Cds'lerde ani bir düşüş olmazsa bankalardaki alış-satış arasındaki fark yüzünden muhtemelen zarar edersiniz.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Cds'lerde ani bir düşüş olmazsa bankalardaki alış-satış arasındaki fark yüzünden muhtemelen zarar edersiniz.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün kupon ödemesi oluyor mu acaba yoksa Pazartesi’ye mi kalıyor
medeni cesareti sevsem de cahil cesaretine tahammülüm yok. engellendin çocuk.
Muhtemelen bunu sormanızın nedeni günlük birikecek faizler.
Eurobond'larda kirli fiyat dedikleri faiz eklenmiş hali. Aslında her gün faiz ekleniyor. Ayrıca eurobondlar kendi içinde değer kaybedip kazanabiliyor. Diğer bir deyişle temiz fiyat dedikleri, birikmiş faizden arınmış eurobond fiyatları da değişken. Artıyor yada düşüyor her gün.
Ancak vergilendirme günlük alım satım yaparak para kazanmayı pratikte çok zorlaştırıyor. Çünkü eurobond'lar döviz ile alınıp satılır. Vergilendirme ise alıp sattığınız günün kurundan TL'ye çevrilerek yapılır.
Dolar bazlı kar görürken, alım-satım arasındaki sürede kur yükselmişse, siz alım için düşük kur, satım sırasında da yüksek kur kullanacağınız için 1 günde yükselen kur farkının da vergisini ödemek zorunda kalacaksınız.
Vergi yükü çoğalacağından dolar cinsinden paranız azabilecektir.
Kur farkını enflasyona endeksleme durumu mevcut, ancak bu alım satım arasındaki Yİ-ÜFE endeksi farkının %10 ve üstünde olması sonucu kullanılabilir. Bu endeks aylık açıklanıyor.
Alim satim makasi nedeni ile min uc ay tutman gerekir yoksa zarar edersin
ornek verelim
1020 usd a aldigin bondu yarin satsan 980usd a satarsin -30 usd icerdesin
ne zaman ki o bond 1050 usd degerini kazanir ve geri alim 1020usd olur fite fit olur tutma maliyetini kaybedersin
yada diyelim ki 6 ay sonra icindeki kuponlar sayesinde bond degeri 1075 oldu senin satisi nda 1045 oldu
dersin ki 25usd kar ettim satayim ama o zaman da bunu beyan edip vergisini de dusmelisin
:bravo::bravo::bravo:
Merhaba arkidişler,
Eurobond satın alımlarında uygun fiyatlama yapan bankalar/aracı kurumlar hangileri diye merak ediliyordur. Bugün, yakın zamanlarda 3 fiyatlama aldım; sizlerle de paylaşmak isterim. Kağıdımız: XS1617531063.
Burger: 100 (temiz)
İş Yatırım: 100 civarı (temiz)
Vakıflar Bankası: 100,75 (temiz)
Hepinize selamlar
Yapikredi eurobondda iyi midir?fiyat olarak?
Bir uyarı:
Bazı kaynaklarda eurobond gelir hesaplamalarında TCMB efektif alış kuru diye yazılmış ancak BU YANLIŞ KUR'DUR.
257 no'lu gelir vergisi tebliğine göre TCMB DÖVİZ ALIŞ kuru kullanılmalıdır.
https://twitter.com/jordankamuran/st...8683799553?s=2
Zenginin hali başka serra sabancı serbest özel fonu üzerinde hisse almış.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dostum
hesaplamalarimi kendim yaptim
2021 yilindaki elde ettigim kuponlari aldigim gun gun not ettim excel e
MB doviz alis kuru ile carpip tl degerini de yazdim. USD in TL ye karsi degerinin hizli artisi nedeni ile de vergi beyanname verme durumuna geldim oysa beyan sinirlari icinde kalirim giderim diyordum ama olmali, umarim bundan sonraki seneler de belki daha az USD artisi olur elbette ABD deki enflasyon da zayiflar ise bu daha mumkun olacak ya bakalim... Benim hesaplarima gore yaklasik dort sene vergi verme durumundayim sonrasinda ise vergi beyani edece kadar kupon gelirim olmayacak... Yani artik yavas yavas anaparalari da geri alip omrum icinde kullanma hedefindeyim... Belki o donem gene alim yapar kupon alirim ya bakalim
Internet vergi dairesindeki dokumanlari inceledim, hisse net teki degerli dostlarin da fikirlerine basvurup genel bilgiler edindim. Buraya duzgun ve hedefe yonelik sorular sorarsaniz elbette cevaplar alabilirsiniz cunku pek cok kisi bilgi sahibi ve bunu da paylasim yapiyor..
Bu konuyu ben acmistim, dostlar ile bol bol konu ile ilgili bilgi paylasmaya ortam sagladigim icin cok sevincliyim...
Saygilarimla...
teoride bayağı bir şey öğrendik buralardan. varsa bilgimizi de paylaştık.. ama pratiği hk (beyan kısmı) çok konuşulmadı, özellikle internet beyanı hk. o yüzden dedim. ben 2021 için beyan sınırını geçmedim o yüzden şu an için hazır sorum yok. ama seneye bol bol olacaktır.. çünkü görünüşe göre kaçarım yok bu sene :)
saygılar bizden..
637 -25/03/2027 USD S.F.T. 25/03/2022 3 3.000 6 Ay 932.000alıs 954.000satıs 7.8500
iş bankasında gozuken 954 fiyat diğer bankanın verdiği 101,25 ten daha mı iyi?
iş bankası daha ıyı galıba...işbankasını kullanan varmı.memnunmu?
Hepsini her koşulda her zaman karşılaştırmalısın. Her zaman için en iyi yok. (OTC piyasa olduğu için) . Ama genelde İş bankası bankalar içinde en iyi fiyatı verebiliyor. Garanti de onu takip edebiliyor.
Banka dışı İş yatırım'ın fiyatları en düşüğü olabiliyor ama alım miktarları bankalar kadar küçük paylar halinde olamıyor.
10.000 nominal alındığında İş yatırımın fiyatı İşbankası ve garanti arasında bir yerde dalgalanabiliyor. (Veya duruma göre ikisinden de düşük olabiliyor)
Ama daha yüksek alımlarda en iyi fiyat İşyatırım'da sanırım.
Ama dediğim gibi (OTC over the counter, Tezgah üstü) piyasa olduğu için o anki konuma göre en uygununu seçmelisin.
Pratikte emlakçı gibi çalışıyorlar.
Benim anladığım isbankasinda 95400 verdiğin diğerinde 101250.
101250-95400=5850$pahali gözüküyor.
Yüksek kupon geliri olana 3te1 vergi çıkacak, itfadan önce satınca bir de alım satım kazancından vergi çıkacak, işin tadı kaçmıyor mu?
Vergi yüksek .birde vade uzun.vade riski var.fiyat riski var.var oğlu var.
Ve bankalar arasında yüksek fiyat farkı var.
Emlakçı gibi birbirlerine satıyorlar kom.aliyor bunlar.
2019’un sonunda 5-6 arası bir getiri ile aldığım eurobondun vadesine 2 yıldan kısa bir süre kaldı. Bu süre içinde parayı mevduatta tutsam bu oranı alamazdım. Dolayısıyla benim için döviz mevduattan daha başarılı bir araç oldu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ne kadar vergi verdiniz.%30 tutuyormu?faiz için sadece