Bizde insanlar neyine guvenip surekli uruyor
yada hic mi ileriyi dusunmuyor bizim insanlar
Printable View
Vay yavrum vay
Nasd** coktu
Yay aft vs teknolojiler surunuyor
https://finance.yahoo.com/quote/%5ENDXT/
Başlık ilginç bir hal almış.
Ama biz işimize bakalım
Nasdag an itibarıyle - 2,5
Sebebi gene omicron
10 tane daha omicronlu tespit edilmiş.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-59517770
Eeee satışa da bahane lazım sat gitsin.
2 gün sonra biri bir ilaç buldum, aşı geliştiriyorum hatta bu omicron pekte korkulacak birşey değilmiş derler
Hooop tavan.
Bu arada alan satan yanar.
Hesaplamayı gece verilerine göre yapan yabancı fonlar kur farkını yemiş durumdalar şu anda.
Haklısınız, ben de ilelebet kurun bu şekilde artı getireceğini düşünmüyorum ama ortam şu anda o yönde olduğu için halen Yabancı'da devam ediyorum. Katar değil de benim asıl korkum halkın yatırımları üzerinden kar eden bir yönetimin söylemlerinin tersine Aralık ayında sürpriz yapıp en azından faizi sabit tutması ya da bir ihtimal faizi yükseltmesi. Bu da şu anda birçok ekonomistin dillendirmeye başladığı bir olasılık.
16 Aralık'a kadar havayı iyi koklamak lazım. En geç 13 Aralık'ta yön belirlemek gerekir.
Faiz asla yukseltmezler pr kaybettirir
Hadi diyelim yukselttiler yapacaklari 100 yada 200 olsun bu ilk gun dusurur gibi yapsada sonrasinda tekrar kuru tetikler
Kuru dusurecek faiz suan icin enaz 1000 gorunuyor ki mumkun degil.
Lakin sunu da dusunmek lazim 20 yildir hukumetteler ve mutlaka bir planlari vardir ama ne?
Acikcasi ben yavas yavas yabanci fonlardan arinip belli sure ppf ye gecmeyi dusunuyorum
Cunku dunya genelide korona olsun rus ukrayna gerginligi olsun bir gerilim var.
Diger bacagi olan dolari ise yukarida yorumladim.
Peki neden yerli hisse degilde ppf derseniz
19 mart senaryosundan sonra hic guvenim kalmadi
Ikinci sahnesi oynanabilir
Soluksuz 2000 e dayandi. Simitci dahi hisse aliyor...ytd
Onemli olan 14 yada 20 olmasi degil
Operasyon ne zaman baslayacak onu kestirmek
Gecen haftalarda gunde yuzde 17 degerlenen dolar bir gunde yuzde 17 de dusurulebilir. Ha satiyorum sattim derken elimizde patlayabilir
Bilemiyorum
Yukarida bahsettigim gibi
Onumuzdeki hafta basta nasdak olmak uzere yabanci fonlarimdan arinmaya baslayacagim
Bir tek aes i tutabilirim
O da petrolde cikis bekledigim icin
Dolar dusse dahi petrolun cikisi konsilide edebilir
Ha petrol daha da duserse bir iki yil ekran kapatirim 😀
Savaş/gerginlik ortamında USD bizdeki gibi düşüş değil artış getiriyor ne hikmetse. O nedenle Dolar bazında kafam rahat ancak BIST'e bağlı tek fonum olmakla birlikte ben de BIST'te sağlam bir düzeltme endişesi taşıyorum. Faiz konusunda yorumlarına katılmakla birlikte yükseltemezler ihtimaline çok katılamıyorum ancak etkisi sınırlı olacağı konusunda hemfikirim.
Petrol, Emtia, Gıda ve herşeye rağmen Teknoloji diyorum. Haa bir de Gümüş'ten umudum var ama soru işareti.
petrol ve abd 10y kritik seviyelerde , asagilari kriz fiyatlaması , parayı korumak adına (- olmasın ) tahvil vs ye park edebilirim
Tamam savas olasiligi dolari gerer ama konsolide edecek kadar gerecekmi bakalim
Nasd** eksi 5 yapti dolar arti 2 yapti
Eksi 3 elimizde kalir gibi...
Ben secim kararina kadar ppf de kalma yada enaz riskli gorunen eic a demir atmayi dusunuyorum
Cunku 30 yillik ekonomi gecmisimde bu yilki kadar sacma hareketler hic gormedim...
Secim karari sonucu hersey rayina oturur. Secim oncesi cikilir. Duruma gore geri girilir seklinde dusuncem suan icin
Ytd
metalleri izliyorum , onlarda göçerse geçmiş olsun herkese , pazartesi bizde tahribat olmaz insallah
Yerli hisse fonlarindan bugun itibariyle kademe kademe satisa gectim.
Ipb ve opb tutmaya devam edecegim.
Yurtdisi fonlarindan cikişi simdilik dusunmuyorum.
Saygilar.
%50 boşaltacağım sanırım , dönen tl ile ne yapacağıma onzan karar veririm
sabit getirili varliklarmi?
Tunç Şatıroğlu , bu gece ki videosunda ABD borsalarından başlayacak bir derin düzeltme bekliyormuş. VİX endeksine dayanıyor görüşü. 15 Aralık gecesi FED kararlarıyla borsaların yönü netleşir, o zamana kadar düzeltmesini yapar diyor. Dolayısıyla Yabancı hisse yoğunluklu olan fonlar negatif etkilenecektir. Yatırım tavsiyesi değildir.
neyin fiyatlandigi bilinmiyor , teknoloji hisseleri tepetaklak , face -20 , ne alaka ise .
fed diyordu ya ben tabela bakmam , gerçeklere bakarım , enflasyon var ve faiz artırmaya gidebilirim
Fitch türkiyenin kredi notunu negatife çevirdi. Böyle bir ortamda doların düşmesi çok zor görünüyor.
https://www.bloomberght.com/fitch-tu...usurdu-2293538
amerikan borsalarında yeni zirve yapamayan ve uşağı yukarı uzayan -3 +4 lü günlük mum boyları ayı piyasası başlangıcına işaret ediyor olabilir. her üç ayda bir böyle düzeltme yapıyor doğru da bu sefer havadaki gerginlik başka sanki.
Kub %2.29 getirmis
Bir düzeltme olması kaçınılmaz zaten ama ne zaman ve nasıl olacak yavaş yavaş mı? yoksa sert mi? bunları tahmin etmek zor, yabancı fonlarda bir miktar satış yapıp düşüşü mü beklemeli? yoksa hiç satmadan düştükçe alım mı yapmalı? önümüzdeki hafta buna karar vermek gerekiyor sanırım.
Çıkış devam ederse o zaman da hay allah fonları erken satmışız dersiniz. Ben kendi adıma piyasayı takip ederim. iki üç gün düşüşü göze alır nihai kararırımı veririm. Bu bazen doğru karar olmayabilir de. Geldiğimiz nokta öyle bir seviye ki; desteği ,direnci belli değil. Biraz da tecrübe işi bu. Ama öyle ama böyle iki üç gün üst üste sert satış yemek bile normal kabul edilebilinir. Bu işin matematiği yok. Düşüş durumlarına karşı bir "B " planı olmalı. Dalgalı denizlerden bir müddet güvenli limanlara demir atmak için hazırlıklı olmakta fayda var diye düşünüyorum.