett kafasý.

Al unut.

Al-sat-robot-vadeli iþlem vs beni aþar.

Alýntý Originally Posted by Patrick Bateman Yazýyý Oku
    Hisse olayýna yeni girdim sayýlýr oradaki kafa da ayný Buffett kafasý.

Al unut.

Dolar bazlý bakma sakýn þok olursun.
    Yeni yatýrýmcýyým. Benim yazdýðýmla yatýrým yapmayýnýz. Selamlar.

4.  Alýntý Originally Posted by Patrick Bateman Yazýyý Oku

Al unut.

Garanti hissesi 24 Eylül 2010 tarihindeki deðerde þu anda.
    O tarihte alýp unutan þimdi baksa büyük þok yaþar, 11 yýldýr ayný deðerde kaldýðýný görünce.

Hissede al unut iþi çok tehlikeli.

5.  Alýntý Originally Posted by blue70 Yazýyý Oku
    Hangi robotu kullaniyorsunuz.ideal parayimi?
    Ýdeal de kendi yazdýðým robotu kullanýyorum. Algo trading konusunda bence ideal þu an 1 numara. 1994 ten beri hisse uv iþlem yapardým. 2012 den sonra hisse trade etmeye baþladým. Trade deneyimi me güvendiðim için viop a geçtim. Ancak þunu söyleyebilirim, para viop ta. Ytd.

Zaten, Warren Buffet, Jim Rogers, gibi piyasa gururlarý hakkýndaki kitaplarý okursanýz, asýl parayý vadeli iþlemler de kazandýklarýný görürsünüz.

Not : ideal para yý da bir süre kullandým ama baþarýlý sonuçlar alamadým, belki de ben hata yaptým, bilemiyorum, kötülemek istemem.
    Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.

6.  Alýntý Originally Posted by kafkaf Yazýyý Oku
    Dolar ve TL mevduatçýlarý yastýk altý mantýðý ile bankaya para yatýranlardýr. Al kenara at ve unut mantýðý geçerli onlar için. Sorun yapacaklarýný sanmam.

Sepet yapanlar dalgalanmalardan daha az etkilenir bence.

Çok para kazanmak isteyenler, hisse ile uðraþmayýp Viop a geçmeli. Ytd.

2021 yýlbaþýndan bu yana endeks vadeli getirisi %150 oldu benim robot ta. Ytd.
    bankalara %1,5 için döviz yatýracak kadar '' cahil '' deðilim. Ya da rahatým cücük kadar faizden daha deðerlidir diyeyim. Stresle yaþamak yerine elimi attýðým an mýncýklayabileceðim bir parayý tercih ediyorum. Güvenlik çok önemli. Evden kediye- köpeðe de kaptýranlar çok oluyor. Bu nedenle güvenliðini saðlamak þart. Bu konu kiþilerin kendi tercihidir. Her koyun kendi bacaðýndan meselesi.....

7. Bugün ve yarýn akþam 21 e kadar ABD 10 yýllýklar tahviller çok önemli. Döviz alacak veya satacaklar anlýk takip etmeliler. 17 Haziran bizim ppk çok önemli deðil. Yani bir þey beklenmiyor. Ben þahsen cuma günü Rusya dan bir nara atýlacaðýný tahmin ediyorum. Fakat bu naranýn titreþim þiddetinin Trabzondan bu tarafa etki etmeyeceðini öngörüyorum. Yatýrým tavsiyesi olamaz.

8.  Alýntý Originally Posted by Patrick Bateman Yazýyý Oku

Al unut.

Warren buffet, Jim Rogers, soros gibi gurular, vadeli iþlemler de çok para kazandýktan sonra uv yatýrýmcý ya da deðer yatýrýmcýsý oldular çünkü vadeli iþlem piyasalarý oldukça sýð.

Mesela Rönesans fonu (yada fidelity olabilir) 50 milyar dolar üzerinde hisse pozisyonu varken sadece 770 milyon dolarlýk vadeli iþlem pozisyonu vadý. Ancak vadeli iþlem getirileri hisse getirilerinin 2 bazý yýllar 3 katý oluyordu.
    Ytd.
    Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.

Sayfa 830/1009 ÝlkÝlk ... 330730780820828829830831832840880930 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •