Sintine pompasinin basinda kimse yokmu, yoksa batar bu gemi!:oleyo:
Printable View
Benim 20 yıl önce yediğim maketten satış kazığını hala devlet kendi eliyle teşvik ediyor.Emlak konut toki şu bu maketten satış yapıyor.E bu sistem yanlış denmiyor ,millet de herkes alıyor, ben de alayım diyor.Sonra banker faciası olunca da devlet gelsin bizi kurtarsın.Cidden bizim memlekette yaşamak çok zor.Sistem olmadığından hangi iş olsa araştıracaksın kendin öğreneceksin,kimseye güvenmeyeceksin .Ev alırken ayrı,hasta olsan tedavi olmak için ayrı,yatırım yaparken ayrı,vergi verirken ayrı,çocuğunu okuturken ayrı araştırma yapacaksın kararlar vereceksin .Neden, çünkü oturmuş sağlıklı bir sistem yok.Her şey adamına göre.
ÇİĞDEMEMLAK OTTOMARE SUITES SATILIK 4+1 RESİDENCE $ 1.500.000
İstanbul / Zeytinburnu / Kazlıçeşme Mah.
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...36181772/detay
Eskinin mok kokan Kazlıçeşmesinde bu ucube betona istenen bu paraya ne oluyor ulan siz ne ayaksınız bu fiyatlar makul gibi hemde Dolar cinsinden beton satıyorsunuz diyen yok her şey normal ama Umutabi Dolar almış vay efendim 2 çocuklu bayanın kocası iflas ediyormuş da falan filan. Burası madem Türkiye madem bizim Dolarlarda birilerinin gözü var ben o gözü çıkarır münasip bir yerlere koyarım. Bu betonlara bu Dolarları veren HIRSIZLARI da ....
Dolar/TL 4.4927
Neyse sonunda yahu , 4.49 ları deldik oturduğumuz yerde Tl bazında paramız artıyor. Dolarda yükseliş kaçınılmaz ama seve seve ama seve seve , gücü olan çıkışa dur desin bana ne ..
Türkiye Cds 278,81 (Nisan sonu 200’un altındaydık)
Topluma bakış acınızı degistirin. Su veren itfaiyenin hortumu diye bir tabir varya aynen bu topluma bu bakışla bakmak gerekir.
Ülkenin yönetimini ele geçirmişler ülkenin kaynaklarını kendi YANDAŞ müteahhitlerine aktarıp onlara beleşine yol, köprü, tünel yaptırdılar hemde geçilsin geçilmesin DOLAR cinsinden ödeme garantisi vererek. Bunları muhtemelen sorgulamayan o 2 çocuklu kadının kocası gidip borçlanarak yatırım yapmış kime neye güvenerek ? Güvendiği tek şey vardı bu hırsız çetesinin beton ekonomisi. O halde güvendiği dağlara karlar yağdıysa bize ne ! Dolarda yükseliş kaçınılmaz ve hırsıza güvenenler içinde batış... Şimdi el ele verip bunları kurtarmaya kalksak (bu saatten sonra çok zor ya neyse ) işler rayına oturduğunda utanmadan benim seçmenim deyip diğerlerini yok sayacaklar mı saymayacaklar mı ? Geçmişte yapmadılar mı ? Beter olmadan yeter olmaz...
Sizin doğal seleksiyondan haberiniz yok galiba. İş dünyasına giren her insan kar yapabileceğini bildiği gibi zarar edip kapanacağını bilmelidir. Kimse o kişiye bu işi kur demedi, evlenirken kimseye de sormadı, çocuk yaparken de kimseye sormadı . yani kısacası kendi bildiğini yaptı ve doğal seleksiyon sonucu daha zeki insanlar hayatta kalacakken kafayı çalıştırmayanlar ise önce köle, sonra da ya hapis ya da mezarlığa gidecektir. Beyin denen organı kullanmak lazım yoksa kullananlar kullanmayanları ortadan kaldırır.
OTTOMARE SUITES 162m2 ÖZEL YAPIM FULL EŞYALI SATILIK 3+1 $ 1.050.000
İstanbul / Zeytinburnu / Kazlıçeşme Mah.
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...58750314/detay
Burası ABD mi burada insanlar Dolar cinsinden mi gelir elde ediyor bu neyin kafası ? Bunları sorgulayan yok ama umutabi nin Dolar almasına Dolar çıkıyor demesine ( Umutabi aslında sadece Tl bazında o da şimdilik reel getiri elde etmiş yoksa Dolar bazında negatif getiri) ülkede batanlar varmış da niye acımıyormuş vıy vıyda vıy vıy...
Dünyayı zır deli yönlendiriyor resmen. Tımarhanelik herifi abd’ye başkan yaparlarsa olacağı bu. Bakalım bizde hangi üşütme başkan olacak.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/tru...iklar-40840493
Bence ne TL ne de dolar tasarruf önemli. En önemli olan şey sürdürülebilir ve döviz ile kıymetlendirilebilir GELİR. Eğer geliriniz ihracat veya ihracat muadili ve yüksek katma değer içermiyorsa elinizde bulunan TL ya da dövizin çok yüksek bir meblağ değil ise (>1mUSD) pek bir anlamı yok. Zira yüksek stagflasyon altında katma değerli gelir yaratamıyorsanız tasarruflarınızı harcamak her şekilde stres yaratacaktır.
Evet tasarruf önemlidir ama belirli bir tasarruf seviyesinin üzerinde GELİR çok daha önemlidir.
Tespitime göre Türkiye'de çok geniş halk kitleleri sürdürülebilir katma değerli gelire (faiz, kira geliri hariç) sahip olmadığı için betona yöneliyor. Zira psikolojik olarak kira getirisi elde ediyor olmak ana varlık *çoğunlukla* erimeye uğramadığından nitelikli bir gelirmiş gibi bir hissiyat yaratıyor.
Katma değerli ve sürdürülebilir faaliyet gelirini göz ardı etmeyelim.
Keser döndü sap döndü ...Olmaz diyorlardı, Türkiye eski Türkiye değil diyorlardı, rahmetli Ecevit döneminde ABD uğursuzuna karşı dik duran Türkiye ye konulan ambargodan dolayı çekilen sıkıntılara atıfta bulunup mok atıyorlardı, eee ! sap döndü işte vallahta oldu billahta oldu, bu saaten sonra o keserin sapı bir yerlere girmeden buradan çıkış yok. Beter olmadan yeter olmaz Dolarda yükseliş kaçınılmaz...
Kırmızıyı dener mi acaba bugün ?
https://i.hizliresim.com/G9qLY6.png
4.50 yi aslında hemen yaparlarda kedinin fareyle oynadığı gibi oynayıp işin zevkini çıkarıyorlar bu arada belki bir iki keriz shortçu da dolduruşa gelir diye bekliyorlar. 4.50 yi geçerse pir geçecek direk yeni hedef 4.70 olacak.
4,4912 +0,0308 +0,69%
Ateşe attılar memleketi ekonomi yanıyor cayır cayır. Milletin cebinde ki 3 kuruş eriyor yönetenlerde yok hayır.
Ottomare ne ya ! uyduruk yarı Türkçe yarı İngilizce bir isim takıp ucube betonlara milyon Dolar fiyat biçmişiler. Neyin kafası bu ? Ülkede 16 yıldır ne kadar hırsız uğursuz türemiş buradan anlaşılıyor işte. Eskinin mok kokan berduş yatağı Kazlıçeşme de deselerki gün gelecek milyon Dolara beton satılacak direk Bakırköy akıl hastanesine kapatılırdın. Elin şeyi yani Doları işte bu ucubelere gömüldü şimdi vık vık, Dolar çıkarsa batarmışız, bana ne ulan o Dolarları borç alıp betona gömerken düşünecektiniz . Baska kapıya, beter olacaklar ki YETER olsun, Dolarda yükseliş özellikle benim gıymetlimlerde yükseliş kaçınılmaz.
Piyasa tcmb'nin koyduğu 4.5TL çıpasını gördü ama mutlaka test etmek isteyecek, rahat bırakmayacak.
Aslında tcmb bu çıpayı göstermese eli daha kuvvetli olurdu. 7 Haziran'a kadar daha önce de bahsettiğim *belirli nedenlerden dolayı* beklemek istediği için bu çıpayı göstermek zorunda kaldı.
Haa! bu arada 4.50 sanki çok normalmiş gibi davranan yönetici tayfasına lafım şu ola , Dolar bu seviyeler de kalsa dahi Türkiyede açık fabrika kalmaz haberleri olsun, aç millet bunları bir kaşık suda boğar demedi olmasın.
Merkezin bu tür oyunlara karşı elini göstermemesi çok önemli. Elini ne yazık ki gösterdi. Bu nedenle bazı şeyleri fark ettikleri anda oynamaya başladılar.
Birde şunu unutmayalım sanırım tcmb'nin döviz işlemlerinde kaldıraç kullanması önünde bazı yasal engeller var. Ancak karşısındaki oyuncu istediği kadar kaldıraç kullanabiliyor. Türevli piyasalarda 1:400 1:1000'e kadar kaldıraç imkanı var yurt dışında.
O nedenle tcmb hiçbir zaman piyasada trade etmemelidir ve karşı oyuncu olmamalıdır. Bu yanlıştan dönülmelidir.
1 ayda %20 temiz para kazandırdı kur sepeti. Parası olan işi gücü bıraktı kurdan para kazanma sanatını öğreniyor. Parası olmayan ise daha borçlu yaşama sanatını daha iyi öğrenecek.
Çıpa faiz bunların hepsi hikaye .. Kısa vade belki işe yarar. Lakin borç çok. Önümüzde iki yol var. Iyi bir devalüasyon ile iç tüketimi bitirirsin. Yada önümüZde ki 5 seneyi düşük büyüme %2-3 ve bolca vergi ile geçirirsin. Çok bir Seçenek yok. Seç beğen al.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aslında tam da öyle değil, verimsiz, ranta ve ithalata dayalı olan fabrikalar gider, İhracat yapan yüksek katma değerli azınlık yoluna devam eder. Aslında iyi de olur ama politikacılar bunu kesinlikle kabul etmeyeceklerdir. Bakmayın faize karşı olduklarına asıl oy aldıkları kesim düşük katma değerli ve verimsiz imalat yapan geniş sanayi kesimleri ve oradaki istihdam.
Mb piyasaya karşılıksız 10 Milyar verdi söylentisi dün akşam haberlerinde Bloomberg ht de sorgulandı , konuk bayan böyle bir bilgi yok olsa MB mecbur yayınlardı dendi. Ne zamandan beri Türkiyede işler bu kadar şeffaflaştı merak ediyorum.! Mb dan yalanlama gelmediğine göre bu benim için doğrulama kabul edilmiştir. İşler bu aşamaya gelmişse vayki vay, yıllar sonra eski düzene geçilip karşılıksız para basmak demek bu şartlar altında höst yüksek enflasyon demektir ki Dolarda yükselişe bu durumda kaçınılmaz demek hafif kalır uçacak fezaya gidecek demek gerekir.
Yüklü bir devaluasyon 1994 ve 2001 yıllarında devletin borcu yüksek özel sektörün döviz borcu çok çok düşük olduğu için iyi sonuç verdi. Şimdi durum tam tersi. Yüklü bir devaluasyonun 1994 ve 2001 gibi kurtarıcı/düzeltici bir fonksiyonu olmaz hatta daha da beter bir duruma sokabilir.
1-2 günönce konu forumda gündeme geldi ve gerek M1 gerekse M3 para arzı üzerinden yorumlar yapıldı. Ben de görebildiğim kadarıyla işin piyasaya verilen banknot kısmı enflasyon ile uyumlu bir meblağ idi. Aşırı bir şey yoktu , hatta M3 para arzında geçen yıllara göre hafif bir sıkılaşma da görülüyordu. Ama belki bunu daha uzman kişilere sormak ta gerekebilir.
Elinde her türlü gücü olan Merkez Bankasi PPK , bu gücü kullanmıyor ve her gün TL’nin değer kaybına göz yumuyorsa bu vebalı uzerine almayıp istifa etmelidir . Eğer sadece sözle sağlıksız hareketler var demeyi artık alev alev yanan dolar/TL’yi durdurmaya yeteceğini düşünecek hale düştüyse 1dk orada durmasınlar . Geleceğimizi berbat hale getiriyorlar . Suan bu yaşananlardan bana göre bas sorumlu merkez bankası başkanı ve ppk üyeleridir . Eğer siyasi baskı varsa istifa et ben bu vebalı almam de ama gerekeni yapabilme gücün varken boyle bizim gibi piyasayi izleyeceksen orada ne ısın var ? 3 ay önceki verilerle suan ki veriler arasında dağlar kadar fark var . Arjantin ile karşılaştırılacak bir ülke miyiz ? Bu hale düşürdünüz ve geri dönüşü olmayacak yerlere gidiyoruz .. Gun geçtikçe elindeki en büyük koz olan faiz arttırımının anlamı kalmayacak .. 300 baz puan faiz arttırsan dolar 4 TL’nin altına mi inecek ? Muhalefet de bu konuda sessiz .. Artık gereği yapılsın geleceğimizi daha berbat etmeye hakları yok ..
Son yarım saattir 4.50TL'yi vurup çekiyor vurup çekiyor. Adeta gıdıklıyor.