Bu gece baklavadan cukum siserse, sebep olaninki davul olur, insaallah!:dvr:
Printable View
Bu gece baklavadan cukum siserse, sebep olaninki davul olur, insaallah!:dvr:
Ahh Bahriciğim senin sorunun modaya, trendlere ayak uyduramamak..:(
Aşağıdaki grafik 16 mart tarihli, yayınlamıştım..batı cephesinde fazla değişen bir şey yok..
Faiz artabilir ama reel faizi unut bence..
Neyse, belki moda/trend döner sonra suçlu biz oluruz..:)
https://i.hizliresim.com/rOqoZB.png
Garanti Yatırım’ın verilerine göre THY’nin 18 milyarTL, Türk Telekom’un 11,7 milyarTL, Tüpraşâ€™ın 5,9 milyarTL, Anadolu Efes’in 5,4 milyarTL ve Zorlu Enerji’nin 5,1 milyarTL döviz açığı var. Son 3 ayda $’ın %19 değer kazanmasıyla bu 5 şirket toplam 8,8 milyar TL kur zararı yazdı!
konda araştırma'nın, 'seçmen kümeleri' başlığıyla, parti seçmenlerini incelediği rapor serisinin akp kısmından bir kaç özet:
rapora göre:
"ak parti seçmenlerinin %36’sı internete hiç girmemektedir.”
"ak parti seçmenlerinin haberleri izlemeyi en fazla tercih ettiği televizyon kanalları sırasıyla %26 oranıyla atv, %19 ile trt ve %17 ile a haber’dir."
"türkiye’de hukukun ve yargının işleyişinden memnun olduğunu söyleyen tek seçmen grubu ak parti’ye aittir. ak parti seçmenlerinin %70’i hukukun ve yargının işleyişinden memnun olduğunu belirtmektedir."
"her ne kadar ak parti seçmenleri ekonominin genel yönetimi ve durumu konularında iyimser görüşlere sahip olsa da, bireysel ekonomik durumları hakkında daha karamsar bir tavır sergilemektedirler. “önümüzdeki aylarda kendi hayatınızda bir ekonomik zorluk bekliyor musunuz?” şeklindeki soruya ak parti seçmenlerinin %31’i beklediğini söylemektedir ve türkiye genel seçmenleri içindeki %49 olan orana yaklaşmaktadır."
"ak parti seçmenlerinin büyük çoğunluğu döviz kurunda son dönemde yaşanan istikrarsızlığın nedenini “dış güçlerin türkiye’ye karşı bir operasyonu” olarak görmektedir."
kaynak: https://eksisozluk.com/entry/77071557
Sütlaç yiyin..
Dolarları bozdurun.
Batacaz bu dolarcılar yüzünden.
https://i.hizliresim.com/y0yOX9.jpg
Artık para üstü de veriyorlar.:oleyo:
Bu gün o gürühtan tesadüfen sohbet ettim adam diyor ki 1500 tl gelirim var onunla istanbul da hem kiramı ödüyorum hemde çok rahat geçiniyorum....Adama dedim ki etin kilosu olmuş 70 tl sen ne yiyorsun ne içiyorsun , çorba ekmek yetiyor çok şükür dedi.....Ama son dönemde ki doların artışı beni de etkilemeye başladı..........:kahkah:
Sabaha 4.50 ile uyanırız hadi yatalım artık 😊😊
Herkes zamanında adamın yaptıklarını küçümsedi ama demek ki normalde atılması gereken adımları atabiliyor olmak bile büyük bir meziyetmiş. Babacan ve Durmuş Yılmaz gibi sadece piyasa beklentisi paralelinde yapılması gerekenleri yapmaya devam etseler dolar bu kötü ekonomik tabloda bile maksimum 3.0-3.2 arası olurdu.
Sonuç olarak dolardaki artış spekülatif derken haklılar ama gözardı ettikleri şey, neden eskiden spekülatif olarak artmadığı...
Sen her fırsatta piyasayla kavga edip spekülasyona ortam hazırlarsan dolarda spekülatif artar. Bir daha da nah düşer, geçmiş olsun. Dolara spekülasyon ortamını hazırlayıp enflasyona da yol verirsin sonra hangisi hangisinden çıkar diye düşünüp durursun.
https://invst.ly/7hhzu ytd.ciddiye almayınızz
Şunu şuraya bırakalım. Başka bir yerde yazmıştım ama dolarda artış kaçınılmazın özeti gibi bir tablo resmen :)
1975 doğumlu olduğunuzu varsayın.5'er sene aralıkla değerleri yazacağım.
1975- 14,3
1980- 76,0
1985- 518,3
1990- 2607,60
1995- 45673,50
2000- 623704,50
2005- 1352500,75
2010- 1,55 try(6 adet 0 atılmış halidir-en düşük artış burada %19 falan)
2015- 2,60
2018- 4,45
Yaklaşık 22-23 Mayıs gibi AKP seçim beyannamesi açıklanması söz konusu.Yeni ekonomik program da o zaman belli olacak.Globalde de dolarda yorulma emareleri var.Bununla beraber,son düzlüğe gelinmekte olması ve göle çalınacak mayanın da etkisi olursa geri çekilme görülebilir, ancak ters teperse herhalde bu seviyelerin altını hiç görmeyebiliriz.Yeni ekonomik modelle yeni birşey deneyecekmişiz,ben de kısa süreliğine ilk defa short deneyeyim bakalım ne olacak.Aman ha yatırım tavsiyesi değildir,sakın evde denemeyin
Usd/try 4,4653 +0,0049 +0,11%
gau/try 185,053 -0,109 -0,06%
usd/zar 12,5897 -0,0140 -0,11%
eur/try 5,2721 +0,0089 +0,17%
eur/usd 1,1801 +0,0006 +0,05%
gbp/try 6,0324 -0,0030 -0,05%
Hayır neyin beklentisi ki bu.
Dağ fare mi doğuracak?
Ok yaydan çıkalı çok olmuş
Daha global resesyonun ucunu görmedik.
Enkinin dediği gibi test aşamasındayız.
Göle maya çalma falan...
Bu fıkralar bizde olur ve uyutuluruz yıllarca
Bis başkanının dediği gibi
Halka arzların ertelenmesine memnun oldum...
Bizde bunlardan çok var işte.
Artik onada gicik olmalarina gerek kalmayacak.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://m.ensonhaber.com/metropollun-dolar-anketi.html memleketimin hali. Okumamış cahil lazım bize diye boşuna demiyorlar.
"Dış güçlerin Türkiye üzerindeki oyunları"nın oranı bir nevi seçim anketi...
Tabi "Hükümetin Yanlış Politikalarının" oranı da bir başka gösterge...
Her zaman olduğu gibi bizde bir kişinin fikri, mensubu olduğu parti, aşiret, takım vs nin belirlenmiş fikrinden farklı olmaz.
Nolamaz.
Bugün SOK marketler BIST yıldız pazarda işlem görmeye başladı , Sok` a girip ırzlanacağına Tl de kalıp evde tutsan bile daha karlıydı, Dolar bazında zaten miktir et gitsin. Cidden merak ediyorum SOK marketlerin halka `IRZ` ına katılan olmuşmudur eğer olmuşsa benden yana oh olsun beter olsun. Dolar candır heleki %41 gibi bir güruhun dış güçlere bağladığı Dolar artışı oldukça bize 5 bile az gelecektir yeterki Dolarlar güvencede olsun.
Tabi ki kısa vadeli spekülatif beklenti.Gölün maya tutmasını beklemiyorum ama ya tutarsa diyerek yoğurt kabını alıp gelenler olabilir. İlaveten Çin'e şaplak,İran'a tokat atan Trump bu aralar Nafta ile meşgul olacakmış,oralardan istediğini alamayabilir,karşı hamleler gelebilir.
ortalık sakin gibi ben dolanmaya devam edeyim
Dövizciler, bugün meydanı tamamen size bırakıyorum. Çok yoğunum, Yenikapıda mitingimiz var, İslam işbirliği teşkilatı toplantımız var, akşama da belki Parti de sn. cumhurbaşkanı ile görüşmemiz olur. Bugün etkinliklerde olduğumun selfilerini sunacağım. Bu nedenlerle benden bir şey beklemeyin.
Piyasa size emanet. ( belki merkezin sesi böyledir diye düşündüm )
Görünen o ki MB saldım çayıra mevlam kayıra demeye devam edecek. 7 Haziran öncesi bir atraksiyon yapması ancak Dolar 4.50 nin üzerine bir 10-20 krş daha koyması durumun da olabilecek gibi görünüyor. Bu ahval ve şerait altında Dolarda düşüş imkansız yükseliş ise kaçınılmaz görünüyor. Piyasa traderlar için bulunmaz fırsat tabi kim kime korsa.
Türkiye CDS 270
Abd 10 y 3.0979
Aynen, bir dalışa bakar..:)
https://youtu.be/rwOcSfmli8c
"Kredi Garanti Fonu, Hazine Müsteşarlığı ile imzalanan son protokolle birlikte 35 milyar liralık yeni kefalet paketini işletmelerin kullanımına açtı. KOBİ’lere sağlanan kefalet oranı yüzde 80'den yüzde 85'e, KOBİ dışı işletmelere verilen kefalet desteğinin oranı da yüzde 75'ten yüzde 80'e çıkarıldı."
Yağma Hasan'ın böreği de böyle bir şey olmalı.
Verin bakalım. Verin.
Saçın savın.
Benden sonrası isterse tufan olsun diye.
Devlet adamlığı bu mudur?
Öte yanda açık ve seçik yurt dışına götürülmek istene dövizden %40 traş yapılmak üzere kambiyo rejiminde değişiklik yapma niyetlerini açıkladılar ama gel görki piyasa kurtları kümeste kalan tavukları ürkütmemek için bu haberi fazla kullanmadı. Ne yazık ki sona kaldıysak durum bizim için pek parlak olmayacak .
Güzel demek ki boş lakırtı ile DOLAR ancak 2 gün sakinleşiyor. Yürrü Dolar yürrü salınarak yürü, acıma bunlara sonra acınacak olursun.
Abi sen yanlış biliyorsun..bu çok sağlıklısından..:)
Yeni KGF açılımının enflasyonun yapısal özelliklerini düzeltici niteliği bilem varmışşş..:(
Karlı dağlar soğuktur üşünür, büyüklerimiz her zaman iyi düşünür..:whistling:
Alıntı:
KGF geri dönüşleri çok sağlıklı gidiyor
KGF'de 15 Nisan itibariyle yeni bir faz uygulamasına başlandığını kaydeden Ertem, ''KGF geri dönüşleri çok sağlıklı gidiyor. KGF kullandırımının enflasyonu artıracağı söylemleri kesinlikle doğru değil, yeni KGF açılımının enflasyonun yapısal özelliklerini düzeltici bir nitelikte olacağını düşünüyorum. KGF'de 35 milyarlık yeni kaynak işletme kredi olarak kullandırılacak'' dedi.
Jöleli bak ..!!!!
CRASH Tüm HIZIYLA OTOBANDA..!!
https://mobile.twitter.com/ebolgun/s...883968/video/1
Türkiye'den ABD`ye 266 milyon dolarlık misilleme!
ABD`ye `karşı tedbirin` içeriği belli oldu. İthalatı yaklaşık 1,8 milyar doları bulan ürünler için alınan tedbir, ABD için 266,5 milyon dolar vergi yükü oluşturacak.
Türkiye, söz konusu önlemlere karşılık ithalatı yaklaşık 1,8 milyar dolar seviyesinde bulunan ABD menşeli kömür, kağıt, ceviz-badem, tütün, çeltik, viski, otomobil, kozmetik, makine teçhizat ve petro-kimya ürünlerinde aynı şekilde 266,5 milyon dolar vergi yükü oluşturacak karşı tedbir uygulayacak.
https://www.dunya.com/ekonomi/turkiy...-haberi-416182
Ceviz ve badem de var beni ilgilendiren kalemler bunlar demek ki artık 27 Tl den kabuklu ceviz 60 Tl den ABD bademi yiyemeyeceğiz kaldık yerli ceviz ve bademcilerin insafına. Bu durumda sayın Ayhan başkana diyeyim, artık cevizli baklava neyinde hayal olacak cevizinde yakında olur kilosu 250 gayme.:( Beter olmadan YETER olmaz beteri görmek lazım.
Forever and ever teşvik..:)
Hadi sonuncusu yenilenebilir enerji bahsini saymayalım..Alıntı:
Maliye Bakanı Ağbal, 3 yeni teşvikin detaylarını anlattı
Maliye Bakanı Ağbal, bugün yürürlüğe giren hurdaya ayrılacak araçlara getirilen ÖTV teşviki, iş yeri satışlarında KDV'nin yüzde 18'den 8'e indirilmesi ve yenilenebilir enerji satışına vergi muafiyeti konularının detaylarını paylaştı.