Sayfa 838/1002 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848888938 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,697 - 6,704 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. ABD seçim sonuçlarını takip etmek isteyenler şuradan bakabilirler.
    Gece 2 gibi işlemeye başlar.
    https://www.nbcnews.com/politics/202...sident-results

2.  Alıntı Originally Posted by astrafe Yazıyı Oku
    iş bitmeyle alakası yok... bende gr olarakta altın var... şu sonuca vardım ben bu hesaplamayla... altın fonu alacağıma gr olarak alırım hepsini... zamanında burda da sordum hangisi mantıklı diye net bir cevap alamamıştım... ben altında uzuncuyum.. en kısa zamanda altın fonlarını bozup hepsini gr yapacağım inş.

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yapmayin lutfen eger basligi surekli takip ediyorsaniz bu baslikta defalarca yazildi atlamis olabilirsiniz pesin hukumlu olmayin

Aldiginiz altin fonu degerli metal orani dusuktur diger yatirim araclarini barindiriyor olabilir burada altin fonlarinda degerli metal orani en cok olan fiba ve hsbc oldugu yazildi altin fonlarin kapanista hangi gram altin fiyatini baz aldigi yazildi eger surekli trade yapmiyorsaniz altin fonu uygun oldugu, trade yapip kar alip cikiyorsaniz gram altin diye yazdildi emekleri bir cirpida heba etmeyelim

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Mpsyi erken gören biri vardı. Ne yaptı acaba bakabilir misiniz?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

4.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Mpsyi erken gören biri vardı. Ne yaptı acaba bakabilir misiniz?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bugün malesef göremedik. Son günlerdeki performansına göre belkide böyle hayırlısı .

Nadiren ziraat hesabında erken fiyat gözükmeyebiliyor. Bugünde o günlerden biri sanırım.

5. Üstad, bu VIOP işinde benim aklımın almadığı bir konu var.

Misal ben 6 aylık olan ALTIN kontratını alım emri verdim. Satıcı kim? Ya satıcı olmazsa emrin gerçekleşmeme ihtimali var mı? Veya ta alıcı olmazsa ben istediğim zaman satımı kime yapacağım?

Yani sistemin alış satışı; borsa hissesi gibi mi işliyor? banka gibi mi işliyor?

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Sn. Astrafe uzun vade taşımak istiyorsanız viop gram altın kontratını de bir inceleyin derim. Sonuçta kaldıraç ve para yönetimini uygun yaparsanız, getirileri çok artırabilirsiniz.

6. ıpv 0,75
    tdg 0,91
    tta 1,19
    tte -0,07
    ıpj 2,26
    tge 2,94

7.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Üstad, bu VIOP işinde benim aklımın almadığı bir konu var.

Misal ben 6 aylık olan ALTIN kontratını alım emri verdim. Satıcı kim? Ya satıcı olmazsa emrin gerçekleşmeme ihtimali var mı? Veya ta alıcı olmazsa ben istediğim zaman satımı kime yapacağım?

Yani sistemin alış satışı; borsa hissesi gibi mi işliyor? banka gibi mi işliyor?
    Siz alım yaptığınızda, karşınızda da o noktadan daha aşağı düşeceğini düşünen satış koymuş bir satıcı var. Alım emrini limitli sabit bir fiyata yazarsanız, o fiyatta/kademede hissedeki gibi sıraya girer, alımınıza bir satıcı satana kadar beklersiniz, olmazsa alamazsınız.

Serbest fiyattan alım verirseniz, en ucuz satan/ en yakın ilk kademedeki satıcının malını alırsınız.
    Normal hisse piyasasında hisse alımı satımı ile viopta kontrat alımı satımı tümü ile aynı. En son kapatırken elinizdeki alım kaç kontrat ise o kadar satış vererek kapatıyorsunuz. Elinde 100 lot hisse olan biri pozu nasıl kapatıyorsa öyle. Kapatmazsanız kontrat kapanış tarihinde ( 2 ayda bir ) uzlaşma fiyatından yani o günkü gram altın fiyatından kapanır. Tabi daha uzak vadeli kontratınız varsa o vadede kapanır.
    Tek farkı hisse piyasasındaki açığa satışa benzer şekilde, elinizdeki mal yokken de satarak eksi pozisyona geçip, düşüş yönünde de işlem yapabiliyorsunuz.

Viop piyasası '' zero sum game'', yani dışarıdan içeri bir para akışı yok. toplamı sıfır olan bir oyun. Dört kişi okey oynarsa bir masada aynı anda dört kişinin kazanamaması gibi yani. Dört kişinin kar ve zarar toplamı sıfırıdır. Herkesin kazandığı bir başkasının kaybı. Çünkü her kontratta bir alım(çıkış) bir de satım(düşüş) yönünde poz açılmıştır.

Alıcı bulamazsanız, satıp kapatamazsınız. Ama garanti bankası hissesinde alıcı bulmama ihtimaliniz neyse bunda da o. Alıcı bulamazsanız hissenizi de satamazsınız sonucta.

Ama bir finansal enstrümanın fiyatı oluşmuşsa , o fiyatta alıcı ve satıcı var demektir zaten. Alıcı ve satıcının bulunduğu noktaya fiyat denir. Fiyat başka türlü oluşmaz. Elma da böyle hissede de, atıyorum kalemde de.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    ıpv 0,75
    tdg 0,91
    tta 1,19
    tte -0,07
    ıpj 2,26
    tge 2,94
    IPJ amerika kapanmadan hesaplanabiliyor mu? Tesla vs icermiyor mu acaba?

Sayfa 838/1002 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848888938 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •