Ya ya da yazdim.
Buna o zaman karar verecegim.
Eurobonda elalem 3% faiz oderken bizim 7.5% odememiz her seyi anlatiyor esasinda.
Syg,
Printable View
ne yaptiniz , hocam sanki turkiye veya baska bir ulke abd den daha innovatif olacakmis igib dusunuyorsanis yaniliyorsunuz, adamlar cok ileride, son 10 -20 yilina damga vuran butun sirketleride hic biride ABDbile degil ama ABD disinda kurulmasi imkansiz , is gucu olarak, kapital olarak, saglanan olanaklar olarak vs vs, google, Tesla,vs,vs .
Herkese Merhaba,
Öncelikle Sn. Tradeshark , Sn. Dudu , Sn Richardbozkurt olmak üzere bilgisini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Ben de sizler gibi US borsalarından işlem yapacağım uygun kanal için baya bir süre kafa patlattım, sonunda TD Ameritrade ile bu işi gerçekleştirmek istedim, tüm evraklar, passport fotokopileri , bank state ler vs. hepsini topladım..hem de x2 olarak.. yani eşimle ****t account açmak istedik, tüm evrakları dışarıda ücretle fax ladık, fakat sonuç tam bir fiyasko oldu.. karşı taraftan evrakların bulunamadığı bilgisi geldi, yani kayboldu.. değişik kişiler aracılığı ile bulunamadığı söylendi. sonra dosya upload ile evrakları yolladım, hala bir ses yok.zaten artık dönüş olsa da TD ameritrade'e güvenim hic kalmadı. Şu an sadece iyiki para yatırmadım diye içimden geçiriyorum.
Bugün İşcep (işyatırım platformu) aracılığı ile Eaton dividend fund (EVT) dan bir miktar aldım, bir miktarda Vanguard VTI alcaktım ki ETF lerin platform üstünden alınamadığını gördüm, işyatırımı aradığımda ETF leri ancak portföy danışmanlarının 100-200 000 USD üstü portföy sahibi kalbur müşterilere alınabildiği cevabını aldım..Buna çok şaşırdım. QNB ve Garantide durum nasıl merak ediyorum açıkçası.
qnb alt limit bin dolar hesap açmak için.
iş yatırım 10 bin dolar alt yatırım.
garanti alt limit bin dolar.
komisyon bu üç kurumda 25 dolar.
işcepten açılıp devam edilen yurtdışı piyasalarda alt limit yok.
ünlü ve gedik hesap alt limiti yok. ve komisyon 10 dolar. ama geçmiş sayfada yazdım ben güvenemedim.
td ameritrade geçmiş sayfalarda yazdık çok şikayet var. uğraşılmaya değmez.
Anlatmaya çalıştığım İş yatırıma hesap açıp 10.000 USD da yatırsanız ETF alamıyorsunuz.. maalesef bana aktarılan bu şekilde, QNB, Garantide internet platform üstünden alınabiliyor mu, sorum buydu aslında..
hocam yazdığım alt limitler yurtdışı piyasalar için yurtiçi sormadım.
ama ünlüde yurtiçi için de alt limitsiz açılıyor hesap.
evet.
ama iş bankasında hesabın varsa işcep uygulaması ile cepten yurtdışı bölümünü aktifleştirip işyatırımda bi hesap açıp burdan al-sat yapabiliyorsun on bin doların olmadan.
uğraşmak istemiyor işyatırım açıkcası , çok katılar. çok soğuk cevaplar veriyorlar. kısacası paran kadar değerlisin :)
saxo alt yapısını kullanıyor. diğer kurumlara göre daha sade ve basit. ünlü gedik ibkr kullanıyor karışık. tdameritrade karışık. qnb saxo yine basit anlaşılır.
İş bankası yurtdışı komisyon 25 usd
Yurtiçi komisyon 100 liralık hissede 1 tl.
1000 liralık alımda 10 tl.
Temettüden nasıl komisyon alıyorlar hocam. Çok acımasızca.
İş bankası 3 ayda 1 kez saklama ücreti alır sadece.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
aramıza hoşgeldiniz.
Paylaştıkça yeni şeyler öğrenmeye devam ediyoruz.
Yurtdışı yerleşik hesapta TD baya uğraştırıcı. Türkiye'de hesap açmanız iyi olmuş.
Türkiye'de İşcep'de hesap alt limiti yok. Finans Invest ve Garantide Saxo Bank altyapısını kullanıyorlar.
Enpara ile entegre olduğu için kurum konusunda Finans Invest'ten gayet memnunum.:ok:
Platformda tüm Vanguard fonları açık, 1 adet bile alabiliyorsunuz. Ekranımdan bu şekilde görüyorum.
https://resmim.net/f/3YgRIZ.jpg
Çok teşekkür ederim..enpara da hesabım var en azından, fininvest imza çalışmalarına başlayayım en iyisi:)
Sanırım enparadan döviz aktarımını finansa yaparken kesinti yapmıyor. Aynı şeyi işbankasını işyatırım için de sağlıyor. Ama diğer kurumlarda swift ücreti ödemek gerekir. Yurtdışına ödenecek swiftlerse ayrıca muhabir banka masrafı da alınır
Temettuden komisyon Takasbank icin tahsil edilir ve ona odenir.
Ben de temettu gelince temettu tutari uzerinden onbinde 2.5 oraninda oduyorum bu masrafi.
Her ay portfoy tutarinin yuzbinde 6.5 ini de saklama ucreti olarak kesiyorlar ve yine takasbank'a oduyorlar.
Cok islem yapanlardan almayan araci kurumlar var tabii ki, her sey basdan konusup anlasmaya bagli.
Syg,
TD'den ben de sogudum.
Isbank uzerinden iscep kullaniyorum ama isyatirim'da hesabim yok, ikisi ayni sey degildir sanirim.
Bana su an en uygunu QNBFinans geliyor, enpara hesabim da var, QNB hesabim da..
Sanirim bunda acacagim, etf ler de sorunsuz alinabiliyor diyorsunuz.
Syg,
İşcep kullanıyorsanız , yatırım , yurtdışı piyasalar kısmına basıp hesap açabilirsiniz. Bu hesap yurtışı piyasaları kullanmak için iş yatırım üzerinden açılıyor.
İş cep yurtdışı piyasalarda etf alınmıyor. Sadece hisse senedi.
Qnb hisse senedi ve etf alınabilir. Sadece qnb alt limit bin dolar ile işlem açıyor.
Teşekkürler,
Faizler ve komisyonlar düşürülsün, nedir bu çektiğimiz :)
İş Bankası'ndan ETF alınamıyorsa en makulu bence de FinansInvest gibi duruyor, şu portföy dağılımını nasıl yapacağım kafa yormam lazım biraz :)
Ben her seyi alabilecegim, parayi ucretsiz veya dusuk bir ucretle eft/swift yapabilecegim, dusuk komisyon ve saklama ucreti odeyecegim bir yer ariyorum.
Islem alt limiti 1000 dolar ise sorun degil..
Her islem min 1000 dolarlik olacak degil mi? Dogru anladim degil mi?
Yoksa hesap acmak icin mi 1000 dolar min bakiye yatirin mi diyorlar?
Syg,
En guzeli %20 vanguard bond etf'i %80 vanguard total stock market etfi seklinde olur gibi duruyor 30lu yaslar icin..
20 sene hedeflemek lazim biriktirme suresi olarak en az..
55 de emekli olurken de zaman icinde yavas yavas %80 bond %20 stock etf'i sekline getirmek ve sonra da her sene max %3 unu cekip yemek lazim.
%4 de olur ama o zaman stock orani daha fazla olmali diyollar.
https://www.mrmoneymustache.com/2012...or-retirement/
Detaylar bu linkte var..
Bir de su yaziyi oneririm.
https://www.suredividend.com/permanent-portfolio/
Buradaki 4 cesit yatirimin karisimini Vanguard etf leri ile yapabiliriz.
En dusuk yonetim ucreti Vanguard'da var.
https://investor.vanguard.com/etf/li...th-end-returns
Syg,
ibkr etfleri ücretsiz sunuyor.
İbkr direk hesap açabiliyoruz online , onlar on bin dolarla hesap açtırıyor. Aslında telefondaki bayan direk hesabı açarız direk on bine gerek yok dedi. İlk 3-4 ay sistemi deniyormuşuz. Deneme turu gibi düşünün. Daha sonra hesabımız 2000 dolar altına düşerse 20 dolarlık komisyon işlemi yapmamızı istiyorlarmış. Aylık tabi ki. 2 bin doları geçince aylık bu sefer 10 dolarlık işlem yapmamızı istiyorlarmış. Komisyonlar nyseden örnek verdi 1 dolar. Etfler bir çoğu ücretsiz. Etfyi sunan ile ibkr anlaşmasına bağlı olarak sizden komisyon alınmıyor. Temettü kesintisi yüzde 20 bizim için. Başka masrafı yok. Ama işte karşılıklı güven oluşturursanız es geçmeyin.
%100 doğru ...temettü yattığında anında şubeden cash dolar masrafsız alınabilir veya miktar azsa enpara dolar mevduatada konulur. %3 oran.
operasyonel olarak;
1.Finans International hesaptan normal finans invest hesaba internetten usd aktarma talimatı verilir.
2.Müşteri temsilcisi aranır. Tanımlı enpara usd hesabına aktarılması talimatı verilir.
https://www.qnbfi.com/yurt-disi-yatirim-islemleri
Teşekkür ederim Sn Dudu,
Daha 30'uma var, aman diyim.. :kmk:
Portföy dağılımından kastım yurtiçi hisse ile ABD borsası arasındaki dağılımdı, önce bu dağılım için bir karar almam lazım çünkü 1000 dolarlık tek seferlik bir alım yapılacaksa yurtiçi alımlarımı yavaş yavaş tamamlayıp dolar biriktirmeye başlamam lazım. :)
Yazıların ilkini okudum, diğerini de okuyacağım.
Yurtiçi ve yurtdışı dağılımına karar verdikten sonra; yurtdışı kısmı için bonoya girmeyeceğim sanırım. O kısımda 100% hissede olurum fakat temettü, büyüme ve değer yatırımı arasında bir dağılım yapabilirim. Fakat önce yukarıdaki soruma cevap bulmam lazım. :)
Bu da güzel, giderek aklıma yatıyor.
Sonra cash dolarların bir kısmını afiyetle yiyip bir kısmını da TR'den hisse alsak nasıl olur. :)
Güzel bir soruya değindiniz. Yurtdışından hisse aldığımızda başka aracı kuruma taşıyabiliyor muyuz ?
Yukarıda yazılanlara göre taşıyamadığımız sonucunu çıkarıyorum. Bu durumda kurum seçimi çok önemli
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
dostum hos geldin, Garantidede durum ayni ,zaten bende EVT var , diger EFT lerde alinabiliyor ,
para aktarimi icin, Garantiden , yurtdisi yatirim hesabina yolladigin zaman hic bir ucret almiyolar, sanki kendi hesaplarin arasinda islem yapmis gibi , hepsi ayni gibi, hangi bankayla calisiyorsaniz , onun la calismaya devam edebilirsiniz,
durum ayni bende direk garantiyle degil garanti yatirimla calisiyorum ama ayni neyse durum su , su siteye girip "yurtdisi yatirim hesabi ac tikliyon, ad numara girdikten sonra garanti yatirimdan biri seni ariyor evraklar icin seni en yakin garanti bank subesine yonlendiriyor evraklari imzaladiktan sonra hesabin aciliyor
https://www.garantiyatirim.com.tr/tr/yurtdisi-gercek-hesap-ac"
dip not: subedekilere gidip direk yurtdisi islem yapmakicin yatirim hesabi acmak istiyorum dersen, sana yardimci olamazlar conku bilmiyolar , onlarin disinda bise, ama garanti yatirimdakiler sadece evrak kurek islemleri icin seni Garanti subesine yonelendiriyor , platforma giris felan hep Garanti Yatirim sayfasindan yapiliyor
Benim QNB'de xclusive hesabim var..
Hic bir seye ucret odemiyorum.
Benim aklim QNBFinansinvest yatti.
Vanguard ETF leri ile bismillah baslamak istiyorum bu ise..
Tadini aldiktan sonra isi buyutebilirim. :)
Syg,
Bende aynı fikirdeyim.. döviz vadeli mevduat oranlarını bi kenera koyduğumuzda, Her 3 bankanın döviz alış satışlarını denemiş biri olarak (İşbankası, garanti, enpara..) garantinin döviz alım satımında da bence koyulan makas ve güncelleme açısından diğerlerinin arkasında olduğunu düşünüyorum, en öncelikli konu tabiki hep kullandığımız ve alışık olduğumuz banka mevzusu , bu herşeyin üstünde.
enparada döviz alış satışta mesai sonrası makas baya fazla oluyor.
dolar 7 yi geçtiğinde enpara sistemi kilitlenmiş dolar sattırmamıştı. almak isteyenler alamamıştı vs. baya bi şikayet olmuştu bu konuda
iş bankasında sıkıntı yoktu.
bu durum gayet normal. bu bankalar icinde musterisiniz en gozden cikarabilecek banka Garanti , onlarda biliyor musterinin kizacagini ama mantiklari su " istemezsse ciksin nasilsa musterimiz cok" ve bu sebeplerden %3 veya -5 kisi belki gercekten garantiyi birakir ama bu adamlar icin onemli degil , gozden cikardiklari bir durum, aynisi yarin Finansta yapar, oburleride yapar , bu gun Musteri portfuylerini genisletmek icin , Garanti ve diger bankalardan musteri kapmak icin uygun sartlar sunuyorlar ama Garanti kadar musteri portfoyu genislerse onlarsa boyle cakalliklara baslar
maalesef bu konuda yapacak cokta bisey yok, Garantiyi savunuyormusum gibi gorunsemde bu durum benimde hosuma gitmiyor , ama yapacak cokta bisey yok , genede kullanmaya devam ediyoruz