Sayfa 852/1023 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 6,809 - 6,816 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    ÇİĞDEMEMLAK OTTOMARE SUITES SATILIK 4+1 RESİDENCE $ 1.500.000
    İstanbul / Zeytinburnu / Kazlıçeşme Mah.
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...36181772/detay

Eskinin mok kokan Kazlıçeşmesinde bu ucube betona istenen bu paraya ne oluyor ulan siz ne ayaksınız bu fiyatlar makul gibi hemde Dolar cinsinden beton satıyorsunuz diyen yok her şey normal ama Umutabi Dolar almış vay efendim 2 çocuklu bayanın kocası iflas ediyormuş da falan filan. Burası madem Türkiye madem bizim Dolarlarda birilerinin gözü var ben o gözü çıkarır münasip bir yerlere koyarım. Bu betonlara bu Dolarları veren HIRSIZLARI da ....
    bu konuda hem fikiriz.

burada yazdım mı bilemem.

bu rant ölmeden piyasa normalleşmez.

etrafımda en az on müteahhit var. geçmişinde hepsi farklı iş yapıyor.

2. Topluma bakış acınızı degistirin. Su veren itfaiyenin hortumu diye bir tabir varya aynen bu topluma bu bakışla bakmak gerekir.

Ülkenin yönetimini ele geçirmişler ülkenin kaynaklarını kendi YANDAŞ müteahhitlerine aktarıp onlara beleşine yol, köprü, tünel yaptırdılar hemde geçilsin geçilmesin DOLAR cinsinden ödeme garantisi vererek. Bunları muhtemelen sorgulamayan o 2 çocuklu kadının kocası gidip borçlanarak yatırım yapmış kime neye güvenerek ? Güvendiği tek şey vardı bu hırsız çetesinin beton ekonomisi. O halde güvendiği dağlara karlar yağdıysa bize ne ! Dolarda yükseliş kaçınılmaz ve hırsıza güvenenler içinde batış... Şimdi el ele verip bunları kurtarmaya kalksak (bu saatten sonra çok zor ya neyse ) işler rayına oturduğunda utanmadan benim seçmenim deyip diğerlerini yok sayacaklar mı saymayacaklar mı ? Geçmişte yapmadılar mı ? Beter olmadan yeter olmaz...

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bunun tedbirler medbirle alakası falan da yok..
    İş dünyasına biraz adım atmış bir insan kredi üretim piyasa güveni maliyetler şunlar bunlar üzerinde biraz bilgili olması gerekir..

Şu an çok açık söylim BATIYORUZ..

Doların çıkışı dolarcıyı da tl ciyi de herkesi üzmeli..

Efendim önlemini alsa idi de şuydu da buydu da..
    Çok açık yazım tuzu kuru evinde oturup başını evinden bile dışarı çıkarmayan adamın söylemi bunlar..

Nereye önlem alacan banka krediyi geri çağırırsa..
    Ne önlem alacan olan krediyi banka çevirmiyorum dersen
    Ne önlem alacan iş yaptığın adam bir anda battı ise
    Ne önlem alacan iş yaptığın sektörde işler bir anda yüzde 40 düşerse..
    Sizin doğal seleksiyondan haberiniz yok galiba. İş dünyasına giren her insan kar yapabileceğini bildiği gibi zarar edip kapanacağını bilmelidir. Kimse o kişiye bu işi kur demedi, evlenirken kimseye de sormadı, çocuk yaparken de kimseye sormadı . yani kısacası kendi bildiğini yaptı ve doğal seleksiyon sonucu daha zeki insanlar hayatta kalacakken kafayı çalıştırmayanlar ise önce köle, sonra da ya hapis ya da mezarlığa gidecektir. Beyin denen organı kullanmak lazım yoksa kullananlar kullanmayanları ortadan kaldırır.

Alıntı Originally Posted by tyler001 Yazıyı Oku
    Sizin doğal seleksiyondan haberiniz yok galiba. İş dünyasına giren her insan kar yapabileceğini bildiği gibi zarar edip kapanacağını bilmelidir. Kimse o kişiye bu işi kur demedi, evlenirken kimseye de sormadı, çocuk yaparken de kimseye sormadı . yani kısacası kendi bildiğini yaptı ve doğal seleksiyon sonucu daha zeki insanlar hayatta kalacakken kafayı çalıştırmayanlar ise önce köle, sonra da ya hapis ya da mezarlığa gidecektir. Beyin denen organı kullanmak lazım yoksa kullananlar kullanmayanları ortadan kaldırır.
    Hülocular beter olmadan ne Dolarda yükseliş biter nede ülkedeki batış.

OTTOMARE SUITES 162m2 ÖZEL YAPIM FULL EŞYALI SATILIK 3+1 $ 1.050.000
    İstanbul / Zeytinburnu / Kazlıçeşme Mah.
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...58750314/detay

Burası ABD mi burada insanlar Dolar cinsinden mi gelir elde ediyor bu neyin kafası ? Bunları sorgulayan yok ama umutabi nin Dolar almasına Dolar çıkıyor demesine ( Umutabi aslında sadece Tl bazında o da şimdilik reel getiri elde etmiş yoksa Dolar bazında negatif getiri) ülkede batanlar varmış da niye acımıyormuş vıy vıyda vıy vıy...

7. Dünyayı zır deli yönlendiriyor resmen. Tımarhanelik herifi abd’ye başkan yaparlarsa olacağı bu. Bakalım bizde hangi üşütme başkan olacak.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/tru...iklar-40840493

8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bunun tedbirler medbirle alakası falan da yok..
    İş dünyasına biraz adım atmış bir insan kredi üretim piyasa güveni maliyetler şunlar bunlar üzerinde biraz bilgili olması gerekir..

Şu an çok açık söylim BATIYORUZ..

Doların çıkışı dolarcıyı da tl ciyi de herkesi üzmeli..

Efendim önlemini alsa idi de şuydu da buydu da..
    Çok açık yazım tuzu kuru evinde oturup başını evinden bile dışarı çıkarmayan adamın söylemi bunlar..

Nereye önlem alacan banka krediyi geri çağırırsa..
    Ne önlem alacan olan krediyi banka çevirmiyorum dersen
    Ne önlem alacan iş yaptığın adam bir anda battı ise
    Ne önlem alacan iş yaptığın sektörde işler bir anda yüzde 40 düşerse..

Bence ne TL ne de dolar tasarruf önemli. En önemli olan şey sürdürülebilir ve döviz ile kıymetlendirilebilir GELİR. Eğer geliriniz ihracat veya ihracat muadili ve yüksek katma değer içermiyorsa elinizde bulunan TL ya da dövizin çok yüksek bir meblağ değil ise (>1mUSD) pek bir anlamı yok. Zira yüksek stagflasyon altında katma değerli gelir yaratamıyorsanız tasarruflarınızı harcamak her şekilde stres yaratacaktır.

Evet tasarruf önemlidir ama belirli bir tasarruf seviyesinin üzerinde GELİR çok daha önemlidir.

Tespitime göre Türkiye'de çok geniş halk kitleleri sürdürülebilir katma değerli gelire (faiz, kira geliri hariç) sahip olmadığı için betona yöneliyor. Zira psikolojik olarak kira getirisi elde ediyor olmak ana varlık *çoğunlukla* erimeye uğramadığından nitelikli bir gelirmiş gibi bir hissiyat yaratıyor.

Katma değerli ve sürdürülebilir faaliyet gelirini göz ardı etmeyelim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 852/1023 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •