Tablonun güncellenmiş hali var mı yada en son güncel hali ne zamandı link var mı?SM-F916B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tablonun güncellenmiş hali var mı yada en son güncel hali ne zamandı link var mı?SM-F916B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://docs.google.com/spreadsheets...VyElQ/htmlview
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
banka
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu tablo kac kere degismistir kim bilir. 14 ekimdeki hali sanirim.SM-F916B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Astrafe uzun vade taşımak istiyorsanız viop gram altın kontratını de bir inceleyin derim. Sonuçta kaldıraç ve para yönetimini uygun yaparsanız, getirileri çok artırabilirsiniz.
araştıracağım.. teşekkür ederim
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çıkış trendinde gram altın, düşüş trendinde altın fonları daha avantajli sanırım. Fonlarda zarar olduğunda stopaj alınmıyor gibi aklımda kalmış.
Fizikiye göre altın fonu daha iyi olabilir; güvenli saklama, al sat farkı olmayıp tek fiyattan işlem görme, daha ufak meblalarda alım yapabilme gibi özelliklerden dolayı.
Gram altın hesabi ile altın fonu kıyaslanırsa, fonların stopaj ve yönetim gideri dezavantaji var. İleride gram altın makası farkı fazla açılır ise, veya gram altın alım satım vergisi getirilirse belki fonlar cazip olabilir veya aktif yönetilen bir altın fonu olursa belki.
Ülkemizde altın madenciliği hisse senetleri olmadığı için(koza altın istisna), altın fonları için, portföylerinde yerli altın şirketi hisse senedi bulundurma durumuda yok.
Belki fazla ütopik olacak ama diğer emtialar üzerine, örneğin ülkemizde üretilen tarım ürünleri(buğday vs) borsalarını dikkate alan vs gibi fonlar olsa daha iyi olabilir.
Özetle şuan uygun makaslı bir bankanın vadeli veya katılım gram altın hesapları, altın fonlarına göre getirisi daha yüksektir.
Sen niye altın fonu tutuyorsun derseniz, takip etmesi kolayıma geliyor. Fonlar bağımlılık yapıyor :) Ayrıca fonlarda altın kira sertifikasi vs bulunmasi sebebiyle karınca kararınca piyasalarımıza da destek veriyorum.
Fon işine bulaşmazdan önce kuveyt senin bankan üzerinden altın katılma hesabı kullanıyordum ve memnundum, altına yatırım yapmak isteyenler alternatif olarak göz atabilir. Yatırım tavsiyesi değildir.
o da fiziki değil aklınızda olsun... fiziki altın istiyorsanız ille de banka olsun istiyorsanız o zaman katılım bankacılığından alırsınız... orada da alım satım marjları en düşük kuveytti galiba... katılım bankacılığından altın aldığınızda kasasındaki duran altını sizin hesabınız için saklar fiziki karşılığı anında vardır yani... normal bankalardan aldığınızda kağıt üstünde işlem yapmış oluyorsunuz.
gram altın alırken ve satarken aradaki makas önemli !
altın fonun avantajı şu her gün tek bir fiyattan alım tek bir fiyattan satım... dezavantajı kardan % 10 stopaj hüplemeleri...
istanbul portföyün delişmen fonuna gelir isek , eh o da tajirlerin tcd sinin yavrusu gibi bi şey oldu volatilite anlamında... 15 ekim 22 ekim zaman aralığında 5 günde yüzde 4,738955... düşmüştü fon.... çıkarken rahatsındır da yüklü alım yaptıktan sonra düşmeye başlarsa psikolojin bozulur... onun içün , azimüt rüştü asyalının gma sı olsun , tajirlerin tcd si olsun , ahan da bu olsun bu tarz volatilitesi olan fonlarda birden cumburlop dalmamak lazım... haaa baktın alım yapmaya karar verdiğin zaman % 5 -6 düşmüş o zaman fazlacana belki alabilirsin ....
Zarar varsa zaten stopajlık bir kar olmadığından stopaj ödenmez.
Ama zarardayken yapılan fon satışlarında belli şartlar varsa ve ayrıca önceden karla sattığınız ve o yüzden stopaj ödediğiniz fon varsa zararla yaptığınız satıştan sonra bir miktar stopaj iadesi alırsınız.
%80 den fazla (hisse yogun fon) lardan stopaj alinmiyor. Digerlerinden %10 aliniyor diye biliyorum.SM-F916B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ABD seçim sonuçlarını takip etmek isteyenler şuradan bakabilirler.
Gece 2 gibi işlemeye başlar.
https://www.nbcnews.com/politics/202...sident-results
Yapmayin lutfen eger basligi surekli takip ediyorsaniz bu baslikta defalarca yazildi atlamis olabilirsiniz pesin hukumlu olmayin
Aldiginiz altin fonu degerli metal orani dusuktur diger yatirim araclarini barindiriyor olabilir burada altin fonlarinda degerli metal orani en cok olan fiba ve hsbc oldugu yazildi altin fonlarin kapanista hangi gram altin fiyatini baz aldigi yazildi eger surekli trade yapmiyorsaniz altin fonu uygun oldugu, trade yapip kar alip cikiyorsaniz gram altin diye yazdildi emekleri bir cirpida heba etmeyelim
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mpsyi erken gören biri vardı. Ne yaptı acaba bakabilir misiniz?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstad, bu VIOP işinde benim aklımın almadığı bir konu var.
Misal ben 6 aylık olan ALTIN kontratını alım emri verdim. Satıcı kim? Ya satıcı olmazsa emrin gerçekleşmeme ihtimali var mı? Veya ta alıcı olmazsa ben istediğim zaman satımı kime yapacağım?
Yani sistemin alış satışı; borsa hissesi gibi mi işliyor? banka gibi mi işliyor?
ıpv 0,75
tdg 0,91
tta 1,19
tte -0,07
ıpj 2,26
tge 2,94
Siz alım yaptığınızda, karşınızda da o noktadan daha aşağı düşeceğini düşünen satış koymuş bir satıcı var. Alım emrini limitli sabit bir fiyata yazarsanız, o fiyatta/kademede hissedeki gibi sıraya girer, alımınıza bir satıcı satana kadar beklersiniz, olmazsa alamazsınız.
Serbest fiyattan alım verirseniz, en ucuz satan/ en yakın ilk kademedeki satıcının malını alırsınız.
Normal hisse piyasasında hisse alımı satımı ile viopta kontrat alımı satımı tümü ile aynı. En son kapatırken elinizdeki alım kaç kontrat ise o kadar satış vererek kapatıyorsunuz. Elinde 100 lot hisse olan biri pozu nasıl kapatıyorsa öyle. Kapatmazsanız kontrat kapanış tarihinde ( 2 ayda bir ) uzlaşma fiyatından yani o günkü gram altın fiyatından kapanır. Tabi daha uzak vadeli kontratınız varsa o vadede kapanır.
Tek farkı hisse piyasasındaki açığa satışa benzer şekilde, elinizdeki mal yokken de satarak eksi pozisyona geçip, düşüş yönünde de işlem yapabiliyorsunuz.
Viop piyasası '' zero sum game'', yani dışarıdan içeri bir para akışı yok. toplamı sıfır olan bir oyun. Dört kişi okey oynarsa bir masada aynı anda dört kişinin kazanamaması gibi yani. Dört kişinin kar ve zarar toplamı sıfırıdır. Herkesin kazandığı bir başkasının kaybı. Çünkü her kontratta bir alım(çıkış) bir de satım(düşüş) yönünde poz açılmıştır.
Alıcı bulamazsanız, satıp kapatamazsınız. Ama garanti bankası hissesinde alıcı bulmama ihtimaliniz neyse bunda da o. Alıcı bulamazsanız hissenizi de satamazsınız sonucta.
Ama bir finansal enstrümanın fiyatı oluşmuşsa , o fiyatta alıcı ve satıcı var demektir zaten. Alıcı ve satıcının bulunduğu noktaya fiyat denir. Fiyat başka türlü oluşmaz. Elma da böyle hissede de, atıyorum kalemde de.
Eski Beyaz Saray İletişim Direktörü, Biden mavi dalga olarak kazansa dahi vergileri bu ortamda artırmayacağını iddia etmiş.
https://finance.yahoo.com/news/elect...193410528.html
Bu haberin etkisiyle olsa gerek Nasdq volatilite endeksi -%6
Petrol de üretim artışının ertelenme soylemleriyle toparlıyor.
mps 0.28-0.29 civarı eksi görünüyor, yanlış değilse MKK
ben fiziksel teslimatla ilgili bi şey demedim o ayrı bi konu....
mevduat bankasından altın aldığınızda sizin hesabınıza anında kasasındaki fiziki gerçek duran altını yatırmıyor , kağıt üstünde alım yapmış oluyorsunuz... katılım bankacılığında hesap açıp altın aldığınızda , kasasında duran altını satıyor , hesabınıza ne kadarlık aldı iseniz fiziki altını sizin adınıza deposunda saklıyor...
Aynen oyle. Kpc + vermis. Bu mps toparlasin bir daha bu trene binmemek uzere elveda demek lazim. Kpc ve rbh daha gelecek vaat ediyor.
SM-F916B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüm mps'leri yarın kapatıyorum. Benim kriterlerimin çok altına düştü. 1 buçuk- 2 yıldır taşıyordum. Buraya kadarmış. Şimdilik diğer üç fonuma böleceğim ondaki meblağı. Ancak yakın zamanda tekrar hisse fonu tarafında 4 fon üzerinden gitmek istiyorum uygun dördüncüyü bulunca.
2020 içinde sabit getirili fonlar tarafında sua'yı idy ile değiştirmiştim. Bu da ikinci değişim olacak. Bu yıl içinde başka sıkıntı olmaz umarım
Nnf
%-0,1739
Borsa dün 3-4 banka ile yükseltildi, böyle bir yükselişe mac dışında relatif getiri yapabilen bir fon olması çok zor. Piyasamızda uzun süredir yerlilerin sırası ile işlem yaptıkları tahtalar ile endeksi ayarlıyorlar. O nedenle borsa böyle yükselecekse buna sürekli relatif getiri yapacak fon bu dönem için zor.
NNF zaten çok hızla 300 milyona ulaşmıştı, onda ayrıca kendine özgü durumlar olabilir
Bunu boyle yapıyoruz diyorlardir tabi ki ama onlar da aynı şekilde kaydi depo hesabi açıyorlar. Bu boyle olmasaydı yazın karaborsaya düşen gümüşü kotasyon açamazlardı. Onlara da daha gevşek de olsa akftif rasyo var. O altınlar TCMB'ye swap bile edilmiştir. Fiziki tutma zorunluluğu sermaye piyasası aracı olan BYF'ler de var.