Sayfa 847/1002 İlkİlk ... 347747797837845846847848849857897947 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 6,769 - 6,776 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Haklisiniz da benim korkum katardan matardan dolar bulup bir anda asagi cekerlerse kac gundur yabanci fonlardan geleni supururler
    Haklısınız, ben de ilelebet kurun bu şekilde artı getireceğini düşünmüyorum ama ortam şu anda o yönde olduğu için halen Yabancı'da devam ediyorum. Katar değil de benim asıl korkum halkın yatırımları üzerinden kar eden bir yönetimin söylemlerinin tersine Aralık ayında sürpriz yapıp en azından faizi sabit tutması ya da bir ihtimal faizi yükseltmesi. Bu da şu anda birçok ekonomistin dillendirmeye başladığı bir olasılık.
    16 Aralık'a kadar havayı iyi koklamak lazım. En geç 13 Aralık'ta yön belirlemek gerekir.

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Pasam varyantla ne alakasi var dususun sebebi

Ülke basınındaki habere göre, ABD borsalarında işlem gören Çinli şirketlerden China Telecom ve DiDi Global, SEC'nin düzenlemesinin ardından New York borsasından çekilme kararı aldı.
    bu sekilde devam eden gelişmeler sahada asagi çekebilir,china ile ilgili daha çok sey fiyatlanacak .

aralık ta usd 14 ustu istenmiyor gözüküyor , müdahale geliyor bu seviyeden

Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Haklısınız, ben de ilelebet kurun bu şekilde artı getireceğini düşünmüyorum ama ortam şu anda o yönde olduğu için halen Yabancı'da devam ediyorum. Katar değil de benim asıl korkum halkın yatırımları üzerinden kar eden bir yönetimin söylemlerinin tersine Aralık ayında sürpriz yapıp en azından faizi sabit tutması ya da bir ihtimal faizi yükseltmesi. Bu da şu anda birçok ekonomistin dillendirmeye başladığı bir olasılık.
    Faiz asla yukseltmezler pr kaybettirir
    Hadi diyelim yukselttiler yapacaklari 100 yada 200 olsun bu ilk gun dusurur gibi yapsada sonrasinda tekrar kuru tetikler
    Kuru dusurecek faiz suan icin enaz 1000 gorunuyor ki mumkun degil.

Lakin sunu da dusunmek lazim 20 yildir hukumetteler ve mutlaka bir planlari vardir ama ne?
    Acikcasi ben yavas yavas yabanci fonlardan arinip belli sure ppf ye gecmeyi dusunuyorum
    Cunku dunya genelide korona olsun rus ukrayna gerginligi olsun bir gerilim var.
    Diger bacagi olan dolari ise yukarida yorumladim.
    Peki neden yerli hisse degilde ppf derseniz
    19 mart senaryosundan sonra hic guvenim kalmadi
    Ikinci sahnesi oynanabilir
    Soluksuz 2000 e dayandi. Simitci dahi hisse aliyor...ytd

Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    bu sekilde devam eden gelişmeler sahada asagi çekebilir,china ile ilgili daha çok sey fiyatlanacak .

aralık ta usd 14 ustu istenmiyor gözüküyor , müdahale geliyor bu seviyeden
    Onemli olan 14 yada 20 olmasi degil
    Operasyon ne zaman baslayacak onu kestirmek
    Gecen haftalarda gunde yuzde 17 degerlenen dolar bir gunde yuzde 17 de dusurulebilir. Ha satiyorum sattim derken elimizde patlayabilir
    Bilemiyorum
    Yukarida bahsettigim gibi
    Onumuzdeki hafta basta nasdak olmak uzere yabanci fonlarimdan arinmaya baslayacagim
    Bir tek aes i tutabilirim
    O da petrolde cikis bekledigim icin
    Dolar dusse dahi petrolun cikisi konsilide edebilir
    Ha petrol daha da duserse bir iki yil ekran kapatirim 😀

5.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Faiz asla yukseltmezler pr kaybettirir
    Hadi diyelim yukselttiler yapacaklari 100 yada 200 olsun bu ilk gun dusurur gibi yapsada sonrasinda tekrar kuru tetikler
    Kuru dusurecek faiz suan icin enaz 1000 gorunuyor ki mumkun degil.

Lakin sunu da dusunmek lazim 20 yildir hukumetteler ve mutlaka bir planlari vardir ama ne?
    Acikcasi ben yavas yavas yabanci fonlardan arinip belli sure ppf ye gecmeyi dusunuyorum
    Cunku dunya genelide korona olsun rus ukrayna gerginligi olsun bir gerilim var.
    Diger bacagi olan dolari ise yukarida yorumladim.
    Peki neden yerli hisse degilde ppf derseniz
    19 mart senaryosundan sonra hic guvenim kalmadi
    Ikinci sahnesi oynanabilir
    Soluksuz 2000 e dayandi. Simitci dahi hisse aliyor...ytd
    Savaş/gerginlik ortamında USD bizdeki gibi düşüş değil artış getiriyor ne hikmetse. O nedenle Dolar bazında kafam rahat ancak BIST'e bağlı tek fonum olmakla birlikte ben de BIST'te sağlam bir düzeltme endişesi taşıyorum. Faiz konusunda yorumlarına katılmakla birlikte yükseltemezler ihtimaline çok katılamıyorum ancak etkisi sınırlı olacağı konusunda hemfikirim.

Petrol, Emtia, Gıda ve herşeye rağmen Teknoloji diyorum. Haa bir de Gümüş'ten umudum var ama soru işareti.

petrol ve abd 10y kritik seviyelerde , asagilari kriz fiyatlaması , parayı korumak adına (- olmasın ) tahvil vs ye park edebilirim

Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Savaş/gerginlik ortamında USD bizdeki gibi düşüş değil artış getiriyor ne hikmetse. O nedenle Dolar bazında kafam rahat ancak BIST'e bağlı tek fonum olmakla birlikte ben de BIST'te sağlam bir düzeltme endişesi taşıyorum. Faiz konusunda yorumlarına katılmakla birlikte yükseltemezler ihtimaline çok katılamıyorum ancak etkisi sınırlı olacağı konusunda hemfikirim.
    Tamam savas olasiligi dolari gerer ama konsolide edecek kadar gerecekmi bakalim
    Nasd** eksi 5 yapti dolar arti 2 yapti
    Eksi 3 elimizde kalir gibi...
    Ben secim kararina kadar ppf de kalma yada enaz riskli gorunen eic a demir atmayi dusunuyorum
    Cunku 30 yillik ekonomi gecmisimde bu yilki kadar sacma hareketler hic gormedim...
    Secim karari sonucu hersey rayina oturur. Secim oncesi cikilir. Duruma gore geri girilir seklinde dusuncem suan icin
    Ytd

Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    petrol ve abd 10y kritik seviyelerde , asagilari kriz fiyatlaması , parayı korumak adına (- olmasın ) tahvil vs ye park edebilirim
    Ozellikle petrolun bu fiyati cooooook dusundurucu coooooook

Sayfa 847/1002 İlkİlk ... 347747797837845846847848849857897947 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •