Originally Posted by
vortex
Herkese Merhaba,
Öncelikle Sn. Tradeshark , Sn. Dudu , Sn Richardbozkurt olmak üzere bilgisini paylaþan herkese çok teþekkür ederim. Ben de sizler gibi US borsalarýndan iþlem yapacaðým uygun kanal için baya bir süre kafa patlattým, sonunda TD Ameritrade ile bu iþi gerçekleþtirmek istedim, tüm evraklar, passport fotokopileri , bank state ler vs. hepsini topladým..hem de x2 olarak.. yani eþimle ****t account açmak istedik, tüm evraklarý dýþarýda ücretle fax ladýk, fakat sonuç tam bir fiyasko oldu.. karþý taraftan evraklarýn bulunamadýðý bilgisi geldi, yani kayboldu.. deðiþik kiþiler aracýlýðý ile bulunamadýðý söylendi. sonra dosya upload ile evraklarý yolladým, hala bir ses yok.zaten artýk dönüþ olsa da TD ameritrade'e güvenim hic kalmadý. Þu an sadece iyiki para yatýrmadým diye içimden geçiriyorum.
Bugün Ýþcep (iþyatýrým platformu) aracýlýðý ile Eaton dividend fund (EVT) dan bir miktar aldým, bir miktarda Vanguard VTI alcaktým ki ETF lerin platform üstünden alýnamadýðýný gördüm, iþyatýrýmý aradýðýmda ETF leri ancak portföy danýþmanlarýnýn 100-200 000 USD üstü portföy sahibi kalbur müþterilere alýnabildiði cevabýný aldým..Buna çok þaþýrdým. QNB ve Garantide durum nasýl merak ediyorum açýkçasý.
aramýza hoþgeldiniz.
Paylaþtýkça yeni þeyler öðrenmeye devam ediyoruz.
Yurtdýþý yerleþik hesapta TD baya uðraþtýrýcý. Türkiye'de hesap açmanýz iyi olmuþ.
Türkiye'de Ýþcep'de hesap alt limiti yok. Finans Invest ve Garantide Saxo Bank altyapýsýný kullanýyorlar.
Enpara ile entegre olduðu için kurum konusunda Finans Invest'ten gayet memnunum.
Platformda tüm Vanguard fonlarý açýk, 1 adet bile alabiliyorsunuz. Ekranýmdan bu þekilde görüyorum.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri