Neye yanıt vereceğiz hocam soru nedir?
Printable View
Yok hocam hiçbir bildirim gelmiyor. Kendin tek tek kontrol edeceksin mesajları maalesef.
uygulama marketlerinde "tapatalk" diye bir forum uygulaması vardı hâlâ vardır muhtemelen. hisse.net o uygulamada varsa ayarlardan yapabilirsin.
bazı arkadaşların imzasında görüyorum tapatalkta var sanırım bu forum.
Sen yaptığın işi ciddiye alacaksın ki , karşındaki da seni ciddiye alsın. Finans piyasası ciddiyetsiz işleri kaldırmaz.
Şu zamana kadar lakayıt yorumlarda bulundun. Yazdıklarından birşey anlaşılmıyor. Saygı hak edip yazdıklarına cevap almak istiyorsan, ilk önce kendine çeki düzen vermek ile başlamalısın.
Dolarin anlik yarina etkisi arti 2.45
Arkadaşlar yabancı karma fonların getirileri nasıl belirleniyordu? Mesela bugün hepsi eksi gözüküyor ama aslında eksilik bir durum yok. bu hesaplanma saatinden kaynaklanıyordu sanırım.
Ne diyosun hacım problem ne? yabancı fonlar bugün de şov yaptı yarın da yapacak. sen neyin peşindesin ki bana nerden vurmaya çalışıyorsun? Benim sorum karma fonların hesaplanmasıyla alakalı. Bugünkü eksilerin önemi yok.
Sen başka bir başlıkta 22 mart merkez bankası suikastının olduğu gece "önemli değil ya pazartesi biraz eksi açar sonra toparlar" diyen adamsın. (borsa peş peşe 2 taban yedi) Sen bu forumda en son ciddiye alacağım kişisin bunu bil yani.
Teşekkürler ALR bazen bu şekilde bir önceki güne göre hesaplama saati hatası olabiliyor, ben 11 yıldır ALR'deyim son 1 yıldır düzenli takip ediyorum günlük %6-8 kar yaptığı günlerde hep doğru gidiyordu ama dün eksi beklerken artı gelmişti bugun düzeltti sanırım hatayı geriden geldi.
KUB'da böyle bir zamanlama hatası görmedim hiç bir zaman gerçi o da 0a yakın getirdi düşük eksi yazmış ama yine de altından kaynaklı olabilir altının hesaplandığı saatte fiyatı biraz oynaktı dün.
Yabancı fonların hesaplama yöntemi hakkında iş bankası MT ni aradım. Bilmiyorum dedi. İş yatırım dan bir arkadaşı aradım cevap veremedi. Kap dan fon (IJC) izahnamesini indirdim. Orada yazıyor. Anladığım bir gün geriden gelmiyor. Tam tersi gün sonu verilerine göre hesaplanıyor. ilgili madde:
Fon’un birim pay değeri, fon toplam değerinin fon toplam pay sayısına bölünmesi suretiyle hesaplanır. Bu değer her iş günü (Borsa İstanbul, New York Stock Exchange (NYSE) ve London Stock Exchange (LSE) piyasalarının açık olduğu iş günüdür.) sonu itibariyle Finansal Raporlama Tebliği’nde belirlenen ilkeler çerçevesinde hesaplanır ve katılma paylarının alım-satım yerlerinde ilan edilir.
Arkadaşlar hangi tür fon olursa olsun, fonun hesaplama yöntemi " İZAHNAME " sinde yazar. İncelemek gerekir.
Çin de olup bizde olmayan
1- ailelerde tek çocuk var. Bu yüzden karı-koca birlikte çalışabiliyor. Çocuk masrafı olmuyor, kadında çalıştığından tasarruf oranları çok ama çok yüksek.(başka millet bu kadar tasarruf biriktiremez.)
2- Çin, maden ve mineraller yönünden zengindir.
3- mesleki eğitim, çinliler bizdeki gibi çoğunluk düz lise yada IHL mezunu değil.
4- piyasa ekonomisi uygulaması
İzahnamede belirtilen iş yabancı fon Bloomberg TSİ 16.30-17.00 fiyatların ortalaması kullanıyor. AFT mesala kapanış verisini kullanıyor. Sonuçta toplamda değişen bir şey olmaz gibi.
Dün örneğin piyasa düşük açıp yükseldi günlük getirilerden iş o sebeple düşüktü
iş fonu oluşturan yabancı hisse fon gibi enstrumanlar 16.30-17.00 arası ortalamadan hesaplanıyor.
diğer tahvil türev vb gibi her enstrumanın hesaplanış yöntemide belirtiliyor.
enstrumanların belirtilen değerlemeleri sonucu bulunan toplam değer ise sizinde belirttiğiniz gibi gün sonu toplam değeri oluşturuyor. bunun toplam pay sayısına bölünmesiyle birim pay değeri oluşuyor.
Yani sizin izahnamede belirttiğiniz kısımda bunu ifade ediyor.
YPV fonuna yatırım yapan varsa, bilgi alabilirmiyim ?
Yurt ici bankalarin kapanisindan sonra yurtdisindaki veriler cekilmiyor.Bunu unutmayin.Akla kaziyin.
Ya git millete terbiye vermeyi birak...Kimsenin uslubunu elestirme hakkin yok. Kendini ne saniyorsun. Begenmiyorsan blokla gitsin.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kurun yabanci fonlara etkisi arti 2.04 olacak
Velet yine mi sen. Sayfama ugramaz oldun😀
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...nkasi+kurlarii
Buna gir gostere tikla
Orada usd de forex satis kuru yazar onu not al
Geri gel sonra tarhi bir gun onceyi sec
Goster e bas
Ayni veriyi yine al
Ilk aldigin x ikinci aldigin y
X/y=z
1-z=t
T×100= webster 😀
Yani sonuc
Benzer şeyleri yazmamak için zor tuttum kendimi. Cevap yazabilmek için önce okumak lazım. Böyle bir yazım türünü okumadan geçiyorum. Gönül isterdi ki düzgün bir yazı dili ile paylaşım yapılsın da karşılıklı istifade edelim. Bu konu daha önce de çok konuşuldu, arkadaş bir ara kayboldu sonra aynı üslup ile geri döndü. O nedenle uyarıların bir faydası olmuyor kendisine.
bu sayfayı kişisel münakaşa yerine getirmeyin yeter ! Moruk tan rica ederim , günlük yorumlarını tavuk çiftliği gibi buraya da yazar , ya zihniniz daha da açılır ya da kafayı sıyırırsınız anlamak için ki çoğunu anlayamazsınız.
bak şimdi sizin yüzünüzden bana saygısızlık yaptırdınız !!! Moruk -i sani ibn amr (ra ) kuddise sırrıhu hazretleri yazmam gerekirken . uffff...
Fon icerigindeki hisse senetleri anlik olarak degil, en son guncel hali ile dosyalarda mevcuttur, su andaki data bilimedigi icin yaklasik oranlari gorebilirsiniz.
Ayrica atiyorum o fon da yuzde 80 senet yuzde 20 baska bir yatirim araci varda
o yuzde20 deki degiskenin digerlerine olumlu yada olumsuz etkisi nide goz onune almaniz lazim