Sayfa 833/1009 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 6,657 - 6,664 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Burasi yeri degil belki ama kusura bakmayin. Yurtdisi hisselerde vergilendirme isini nasil yapiyorsunuz ? Birde direkt yurtdisi hisse bazli yatirim mi yoksa Vanguard etf vb. yatirim mi yapiyorsunuz ? Tesekkurler , saygilar.
    Halihazırda var olan işimin muhasebecisi olduğu için o iş kolay. Zaten satmak gibi bir düşüncem yok aldıklarımı. Vergilendirme sadece gelen temettüler üzerinden olacaktır. Oradaki prosedür de eurobond'daki ile aynı.

Yurtdışı hisse alıyorum şu an.

Belki bir miktar VTI alabilirim ama çok çer çöp hisse var endekste o yüzden fon/indeks almayı pek sevmiyorum, geleceği olduğunu düşündüğüm hisseleri alıyorum kendim.

Doğrusu budur demiyorum, ben öyle rahat hissediyorum. Redditteki hisse sublarında sorarsanız 100 kişiden 95'i git VTI al diyecektir.

Örnek vermem gerekirse, VTI alınca, Facebook da alıyorsunuz, twitter da. Hiç bir güç beni bu hisselere para koymaya ikna edemez.

ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Ekim 2001 Dolar kuru 1,70
    Ekim 2012 dolar kuru yine 1,70 Arada geçen 11 yılda enflasyon bazlı pula dönen dolar yatırımcısı..

Şimdi kendinizi 2012 yılında 11 yıl boyunca dolara yatırım yapmış bir dolar yatırımcısı olduğunuzu hayal edin. 11 yıl boyunca ortalama %20 civarında banka TL faizi alamamış bir dolar yatırımcısı olduğunuzu düşünün. Herhalde ekim 2012 yılında biri dolar yatırımı yapacağım deseydi ona akılsız gözüyle bakılırdı. Nitekim 2013 yıllarında Bu forumda bile chucky adlı biri vardı "Ne doları.., en iyi yatırım TL mevduatıdır" minvalinde yazılar yazardı Hatta 2001 yılından bu yana TL mevduatınla süper birikimler yaptığını falan anlatırdı.

O zamanlarda dolar yatırımına nasıl iyi gözle bakılmıyorsa bu zamanlarda da benzer back testi hisse senedi yatırımı için yapıyorlar. Bence her şey game changing bir olaya bakar.. Örneğin bir erken seçim, hükümet değişimi yada her neyse...

Evet mevcut durumda son 10 yılda özellikle banka hisseleri yatırımı yapmış kişilerin yatırımları pula döndü. İnsan zihni gelecekte yaşanacakların geçmişteki ile aynı olacağını düşünür ve ona göre programlanmıştır. Ama yukarıdaki örnekte de anlattığım üzere geçmiş her zaman aynı şekilde devam etmeyebilir.. Geçmiş 10 yılda olmuşu değil de gelecek 10 yılda olacakları düşünerek yatırımlarımıza şekil vermek gerektiğini düşünenlerdenim.

-----------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Yatırım Tavsiyesi değildir
    2004 yilinda daha insaat sektoru krizden yeni yeni cikarken bir proje bulup topraktan ev almaya karar vermistim.
    Maketten evi sectim, odeme sartlarina goz attim ve kaparoyu kredi kartindan cektirdim.
    Evi 78 ay vadeli dolar bazli sifir faizli veya TL bazli 6 ayda bir memur maas artisi oranina endeksli fayizli veriyorlardi..
    2001 krizi daha taze oldugu icin doviz bazli borclanmayi dusunmemistim ve TL bazli borclanmak icin insaat sirketinin muhasebe ofisine girdim.
    Muhasebeci bana dedi ki herkes doviz bazli imzaliyor senetleri siz neden TL sectiniz??
    Bu soruya mantikli bir cevap bulamadigim icin ve 1994 yilindaki doviz sicramasindan sonra da uzun bir sure dovizin yatay gittigini dusunup ben de dolar bazli borclanmaya karar verdim.
    Uzun lafin kisasi 2004 yilinda kur 1.50 iken borclandim, 2010 yilinda 6 yil sonra son taksiti de 1.50 den odeyerek borcu kapattim.
    6 sene boyunca sifir fayisli bir kredi kullanmis oldum.

#USDTRY #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...06161307199911

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Ekim 2012 dolar kuru yine 1,70 Arada geçen 11 yılda enflasyon bazlı pula dönen dolar yatırımcısı..

Şimdi kendinizi 2012 yılında 11 yıl boyunca dolara yatırım yapmış bir dolar yatırımcısı olduğunuzu hayal edin. 11 yıl boyunca ortalama %20 civarında banka TL faizi alamamış bir dolar yatırımcısı olduğunuzu düşünün. Herhalde ekim 2012 yılında biri dolar yatırımı yapacağım deseydi ona akılsız gözüyle bakılırdı. Nitekim 2013 yıllarında Bu forumda bile chucky adlı biri vardı "Ne doları.., en iyi yatırım TL mevduatıdır" minvalinde yazılar yazardı Hatta 2001 yılından bu yana TL mevduatınla süper birikimler yaptığını falan anlatırdı.

O zamanlarda dolar yatırımına nasıl iyi gözle bakılmıyorsa bu zamanlarda da benzer back testi hisse senedi yatırımı için yapıyorlar. Bence her şey game changing bir olaya bakar.. Örneğin bir erken seçim, hükümet değişimi yada her neyse...

Evet mevcut durumda son 10 yılda özellikle banka hisseleri yatırımı yapmış kişilerin yatırımları pula döndü. İnsan zihni gelecekte yaşanacakların geçmişteki ile aynı olacağını düşünür ve ona göre programlanmıştır. Ama yukarıdaki örnekte de anlattığım üzere geçmiş her zaman aynı şekilde devam etmeyebilir.. Geçmiş 10 yılda olmuşu değil de gelecek 10 yılda olacakları düşünerek yatırımlarımıza şekil vermek gerektiğini düşünenlerdenim.

-----------
    #XBANK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...06161316394455

Dolar bazli Banka endeksi...

2002-2008 arasinda elimde AKBNK ISCTR SAHOL ve TUPRS'dan olusan 4 hisselik mali sektor agirlikli bir portfoy vardi..

2001 krizi mali bir kriz idi, bankacilik sektoru en buyuk destegi aldi.

AB den tarihin alinmasi ile yabancilar AB uyeligi beklentisi ile bankalarimiza saldirdilar, bir cok bankanin hakim ortagi oldular..

2008 yilinda mart ayinda bu portfoyu bosaltirken en yuksek getiri AKBNK'da idi..

En az getiri ise TUPRS'da...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku

-----------
    Doların devamlı canlı tutulması bir devlet politikasıdır..
    Enflasyon üstü döviz getirisi hedefleniyor..Bu sayede yerli üretim hedefleniyor.
    2001 2013-2014 arası ise tam tersi idi..
    Yüksek faiz düşük dolar kuru hedefinde idi..
    Yurtdışından da çok ciddi fon akışı oluyordu ..
    Şimdi ise bilerek isteyerek doların düşmesine izin verilmiyor..
    7.20 lere gelmiş dolar bir gece nedensiz bir şekilde alınan MB ile 8 lerin üzerine atılmadı mı..
    Yada ısrarla ne zaman dolar biraz sakinlese "indir faizleri yawww" demiyor mu birileri..
    Marttaki MB değişikliği sonrası ne değişti..
    Herşey tastamam aynı ama dolar 1.5 tl daha yüksek ise eğer..
    Bu bir devlet politikasıdır..
    Devlet isterse doları 5.5tl yede düşürür ..
    Çıkar faizi 25 e çekersin..
    IMF le anlaştık dersin..
    Bak bakalım ne oluyor dolar..

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    #XBANK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...06161316394455

Dolar bazli Banka endeksi...

2002-2008 arasinda elimde AKBNK ISCTR SAHOL ve TUPRS'dan olusan 4 hisselik mali sektor agirlikli bir portfoy vardi..

2001 krizi mali bir kriz idi, bankacilik sektoru en buyuk destegi aldi.

AB den tarihin alinmasi ile yabancilar AB uyeligi beklentisi ile bankalarimiza saldirdilar, bir cok bankanin hakim ortagi oldular..

2008 yilinda mart ayinda bu portfoyu bosaltirken en yuksek getiri AKBNK'da idi..

En az getiri ise TUPRS'da...

Syg,
    Ayen, herşeyin bir dönemi var. Geçmişi değil geleceği öngörmeye çalışmak lazım...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    IMF le anlaştık dersin..
    Bak bakalım ne oluyor dolar..
    Yazdıklarının bazılarına kesinlikle katılsam da bazıları konusunda çekincelerim var.
    Çekincem şu ki artık İMF de gelse bu hükümet ile uzun vadede TL'nin değerli olacağı konusunda şüpheliyim. Piyasa artık oyun değişimi değil de sanki oyuncu değişimi istiyor gibi
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

7.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Yazdıklarının bazılarına kesinlikle katılsam da bazıları konusunda çekincelerim var.
    Çekincem şu ki artık İMF de gelse bu hükümet ile uzun vadede TL'nin değerli olacağı konusunda şüpheliyim. Piyasa artık oyun değişimi değil de sanki oyuncu değişimi istiyor gibi
    Bende aynı görüşteyim. Tüm piyasa kurgusu bu yönde gelişiyor gibi.
    IMF de gelse yapacağı hamleler sonunda yüksek kur, yüksek enflasyon ile tüm bu yılların yanlış yönetimi de enflasyon olarak halkın üzerine yıkılır ve krizden çıkılır.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Bu artık epey epey bi dillendirilmeye başlandı..
    RTE de artık son aylarda çok bitkin ve yorgun..
    Yürümesi konuşması algısı..
    Ecevit in son hallerini hatırlatıyor..
    Boş boş bakıyor çoğu zaman..
    KOnuşması kesik kesik..
    Manasız (hamdullah gündeme gelmedi) gibisinden çokca lafını işitmeye başladık..
    Demans gibisinden bişiler var gibi gelmeye başladı bana..
    Sanki beynine artık hakim olamıyor..
    İçinden soruya cevap vermek de geliyor diğer yandan dini motifler de eklemek istiyor falan derken komple kaybediyor mana bütünlüğünü..
    AKP ye yakın iş adamlarında da artık bırakması lazım reis in falan söylemleri epey arttı..
    Arttı ki parti içi de soylu berat şu bu falan fokurdamaya başladı..

Sayfa 833/1009 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •