Sayfa 849/1023 İlkİlk ... 349749799839847848849850851859899949 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 6,785 - 6,792 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Evet haklısınız.Reel olmayan işler yaptık.Akılsız mantıksız yatırımlar ,üretimi sallamadık, varsa yoksa emlaktan köşeyi dönme.Bu dönemin biteceği belliydi.Bu ekonomik koşullar çok işsiz çok müflis yaratacak.Ama ekonomi ve matematik acımasızdır.2X2 dörtdür, amerikada da dörtdü,r uganda da malezyada da dörtdür, dün de dörtdü bugün de dört yarında dört olacak.Hesaplar buna uygun yapılmalıydı.Sanayici arkadaşa sormak lazım döviz borcu var mı.İşler iyi giderken işine yatırım mı yaptı, ev dükkan mı aldı.Tüm bunları doğru yapanlar dan da batanlar olacak ama yanlış iş yapanlar çok ama çok sıkıntı çekecek.
    Hayır TL borcu var üretim için makine bandı kurdu

Üretime geçti hacim lii üretime geçene kadar mevcut kredisini kredi ile çeviriyordu ki..
    Naş naş etmeye başladı banka
    Hatta olan krediyi geri çağırma durumları var..

İsmi lazım değil bir banka temmuz ayında yeniden yapılandırma adı altında ciddi bir işten çıkarma planı üzerinde çalışıyor..

Durumlar öyle dolar 3 kuruş çıktı 10 kuruş düştü nün çok çok ötesinde..

Dolarcılar da dahil doların çıkışından mutlu olunacak durumu çoktan geçtik..

Haaa ben yurtdışına anında adımı mı atarım orada kendime bir hayat kurarım zaten bu memlekette de zevkine yaşıyorum derseniz başka..

2. Bunun tedbirler medbirle alakası falan da yok..
    İş dünyasına biraz adım atmış bir insan kredi üretim piyasa güveni maliyetler şunlar bunlar üzerinde biraz bilgili olması gerekir..

Şu an çok açık söylim BATIYORUZ..

Doların çıkışı dolarcıyı da tl ciyi de herkesi üzmeli..

Efendim önlemini alsa idi de şuydu da buydu da..
    Çok açık yazım tuzu kuru evinde oturup başını evinden bile dışarı çıkarmayan adamın söylemi bunlar..

Nereye önlem alacan banka krediyi geri çağırırsa..
    Ne önlem alacan olan krediyi banka çevirmiyorum dersen
    Ne önlem alacan iş yaptığın adam bir anda battı ise
    Ne önlem alacan iş yaptığın sektörde işler bir anda yüzde 40 düşerse..

Hey allahım Dolar üç kuruş çıktı 10 kuruş düştü diyor olsak ne olur ! Biz neyiz ki bizim dememizle bu işler olsun. Ülkeyi biz mi yönettik 16 yıldır da şimdi gelinmiş işler öyle değilmiş böyle değilmiş. Hala anlamıyorum birey olarak ne yapmamız isteniyor bizden onu bana deyiverin. Üç cucuklu bayanın kocası topu dikecekmiş eee ! ne yapalım hep birlikte göz yaşı döküp ah vah mı diyelim bumu bizden istenen yoksa hadi pamuk eller cebe bu garibana ! destek mi çıkalım yoksa bumu istenen !: Yerken bize hadi oradan Türkiye eski Türkiye değil çatlasanızda patlasanızda köprü yapacaz , yol yapacaz, tünel yapacaz ! derlerken de biz aynıydık şimdide o halde diyorum ki Dolarda yükseliş ve LAYIKLARIN batışı kaçınılmaz.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ben sadece betoncular LAYIK demiyorum inadına diyen %41`in hepsi betoncu değil ama hala tam destek diyorlarsa ne mok yerlerse yesinler acımak sadece bana ve benim gibi düşünenlere daha fazla zarar verir o nedenle layık olan herkes ve tabiki tedbirli olmayan herkes acıyı iyi çekecek beter olmadan yeter olmaz.
    Bize düşen görev kişileri ve kurumları
    Sorgularken, çarpık uygulanan ekonomi modeli,
    burda sorumlulukları olan siyasi zihniyeti ve yalanlarıyla vatandaşı soyanları sorgulamak olmalıdır.!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Durumun ciddiyetine bakın... Arjantin bile bizden sonra geliyor..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Durumun ciddiyetine bakın... Arjantin bile bizden sonra geliyor..

Aynen üstelik Tr de vatandaşların ( bireylerin)bankalara olan tüketici kredi borçları Arjantin’in 10 katı daha fazla, üstelik Arjantin’in sınır komşularıyla bir sorunu yok.!!
    Askeri harcamaları çok düşük.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

7. akıl ve vicdan sahibi olanlar görüyor.

siyasi bağnazlığı olmayanlar yıllardır görüyordu.

şapkadan tavşan çıkmaz ise seçim sonrası fatura ödeyeceğiz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Gundwane'in konuyu bireyselleştirmesinin dışında demek istediği şu...Ben de hep aynı vurguyu yapan sayısız yazı yazdım...

- Kur artışı, hemen her şeyin dolar cinsinden hesaplandığı bu ülkede reel bir kar falan değildir. Üstüne üstlük kurun artışıyla oluşan kaostan, enflasyondan da payını alır. Doları olanlar sadece kaybı azaltmaktalar. O kadar. Ancak dolar kurunun bu anormal yükselmesiyle 500 milyar dolara yakın borcu olan bu ülkede ekonomi yanında bir çok şey bozulacak. En önemlisi huzur bozulacak.

Dolar kurunun anormal yükselişine sevinmek bence de anlamsız...Siyaseten sevmediklerimiz inanın bu durumda sadece koltuklarını yitirecekler. Başka bir şey değil.

Sayfa 849/1023 İlkİlk ... 349749799839847848849850851859899949 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •