Çatışma an meselesi'! İsrail gazetesi açık açık yazdı: 'Türkiye ile gerilim tırmanıyor' iddiası
Printable View
Çatışma an meselesi'! İsrail gazetesi açık açık yazdı: 'Türkiye ile gerilim tırmanıyor' iddiası
Gürkan Güler
@gulergurkan_
·
26d
BES’teki PPF fonum tam 3 gündür üst üste eksi yazıyor. Haftalıkta da negatife döndü (3 günden önceki günlerde getirisi düşüktü).
İris Cibre
@iriscibre
·
59d
Para piyasası fonlarının negatif getiri sağlaması, piyasalarda dünyanın en nadir olgusu olabilir
Biz bunu da başardık...
gece günlük faize geçtim biraz..45 veriyor..vadesizde para tutma şartı yok
abd de sp500 için 5200 ler konuşuluyor..ve yapı müsait ooduğu halde nasıl oluyorsa çok da panik ortamı olmuyor..
çok ilginç..bizde de tam tersi 5-6 aydan beri 15 bine çıkacak diyen çakma ekonomistlerle dolu..
bir tanesinin ağzından 7200 ihtimali de var diye duymadım..herşeyimiz yalan bizim..
sayım 10 nisana gitti bugün türbülans geçmesi için
Bugün gümüş ons yukarı doğru gidiyor... ilginç bir şekilde düzelme olmadan gidiyor....
Sitede sıkıntı mı var, son sayfa 837 yan sayfa 836 ekrana 836 ya önceki sayfayı açsın diye ekrana parmakla vura vura ekranı çatlattım :(
sanırım tek sorun bende ve dokunmatik ekran çalışmıyor sanki :(
ForInvest Haber
@forinvest_haber
·
1 sa
SPK, Barclays'in aracı kurum kurmasına onay verdi https://foreks.com/haber/detay/67e58...erdi-27-03-25/
sabıkalı bir kuruma izin vermişler.
Evet pc yi açtım sabah haberlerine girdim akıllı telefonum yoktu o zaman . .
Acı kaybımız diyordu resmim vardı vs vs diye yakınları şunlar diye ilan verilmişti yada ben öyle gördüm iş yoğunluğundan .
ama beni büyük düşüşten korumuştu . hacklenmiş olabilirim bilemiyorum ama banka uygulaması yazılan güçlü korumalı bir pc idi o
bir benzeri olay değilde bu hacklenme olmuştu pandemi başlamadan hemen öncede bir de aynı durum geçen pazartesi de o şekilde bir deneme olmuştu .
Ne zaman sayımda çöküş sinyali sistemde alsam yoğun saldırı oluyor evdeki pc me eğer birçok kişi ile paylaşırsam bunu birkaç kere de test ettim .
Bugün mesela her gün çalışan wifi li yazıcım bozuldu mal almayı düşünüyordum öğlen 12 ye kadar onla uğraştım sonra da piyasayı görünce vazgeçtim .
Mail atarak bile yazıyordu çok fonksiyonlu idi tüm ayarlar silinmişti ayarları incelediğimde . Her ayarı tek tek manuel yapmak zorunda kaldım kurulum dosyası bile yazıcıyı bulamıyordu çünkü
Bazen iyi saatte olsunlar sinyal veriyor böyle dışarıda kalıyorum işte
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
AA Ekonomi Finans
@aa_finans
İngiliz devi Barclays Türkiye’de aracı kurum kuruyor
✅SPK, bu hafta finans dünyasının önde gelen bankalarından olan ve uluslararası çapta hizmet veren İngiliz devi Barclays Bank PLC’nin yüzde 100’üne sahip olacağı Barclays Menkul Değerler AŞ ünvanlı yeni bir aracı kurum kuruluşuna izin verdi
http://v.aa.com.tr/3521872
vay be nasıl başlık atıyorlar görüyorsunuz İngiliz devimiş:)
HFT devi o bofa 2 ise loading
Gökhan Uskuay
@guskuay
·
1 sa
Ingiliz devi Türkiye'ye geldi diye davul zurna çalanlara çok kötü bir haberim var.
Dünyanın en sabıkalı HFT'si Türkiye'ye geliyor.
ABD'de emeklilik fonları ve yatırımcıların tazminat davası açtıran kurum burada at koşturacak!
birde piyasada olan fonculara sorsunlar :)
Gecelik viop teminati net ne kadar veriyor
Bankacılık reformu girişimlerine öncülük eden Hazine Özel Komitesi Başkanı Andrew Tyrie Milletvekili, hisse senedi piyasalarında yüksek frekanslı ticaretin (" HFT ") oluşturduğu riskler konusunda uyarıda bulunan son önemli isimlerden biri oldu.
Yüksek frekanslı tüccarlar, iletimdeki gecikmelerden kaynaklanan piyasalar arasındaki çok küçük fiyat farklarından faydalanabilirler. Anomalileri tespit edebilen ve ilgili borsalardan daha hızlı hareket ederek kar elde eden, mikro saniyeler içinde işlem yapan gelişmiş bilgisayar programları kullanırlar.
Bay Tyrie endişe etmekte belki de haklıdır, HFT'nin 2010'daki "ani çöküş"ten sorumlu tutulmasıyla, ABD hisse senedi piyasalarının değerinin 36 dakikada %10'unun kaybedilmesi ve daha yakın zamanda 24 Ağustos 2015'te yaşanan aşırı düşüşten sorumlu tutulmasıyla. HFT firmalarının ayrıca bu yılın Ocak ayında İsviçre frangında %28'lik bir artışa ve Ekim 2014'te ABD devlet tahvili getirilerinde beş dakikada bir çöküşe katkıda bulunmakla suçlandığı da iddia ediliyor.
Bu HFT faaliyetleri makro anlamda piyasalar için ne kadar tehlikeli olsa da, özellikle 'karanlık havuzlar' olarak bilinen piyasalara katılan bireysel yatırımcılar için daha acil bir endişe daha var.
836.sayfada Karaduman dayu gecelik 45 ile faize geçtiğini yazmış, sanırsam endekis 7bine düşmüyor deye isyan ettiği için sayfa kitlenmiş olmalı
Öncelikle hoşgeldiniz Jellat abi, uzun zamandır sizi buralarda görmüyordum belkide 2 yıl falan olmuştur.
Faydası mutlaka vardır biz nitelikli yatırımcı olmadığımız için bilmiyoruz
BBC News Türkçe
@bbcturkce
·
2s
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: "Avrupa'nın, güvenlik anlamında sorumluluklarını üstlenen ve demokrasi taahhütlerini yerine getiren bir Türkiye'ye ihtiyacı var"
“Türkiye’nin en iyi ihracat ürünü ordusudur”
- George Soros
Sabancı Üniversitesi
4 Mart 2002
Ve 18 yıl sonra 2020’de
Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Katar’da, Sudan’da ve Somali’deyiz..
Şimdi sırada Avrupa var.!!!!
Cüneyt Zapsuyu ben hep o sözleri ile hatırlıyorum.!!!
Anlayana.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
TESLA demiş ki;
-Dinlerin kitaplarını okuyup anlayana ATEİST,
okuyup anlamayana DİNDAR,
Hem okumayıp, hem anlamayana YOBAZ ..denir..
sn alkim tevratın ilahi kitabı olan zeburu bin yıllarca 4. kutsal kitap diye millete inandırmışlar
bu kitaba inananlar hangi dinden diyorsun tık yok, ibadetlerini nerede yaparlar tık yok, yahu tevratın bir kitapçığı
davut allahın oğlu mu tık yok lakin zeburda öyle yazıyor, isa olunca ayağa kalkıyorsun, aslında kral olan davuta laf yok
yahudi arkadaş kafa bulurdu, bizde bunun gibi 39 kitap var bunları da ayrı kitap kabul edecek misiniz diye..?
Dürüst insan olmak bu kadar zor mu?
Dürüst insan olmak bu kadar zor mu?
İnsan olmak bu kadar zor mu?
HİÇ.!
Meçhulden gelmişim meçhule giderim.
https://www.youtube.com/watch?v=cZQ0G7J-fgM
Gunaydin cemaat bol kazanclar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İSLAM İnancına göre, incil,zebur,tevrat asıl -orjinal- metinler değildir.. Değiştirilmiş,
tahrif edilmiş ,bozulmuştur.
Bakara Suresi 79. ayette, bazı kişilerin kutsal metinleri kendi elleriyle yazıp değiştirdiği belirtilir:
Vay o kimselere ki, elleriyle Kitabı yazarlar, sonra da Bu Allah katındandır derler
Bu, İslamda diğer kitabi dinlerin metinlerinin sonradan insan eliyle oluşturulmuş veya değiştirilmiş versiyonlar olarak görülmesine temel teşkil eder.
Dürüst insan olmanın maliyeti sıfır.(0)HİÇ.
Dinlerin biz insanlardan tek istediği ve öğütlediği-öğretisi (anlattığı-anlayana) dürüstlük ..çok irdelemeye gerek yok-anlayana.!
Bunu anlamayan ya aptaldır veya ART niyetlidir.
Çok zorlamaya gerek yok.
Tüm gelmiş geçmiş anayasa da bu, şeriat zaten bu.(bence)
Bu sabah okuduğum bir yazı..
..Al Capone hakkında her şey söylenebilir,ama o tam bir beyefendiydi.
Al'ın iyi tarafı kurbanlarının cenazelerine her zaman çiçek göndermesiydi..:)
Sadece siyaset değil
İş hayatı spor sosyal hayat
Hatta aşk hayatı
Kadınların en sevmediği itici gelen tipler Dürüst temiz tiplerdir :kahkah:
Gerçeklerle anlatılanlar gram uyuşmuyor
İnsanların inancının bitmesinin asıl nedeni bu
Güzel bebek....
https://www.youtube.com/watch?v=MedEGuohDCQ
Her kim ki karaktersizse bu onun problemidir.!(genele yazdım)
Victor Hugo sefillerde ne anlatıyor?
Victor Hugo'nun 1862 tarihli başyapıtı Sefiller, ailesine ekmek götürebilmek için hırsızlık yapan ve bu yüzden kürek mahkûmiyetine çarptırılan bir adamın hikâyesi. Aldığı ağır cezanın bedelini ömrü boyunca ödeyen Jean Valjean'ı merkezine alan roman, yoksulluğu, toplumsal adaleti ve dayanışmayı anlatıyor.
Ne diyorlardı,'hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir' .Bense çoğunlukla ' herşey olacağına varır ' cümlesini kullanırım.İnsan denen varlık sınırları olan bir varlıktır.Her şeyi dizayn etme gücü ve çabası bir yere kadardır.İnsana bir güç seçme hakkı verilseydi muhtemelen bu ölümsüzlük olurdu. Buna karşılık Allahın/Yaratıcın insana verdiği en güzel hediye ölüm/ fanilik.Her türlü felsefesini yapabiliriz yaratıcının bu dünyadaki adaleti ile ilgili ama sonuçta yaratıcı finalde ölümle herkese adaleti sağladığı için hepsi çöpe gider bu felsefi tartışmaların.Yakın bir zamanda bir söz okumuştum ya burada ya dışarda,'insan bu dünyaya bir hiçle gelir, herşeyi elde etmek için çalışır,sonunda yine bir hiçle bu dünyadan ayrılır.Keşke ruhlarımızı, yaşadığımız zamanın ruhu ile bu kadar kirletmeseydik.
İnsanda iyilik ve kötülük ikiz kardeş gibidir.iyiligi yada kötülüğü ortaya çıkaran,aile,ortam,toplum gibi çevresel faktörler fakat asıl olarak kişisel tercihtir.Yaratıcı önceden kimseyi iyi yada kötü yapmaz bu kişisel seçimdir.Kötülüğü seçtiğin zaman her türlü kolaylık vardır ve hayat kolay ve imtihansizdir.İyiliği seçtiysen hayat zordur ve bu tercihte kaldığın sürece değişmez.Hukukta ceza ehliyeti kavramını vardır.Akil hastalığı, yaş küçüklüğü vb.gibi.Misal tam akıl hastasının cezai ehliyeti yoktur.Benim düşünceme göre de dinlerin muhatabı tercihini iyilikten yana kullanananlardir.Kotulugu tercih edenler dinin muhatabı değil.Ama işin garibi bu din ve evrim tartışmalarını sürekli yapanlar zaten dininde muhatap almadığı kitle.İnsan ruhu/enerji iyi huyludur.Biz seçimle onu kötü huylu/kanser yaparız.Sonra da bu seçimle kendimizle ve iyilikle mücadelemiz hiç bitmez.